Genre: Oorlog / Drama
Gesproken taal: Duits, Pools, Hebreeuws en Engels
Releasedatum: 3 maart 1994
Bekijk via SkyShowtime
Plot Schindler's List
"Whoever saves one life, saves the world entire."
Oskar Schindler is een ijdele en hebberige Duitse zakenman die echter tijdens het Nazi-regime zeer menselijke trekjes begint te vertonen wanneer hij besluit om zijn fabriek te gaan gebruiken als vluchtplaats voor Joden. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Schindler, die op deze manier ongeveer 1100 Joden van de gaskamers van Auschwitz heeft weten te redden.
- Trailer (YouTube)
- Schindler's Ark (BoekMeter)
- Schindler's List (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Viktoria Klonowska
Wilek Chilowicz
Marcel Goldberg
Ingrid
Ik zapte er even langs en zag gele ondertiteling. Komt ook vaak voor op regio 1 DVD's. Ik hoop niet dat het hier een gewoonte gaat worden. Ik vind dat zo lelijk.
oke nee dat is zeker even wennen maar heb het nog niet vaker gezien
Prince-Remy
Film interesseerde me echt niet. Ik vond hem echt verschrikkelijk saai, terwijl je mij makkelijk 3 uur laat kijken naar een goed verhaal zonder actie. Maar ik heb hem zelfs 2 keer gekeken omdat ik dacht misschien moet je hem gewoon 2 keer zien, maar ook de tweede keer boeide die me totaal niet. Misschien door het zwart/wit. 2,5 ster omdat het vast geen slechte film zal zijn.
Als je zwart/wit haat dan zal ik als ik jou was het maar gewoon bij de films zoeken waar de originaliteit ver te zoeken is. Misschien is Epic Movie wel een goede suggestie dan in jou geval?
Van Nunen
Het is óf zwart/wit óf niet-origineel. Tuurlijk jongen....
--Nancy
ik vond het een film wat echt de werkelijkheid laat zien.
Vond het een interessante film.
4.5 *
%%%%%%
Was een mooie film.
Wat inderdaad laat zien hoe het echt was.Bij deze film staa je ook zeker effe stil.Aleen vond Hotel Rwanda toch beter. Ik geef Schindler's List 3,5
tukkerstein
Trieste te kort door de bocht opmerking
kleez
gister voor de derde keer gezien! Wat ik ontzettend jammer en
slecht vond bij Net5:
de vorige 2 keer zag ik bij Schindler's List na de tijd, ondertiteling
hoe/wat er gebeurde enzo! Dat kwam er gister niet voor :S Blijkbaar
meerdere versies???
Respekked
Erg indrukwekkend, fantastisch geacteerd! Vervelend einde, duurt te lang. 4*
Th.H.Kelder
Schindlers List is beslist een steengoeie Film met topacteurs zoals Liam Neese het laat ook zien dat er in de Oorlog ook nog Goeie Duitsers waren die de Joden beschermde en dat de film voor het gropotse deel Zwart/wis is dat is ook logisch wan in 1940-1945 had je nog geen Kleurenfilm The Whole story van Anne Frank in het Consentratie kamp was toch ook zwartwit en de kleuren scenes van Schindlers List is hoofdzakelijk de Mensen die nu nog in leven zijn en die dat meegemaakt hebben en ik heb de Film op dvd Orgineel wel te verstaan ik geef deze film een Grote 5
Ronnievb
de vorige 2 keer zag ik bij Schindler's List na de tijd, ondertiteling
hoe/wat er gebeurde enzo! Dat kwam er gister niet voor :S Blijkbaar
meerdere versies???
Sorry, ik ben bang dat ik je niet helemaal begrijp.
Jolienepien
Nou, mij lijkt dat wel logisch omdat de film zwart-wit is en dan kun je de letters minder goed zien omdat die normaal ook zwart-wit zijn, daarom maken ze de letters waarschijnlijk geel.
mr.corleone
goede film,als paste het einde niet op de videoband=(,dus stem ik maar niet,maar wat ik had gezien vond ik erg goed. maar waarom moeten ze nu engels praten?=(. en btw,ik vond het wel grappig dat bij de reclame stukjes van saving private ryan voorbij kwamen,en dat er dan stond voor 6 jaar en ouder:P
don vincenzo
Heb me erg gestoord aan het Engels, terwijl als ze gingen schreeuwen (tijdens die razzia bijv.) het wel opeens weer Duits werd. En doet bijna pijn aan je oren als je een duitse officier: 'you fucking bitch' (als ik het me goed herinner) hoort roepen. Het einde van Schindler was ook een beetje tenenkrommend en overdreven. Dat waren een paar minpuntjes vond ik. Maar verder was het een goede film die laat zien hoe onmenselijk het nazi-regime met de Joden omging.
voor nu: 3.5*
nietdatdus
goede film,alleen paste het einde niet op de videoband=(
dat had ik dus ook..
Stephan
goede film,alleen paste het einde niet op de videoband=(
De duitsers verliezen de oorlog.
judelaw25
Ongekend meesterwerk. Schindlers list is een van de beste films ooit gemaakt,en staat daarom ook niet voor niets in de top 100 van allerbeste films ooit. Ongelooflijk dan ook dat er mensen zijn die deze film saai vinden of op een andere manier bekritiseren. Dat er engels word gesproken in de film stoort mij totaal niet,en is te verwaarlozen tegenover de vele pluspunten. Camera, Acteurs,music, scenario enz enz enz..... Dus ga aub niet lopen zeiken over een film als deze maar heb gewoon respect,of ga lekker stripboeken lezen.
Iemand die wel verstand van films heeft
zephyr
Iemand die wel verstand van films heeft
Ongelooflijk dat iemand die hier voor het eerst wat neer pent op deze wijze iemand anders probeert te overtuigen. Bij andere films voel je je waarschijnlijk veel te verheven om daar iets van te zeggen? Het barst vaak van dit soort mensen in het dagelijks leven. Er geen notie van hebbend dat films ook voor andere dingen kunnen zorgen dan alleen maar geschiedenislesjes.
De film is op zich best saai b.v. omdat er werkelijk geen greintje humor in te vinden is. Daarentegen wordt er wel ontzettend goed in geacteerd met name door Fiennes en Kingsley. 3*
omnie
judelaw ben helemaal met je eens,je verwoord het goed
iemand met verstand van film.
Het lijkt me ook absoluut geen film waarin humor en surplus is.
judelaw erg mooi gezegd
en humor daar gaat het in de film ECHT NIET OM.
het gaat over de 2de wereld oorlog dat was niet grappig.
en als er wel humor in zat was de film (geflopt)
zephyr
Het lijkt me ook absoluut geen film waarin humor en surplus is.
OK , dat snap ik ook wel dat humor in deze film niet op zijn plaats is. Daar gaat het niet om. De film kruipt dicht naar het genre van een documentaire toe wat dat betreft zonder het verhaal daarmee te kort te doen. Het blijft natuurlijk wel een film zonder uberhaupt gevoelens die tot humor kunnen leiden zelfs geen zwarte humor. Dat staat me alleen een beetje tegen, om twee uur zonder een lach op mijn gezicht naar een film te gaan zitten kijken. Ik zeg ook niet dat dit een slechte film, daar niet van.
Stephan
Ik heb toch redelijk geglimlacht bij de sollicitatie van de secretaresses. Vooral bij die ene, die de beste "papieren" had. Was toch duidelijk humor. Zo zit de film vol met kleine grappen die het allemaal wat dragelijker maakte.
Thomas83
Laatst weer gekeken. Verplichte kost, want het is en blijft een meesterwerk. Maar soms wel wat overgedramatiseerd vind ik, daar heeft Spielberg ook wel een beetje een handje naar. Maar ik stoor me er nooit zo aan.
crimedevil
echt een kut film! mooi gemaakt enzo maar niet mijn smaak.. vooral het zwart wit zuigt.
VanRippestein
mee eens: een van de meest overrated films aller tijden. De kunstzinnigheid van de film is, ondanks de keuze voor zwart wit beeld, ver te zoeken.
Spielberg vind ik eigenlijk bij voorbaat al geen goede regisseur omdat ik zijn films niet vind opvallen. ook deze knakker is daar een goed voorbeeld van voor mij.
Als laatste wil ik zeggen dat het einde van deze film ZO GODSGRUWELIJK moraliserend is, dat ik me daarna ontzettend heb lopen irriteren aan de hele film: 1 grote opbouw naar het vervelende wijzende vingertje van Spielberg.
BOEEEEEEEEEEE!!!
Mirrin*
Ik vond het wel een goede film, maar ging me op een gegeven moment idd erg ergeren aan het zwart-wit.. en daarbij vind ik dat ze 'Schindler er in de film wel érg rooskleurig uit hebben laten komen, want als je alle feiten bijelkaar zoekt, was hij nog zo perfect niet voor de joden..
Maar, al met al.. film was oke (al heb ik mooiere oorlogsfilms gezien)
Had deze ooit lang geleden al eens half gezien, maar toen kon ik er m'n aandacht niet bijhouden.
Herziening viel me best mee. De film weet te onderhouden. Dat wil vooral zeggen dat er doorheen de film genoeg interessante scenes zitten om de aandacht niet helemaal te laten verslappen. Het wil echter niet zeggen dat ik de hele film met volle zin heb zitten kijken.
Film wordt eigenljik rechtgehouden door Schindler en Goethe. Twee sterke rollen die de film levendig houden. Schindler als opportunist die een tweede Ghandi wordt doorheen de film is nu niet meteen geloofwaardig, net als de switch in het personage van Goethe.
Daarin merk je uiteindelijk ook wel dat het een Spielberg film is. Schindler zegt wat over de aard van macht en hop, drie scenes lang zie je Goethe de zonder kritiek overgenomen kennis uittesten. Ik val de mensen ook wel bij die het hebben over de povere smaak af en toe. De douchescene, de eindscenes, het vertrek van Schindler uit de fabriek
Visueel aardig. Vaak nogal saai, maar af en toe keurig gebruik van zwart/wit met mooie contrasten. Levert enkele erg mooie scenes op maar niet echt indrukwekkend over een verloop van meer dan 3 uur.
Uiteindelijk voelt de film aan als een samenvatting van vijf andere oorlogsfilms. Onderhoudend maar af en toe oversentimenteel. Af en toe mooi maar doorgaans visueel nogal saai.
The One Ring
Goeth test het wel uit, maar in mijn herrinnering beviel het hem niet en besluit hij er uiteindelijk niets mee te doen. Ik snap ook niet over welke switch je het hebt. Goeth bleef toch van begin tot einde slecht? Hij was slechts omkoopbaar. Wel een tijdje terug dat ik de film zag, maar een switch herrinner ik me niet.

Oorlogsklassieker 'Schindler's List' van Steven Spielberg vanavond te zien op televisie

Legendarische oorlogsklassieker 'Schindler's List' vanavond te zien op televisie

Welke biopics mag je behalve 'Oppenheimer' nog meer niet laten liggen?

Wees er snel bij: 'Schindler's List' staat op het punt om Netflix te verlaten

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
gebaseerd op boekfabriekconcentratiekampheldholocaust (shoah)ss (nazi schutzstaffel)tweede wereldoorlogghettojew persecutionkraków, poland auschwitz-birkenau concentration campindustrialistjood / joodsnazidefense industry biografiegebaseerd op een waargebeurd verhaalhistorical fictionzwart en wittreinpolennazi schutzstaffel (ss)weapons manufacturerfemale pubic hair