• 9.377.371 stemmen

De Heineken Ontvoering (2011)

Misdaad / Thriller | 120 minuten

Genre: Misdaad / Thriller

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Maarten Treurniet

Met onder meer: Rutger Hauer, Reinout Scholten van Aschat en Gijs Naber

Gesproken taal: Frans, Nederlands en Duits

Releasedatum: 27 oktober 2011

Plot De Heineken Ontvoering

De Heineken Ontvoering is geïnspireerd op de bekendste ontvoeringszaak in Nederland. De biermagnaat Alfred Heineken wordt in 1983 samen met zijn chauffeur Ab Doderer ontvoerd door vier mannen, die 35 miljoen gulden losgeld eisen. Vier jonge, op geld beluste criminelen die elkaar al van jongs af aan kennen en een hechte clan vormen, sluiten Heineken en Doderer twee weken lang op in een Amsterdamse loods.

Quido schreef:

Ziet eruit als een tv-film á la De Punt. Geen idee of deze look werkt in de bios. Maar het verhaal an sich en Rutger Hauer maken het voor mij hoe dan ook een must-see.

Dat zeker!

Wat ik wel positief vind, is dat 'het verhaal' na de ontvoering ook meegenomen wordt. Degenen die het boek hebben gelezen, weten dat dit gedeelte misschien nog wel spannender is dan de ontvoering zelf.

avatar van gillette

gillette

Ziet er goed uit. Eerste Nederlandse film die mij aanspreekt...

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

ooit?

avatar van davincstyle

davincstyle

gillette schreef:

Ziet er goed uit. Eerste Nederlandse film die mij aanspreekt...

What about Sint, oorlogswinter, Gelukkige huisvrouw?

avatar van SunChaser

SunChaser

Belachelijk dat Holleeder niet in de film zit, de belangrijkste figuur en dan niet eens erin,

avatar van SunChaser

SunChaser

Kiros schreef:

Knap als je dat uit mijn bericht kan halen.

Als ik 'andere woorden' nodig had, zou ik ze zelf wel geschreven hebben.

Ik haal dat ook uit je reactie.

Hauer speelde veel psychopaten en niet eerder een man van stand. Lambrechts was destijds ook de keuze van Heineken zelf.

avatar van gillette

gillette

davincstyle schreef:

What about Sint, oorlogswinter, Gelukkige huisvrouw?

Nope, wel al veel van gehoort maar nooit echt kans gehad om te kijken. Zal eens paar Nederlandse moeten zien. Welke raden jullie aan? Enigste dat ik waarschijnlijk wel gezien heb is Alles is liefde? Sint ziet er idd wel tof uit.

SunChaser schreef:

. Dat slaat inderdaad compleet nergens op.

kos schreef:

. Dat slaat inderdaad compleet nergens op.

Tot je de achtergrond een beetje kent en weet dat de regisseur zeer duidelijk is gemaakt, dat Holleeder niet in de film genoemd wilde worden.

Wakker worden met een paardenkop naast je, is ook niet alles

....De Volkskrant had vandaag een stuk over de film, maar ook daar geen duidelijkheid. Verwachtten de makers problemen met Holleeder? In het artikel staat: 'Regisseur Maarten Treurniet licht het ontbreken van 's lands bekendste misdadiger toe vanuit een productiewagen op de set: 'Holleeder is niet zonder macht. Op deze manier voorkomen we veel problemen.

En natuurlijk is personage 'Rem' gewoon Holleeder. Dat zie je al aan zijn hele look.

Dat zal best, maar maakt zo'n verfilming wel een beetje onzinnig.

avatar van Wouter

Vind het allemaal weinig overtuigend tot nu toe.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Kiros schreef:

Doet me denken aan The Godfather, waarin ze niet het woord maffia gebruiken terwijl iedereen weet dat het over de maffia gaat. Het zijn toch organisaties waar je niet mee wilt spotten, zeker als de buddies van de betreffende mobster nog in leven zijn.

Donkerwoud schreef:

Dat was in die film echt niet zo, omdat ze dan problemen met iemand zouden krijgen, hoor. Hier wel. Ook hebben ze besloten de film te maken zonder de rechten op het boek van Peter R. De Vries, die aanvankelijk wel betrokken was. Benieuwd of dat nog een staartje krijgt.

De film is, zoals te verwachten, in de VS ook opgepikt:

Twitch:

"We ran the first teaser for this one a couple months back and it has now been followed by a full trailer which is every bit as slick and entertaining. "

Twitch - News: Full Trailer For THE HEINEKEN KIDNAPPING, With Rutger Hauer

/Film:

"This is a stylish-looking movie and, as Twitch put it when posting the trailer, a bit slick. But I’m curious, mostly because I love the intensity Hauer is bringing to some of his roles lately. This is also a story I knew nothing about, so I’m looking forward to seeing how the film presents it, now that I’ve started to dig into the real facts a little bit. "

The Heineken Kidnapping Trailer: Rutger Hauer, Beer and Fear | /Film - slashfilm.com

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Ja, de naam Heineken is natuurlijk wereldbekend. Kan alleen maar goed zijn voor de film.

avatar van bozzy

bozzy

gillette schreef:

Als je dan echt twee goede nederlandse films wilt zien dan moet je zeker Karakter en zwartboek zien,twee nederlandse toppertjes.

Ben zeer benieuwd naar deze film,ik heb het boek in 1 ruk uitgelezen.

Ben niet zo te spreken over de acteurs,weet niet of ze deze film kunnen dragen naar een hoger level.

Maar dan bedoel ik natuurlijk niet Rutger Hauer,die heeft zn credits wel verdiend.

avatar van AC1

AC1

De trailer ziet er niet slecht uit. Hauer imponeert met z'n présence in de luttele seconden die we van hem te zien krijgen.

avatar van NickvG

NickvG

Via de (nieuwe) wolff bioscopen is nu een leuke actie m.b.t. de poster,

als je via hun facebook pagina een voucher uitprint en die bij de bioscoop inlevert krijg je de poster

gratis mee naar huis.

meer info hier:

Haal de GRATIS poster! Hei...

Boek Peter R. de Vries verfilmd in Hollywood - [Film]

Peter zoekt het hogerop nadat hij ietwat in onmin leefde met de regisseur van De Heineken Ontvoering.

'De producent is voornemens een internationale topcast aan te trekken voor de rolprent'

Nou, dat zal ook wel meevallen als ik de portfolio bekijk van Informant Media.

Wel een typische naam om met de Vries in zee te gaan.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Lijkt me nu al een geijkte flop als PR de Vries met een grote Amerikaanse filmproducent in zee gaat om een betrouwbaarder relaas te verfilmen

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

Ja, want in Hollywood is het erg gebruikelijk om verhalen zo waarheidsgetrouw mogelijk te verfilmen, zonder ingrepen om de boel sappiger te maken.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Nee, maar daar is Peter R de Vries dus wel bij betrokken

Holleeder eist verbod film Heinekenontvoering - film - VK - volkskrant.nl

Weinig kans van slagen vermoed ik, aangezien Holleeder als personage niet in de film zit.

avatar van schram101

schram101

Vreemd verhaal ja. Juist om dit te voorkomen is er iets gewijzigd in het verhaal toch?

avatar van Wouter

Gratis reclame voor de makers. Volgens mij heeft ie geen poot om op te staan.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

In Film > Nieuws > De Heineken Ontvoering:

Peter R. de Vries (54) is de toegang geweigerd tot een voorvertoning van de film De Heineken Ontvoering. De misdaadverslaggever was door de redactie van Nieuwsuur gevraagd om te speelfilm van regisseur Maarten Treurniet te gaan bekijken om later zijn visie hierop te kunnen geven.

Distributeur A-Film heeft echter laten weten dat Peter R. niet welkom is. "Peter R. de Vries is niet door ons uitgenodigd en daarom mag hij niet komen kijken," laat woordvoerster Manon de Weerd weten.

"Ontzettend kinderachtig," noemt de misdaadjournalist dit in het AD. Hij vermoedt dat de kritische opmerkingen die hij in diverse media over de film heeft gemaakt, bij de weigering hebben meegespeeld. "Bovendien ben ik erg benieuwd naar wat de makers uit mijn boek over de ontvoering hebben gehaald," zegt Peter, waarmee hij doelt op de auteursrechten.

Het lijkt er nu op dat de programmamaker met als de rest van Nederland tot 27 oktober moet wachten tot de film in de Nederlandse bioscopen gaat draaien.

===

Sowieso vreemd dat ze Peter R. de Vries niet bij de film hebben betrokken. Hoewel het natuurlijk een lastpak is en hij ongetwijfeld zijn geldhandje had opgehouden.

avatar van SelmaDuim

SelmaDuim

Pin me er niet op vast, maar als ik Peter R. de Vries goed heb begrepen bij De Wereld Draait Door, hebben ze hem er in eerste instantie wel bij betrokken, maar wilde hij na verloop van tijd zijn medewerking niet meer verlenen, omdat hij het niet eens was met de koers van de film.

avatar van crimedevil

crimedevil

Het is natuurlijk verschrikkelijk laf dat de naam Holleeder niet gebruikt is voor de film. Maak hem dan niet of wacht tot hij overleden is. jammer

avatar van Fabian123

Fabian123

Zeiden ze nou net dat hij volgende week gaat draaien? (ik hoorde premiere maandag, donderdag eerste draaidag). Want overal wordt 27 oktober aangekondigd.