Alligator (1980)
Geregisseerd door: Lewis Teague
Met onder meer: Robert Forster, Robin Riker en Michael V. Gazzo
Releasedatum: 27 mei 1981
Plot Alligator
"It lives 50 feet beneath the city. It's 36 feet long. It weighs 2,000 pounds...And it's about to break out!"
Een baby alligator wordt door de wc getrokken. In de riolering leeft hij van laboratorium dieren, die een hormonenbehandeling hebben gehad. Hierdoor groeit hij uit tot een verschrikkelijk monster dat dood en verderf zaait in een stad.
David
Kemp
Mad Bomber
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Niet echt mijn ding zulke monsters/moordende dieren films. Maar moet toch wel zeggen zoals Willis, de beste in de krokodillenfilms.
Het ziet er trouwens allemaal vrij goed uit. De krokodil is allesinds mooi gemaakt. De acteurs spelen ook goed, de vrouwelijke actrice zou zo wel eens de Belgische Tess Goosens kunnen zijn haha.
De film bevat enkele mooie scenes zoals op de bruiloft en het kinderfeestje. De rioolscenes vond ik dan weer minder interessant, had hem liever wat meer op het land gezien.
Leek dat deuntje trouwens niet erg veel op dat van eeuhm ja Jaws
Anyway, best een vermakelijk filmpje, geen topper, maar zeker een kijkje waart. En voor 1€ kan ik echt niet klagen.
Net iets boven het gemiddelde horrorfilm met vleugjes humor. Nergens erg sterk maar ook nergens echt slecht. Vermakelijk en inmiddels met cultstatus.
jellecomicgek72
ik wil deze film wel kopen is deze film het wel waard om het te kijken???
jellecomicgek72
Ok ik heb deze film gekocht en gisteren bekeken. Resultaat een aardig filmpje maar echt een horror is het niet. Kleinere broertjes of zusjes mijn zusje bijvoorbeeld was er erg bang van geworden. Resultaat een aardig filmpje dat je b.v voor de lunch moet gaan bekijken
3.0 sterren
damianodebeste
Er bestaan slechtere krokodillenfilms.
wendyvortex
Jaren 80 Jaws met krokodil (sorry alligator, daar schijnt verschil in te zitten). Film met behoorlijke cult-reputatie en zelfs de Speelfilmencyclopedie geeft hier 3 sterren aan.
Nu ben ik de eerste om toe te geven dat ik die haai al niet veel soeps vond en deze alligator bakt er nog minder van.
Tamelijk saaie film, bovendien erg lelijk camerawerk. Enige scenes die nog enigszins leuk zijn: De alligator die door de rioolput komt en het huwelijksfeestje. En je vriendje in een zwembad gooien waar een giga-alligator in zit is ook niet erg aardig.
Op anderhalf uur echter te weinig voor een voldoende.
Dat lelijke camerawerk is vooral aan de Nederlandse dvd uitgave (met die groene hoes, voor 1 euro
), want daar heeft een hoop modder op de scan gezeten. De R1 versie die ik heb ziet er prima uit.
mayhemblik
Ik ging er vanmiddag eens goed voor zitten om een goede slechte horror te gaan kijken, maar wat schertst mijn verbazing, ik vond hem echt heel erg leuk.
Robert Forster is nu weer mijn nieuwe held ondanks zijn wijkende haargrens.
Wat dacht je bv van deze geweldige uitspraak, iedereen die jonger is als mij vind ik een kind, geniaal toch.
Ik maak me alleen wel wat zorgen want ik heb vanmiddag mijn goudvis doorgespoeld, als dat maar goed gaat!!
Minotaures
Als er geen chemische fabriek in de buurt is, die dierenproeven houden en ze vervolgens in het riool dumpen, komt alles goed met je vissie.
In Nederland barst het van de dierproef laboratoria. Mocht ik ergens een reuze goudvis uit de stoep zien kruipen dan stuur ik je we een pm.
mayhemblik
Jullie worden bedankt, deze jongen slaapt vannacht slecht vrees ik.
mayhemblik
Ik wil toch nog even kwijt dat ik de meeste ''monster'' films van tegenwoordig geen hol meer aan vind vanwege het veelvuldige computer gebruik.
Ik kan hier zoveel meer van genieten, het heeft ook iets aandoenlijks vind ik.
Zie ik echt allemaal volwassen mensen aan iets werken wat echt moet lijken en het ook best wel doet.
Ik denk als je zoiets hebt gemaakt je pas echt trots kan zijn inplaats van achter een computer iets in elkaar te flansen.
Zo, dat waren dan weer de wijze woorden van Hassum voor vandaag, tot gauw.
Vascago
Prachtige film. Een lekker sfeertje, aardig acteerwerk, een mooie soundtrack en een gaaf monster. Wat wil een mens nog meer
Hoogtepunt van de film is als de alligator als ongenode gast een bruilof komt meevieren Jammer van het laatste shot. Dat sloeg nergens op. Ja alleen om het dramatische 2e deel mogelijk te maken, maar het deed afbreuk aan deze film.
clockwork72
ik snap al deze hoge stemmen hier echt niet die de meeste mensen hier geven. Deze film was gewoon slecht. De krokodil bewoog heel erg sloom en die mensen deden gewoon dom!
Naar beneden gaan in een donker riool terwijl een bloeddorstige krokodil hun beneden staat op te wachten. De film duurt maar 90 minuten maar het leek wel alsof ie 2 uur duurde. Deze monsterfilm zal in de jaren 80 goed zijn geweest maar nu is ie echt crap. Kijk dan Jaws als je per se een film over een bloeddorstig dier wil zien
Het enige wat echt crap is, is de Nederlandse dvd uitgave....
clockwork72
ja ik kocht hem bij de Bart Smit in een Crappige uitgave voor 1,50.
Had ik beter niet kunnen doen.
i.Ron S.
Horrorfilms als deze, basket case, evil dead en nog zoveel andere moet je altijd met een korreltje zout nemen. Het is vooral van het speciale cultsfeertje dat ze het moeten hebben, niet zozeer van de schrikmomenten. Het zijn van die popcornfilmpjes, nogal low-budget en een simpel verhaaltje.
De DVD kwaliteit is inderdaad slecht, slechter dan veel video's, kostte wel maar 1 euro bij de blokker een jaar of 2 geleden.
Deze kan niet tippen aan Jaws en Orka vind ik, maar de stedelijke omgeving maakt hem wel interessant
clockwork72
The evil Dead heb ik zelf ook en dat kan ik op zich wel waarderen daar zie ik dan ook echt een klassieker in maar de enige echte Monstermovie voor mij zal altijd Jaws blijven.
i.Ron S.
Ja, jaws inderdaad, de opvolgers zijn wel een heel stuk minder, zoals Jaws: the Revenge met Michael Caine die enkele weken geleden op de Vlaamse TV was, van ellende afgezet.
Jaws 3D met Dennis Quaid was eigenlijk al even erg
Orca vond ik een knappe film, ik had meer sympathie voor de Orka dan voor de kapitein, maar die krijgt hier een lage score, ik zou hem nog eens opnieuw moeten bekijken.
Je hebt dan ook nog Pirahna, dat was nogal een gruwelfilmpje vond ik.
Deep Blue Sea vond ik ook niet slecht, met een genetisch gemanipuleerde haai.
Je hebt dan nog een film van Stephen King met een gekke St.Bernard, Cujo, maar die is niet goed en Pet Semetary, die is wel goed, maar dat is niet alleen met dieren.
Voor de rest komt er niet veel in me op.
clockwork72
Deep blue sea vondt ik crap. Er zijn altijd Echte klassiekers in het Genre zoals, Jaws, Evil Dead enzovoort. En dan zijn er ook nog film die de klassiekers een beetje willen nadoen maar dat flopt toch altijd.
i.Ron S.
Wat heeft evil dead er mee te maken???????
Zie een bericht of 4 terug. Voorbeelden van cultfilms in het horrorgenre waartoe deze misschien behoort.
mikey
Voor alle duidelijkheid: deze film lijkt totaal niet op Evil Dead (ondanks eventuele cultstatussen).
Misschien wel leuk om te weten: deze film is geschreven door John Sayles, iemand die zich specialiseerde toen in nature fights back met een flinke knipoog, nogal linkserig maar lekker niet serieus. Die heeft Piranha ook geschreven (die net) iets grappiger is geregisseerd. Cujo heeft een andere toon. Die trouwens schitterend is gefilmd door Jan de Bont. (zelfde regisseur als deze toch?)
jordandejong
redelijk tot goede krokodillenfilm. Voor 1980 is de alligator redelijk gemaakt. Soms is de film wat langdradig, en de rioolscenes vond ik het minst.
Toch is het einde erg vet.
[quote]i.Ron S. schreef:
Evil dead met een korreltje zout nemen??
Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat The Evil dead echt gebeurd is en dat er toevallig een kamera in de buurt was, geloof me er is meer tussen hemel en aarde.
Trouwens onze plaatselijke warme bakker die de deuren langs gaat met zijn rieten mand vertrouw ik ook voor geen meter.';)
FredKrueger
ik vond hem wel meevallen
was ook vooral verbaasd aan het eind
maar wegens de gore scenes toch wel een 3,0 waard
Blarown
xD
niet slecht voor een film die ik gratis heb gekregen
maar ik zou er geen geld voor over hebben...
movielou
ik vond deze wel meevallen hoor de bloedscenes waren niet zo slecht
3,0

Alligator II: The Mutation
1991

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Mad God

The Fury
Horror / Thriller, 1978

The People under the Stairs
Horror / Komedie, 1991
jagermutationalligatorunderweartoxicschepselbriefs wetenschappersewerchild eatentimebombreptile psychotronicpetsanimal horrorfilm fanatic