Genre: Oorlog / Drama
Gesproken taal: Duits, Pools, Hebreeuws en Engels
Releasedatum: 3 maart 1994
Bekijk via SkyShowtime
Plot Schindler's List
"Whoever saves one life, saves the world entire."
Oskar Schindler is een ijdele en hebberige Duitse zakenman die echter tijdens het Nazi-regime zeer menselijke trekjes begint te vertonen wanneer hij besluit om zijn fabriek te gaan gebruiken als vluchtplaats voor Joden. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Schindler, die op deze manier ongeveer 1100 Joden van de gaskamers van Auschwitz heeft weten te redden.
- Trailer (YouTube)
- Schindler's Ark (BoekMeter)
- Schindler's List (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Wilek Chilowicz
Marcel Goldberg
Ingrid
Dennis Evahi
Hebben jullie niet ooit gedacht dat deze film beter tot zijn recht zou komen, wanneer hij Duits gesproken zou zijn?
Maar dan zou je weer niet zo'n goede acteerprestaties hebben als van Fiennes.
Ja, het zou dan nog echter zijn
Maar goed de film de Gladiator heeft dat zelfde probleem. Een romeins karakter die engels spreekt, Ben Hur idemdito...etc. etc. Neemt niet weg dat de film goed blijft!
Remi
De Amerikanen haten ondertiteling bij een film, dus vandaar de Amerikaanse taal
The Hunter
Snap ik ook wel, maar toch, het zou net nog wat extra sfeer geven.
Neemt niet weg, dat het nog steeds een hele mooi film is.
Remi
Nee, daar heb je gelijk in. Dat duitse accent is toch wat killer, vind ik, waardoor het toch wat realistischer wordt.
lowhusky
voor mij nét geen meesterwerk
4,5 sterrren
FL88
Hoeveel onschuldigen had Schindler dan moeten zien sterven volgens jou?
Aan het begin van de film lijkt dat hem allemaal anders weinig te deren en wil hij over de rug van de joden zijn rijkdom vergaren. Ik doelde dus meer op deze grote (vrij plotselinge) verandering in het personage Schindler die ik niet helemaal begrijp.
Goodfella_90
Ik denk dat hij (en vele anderen) daar eerst nog niet zoveel van afwisten.
Het is overigens meer dan een jaar terug dat ik deze film voor het eerst en voor het laatst zag, dus ik ben wel het een en ander vergeten. Dus mocht het uit de film blijken dat dat niet zo is heb ik niks gezegd.
FL88
Er is inderdaad een moment in de film dat hij de gruwelen van de oorlog met eigen ogen ziet. Goed onthouden dus.
Toch denk ik, ondanks je logische uitleg, dat Schindler dan wel een beetje zijn kop in het zand stak, aangezien er toch al heel wat gaande was in Duitsland. Dit zullen liefhebbers van de film uiteraard anders zien.
mister blonde
Dan was hij wel erg naief.
Hij met half Duitsland. Omdat hij zoveel contacten had met het leger kwam hij in situaties waarin hij zag wat de oorlog nu echt inhield. De zuivering was dermate schokkend dat er een ommekeer kwam in zijn handelen. Als dat nog niet voldoende motieven zijn , is niets het.
Goodfella_90
Ik denk dat dat nog best tegenvalt. Ik zie vaak in docu's dat bijna geen hond wist wat er nou precies met die joden gebeurde. Zelfs sommige bobo's bij de Duitsers niet. Weet je natuurlijk niet zeker of ze de waarheid spreken.
FL88
You've got a point. Alleen, met die contacten en wat we aan het begin van de film zien, had hij denk ik eerder kunnen concluderen welke richting het op zou gaan in zijn land. Hoe sta jij daar tegenover?
MXO
Klopt wat je zegt. In de film Amen wordt dat mooi beschreven. De ontwerper van het gas Zyklon B, Kurt Gerstein komt er ook pas erg laat achter dat het gas wordt gebruikt om massa's onschuldige joden, zigeuners en ander uitschot uit te roeien. En dat was ook het geval bij Oskar Schindler. Ben je geinterseerd in dat onderwerp moet je Amen echt zien.
waidman
Dan was hij wel erg naief.
Wanneer hij er achter komt is het ongeveer op de helft van de oorlog wanneer de vernietiging van joden zigeuners en andersdenkenden op stoom komt, Veel zakenlieden hadden in de jaren dertig de economische opbloei gezien in Duitsland en konden er met hun zakelijke verstand dan ook niet bij dat er goedkope arbeidskrachten werden verspild. Dat konden ze niet geloven. Op een gegeven moment krijgt Oscar daarover ook uitleg in de film sneeuwscheppen door joden is voor de ss iets ritueels Daarnaast moet je ook het anti simetisme in de oost europese landen in die tijd niet wegvlakken, ik wil de duitsers niet vrij pleiten, maar het werd hun wel gemakkelijk gemaakt. In het begin van de oorlog gebeurde alles buiten het blikveld van de burgers, later toen de machinerie op toeren kwam kwamen de eerste berichten van de massamoord. Maar dat de duitsers het niet hebben geweten, is grote onzin in het begin kun je daar nog iets bij voorstellen, maar later absoluut niet.
feanaro surion
Nog maar weer verlaagd, zag gister stukjes en vond het eigenlijk te overdreven om aan te zien..
Dado
Vond het niet zo heel bijzonder..
Het eerste half uur is te saai voor woorden, dat heb ik dan maar niet helemaal gekeken... Toen de vervolgingen kwamen werd het wat interessanter, maar nog steeds niks bijzonders...
Heb na 1,5 uur maar Prison Break en Chapelle's Show gekeken (wat trouwens 10x interessanter en mooier is) want de film kon me helemaal niet meer boeien... \
cijfer: 2,5
Dado
Ik heb geprobeerd om de film helemaal te kijken, maar het kon me niet genoeg boeien om verder te kijken.. ik had wel betere dingen te kijken, en als een film me niet kan boeien geef ik ook geen hoog cijfer..
Stephan
...ik had wel betere dingen te kijken...
Toppers in concert?
film_kaza
Hannibal
Werwolf
Sin City, Rumble Fish, etc. zijn toch ook in zwart/wit. Daar is voor gekozen. Het is erg grauw gefilmd wat je gevoel bij de film versterkt, althans dat deed het bij mij.
Werwolf

speedy23

Materny
Mijn god.
J.S.
Het is jammer dat ze toen nog geen kleurentelevisie hadden
!
Territoria
...ik had wel betere dingen te kijken...
Dansen met de sterren gepresenteert door een fosiel?

Oorlogsklassieker 'Schindler's List' van Steven Spielberg vanavond te zien op televisie

Legendarische oorlogsklassieker 'Schindler's List' vanavond te zien op televisie

Welke biopics mag je behalve 'Oppenheimer' nog meer niet laten liggen?

Wees er snel bij: 'Schindler's List' staat op het punt om Netflix te verlaten

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
gebaseerd op boekfabriekconcentratiekampheldholocaust (shoah)ss (nazi schutzstaffel)tweede wereldoorlogghettojew persecutionkraków, poland auschwitz-birkenau concentration campindustrialistjood / joodsnazidefense industry biografiegebaseerd op een waargebeurd verhaalhistorical fictionzwart en wittreinpolennazi schutzstaffel (ss)weapons manufacturerfemale pubic hair