• 9.379.128 stemmen

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: Marcus Dunstan

Met onder meer: Josh Stewart, Shannon Kane en Christopher McDonald

Plot The Collection

"Every great collector has a vision."

Arkin (Josh Stewart) is ontsnapt uit de kwaadaardige greep van "de verzamelaar" tijdens een gijzelingsdrama, waar deze de knappe Elena aan zijn 'collectie' heeft toegevoegd. In plaats van te kunnen herstellen van de traumatische gebeurtenis, wordt Arkin plots ontvoerd uit het ziekenhuis door een stel huurlingen in opdracht van de rijke vader van Elena. Arkin wordt gechanteerd om samen met de huurlingen de schuilplaats van "de verzamelaar", die vol ligt met boobytraps, op te sporen en Elena te redden van de sadistische rituelen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Edie schreef:

Volgens mij was het budget ook wat hoger van dit deel, daar leek het althans vaak wel op.

The Collector: Budget $3–3.4 million

The Collection:Budget $10 million

avatar van piazon

piazon

Corcicus schreef:

Weet er trouwens iemand hoe dat electronummer heet dat werd gespeeld op die 'rave'? Ik vond het best lekker klinken.

Volgens mij is dat Robosoul - Monsterbot

avatar van rep_robert

Tutututu Shazam aanzetten op je smartphone als je een onbekend nummer tegenkomt

avatar van piazon

piazon

@rep_robert

Whaha idd, ik vond het wel een fijn nummer xD

avatar van TwannieNL

TwannieNL

Wat een verschrikkelijke zaadfilm! 0.5 omdat het niet lager kon... Nadat de film was afgelopen heb ik nog enige tijd na zitten denken over wat ik nu eigenlijk gezien had. Na enige tijd hier maar mee op gehouden omdat ik er niet echt uit kwam.

Het verhaal is verschrikkelijk dun, de scene's zijn compleet over-the-top en het acteerwerk is van de onderste plank. Van de voorlopen (the collector) had ik nog nooit gehoord maar die ga ik ook niet bekijken. Kan me er iets bij voorstellen dat die film een soort van cultstatus en dat er om die reden een vervolg 'moest' komen. Het enige voordeel van de film is dat hij maar +/- 75 minuten duurt, je bent er zo doorheen. Deze 75 minuten zijn zo volgeperst met onzin en overdrijvingen dat het de film wel makkelijk uit te kijken maakt.

'The mother of all bad movies!!'

JacoBaco

- Het verhaal voor martelporno is niet zo belangrijk, toch?

- Deel 1 is minder over de top.

- Acteerwerk van de onderste plank? Eerder van de middelste plank.

TwannieNL schreef:

Wat een verschrikkelijke zaadfilm!

- Deze film heeft sterk zaad en het zaadje is gepland. Ik voorzie deel 3.

avatar van FillumGek

FillumGek

TwannieNL schreef:

Misschien met de verkeerde verwachtingen de film in gegaan? Deze punten waren vooraf al wel bekend namelijk.

avatar van The Oceanic Six

'The mother of all bad movies!!'

Volgende keer misschien verstandig even van te voren na te lezen waar de film waar je een kaartje voor gaat betalen over gaat?

avatar van rep_robert

Over the top is vooral een leuk argument

JacoBaco

Ja, en ik vind zo'n argument vrij over de top. Het is sowieso paradoxaal.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Zoveelste 3 stemmen - 2 berichten gezeik van mensen die MM gebruiken om hun frustratie te uiten voor één of twee films die ze ofwel verschrikkelijk goed ofwel verschrikkelijk slecht vonden. Ik vind dat als je je vooraf eens informeert over de inhoud van de film, je toch wel weet waar je je aan kan verwachten...

JacoBaco

Een trailer zegt 9 van de 10x al genoeg.

avatar van rep_robert

En ik snap ook wel best dat je deze film niet goed kan vinden(het is ook geen topfilm), alleen het commentaar hierboven komt zoals Filmkriebel al zegt over als zo'n typisch gefrustreerd typje waar je verder nooit meer wat van hoort.

Kijk eens de nieuwe Silent Hill, dan zie je gelijk een veel slechtere film

JacoBaco

Natuurlijk kun je een film slecht vinden ja, maar de argumenten waarmee hij de film afbrand, had hij inderdaad vooraf al kunnen weten. Ik vind dat je bij een pornofilm ook niet moet gaan zeuren over slechte dialogen. Dat weet je van te voren.

De nieuwe Silent Hill. Oja, die moet ik ook nog zien. Lijkt me erg over de top allemaal.

avatar van Daan258

Daan258

Heerlijke film.

Deel 1 vond ik toch wel ietsjes beter, maar ik mag zeker niet zeggen dat deel 2 slecht was.

Ook dit deel was weer heerlijk om naar te kijken.

Acteerwerk was weer prima, lekker veel gore, leuke boobytraps, af en toe redelijk spannend en een lekker sfeertje.

Ik heb erg goed genoten van dit 2e deel.

Een dikke 3,5*

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1954 berichten

Deze film is niet echt heel goed. Er zitten een paar leuke horror scenes in, maar dan heb je het ook ver gehad. Dus niet echt een aanrader. Als je hem toch hebt, gewoon even spoelen naar de bloederige scenes, daarna gauw 'weg ermee'.

avatar van Elkie Brooks

Elkie Brooks

Houd je van het genre van SAW dan moet je deze film zeker zien.

avatar van Atomaster

Atomaster

Vermakkelijk, aardig acteerwerk en goede effecten. Valt in de horrors type saw, maar geen clone.

Nu nog ff deel 1 kijken, die kon ik nog niet.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

jeroentjuhhhhh schreef:

Na zo'n relatief gave opening verwacht je het één en ander. Maar als de beste kaart dan al is gespeeld, is het verspilde moeite om uit dit tweede deel nog iets positiefs te willen halen.

Het is inderdaad wel erg jammer dat ze die scene gelijk al in het begin hadden gezet. De makers hadden er beter aan gedaan om hem te bewaren tot het laatste.

Verder vind ik toch dat er nog voldoende te genieten valt van dit tweede deel. Ondanks dat de gore na de fantastische opening wat matter is, is het nog steeds meer en overdrevener dan wat we zagen in het eerste deel. Het jammere hiervan is dat je ook wat beter ziet dat het CGI is, maar ik vind dat de makers, net zoals bij het eerste deel, weer hun best hebben gedaan om het er zo echt mogelijk uit te laten zien. Helaas kan je niet altijd voorkomen dat het wat nep uit de verf komt.

Tjah, het verhaal gaat natuurlijk gewoon nergens over. Het is allemaal wel erg ver gezocht, maar goed dat weet je eigenlijk al van te voren.

Het acteerwerk was redelijk, al vond ik de cast in het eerste deel wat meer solide. Hier zijn de verschillen onderling vrij groot. Zo speelde Josh Stewart zijn rol naar mijn mening weer goed, speelt Lee Tergesen ook wel aardig en komen de overige personages eigenlijk wat plat over.

In het eerste deel was de cast weliswaar kleiner, maar was het acteerwerk wel van bijna alle castleden ongeveer even goed.

Hoe dan ook heb ik me prima weten te vermaken met dit vervolg. Best een verrassing voor een sequel op een film waarvan ik überhaupt niet verwacht had dat er een sequel zou komen (ondanks het open einde in die betreffende film).

avatar van s0062423

s0062423

Na een groot familiefeest eet je vaak de dagen nadien nog de restjes van het feestmaal. En dat smaakt altijd net iets minder, heeft een net iets fletsere smaak gekregen, waardoor je het gevoel krijgt dat je aan het herkauwen bent. Wel nu, dat is ongeveer het gevoel dat ik overhoud aan deze nieuwe prent van Melton en Dunstan. Het duo dat u onder meer de Feast Trilogie, Saw 4,5, 6 & 7 en de geweldige voorloper van deze sequel bracht, levert hier maar heel mager werk af.

The Collection heeft namelijk veel weg van een samenraapsel van afgedankte ideetjes uit voorgaande projecten. Enkel de openingsscène in de club voelt nog origineel aan, maar elke boobytrap hierna heeft echter een zeer hoog ‘déjà vu’-gehalte over zich heen kleven. En dat is jammer. Vooral als de film daarbij ook nog eens grotendeels steunt op platte en goedkope schrikeffecten, en er van spanningsopbouw amper tot geen sprake is (wat een verschil met zijn voorganger!!). Grote schuldige hiervan is imo ook de nog al absurde keuze om van de collector een meer stuntelend, minder zelfzeker, dommere killer te maken. Hij wordt ook een heel stuk minder bruut vertolkt en in beeld gebracht dan in de vorige film. Waarom?

Het is een vermakelijke film zonder meer, maar Melton & Dunstan kunnen beter. Dit is een plat vervolg, wat in de haaste en gauwte lijkt te zijn geschreven, met veel dank aan de sneltoetsen ctrl + c en ctrl + v. Ik hoop dan ook dat de studio’s kunnen wachten met het derde deel, dat er onvermijdelijk zit aan te komen, en dat Melton & Dunstan zich eerst, samen met Karlak, kunnen focussen op Rise.

avatar van Goodfella_88

Goodfella_88

Deel 1 is een stuk beter omdat het toen nog verrassend was, hier zitten toch wat stukken in die voor mij te overdreven zijn (vooral de eerste tien minuten).

De huurlingen weten jammer genoeg ook niets extra's te brengen.

avatar van Curriculum

Curriculum

Ik voeg me bij de bovenstaande reactie. Het leek wel of de moordenaar hier als een god werd afgebeeld. Het begin van het eind waarin ik dacht dat hij gestorven was door het vuur, kwam enigszins ongeloofwaardig over, want ik had het gevoel dat hij nog leefde. Wat nadien overeen bleek te komen met de waarheid, maar dan wordt hij alsnog gevangen genomen. Jammerlijk kregen we zijn gezicht niet te zien, maar desondanks het bovengenoemde een 2.5*.

avatar van MaNiAc E

MaNiAc E

Wat begon als een complete over the top splatter film eindigende in een onaangename slape onzin. The Collection movie review by SlashingThrough.com

Ik kan niet zeggen dat ik erg te spreken ben over het eind resultaat mijn mede-reviewer wel.

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2049 stemmen

Oef wat een tegenvaller zeg. Deel 1 vond ik echt heel erg tof. Misschien niet origineel of geloofwaardig maar wel ontzettend spannend, het kat en muis spel vond ik echt heel erg goed gedaan in The Collector.

Maar dat is compleet overboord gegooid met dit deel. Totaal niet spannend en weinig origineel, zelfs de score is achteruitgegaan. Dan hou je weinig meer over voor een leuke horror.

Helaas, had hij het maar bij één film gehouden...

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Word maar es tijd voor een Nederlandse release denk?

avatar van ribas123

ribas123

heerlijke film hoor...zeker geen tegenvaller .

avatar van steefke

steefke

zeer goeie film !

meer kan ik er niet over zeggen

avatar van Halcyon

Halcyon

Beter dan het origineel, om één reden: de film is visueel een stuk interessanter. Deze keer spelen de gebeurtenissen zich af op het domein van The Collector en dat levert enkele eigenaardige sets en pijnlijke boobytraps op. Desondanks blijven de makers hangen in clichés en jatwerk; de gelijkenissen met bv. Saw liggen er soms té dik op. Maar The Collector is alleszins een veel interessantere slechterik dan Tobin Bell omdat hij tenminste zijn mond houdt.

avatar van s0062423

s0062423

Halcyon schreef:

Jatwerk zou ik het nu niet durven noemen. Dunstan en zijn vaste schrijfbuddy Patrick Melton hebben namelijk Saw 4-7 geschreven. Eerder dom kopieerwerk dus