Genre: Misdaad / Thriller
Bekijk via NPO Start Plus
Bekijk via NLZIET
Bekijk via Viaplay
Plot De Heineken Ontvoering
De Heineken Ontvoering is geïnspireerd op de bekendste ontvoeringszaak in Nederland. De biermagnaat Alfred Heineken wordt in 1983 samen met zijn chauffeur Ab Doderer ontvoerd door vier mannen, die 35 miljoen gulden losgeld eisen. Vier jonge, op geld beluste criminelen die elkaar al van jongs af aan kennen en een hechte clan vormen, sluiten Heineken en Doderer twee weken lang op in een Amsterdamse loods.
Alfred Heineken
Cor van Hout
Frans Meijer
Jan
Ab Doderer
Kees Sietsma
Sonja
Lisa
. Mijn hemel, die beelden bij dwdd zagen er echt rampzalig uit! Ik schrok er gewoon van.
(verwijderd)
de beelden in vandaag de dag zagen d'r wel leuk uit (ruger lijkt me 't goed doen in de rol van wat ik nu zie), en ik vind teun kuileboer nu (vroeger niet) ook wel overkomen als een relaxed menneke.
't boeit me ook niet echt dat holleeder er 'niet' in zit. 't is fictie (gebaseerd op waargebeurde feiten), daar doet de film ook niet al te moeilijk over.
aspro
Zeiden ze nou net dat hij volgende week gaat draaien? (ik hoorde premiere maandag, donderdag eerste draaidag). Want overal wordt 27 oktober aangekondigd.
Volgens de goede bronnen gaat hij AS donderdag 20 oktober in de ned.bioscopen draaien.
Teminste als die holleeder z,n zin krijgt gaat het feest niet door.
er komt morgen geloof ik nog een kort geding dat holleeder heeft aangespannen.
De film zou ongeloofwaardig overkomen en zijn en de reputatie van holleeder werd aangetast.
Maar volgens de advocaat Hamerstein heeft hij geen poot om op te staan.
Dat was gisteren te zien in show nieuws op SBS6.
Gisteren was de premiere voor de pers in de RAI in amsterdam.
Zal mij eens benieuwen>
eavymetal
Ik denk niet dat Willem Holleeder dat kort geding zal winnen daar de film op ware feiten gebaseerd is. Ik moet heel eerlijk zeggen dat het filmmateriaal dat ik tot nu toe heb gezien bij mij wel redelijk geloofwaardig over kwam. Daardoor kijk ik zeer naar de film uit.
Quido
aspro
Gisteren in shownieuws bij SBS6 18/10 werd gezegt dat het kort geding tegen de film op donderdag 20/10 zou plaatsvinden gelijktijdig met het ingaan van de vertoning in tal van bioscopen in nederland.
Maar hou mij ten goede het zou ook inderdaad een week later kunnen gebeuren.
timbo_
De reden waarom Holleeder dat kort geding waarschijnlijk niet gaat winnen is juist de tegenovergestelde. Er wordt aan het begin van de film duidelijk gezegd dat het voor een groot deel fictie is.
aspro
Maar hou mij ten goede het zou ook inderdaad een week later kunnen gebeuren.
U heeft gelijk het is inderdaad de 27ste oktober de bios premiëre van heineken.
Teminste als er geen roet in het eten word gegooid.
Er zijn als weer 2 ontvoerders die bezwaar maken.
wat een ophef over een film die nog moet gaan draaien in de ned.bioscopen.
Dus vandaag de 20ste heeft er een kort geding plaats.
gorelover
Je zou bijna denken dat de regieseur gezegd heeft tegen Holleeder : ga een proces aan.
Wat een gratis reclame krijgt deze film, heeft bij Sint toen ook gewerkt.
Beter dan welke reclame dan ook.
Iedereen heeft het erover, geniaal.
Kijk er ook zwaar naar uit en ga deze zeker in de bioscoop bekijken.
Kiros
"Hij feliciteert IDTV met deze uitslag en wenst de producent veel succes met de film.” aldus advocaat Franken.
Hmm, als een zware crimineel zich op die 'vriendelijke' manier uit, zou ik de aankomende tijd goed achterom kijken als producent.
bozzy
gorelover
wat een ongelofelijk stelletje losers.
Vrees dat de publiciteitmachune te vroeg gepiekt heeft. Waarom draait die nog niet? Nu gaat iedereen vast eerst naar Kuifje, want dat wordt een hype.
Brimmi
wat een ongelofelijk stelletje losers.
Haha ik woon ook in Lelystad, je weet toch dat de bios hier zuigt. Even treintje pakken naar Almere of Amsterdam dan
In welke zin?
SelmaDuim
wat een ongelofelijk stelletje losers.
Misschien komt dat omdat de film pas over twee dagen gaat draaien?
In welke zin?
In amateuristisch acteerwerk, setting, opname, regie en de aankledings/grime afdeling
SnakeDoc
Het feit dat deze film ten opzichte van het waar gebeurde verhaal nog al gebrekkig is in overeenkomsten stelt mij teleur. Ik weet daarom ook niet of ik hier wel euro's aan wil verspillen. Doe mij dan toch maar die Hollywood versie, waarbij men schijnbaar wel op de details gaat letten.
tims
Gameover...waarom geef je deze film nou 0.5 ? Terwijl je hem niet eens gezien hebt
Filmpje1
wel op de details gaat letten?
daar wordt het toch altijd geromantiseerd? ben het wel eens met je dat ik liever een versie zie die meer op de details gaat letten maar een Hollywood versie brengt daar weinig meer aan mee denk ik..
Thorak
Hollywood en op de details letten? Yeah right, dream on....
Het enige detail waar ze daar op letten is hoe ze de meeste dollars binnen kunnen vissen!
SnakeDoc
Maakt me geen bal uit of ze er veel dollar mee gaan verdienen ja of nee. Maar ik wil bij films als deze gewoon naar iets zitten te kijken wat geheel op waarheid is berust. En dat Treurniet hier al een ontvoerder weg laat bijvoorbeeld stoort mij verschrikkelijk! Al gebruiken ze in Hollywood voor die vierde ontvoerder dan Seagal,
mij een worst, als het verhaal maar klopt. Heb ik liever dan een zelf geïmproviseerde namaak poppenkast. We hebben het hier ook over een stukje geschiedenis he. Moet goed worden naverteld
AC1
Misschien dan toch maar beter naar de National Geographic versie kijken, Snakedoc. Feiten opsommen is geen kunst.
Thorak
Hoeveel "waargebeurde" films ken je die kloppen? Ze worden altijd flink opgeklopt, geen enkele uitzondering.
Ik zie nu dat je Titanic in je top 10 op 3 hebt staan. Het enige waargebeurde in die film is dat het schip zinkt! Ook dat is geschiedenis, of is dat opeens anders?
Montorsi
De poster lijkt veel op die van The Godfather
De officiele poster hierboven valt nog mee. Die personage-poster van Hauer is inderdaad niet toevallig aardig identiek aan The Godfather. Trouwens wel echt een superduffe poster, met zo'n glas bier in z'n hand. Anders weten ze 'wij' misschien niet wie het moet voorstellen...
SnakeDoc
Natuurlijk kun je het verhaal niet 100% overnemen want vaak is het dan niet interessant genoeg, dus krijg je zoals bij de Titanic een sub-verhaal, vaak romantisch. Maar het gaat te ver om echt belangrijke kenmerken weg te laten, zoals hier de 4e ontvoerder.
Als men de Titanic één schoorsteen minder had gegeven dan was ik ook behoorlijk teleurgesteld geweest!

Mysteryfilm 'Identity' van James Mangold verdwijnt binnenkort van Netflix

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'