• 8.896.864 stemmen

Gesproken taal: Deens, Engels en Duits

• Google Play Bekijk via Google Play
  • iTunes Bekijk via iTunes

Plot The Green Berets

"A special force in a special kind of hell!"

Colonel Mike Kirby maakt een keuze uit de beste Green Berets voor een missie in Vietnam. Hij formeert twee teams. Als eerste moeten ze een kamp bouwen en verdedigen tegen de oprukkende vijand. Bij de tweede missie moet een Noord-Vietnamse generaal worden gekidnapt.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Colonel Mike Kirby

Colonel Morgan

Sgt. Muldoon

Lt. Jamison

Sgt. Provo

Ik ben op zoek naar deze film, maar als je er 1 kan kopen, vragen ze er abnormale prijzen voor. Wie heeft deze film te koop ?

avatar van FisherKing

FisherKing

Raar, DVD is gewoon te koop bij Amazon UK en nog goedkoop ook.

avatar van LaCaméraStylo

LaCaméraStylo

Ik heb deze film nog niet gezien, maar in mijn geschiedenis boek staat dat dit een van de weinige films was die het ingrijpen van Amerika in Vietnam verheerlijkte en dat het een propaganda film was om meer jongeren het leger in te krijgen. Echt een idioot die John Wayne.

avatar van speedy23

speedy23

LaCaméraStylo schreef:

Echt een idioot die John Wayne.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

LaCaméraStylo schreef:

Precies, dat hadden we ook in het examen!

Verschrikkelijke man die John Wayne.

Precies! in die tijdsgeest is het alleen maar erger! door dit soort fictieve verhalen jonge mensen overhalen tot het mee vechten in een van de meest gruwelijkste (ze zijn allemaal gruwelijk) oorlogen.

Ik zou hem toch wel een keer willen zien.

avatar van Yuma Q.

Yuma Q.

speedy23 schreef:

Je moet de film dan ook in zijn tijdsgeest bekijken...

Ja, dan is het ineens een zeer intelligent man...

avatar van ap1947

ap1947

Ooit in de bioscoop gezien. Een film die maar net matig boeit. Een keer zien is wel genoeg.

avatar van Enigma

Enigma

Baggerfilm met de grootste bagger acteur aller tijden.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

David Janssen? Jim Hutton?

avatar van henrykobus

henrykobus

speedy23 schreef:

Je moet de film dan ook in zijn tijdsgeest bekijken...

ik geloof dat amerika alleen maar dit soort praktijken heeft

ze bemoeien zich met alles en ze zijn zelf geen haar beter dan de vijanden van amerika

kijk maar naar de praktijken van quintem bay

o.a.

maar daarom kan je de film nog wel kijken

bridge over te river kway doent engeland ook net alsof het allemaal zo goed verlopen is

maar ondertussen heeft het toen wel duizenden doden gekost

dus iedereen verheerlijkt het toch allemaal

avatar van MovieFreakk

MovieFreakk

De meest vreselijke oorlogsfilm die ik ooit gezien heb John Wayne de nepheld die zelf nog nooit in het leger heft gezeten en in het echt bang was voor paarden , de echte vietnam veteranen haten deze film en zeer terecht.

John wayne sucks.

avatar van MovieFreakk

MovieFreakk

Goodfella_90 schreef:

David Janssen? Jim Hutton?

JOHN WAYNE !!!!!!!!!!!!

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

cyberloner schreef:

Zeer geslaagde Blu-ray transfer: regio vrij.

avatar van euroshopper

euroshopper

Interessant detail is ook dat deze film is gemaakt in samenwerking met het Pentagon.

avatar van mug13

mug13

Ouwe oorlogs films,altijd leuk om naar te kijken.(Zo ook deze).

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

(verwijderd) schreef:

Ouwe oorlogs films,altijd leuk om naar te kijken.(Zo ook deze).

Mee eens.

• 19184 berichten

Ik zie de demonstranten die tegen deze film betoogden nog voor de grootste bioscoop hier in town staan met hun spandoeken en borden.

Het haalde de kranten ook.

Een schandaal was het als je er naar toe zou gaan.

(ben zelf niet geweest trouwens, maar heb ook niet meegedaan aan die acties )

Landelijk waren er overal van die demonstraties toen.

Amerikanen waren niet erg populair destijds, en zeker John Wayne niet.

avatar van Dk2008

Dk2008

Brix schreef:

Amerikanen waren niet erg populair destijds, en zeker John Wayne niet.

En nu wel dan?

• 19184 berichten

Wayne heeft toch heel wat fans ja (vooral Amerikanen )

avatar van Helgoned

Helgoned

De film is niet echt goed, ongenuanceerd en eendimensionaal. Maar dat is Rambo ook en dat was tien jaar later.

De actiescenes zijn goed en de andere acteurs zijn ook prima. In Nederland alleen op VHS verschenen (met Nederlandse ondertiteling), op dvd en blu ray alleen zonder Nederlandse ondertitels.

avatar van Piratje

Piratje

Een oorlogsfilm zoals zo velen die veel beter zijn. En voor 1968 een verheerlijking van de Amerikanen tegenover de VietCong. En dit terwijl Amerika eigenlijk de grote verliezer van die oorlog was. En nog is. De Vietnamezen zijn er nog altijd verdeeld.

De film op zich is, buiten de vele natuur- en luchtzichten, behoorlijk, maar met heel weinig spannende momenten. Zonder die vrouw en dat kleine jongetje heeft dit verhaal zo goed als geen romantische inhoud.

Een totaal voorspelbaar gebeuren en veel te weinig acties.

John Wayne en David Janssen presteerden ondermaats. Eerder buiten beeld-figuren.

Ondanks de naam een belabberde vertoning van 2,5 uren.

Niet voor herhaling vatbaar.

2 punten lijken me voldoende.

avatar van Berthil

Berthil

Om 'history purposes' gekeken.

Vergeleken bij b.v. Platoon is dit een verslag van een Fox (vrienden)groepsvakantie naar Vietnam verrijkt met ontmoetingen met de inheemse bevolking en wat survival elementen. Rare film. Remastering is overigens prima gelukt, scherpe beelden voor een film uit 1968, al kan wel betere films bedenken die deze aandacht verdienen.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Deze film is echt vanuit Amerikaans standpunt gefilmd en eigenlijk wordt van jou als kijker ook dat toen geldende sentiment aan gewenst, anders is er niet veel, behalve ergernis, aan de film.

Heb de laatste weken veel oorlogsfilms gezien en dit was een van de slechtere.

Jammer, want het verhaal op zich had genoeg potentie voor een prima film kunnen zijn, helaas is Wayne schreeuwerig en heb ik hem eigenlijk in geen enkele scène goed zien acteren. Terwijl hij het echt wel anders heeft laten zien. Wat dat acteren betreft, dat werd door anderen enigszins opgevangen.

Als je een goede oorlogsfilm wilt zien, dan zou ik deze overslaan. Ook al vanwege de lange speeltijd van ruim 2 uren. En dan nog bijna een half uur.

Toch nog een 5+.

avatar van joolstein

joolstein

Oei dat viel niet mee! De film begint met een lange proloog die in een soort persconferentie laat zien wat voor goede jongens de Special Forces zijn. Maar er is een linkse journalist.... en ja die jongens zijn de ergste! Uiteraard ben je dan een commie-liefhebber en die heeft het dwaze in zijn hoofd gekregen dat deze oorlog misschien smerig is. Nou ze zullen die journalist wel eens wat laten zien! Zo ze gaan dus met zijn alle naar Vietnam!

De Amerikanen brengen in Vietnam al hun tijd door met leuke of nuttige dingen te doen, zoals het bieden van medische hulp aan behoeftige boeren en het knuffelen van schattige kinderen. Ondertussen zijn de Vietcong het echte, gezichtsloze kwaad, zij vermoorden kinderen en vrouwen of verkrachten ze. De journalist realiseert zich dat Amerikaanse soldaten volkomen gelijk hebben. Maar voordat je afscheid neem van de Special Forces laten ze nog even zien hoe goed ze zijn en is er een gekke handeling die gaat over een Amerikaanse ontvoering van een Vietcong-generaal. Special Forces stoppen hem in een oranje jumpsuit, laten een ballon op met een haak en een vliegtuig sleept hem mee. Ja zo sla je een grote vis aan de haak....?

Zouden er nog veel mensen in 1968 geweest zijn die deze propagandafilm geloofde? De publieke opinie was toen toch sterk aan het veranderen! Ook niks mis met een film die niet tegen de Vietnamoorlog was, maar dat wil nog niet zeggen dat de film vervelend, cliché, dom en eenvoudig moet zijn!

joolstein schreef:

In Nederland werd de film in ieder geval onthaald met fikse protestacties voor de bioscopen.

Ook in mijn geboortestad.

Ik heb zo'n menigte wel bezig gezien toen, maar had zelf nooit de bedoeling de film te gaan zien in de bioscoop,.

Daarvoor was mijn afkeer van Wayne al te groot toen, en van de hele Vietnam oorlog eveneens

avatar van joolstein

joolstein

Brix schreef:

Ah dat is mooi om te horen! Tja overal waren er volgens mij al rond die tijd protesten tegen de Vietnamoorlog (wat ik tenminste uit de geschiedenis kan opmaken want niet bewust meegemaakt) maar Wayne en de Amerikaanse defensie kwamen nog even met deze film ?