• 9.372.056 stemmen

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: Marcus Dunstan

Met onder meer: Josh Stewart, Shannon Kane en Christopher McDonald

Plot The Collection

"Every great collector has a vision."

Arkin (Josh Stewart) is ontsnapt uit de kwaadaardige greep van "de verzamelaar" tijdens een gijzelingsdrama, waar deze de knappe Elena aan zijn 'collectie' heeft toegevoegd. In plaats van te kunnen herstellen van de traumatische gebeurtenis, wordt Arkin plots ontvoerd uit het ziekenhuis door een stel huurlingen in opdracht van de rijke vader van Elena. Arkin wordt gechanteerd om samen met de huurlingen de schuilplaats van "de verzamelaar", die vol ligt met boobytraps, op te sporen en Elena te redden van de sadistische rituelen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Vicksel82

Vicksel82

Prima vervolg op het sublieme eerste deel "The Collector" werderom een goed decor met de nodige gore.

Valt me wel op dat de gene die hier over deze film zo negatief zijn allemaal niet het eerste deel hebben gezien.

Zag bij "The Collector" en ook weer bij dit vervolg dat er hier mensen zijn die deze film nog geen ster gunnen, sorry maar dan hou je ook niet van Horror en kun je beter lekker op de bank met je vriendin Romantische komedies blijven kijken.

Vond het eerste deel 1 vd betere slashers ooit gemaakt, al is de The Collection wat minder het is nog steeds een prima Horrorfilm

avatar van xaid

xaid

Deeltje 3 the collected komt volgend jaar ook uit

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Horror, het uitgemolken kindje van de filmindustrie de afgelopen decennia. Boven de 90% durf ik te beoordelen als complete rotzooi, slecht enkele waar ik nog respect voor krijg. Daar ik mijn hele leven, zolang ik mij heug, filmgek ben, moet ik toegeven dat je kritischer wordt naarmate je ouder wordt en steeds meer vergelijkingsmateriaal tot je beschikking hebt. Voor horror geld voor mij dat ik tegenwoordig maar weinig angst ingeboezemd krijg door het genre. Het enige subgenre binnen de horror dat mij nog echt kan laten griezelen is bodyhorror. En laat deze prent nu net daarover gaan. Had er zin in in ieder geval. Zijn voorganger kon mij zeker wel bekoren.

Niet dat The Collector nu zo wereldschokkend goed was/is, nee de eenvoud van martelen wordt heerlijk ongegeneerd in beeld gebracht. Enkele jaren terug schrok de Nederlander van een bericht in de media over een marteling in een flatgebouw, buren klaagden over het schreeuwen. De politie deed de inval en trof een horrorscene aan. Kort geleden is er nog een heuse martelkamer ontdekt in een zeecontainer, drugsdealers hadden teveel tv gekeken. Het zal je maar overkomen, al die pijn door een ander je aangedaan. Dat is wat deze filmreeks je laat zien, mij gaat dat niet in mijn koude kleren zitten. Gruwelen geblazen is het motto.

De prent valt letterlijk met de deur in huis, men gaat meteen los en je zit er direct middenin. Van een feest meteen door naar een bloodfest, heerlijk. De Saw-reeks, de Hostelreeks en de Cube-reeks liggen aan de basis van dit bloedvergieten. Pijn, angst en bloed met ledematen die in de rondte vliegen, yep dat zijn de ingrediënten voor een bodyhorror op formaat. Sadistische vallen leidend tot veel bloedverlies en dat scherp in beeld gebracht, Dunstan herhaalt zijn, lees gekopieerd, deductie van zijn interpretatie wat horror betreft. Er lopen mensen rond die genieten van het pijnigen van anderen op een zo gruwelijke manier men kan bedenken. Een must see voor de gore-liefhebber.

Een reddingoperatie door geharde huursoldaten in een pakhuis dat vol met boobytraps zit. Een lekker gegeven dat mij meteen klaarstoomde voor de actie en horror. Een pracht combi, en het stond er qua beeld en geluid ook nog lekker op. De prent had me meteen bij de strot, wie is de gast en gaan ze de meid redden. Ook al is het een plat verhaaltje, ik zat aardig op het puntje van mijn stoel. Ik moet toegeven dat gebeurt me maar weinig meer binnen dit genre, pluspunten meteen al daar.

Wat gaat er goed en wat gaat er fout. De regie en de soundtrack staan er heerlijk op. De kills zijn om te smullen en, zoals eerder vermeld, zijn beeld en geluid ook prima te pruimen. Film is lekker creepy, en daarvoor start je dit verhaal. AL met al gaat er veel goed, helaas is het acteerwerk niet allemaal om lof over te uiten. Daar mistte in menigmaal echte angst en radeloosheid in te zien. Ook op het vlak originaliteit scoort de prent niet, leentjebuur kwam je vaak tegen. Maar de prent had me soms weer te pakken met een schrikmoment en de setting was mooi (zover je daar over kunt spreken natuurlijk).

En wat verdiend deze prent nu als beloning, das lastig in mijn geval. Ik vond de prent sterk op vele vlakken maar op belangrijke vlakken juist weer niet. Vooral het acteerwerk laat een stuk spanning en echte angst liggen als je het mij vraagt. De prent heeft meer potentie dan getoond, en dat ligt hem niet aan de regisseur. Dit had dus sterker gekund en daardoor kom ik helaas niet verder dan 3**.

avatar van Shadowed

Shadowed

Lekker.

Deel 1 ooit weleens gezien, maar ik kan me niet herinneren dat deze nou zo veel indruk heeft achtergelaten. The Collection doet dat gelukkig wel. Dit kan ermee te maken hebben dat ik niet veel meer weet van deel 1 en toen ook wat anders keek naar films, maar in ieder geval vond ik deze film in zijn simplistische opzet best geslaagd.

Wat al vroeg opvalt is dat dit allemaal wel een stuk harder en luguberder op is gezet in vergelijking met de andere Amerikaanse horrorfilms. Het is dan ook niet vreemd om te beseffen dat regisseur Dunstan mee heeft geschreven aan een paar Saw-films. Het mag namelijk duidelijk zijn waar films zoals The Collection z'n inspiratie vandaan hebben gehaald, maar gelukkig voelt deze film toch wel genoeg aan als een resultaat met een eigen smoel.

Erg sterke cinematografie wordt gecombineerd met stijlvolle omgevingen en solide camerawerk. Deze film wordt met passie en enthousiasme in beeld gebracht. Alles ziet er goed uit en het mag duidelijk zijn waar het team achter deze film op heeft gemikt. Het verhoogt de funfactor, ook al neemt de film zichzelf best serieus. Als kijker weet je hier echter, mits je ervan houdt, wel de juiste fun uit te halen.

Het acteerwerk is niet baanbrekend en de personages zijn wat saai. Hier had aan gewerkt mogen worden, maar dit is niet nieuw in een horrorfilm zoals deze. De opzet is minimaal en uiterst simpel. De aanloop is direct, het gaat in de eerste 10 minuten al gelijk goed los met een heerlijke opening op het feest. Daarna laat de film niets van het tempo schieten en verspilt weinig tijd aan drama of andere vervelende zijplotjes.

Wat wel jammer is, is dat deze Collector een nogal saaie moordenaar is. Je icoon gewoon een muts met gaten op laten zetten is niet bepaald dreigend, en de film haalt vooral z'n kracht uit de vallen die de beste man heeft opgezet i.p.v. de man zelf. Echt gaaf wil hij nooit worden, en het mysterie rondom zijn personage kon me ook gestolen worden. Toch wel jammer in een film zoals deze, maar goed.

Leuke film. Met veel plezier naar gekeken, en bovendien kent het enkel een speelduur van 82 minuten, wat toch best kort is voor een film zoals deze. De opzet mag dan simplistisch zijn, dit soort films hebben weleens de neiging zichzelf uit te rekken, zeker het soort films, wederom zoals deze, die zichzelf uiterst serieus nemen. Ik nam het in ieder geval niet serieus, en heb genoten van de vermakelijke en soms brute horror. Leuke film.

avatar van jordandejong

jordandejong

Shadowed schreef:

Lekker.

Ik zou toch aanraden The Collector ook nog eens te kijken. The Collection is inderdaad erg leuk horrorvoer, maar het origineel is in mijn ogen een horrorklassieker. Met meer spanning dan dit tweede deel, en inderdaad lekker bruut.

avatar van Shadowed

Shadowed

op de herzieninglijst gezet.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Net weer eens opnieuw gekeken en heb me weer prima vermaakt. Ik wist eerlijk gezegd niet meer dat dit het 2e deel is. Ik dacht namelijk dat ik naar de eerste zat te kijken, tot ik hier in de berichten las dat "The Collector" de eerste is. Die heb ik uiteraard ook al gezien maar wist helemaal niet meer welke film nou precies welke was. Nu weet ik het weer want ik heb "The Collector" ook meteen even klaar gezet, en herken die ook gelijk. Maar ik heb inmiddels zoveel films gezien dat ik zo langzamerhand bijna niet meer kan onthouden welke het allemaal zijn. Maar ik denk dat ik niet de enigste zal zijn die daar last van heeft, wel dan?

avatar van remorz

remorz

Was er maar een soort systeem waarmee je kon bijhouden wat je al gezien hebt