• 9.373.596 stemmen

Geregisseerd door: Lewis Teague

Met onder meer: Robert Forster, Robin Riker en Michael V. Gazzo

Releasedatum: 27 mei 1981

Plot Alligator

"It lives 50 feet beneath the city. It's 36 feet long. It weighs 2,000 pounds...And it's about to break out!"

Een baby alligator wordt door de wc getrokken. In de riolering leeft hij van laboratorium dieren, die een hormonenbehandeling hebben gehad. Hierdoor groeit hij uit tot een verschrikkelijk monster dat dood en verderf zaait in een stad.

avatar van jedymaster

jedymaster

dit is weer zo'n film die ik ooit in het betamax tijdperk heb gezien (1981-1984), vond het wel leuk.

avatar van ichi

ichi

Vooral leuk omdat robert forster er in speelt. Beetje knullig allemaal, maar het neemt zichzelf tenminste niet serieus en af en toe kon er wel een lachje af bij mij.

avatar van ichi

ichi

Naar een script van John Sayles.

avatar van damon

damon

Niet echt bijzonder.......

de tempo mocht wat hoger liggen, maar de alliagtor scenes zijn grappig

avatar van Reinbo

Wereld film, tenminste dat vond ik in 1981, maar hij blijft leuk en is stukken beter dan de meeste monsterfilms, omdat ze bij het schrijven van het script zich vooral op het characterdevelopement hebben gefocused en niet slechts op effect bejag (Matrix 2&3 rings a Bell?)

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Reinbo schreef:

... omdat ze bij het schrijven van het script zich vooral op het characterdevelopement hebben gefocused en niet slechts op effect bejag (Matrix 2&3 rings a Bell?)

Die vergelijking is toch wel heel erg ver gezocht hoor.

Bovendien kan de sequel op Alligator ook niet bepaald een meesterwerk genoemd worden. De twee Matrix-sequels hadden wat dat betreft nog wat frisse ideeën, Alligator 2 was gewoon meer van hetzelfde (en bovendien tien jaar te laat gemaakt).

avatar van Reinbo

Alligator 2 is inderdaad 100% bagger. Heeft ook niets met het origineel te maken.

avatar van belber

belber

Heb deze film toen in de bioscoop gezien en later een keertje gehuurd.

In de 80'er jaren was deze film wel leuk.

Wow in de bios?

Meisje spoelt krokodilletje door de wc en het reptieletje komt in het riool terecht. Daar voedert iemand het beest genetisch gemanipuleerde hamburgers. Het beest groeit en roeit de halve wijk uit. 2.5. happen naar de baas?

avatar van Lennert

Lennert

Ik dacht een gigantische slechte film te hebben gekocht (ja daar hou ik van) maar was aangenaam verrast.

De film heeft dan wel net niet het niveau van Jaws maar ligt wel in hetzelfde straatje. De acteurs zijn zelfs goed te noemen, er zit aardig wat spanning in en de krokodil is een verademing als je het vergelijkt met de CGI effecten van tegenwoordig. Ik geef hem ****

mikey

haha, ik heb hem vandaag ook gehaald van de free record. Na 18 jaar eindelijk weer gezien. Robert forster en een gigantische krokodil die er redelijk uitzag en de smulpartijen waren erg amusant. Erg B maar zeker leuk. En de chief speelde ooit in de godfather 2 (?)!! wel gek: waarom woont de rijkste inwoner van de stad naast het riool?

avatar van Soeperman87

Soeperman87

*Stuk beter dan 'Anaconda' trouwens...

Meer horror, gore, en humor...

avatar van R_D_C

R_D_C

dit is de beste krokodillen-film van allemaal.

En ook de enige die in de cinema eeft gespeeld.

3.5 sterren

R_D_C schreef:

dit is de beste krokodillen-film van allemaal.

En ook de enige die in de cinema eeft gespeeld.

3.5 sterren

lake Placid heeft ook in de cinema gespeeld, maar deze is inderdaad de beste 5*

Is overigens een goede s.e. van uit op R1, de r2 versie waar hier de hoes van te zien is, is crap!

avatar van Nieke

Nieke

DAAROM vond ik 'm zo slecht, hij is van '80. En ik maar denken: wat heeft die video toch?

Moet 'm nog uitzien, maar dat ik 'm niet in één ruk uitkijk wil ook al wat zeggen. Lake Placid vind ik dan wel weer goed. Wist trouwens niet dat die in de cinema had gespeeld, maar 'n mens weet nu eenmaal niet alles eh.

avatar van Nieke

Nieke

Uitgekeken, en ik blijf bij m'n mening, 2,5*.

Natuurlijk was deze film in zijn tijd een understatement, maar hij was traag, onecht en nergens spannend.

Spijtig, van deze film hadden ze, zelfs in die tijd, veel meer kunnen maken. Alligator 2 moet ik volgens de stemmen niet gaan kijken...

avatar van De GeuS

De GeuS

Goed en leuk acteerwerk in een verder slap en ietswat belachelijk horrorverhaaltje; een krappe 2,5*

avatar van sharky

sharky

Vermakelijk en een zeer goed verhaal. Vergeleken met andere kroko films heeft deze een goed scenario achter de rug. Jammer dat de film 'n beetje donker is en slecht te zien is af en toe.

avatar van Waku

Waku

In die tijd vond ik hem al niet bijzonder.

Vreselijke slechte effecten.

De film is voor het gemak voor het grootste gedeelte donker neergezet dan vallen de slechte effecten niet op.

Goedkoop wanproduct.

Waku schreef:

Goedkoop wanproduct.

Dan heb jij de Nederlandse DVD, want dat's is idd een wanproduct met zeer slechte beeldkwaliteit. De film daarentegen is zeer komisch. Goede detective met veel betere personages dan normaal bij dit soort films. Scenario is dan ook van niemand minder dan John Sayles.

avatar van Just_Ash

Just_Ash

Leuke, vermakelijke film, maar zeker niet de beste krokodillenfilm! ik vind het verhaal van lake Placid en Crocodile (2 vooral) een stuk geloofwaardiger!

avatar van JurassicPark

JurassicPark

een 3,0. ja ik weet niet echt wat ik er over moest zeggen

avatar van belber

belber

Moet bekennen deze nog in de bioscoop te hebben gezien...laag niveau en zeer matig helaas

belber schreef:

Dan laat je geheugen je toch wel in de steek. Film heeft voor een monsterfilm een erg sterk script (vvan John Sayler) Robbert Forster is altijd top. En de killings en toestanden in de riool zijn buitengewoon sfeervol en vermakelijk.

avatar van MrEd

MrEd

film in de bioscoop destijds gezien en dagenlang nachtmerries gehad. toen dus supereng nu toch wel wat achterhaald. 3* voor die goeie oude tijd

avatar van somebody

somebody

hij is voorspelbaar maar toch leuk ik kreeg deze voor mijn 13e verjaardag en ik kan hem nog steeds kijken zonder in slaap te vallen 3.5

avatar van koetje boe

koetje boe

ik ga hem zo kijken. ik denk dat hij veel zal lijken op final destination...de 1 na de ander gaat dood.

avatar van nightbreed

nightbreed

Een Jaws kloon (maar dan met een alligator natuurlijk) en een slap aftreksel daarvan die duidelijk wou meeliften op het succes van Jaws.

De Special effecten zijn matig tot slecht, het acteerniveau is matig en het script is ook niet om over naar huis te schrijven.

En NEE dit heeft geen enkele cultwaarde of sentimentele waarde.

Verder wil ik geen woorden vuil maken aan dit matige stukje pulp.

Cijfer: 2

nightbreed schreef:

Verder wil ik geen woorden vuil maken aan dit matige stukje pulp.

Jammer van je statements; ze zijn namelijk allen onjuist

avatar van nightbreed

nightbreed

mikey schreef:

Jammer van je statements; ze zijn namelijk allen onjuist

Meningen zijn subjectief, dus het feit jij zegt dat mijn mening onjuist is komt een beetje bekrompen, dom en kort door de bocht over.

Vertel me nou maar wat jij vindt van de film, daar hebben we met z'n allen meer aan in plaats van je simpele commentaar dat iemand ongelijk heeft (dat zeggen kinderen trouwens altijd !!!...wellus...nietus...wellus...nietus).

Vertel maar stap voor stap wat jij wel goed vond aan de film wat ik niet goed vond en waarom.

Ben benieuwd of je ook intelligent kunt overkomen.