Genre: Oorlog / Drama
Gesproken taal: Duits, Pools, Hebreeuws en Engels
Releasedatum: 3 maart 1994
Bekijk via SkyShowtime
Plot Schindler's List
"Whoever saves one life, saves the world entire."
Oskar Schindler is een ijdele en hebberige Duitse zakenman die echter tijdens het Nazi-regime zeer menselijke trekjes begint te vertonen wanneer hij besluit om zijn fabriek te gaan gebruiken als vluchtplaats voor Joden. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Schindler, die op deze manier ongeveer 1100 Joden van de gaskamers van Auschwitz heeft weten te redden.
- Trailer (YouTube)
- Schindler's Ark (BoekMeter)
- Schindler's List (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Wilek Chilowicz
Marcel Goldberg
Ingrid
Allepinie
Deze film moet hoger staan, en terrecht. Een van de beste vertolkingen van waargebeurde verhalen ooit. Hier is een meester aan het werk geweest, qua regie, qua productie maar zeker ook qua acteerprestaties. Ik geef een 5.
Bambi18
Dit is nou een film die IEDEREEN gezien zou moeten hebben. Het geeft een ontzettend goed beeld van WOII. Je wordt er zo in meegesleurd, en het grimmige zwart/wit beeld vind ik zeker weten een pluspunt. De acteurs zijn overigens echt perfect gekozen, ze zetten de rollen geweldig goed weg. Dikke 5.
joyann
Ben je gek
dit is zo een mooie film
moest zelf paar keer huilen
Mug
Berichten verplaatst naar Overigen > Algemeen > Ik zoek... hulp bij huiswerk/onderzoek/enquete
Kasper
PARDON!!!
De film duurt misschien lang, maar is toch zeker niet saai!! En qua acteerwerk levert Ralph Fiennes in mijn ogen zijn beste prestatie ever. Gewoon een meesterwerk.
Mr.Hyde
Als je hem dan toch zo slecht vind, fundeer je mening dan.
Ik denk dat deze film een van de besten, zo niet de beste is in zijn genre. Met een prachtige acteerprestatie van Neeson en Fiennes.
sjar02
Deze film geeft een goed beeld van de oorlog weer. Schindler is dapper en slim, hij zet zijn leven op het spel om Joden te helpen.
nou nou hoe kun je het uit je mond krijgen
dit is geschiedenis en realiteit geweest.
geef even aan waarom je het saai vind.
Roowland
Waarom reageert iedereen op die puni
gewoon niet serieus nemen dit is nou net wattie wil: dat iedereen hem antwoord gaat geven
Blanche Neige
ook de Gregoriaans kerkhervorming (12de eeuw) is geschiedenis en realiteit geweest. Toch zou ik een film daarover waarschijnlijk niet aanmoedigen.
Net zoals het moeilijk is een "joden-tijdens-het-nazi-regime-film" te maken zonder belerend te zijn.
Ook deze film slaagt daar niet in, integenstelling tot de verrassend grappige Carlie Chaplin film. Alleen ik kan niet op de titel van die film komen...
wim-film
Als je deze film gezien hebt dan vergeet je hem nooit meer.Het gaat 'gewoon' over hoe wij mensen zijn.Top film!
Bartel
Meesterfilm! Ik hoorde vaak verhalen vertellen over de oorlog van mijn oma, maar nu ik deze film heb gezien dringt het pas tot me door hoe beestachting verschrikkelijk het voor de Joden moet zijn geweest.
Ik sta er ook van versteld dat mensen tot zulke dingen in staat waren.
kazin
Ik weet niet hoor. Ik weet niet wat ik er van moet zeggen zo erg is het. Het is echt zo erg dat deze fantastische film zo erg mooi gemaakt is. Echt waar ik meen het. Dit is een fantastische film. Hij staat bij mij op de top 5 of 6 volgens mij maar deze film vind ik top.
top
top! !
top !!
!!!!!
Alleen jammer dat hij 1993 gemaakt is zonder kleur, terwijl ze die toen wel hadden, valt op als je het rode meisje ziet ( met die jas)
van mij krijgt ie een 3,5 eigenlijk een 5 als hij in kleur was. Dan zie je ook hoe het er werkelijk was in kleur
Ik denk dat ze enkel geld genoeg hadden voor een kleurenjasje, kazin....
Ik denk dat ze enkel geld genoeg hadden voor een kleurenjasje, kazin....
haha nee dat denk ik niet ze hebben het bewust gedaan maar dat weet je wel.
komt realisticher over.
kazin
haha nee dat denk ik niet ze hebben het bewust gedaan maar dat weet je wel.
komt realisticher over.
:O Ja kan wel. Eerst dacht ik toen ik de film gezien had dat die rond 1950 ofzo gemaakt was:P Maar toen ik dat meisje met rodenjas zag zocht ik het maar evenop:P
Don_Mat
Film interesseerde me echt niet. Ik vond hem echt verschrikkelijk saai, terwijl je mij makkelijk 3 uur laat kijken naar een goed verhaal zonder actie. Maar ik heb hem zelfs 2 keer gekeken omdat ik dacht misschien moet je hem gewoon 2 keer zien, maar ook de tweede keer boeide die me totaal niet. Misschien door het zwart/wit. 2,5 ster omdat het vast geen slechte film zal zijn.
kazin
En dus toch maar verhoogt naar 5 sterren.
Ik wist niet dat het zo hoordde te zijn. Maar dat het gemaakt hebben met zwart/wit om mensen een indruk te geven dat het tijdens wo2 is , vind ik onzin. Tijdens wo2 hadden ze ook gewoon kleuren
kazin
Right, ik ga niet eens meer op jou in.
Heb ik gevraagd of je op mijn berichten in wou gaan?
NEE dus dan moet je ook kappen telkens te antwoorden op mijn berichten als je dat zelf niet wilt. En btw ik had gelijk
declanoz
Iedereen zou deze film gezien moeten hebben, als je m niet gezien hebt is dat zeker een groot gemis. Het draagt zeker bij aan je algemene ontwikkeling. Ik kijk het met lede ogen aan als mensen niets of nauwelijks iets weten van wat er in de Tweede Wereldoorlog is gebeurd. Een paar jaar terug keek ik met een vriend 'The pianist'. Tijdens de scene van de razzia bleek dat een gehandicapte man uit het raam werd gegooid omdat dat hij niet kon opstaan. Die vriend van mij wilde van mij toen niet aannemen dat dit een werkelijke weergave was van wat er toen gebeurde. Later hebben we aan zijn wens voldoen en zijn we Star Wars 2, attack of the clones gaan kijken. Dat vond hij een stuk betere film (niets ten nadele aan star wars, ik ben groot fan de oude films).
Mensen moeten weten wat er is gebeurd, het is een verijkking voor ieder individu de kennis te hebben hoe je huidige omgeving en leefwereld tot stand is gekomen als gevolg van de geschiedenis. Mensen die zich daarvoor afsluiten zouden beter moeten weten.
5/5
5/5
Hellemaal mee eens!

Oorlogsklassieker 'Schindler's List' van Steven Spielberg vanavond te zien op televisie

Legendarische oorlogsklassieker 'Schindler's List' vanavond te zien op televisie

Welke biopics mag je behalve 'Oppenheimer' nog meer niet laten liggen?

Wees er snel bij: 'Schindler's List' staat op het punt om Netflix te verlaten

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
gebaseerd op boekfabriekconcentratiekampheldholocaust (shoah)ss (nazi schutzstaffel)tweede wereldoorlogghettojew persecutionkraków, poland auschwitz-birkenau concentration campindustrialistjood / joodsnazidefense industry biografiegebaseerd op een waargebeurd verhaalhistorical fictionzwart en wittreinpolennazi schutzstaffel (ss)weapons manufacturerfemale pubic hair