• 9.373.168 stemmen

Oorlog / Drama | 195 minuten

Genre: Oorlog / Drama

Geregisseerd door: Steven Spielberg

Met onder meer: Liam Neeson, Ralph Fiennes en Ben Kingsley

IMDb beoordeling: 9,0 (1.570.242)

Gesproken taal: Duits, Pools, Hebreeuws en Engels

Releasedatum: 3 maart 1994

Plot Schindler's List

"Whoever saves one life, saves the world entire."

Oskar Schindler is een ijdele en hebberige Duitse zakenman die echter tijdens het Nazi-regime zeer menselijke trekjes begint te vertonen wanneer hij besluit om zijn fabriek te gaan gebruiken als vluchtplaats voor Joden. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Schindler, die op deze manier ongeveer 1100 Joden van de gaskamers van Auschwitz heeft weten te redden.

Oskar Schindler

Hellemaal mee eens!

ik ook perfect verwoord

avatar van omnie

omnie

beter dan goodfellas,iemand mee eens?

avatar van P8rb

P8rb

eens, maar wat is dat voor vergelijking?

avatar van omnie

omnie

nou ik ben het er zelf niet mee eens dat goodfellas uitgeroepen is tot beste film van de afgelopen 25 jaar, vandaar dat ik zeg dat ik schindlers list beter vindt. dit wou ik eigenlijk even kwijt.

avatar van daviddoelen

daviddoelen

omnie schreef:

Geef (en beargumenteer) je mening dan op de MovieMeter-pagina van Goodfellas i.p.v. twee totaal verschillende films te vergelijken.

Egoistico schreef:

Hij vind goodfellas misschien niet een goede film maar schindler's list wel? Dat kan zijn omdat het 2 andere genres zijn volgens mij en dat ie een van die genres niet leuk vind ?

avatar van 606

dan is het ook geen goede vergelijking en heeft dan ook niks met smaak te maken of je misdaad niks vind.

606 schreef:

Tuurlijk wel. Misschien vind iemand misdaad films niet zo leuk als wo2 films? Want dat is ook bij mij:

Ik walg echt van de romantische films.

Vandaar dat ik ook 35-50 oorlog films ( wo2 ) en boven de 30 docus er van heb

kazin schreef:

Ik walg echt van de romantische films.

Vandaar dat ik ook 35-50 oorlog films ( wo2 ) en boven de 30 docus er van heb

ok dat is veel en ik ben van de misdaad en horror maar, ga niet vergelijken want het zijn 2 hele verschillende gernes

606 schreef:

OOO, Nu snap ik hoe je het bedoeld. Ik dacht heel de tijd dat je bedoelde te zeggen dat iemand 2 verschillende films kwa genre niet leuk of mag vinden. Maar je bedoeld dat je 2 films MET een VERSCHILLENDE genre NIET kan vergelijken

Nu snap ik het:P

Nu snap ik het:P

yes dat bedoel ik en ik denk dat je dat doet klopt toch.

maar je mag het leuk vinden daar ga ik niks van zeggen

avatar van by_the_way

by_the_way

ieder zijn smaak he ik ben blij als ik horror zie

avatar van by_the_way

by_the_way

ieder zijn smaak he ik ben blij als ik horror zie

by_the_way schreef:

Oorlog lijkt me niet iets om blij van te worden.

nee ja dat is waar, misschien moet kazin het even uitleggen.

by_the_way schreef:

Oorlog lijkt me niet iets om blij van te worden.

Je moest verder lezen en niet exact dat stukje quotten.

Want: Met oorlogfilms maakt me blij bedoel ik: Ik vind het leuker om bv oorlog films te zien dan horror of romance of comedy enz.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Zeg dan interessanter Blij en leuk zijn niet echt de juiste woorden ervoor geloof ik.

avatar van Van Nunen

Van Nunen

Waarom zou je niet blij kunnen worden als je hoort dat Schindler's list vanavond op het programma staat?

Ik zou oorlog gaan voeren als Volle maan gedraaid zou worden...

avatar van Van Nunen

Van Nunen schreef:

Wie heeft dat gezegd dan? Aangezien Goodfellas bij mij op 1 staat

avatar van Rozel

Rozel

Echt zeer indrukwekkende film.

5/5

avatar van Tarkus

Tarkus

Het was al enkele jaren geleden dat ik de film nog eens had gezien.

Ik was er de eerste keer sterk van onder de indruk, de 2de maal ook.. de derde keer idem.. en nu.. de film heeft nog steeds die overtuigingskracht net als bij de eerste keer.

In één woord... Indrukwekkend !!!

Alle vertolkingen, zeker van Liam Neeson, Ben Kingsley en Ralph Fiennes, maar ook alle andere acteurs, Joodse en niet-Joodse personages, verdienen alle lof voor hun bijdrage aan dit meesterwerk.

Er bestaat nog steeds geen betere film over dit onderwerp, namelijk de vervolging van de Joden tijdens het nazi-regime en de barbaarsheid van dat regime.

Een film van meer dan 3 uur, maar een van topklasse, die dan ook, terecht, met Oscars werd overladen.

Voor diegenen die het niet moesten weten, de film is in zwart-wit, dit om de grauwe sfeer van die dagen nog eens te benadrukken.

Pure klassefilm !!

avatar van Roowland

Roowland

Tarkus schreef:

Ben ik het mee eens maar de pianist komt wel angstaanjagend dicht in de buurt

avatar van Poison

Poison

3 letters.. WOW!

Het samenspel van de sfeer, de beelden en de muziek maken dit een prachtige film.

De personages en locaties leken mij zeer realistisch.

Af en toe werd ik emotioneel en dat gebeurt niet veel bij dergerlijke films.

Een pareltje!

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Deze ga ik zeker kijken Aleen wel een erge lange film

avatar van Fikret8

Fikret8

Mijn all-time favorite movie.

avatar van wezli

wezli

Hoe kan het dat deze film onderbroken wordt door reclame op Net5?

Ik dacht dat Spielberg ervoor gezorgd had dat dit niet mocht?

avatar van Minority_Check

Minority_Check

ik vindt echt geen goeie film

ik had er zoveel van verwacht

de zwart en wit beelden en de engelse taal maakten het heel erg slecht

het zou veel realistischer zijn als ze gewoon duits spraken en niet engels tussen door

en de zwart en wit beelden waren totaal onnodig er waren stukken in de film waar er wel kleur was zoals toen ze op het einde een paar kaarslichten staken dat liep niet goed met de zwart en wit beelden vind ik

ik vondt wel de verhaal HEEL erg goed maar jammer van de engelse taal en de zwart en wit beelden

Minority_Check schreef:

ik vindt echt geen goeie film

ik had er zoveel van verwacht

de zwart en wit beelden en de engelse taal maakten het heel erg slecht

je kunt zo'n film niet goed vinden want dit was realiteit en ja engels snap ik wel.

zwart / wit is een bewuste keuze geweest en de kaarsen weet ik niet meer effect misschien.

avatar van starbright boy

Ik zapte er even langs en zag gele ondertiteling. Komt ook vaak voor op regio 1 DVD's. Ik hoop niet dat het hier een gewoonte gaat worden. Ik vind dat zo lelijk.