Genre: Drama / Oorlog
Geregisseerd door: Sidney J. Furie
Met onder meer: Andrew Stevens, Stan Shaw en James Canning
Gesproken taal: Engels en Frans
Plot The Boys in Company C
"To keep their sanity in an insane war, they had to be crazy."
Tyrone Washington en zijn vrienden gaan vechten in Vietnam. In de chaos van de oorlog moeten ze van hun luitenant bovendien doen aan voetbaltraining. Dat blijkt later weer nuttig en als succesvol voetbalteam mogen ze een wedstrijd tegen de bevriende Zuid-Vietnamezen spelen. Ze staan echter voor een keus: met opzet verliezen of weer gaan vechten in de bloedige oorlog.
Pfc / Sgt. Tyrone Washington
Head Nurse
Sergeant Curry
Sergeant Loyce
Waku
Beetje vreemde oorlogs film.
Op zich niet verkeerd en redelijk onderhoudend.
Heb me ook prima vermaakt.
Maar logisch gezien is het allemaal pure onzin natuurlijk.
Beetje seriueze tegenhanger van MASH.
ewalk
Vond hem juist goed. het geeft een goed beeld van de wijze waarop jonge soldaten deze oorlog beleefden met alle gruwelijkheden en zinloosheid.
kniteforce
Als een van de eerste flms over de oorlog in Vietnam (film release 1978) Vind ik "The Boys in Company C" erg goed.
Apocalypse Now, Platoon, Full Metal Jacket, Hamburger Hill, kwamen later uit.
The Boys in Company C zou je kunnen zien als voorganger van bovenstaande Vietnam films.
Een knappe film.
Madecineman (moderator films)
Ware het niet dat Apocalypse Now opgenomen is in 1976.
Maar verder prima film inderdaad, vroeger best vaak gezien zou hem best weer eens willen bekijken. Misschien binnenkort maar eens de DVD bestellen, heb het idee dat die 3* toch wat aan de lage kant is.
kniteforce
Ware het niet dat Apocalypse Now opgenomen is in 1976.
ooh oops... about Apocalypse Now. heb "The Boys in Company C" ook al heel lang niet gezien. Voor het laatst in ergens in de jaren 80. Wil hem dan ook graag weer eens zien. Ik heb gekeken naar een dvd release in Europa maar tot nu toe niks gevonden. Ik hoop dat hij wel uit komt.
Heb op y..tube trouwens wel wat shots kunnen vinden.
Madecineman (moderator films)
Te koop op Play.com alleen waarschijnlijk geen nederlandse ondertitels maar dat maakt mij niet zo veel uit.
ewalk
Prachtige folk song Here I am van de acteur Craig Wasson die in de film Private Dave Brisbee speelt.
De film met Nederlandse ondertitels is overigens gewoon bij www.bol.com te vinden
ls het zelfde recept als full metal jacked.
Begin is goed en ook de daadwerkelijke gevecht komt goed over.
De spanningen en het verdriet zijn voelbaar.
3,5 ster
Thorak
- 1916 stemmen
Deze film is de inspiratie geweest voor Full Metal Jacket.
Ook de dubuut rol van R. Lee Ermey.
Ik heb de Essential Cinema versie gewoon bij de MediaMarkt vandaan, een jaar of 2 geleden al denk ik inmiddels.
ewalk
Deze film is de inspiratie geweest voor Full Metal Jacket.
Ook de dubuut rol van R. Lee Ermey.
Ik zie ook waarom het een inspiratie is geweest.
Die R Lee Ermy is overigens echt getypecast. Een echte ijzervreter, oud marinier en in Vietnam gediend. Beter kan niet!
Ben hem weer aan het kijken. Vervelend genoeg nergens NL en zelfs geen Eng subtitles te vinden.
Jawel hoor ik heb de film gevonden in 5 voor 5 bak bij bart smit.
boozebelly
- 1938 stemmen
Jawel hoor ik heb de film gevonden in 5 voor 5 bak bij bart smit.
En als je hem daar niet kunt vinden dan is ie bij Bol.com te krijgen voor 4,99. Ik duik morgenvroeg eerst maar eens in de grabbelbakken van Bart Smit. Bedankt voor de tip 606
Graag gedaan,
ik bedoelde meer de srt. bestandjes. Die zijn niet te vinden.
Gewoon in de bak van 5 voor 5 dan heb je het voor 1 euro.
Don MN
'Here's your body count Captain. Three chickens and a duck!'
Ondanks dat de krankzinnigheid in bepaalde scènes redelijk sterk naar voren komt, is het geen goede film. In dit vroege Vietnam-drama blijft je vooral het onsamenhangende verhaal bij en de slecht uitgewerkte personages. Zo loont het in mijn ogen om een film wat langer te laten duren als je met zoveel hoofdpersonages werkt.
Al is het verlies wel enigszins voelbaar, maakt het totaal niet dezelfde impact als een dode in de Nam-klassiekers van Coppola en Cimino. Gelukkig heeft Kubrick met een vergelijkbaar scenario een decennium later wel een sterke oorlogsfilm weten te maken.
de paulus
zeer goede goede film over de vietnam oorlog.sterk gespeeld door de acteurs. met een ligte verwijzing naar frank lucas drugs handel
RuudC
Met mag dan genomineerd zijn voor een golden globe award, voor mij is het een vrij matige Vietnamfilm. Het thema is goed, maar het is gewoon slecht uitgevoerd. Het verhaal is onoverzichtelijk en de acteurs zijn in de meeste gevallen crap. Zelfs Lee Ermey, die ook in Full Metal Jacket, drillsergeant speelde, wist me niet te overtuigen. Nee, er zijn stapels films over de Vietnamoorlog die stukken beter zijn.
ATAK07
heb vandaag The Deer Hunter en Boys In Company C achter elkaar gekeken en moet toch zeggen dat ik Company C de betere van de 2 vond... tegen de verwachtingen in eigenlijk!

Van flop naar cultstatus: Netflix voegt deze nostalgische knaller toe aan het aanbod

Paramount-topman dreigt met vertrek uit Californië, aanklager noemt het chantage

Een topcast en een 7,3 op IMDb: deze nieuwe genrefilm krijgt te weinig aandacht

Doodstraf dreigt: zoon (32) Rob Reiner 'lokte ouders in hinderlaag' voor dodelijke steekpartij

C.R.A.Z.Y.
Drama, 2005