Genre: Misdaad / Thriller
Bekijk via NPO Start Plus
Bekijk via NLZIET
Bekijk via Viaplay
Plot De Heineken Ontvoering
De Heineken Ontvoering is geïnspireerd op de bekendste ontvoeringszaak in Nederland. De biermagnaat Alfred Heineken wordt in 1983 samen met zijn chauffeur Ab Doderer ontvoerd door vier mannen, die 35 miljoen gulden losgeld eisen. Vier jonge, op geld beluste criminelen die elkaar al van jongs af aan kennen en een hechte clan vormen, sluiten Heineken en Doderer twee weken lang op in een Amsterdamse loods.
Alfred Heineken
Lisa
Webby
In Film > Nieuws > De Heineken Ontvoering:
IdtV maakt film over Heineken-ontvoering
AMSTERDAM (ANP) - IdtV Film werkt aan een film over de ontvoering van biermagnaat Freddie Heineken. Dat heeft producent Hanneke Niens van IdtV Film woensdag bekendgemaakt. De film is gebaseerd op openbare bronnen zoals krantenartikelen en op eigen research.
Niens beklemtoont dat het geen feitelijke reconstructie van de ontvoering wordt, maar wel is geïnspireerd op de gebeurtenis en op de groep toenmalige ontvoerders.
Kees van Beijnum, die onder meer de scripts van De Passievrucht en De Ordening voor zijn rekening nam, schrijft het scenario. De regie ligt in handen van Maarten Treurniet. Eerder maakte Treurniet veelgeprezen series als Pleidooi en Zwarte Sneeuw en de Karel Glastra van Loon-verfilming De Passievrucht. Wie de hoofdrollen gaan vervullen is nog niet bekend. De opnames moeten begin 2006 plaatsvinden.
Freddie Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer werden in 1983 ontvoerd. Zij zaten 22 dagen vast. Voor hun vrijlating betaalde het bierconcern destijds 35 miljoen gulden. De Franse politie arresteerde in 1984 twee ontvoerders, die in Nederland tot elf jaar cel werden veroordeeld. Een derde man vluchtte in 1985 naar Paraguay, maar werd een paar jaar geleden opgespoord en zit nog steeds zijn veroordeling uit. Ontvoerder Cor van Hout kwam begin 2003 om het leven bij een schietpartij in Amstelveen.
Leuk.
Ik ben zo'n figuur die net als elke a-literaire Nederlander het boek over de ontvoering erg leuk vond
Hoe staat het hier trouwens mee?
Of houdt het Heineken-concern nog steeds een verfilming tegen?
Je weet gewoon dat als dit goed wordt aangepakt het sowieso de best bezochte Nederlandse film ooit wordt. Tenzij ze het echt compleet verneuken en een prutser als Tim Oliehoek of zo laten doen.
Maar als ze het op een Mesrine-achtige manier doen kan het nog wel eens erg leuk zijn, ben benieuwd of dat mogelijk is.
"IdtV Film werkt weer aan een film over de ontvoering van biermagnaat Freddie Heineken.
Op de plank
Dat heeft producent Frans van Gestel van IdtV Film maandag bekendgemaakt. Het project kwam vijf jaar terug niet van de grond en heeft sindsdien op de plank gelegen.
...De opnames moeten binnen een jaar plaatsvinden."
Eigen research? krantenartikelen? dus het boek wordt helemaal niet gebruikt?
Hm.. dat wordt merkwaardig. Vooral dat 'geinspireerd op' .
swieten87
Al in 2009 werd er over gesproken maar nu is het zover: De Heineken Ontvoering wordt verfimd, de bedoeling is dat de film eind 2011 in de Bios te zien is. Rutger Hauer is Freddy Heineken en de casting is in volle gang. Kijk http://www.deheinekenontvoe... voor de laatse ontwikkelingen. Het gaat dan eindelijk gebeuren, heerlijk helder dus.
Filmrollen van ontvoerders Heineken ingevuld
Reinout Scholten van Aschat, Gijs Naber en Teun Kuilboer spelen de criminelen in de film De Heineken Ontvoering. Ze zijn de belangrijkste tegenspelers van hoofdrolspeler Rutger Hauer, die in de huid kruipt van biermagnaat Heineken.
Voor de rol van de vierde ontvoerder wordt nog een acteur gezocht. Ook de casting van chauffeur Doderer en de echtgenote van Heineken is nog in volle gang, maakte filmdistributeur A-Film vrijdag bekend.
Maarten Treurniet regisseert De Heineken Ontvoering. De opnamen van de film beginnen medio maart. A-Film brengt de speelfilm in november uit in de bioscoop. (ANP)
Eerste promofoto van De Heineken Ontvoering:

Reinout Scholten van Aschat (Rem), Gijs Naber (Cor), Korneel Evers (Jan), Teun Kuilboer (Frans).
Meer nieuws op de officiële Facebookpagina:
Het heeft wel iets Jiskefet achtigs he.
Alvast 5 sterren voor de jasjes.
Jammer dat Holleeder niet als personage in de film zit.
Hij lijkt op Holleeder, maar het is Remmetje - Cinema.nl Special
Mug
Het zou me overigens niet verbazen als er toch nog een rechtszaakje eruit voortvloeit omdat Peter R. de Vries toch nog geld ruikt als er toch her en der informatie in de film zit die 'juist door zijn onderzoek' bekend is geworden. Ach ja, negatieve reclame is de beste, nietwaar?
Nijmegen
Lijkt me een zeer interessante film. Ben alleen niet gecharmeerd van de regiseur.
Kiros
"Regisseur Treurniet zegt ook gedurende een ‘jaar of vijftien’ met De Vries in de weer te zijn geweest. ‘Ik had de rechten gekocht en begon te schrijven aan het script. Peter aan de telefoon: Cor wil het liever niet, omdat zijn dochter net naar de lagere school gaat. Ik zei: wat als ik het toch doe? Peter antwoordde: als Cor het niet wil, zou ik dat niet doen.’ "
mcdaktari
Rutger Hauer mag dan een goed acteur zijn maar ik snap nog niet dat niet voor Frits Lambregs gekozen is om de rol van Freddie Heiniken te spelen want die lijkt er nog echt op ook en kan toch ook een aardig potje acteren
Kiros
Frits is toch meer het wat 'volkse' type terwijl Heineken echt een man van stand was.Ik vind de keuze voor Hauer daarom zeker wel een juiste.
mcdaktari
Dus met andere woorden, Frits Lambrechts kan geen man van stand spelen?? Kom op zeg het is een acteur die dat best aan kan en zeker niet onbelangrijk lijkt hij er ook nog eens heel veel op.
Freddie Heiniken heeft zelf ooit gezegd dat als er ooit een film zou komen over de Heiniken zaak dan moest F Lambrechts Heiniken spelen.
Kiros
Dus met andere woorden, Frits Lambrechts kan geen man van stand spelen?? .
Knap als je dat uit mijn bericht kan halen.
Als ik 'andere woorden' nodig had, zou ik ze zelf wel geschreven hebben.
mcdaktari
Je zegt het niet letterlijk nee, maar doe nou aub niet net alsof ik iets heel raars zeg.
Kiros
Volgens mij deed jij alsof ik iets heel raars zei.
Het is trouwens 'Heineken'.
VHS1975
In deze film heb ik wel interesse. Ik was 8 toen het op journaal kwam en kon me toen niet voorstellen dat ze zijn vinger afsneden......
owww THE HORROR
Quentin
Mag wel wat kleurcorrectie over die trailer heen .... En die digitale zoom aan het begin is ook lelijk.
wimnoot
owww THE HORROR
Volgens mij ben je in de war met de ontvoering van Gerrit Jan Hein,
mcdaktari
Volgens mij???? Nee ik weet het wel zeker dat ie in de war is met G J Hein.

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime

De Nieuwe Wildernis