Genre: Oorlog / Drama
Gesproken taal: Duits, Pools, Hebreeuws en Engels
Releasedatum: 3 maart 1994
Bekijk via SkyShowtime
Plot Schindler's List
"Whoever saves one life, saves the world entire."
Oskar Schindler is een ijdele en hebberige Duitse zakenman die echter tijdens het Nazi-regime zeer menselijke trekjes begint te vertonen wanneer hij besluit om zijn fabriek te gaan gebruiken als vluchtplaats voor Joden. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Schindler, die op deze manier ongeveer 1100 Joden van de gaskamers van Auschwitz heeft weten te redden.
- Trailer (YouTube)
- Schindler's Ark (BoekMeter)
- Schindler's List (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Wilek Chilowicz
Marcel Goldberg
Ingrid
Drs. DAJA
Ik heb geprobeerd om de film helemaal te kijken, maar het kon me niet genoeg boeien om verder te kijken.. ik had wel betere dingen te kijken, en als een film me niet kan boeien geef ik ook geen hoog cijfer..
Damir kom op man, dit is een buitengewoon mooie film! ik had gehoopt dat jij nog een beetje oog voor schoonheid had
TimD
Goeie film en zag liever deze dan die dansende ''bn'ers''.
thomzi50
- 1991 berichten
Ergert het niemand dat iedereen Amerikaans spreekt? Ik vind daardoor de geloofwaardigheid enorm kelderen en vind ik het dus al direct geen vijf sterern
Stephan
De film is hoofdzakelijk voor de Amerikaanse mark gemaakt, dus... zij zullen zich er niet aan ergeren.
De film wordt in alle andere landen (op een enkele uitzondering na) na-gesynchroniseerd in de taal van het land van screening.
thomzi50
- 1991 berichten
Toen hij laatst op net 5 was, was het gewoon puur Amerikaans dat ik hoorde. En ik ook zou het ook als Amerikaan niet echt waarderen dat alles in mijn taal was, maar Amerikanen staan daar nogal anders tegenover, die pikken zo'n andere taal niet.
willa man
het is een goede film met best wel veel grauwe momenten vond hem op laatst heel goed geacteerd van liam neeson indrukwekkend
p.s ze spraken engels geen amrikaans
Montorsi
neej,, prisonbreak, chapelle's show en the Wayans bros.

Dave Chapelle show
Montorsi
deze film is uit 1993, hoe komt het dat het zwart wit was toen ik erlangs zapte
geweldig
X__Liesjj
Echt zo'n mooie film vooral dat ene stukje op het laast als ie verdrietig is en dat die door al die mensen wordt getroost. 5 sterren
felix89
zeer harde en duistere film.
de gruwel van holocaust zeer mooi weergegeven, zonder twijfel het meesterwerk van spielberg.
LesterE
indrukwekkende film met sommige zeer goeie momenten erin, maar soms aan de langgerekte kant
film_kaza
geweldig
nu heb ik nog steeds geen antwoord op mijn vraag.
ik doe normaal, en vraag me af waarom het zwart wit was met gele ondertiteling
eRCee
- 1978 stemmen
nu heb ik nog steeds geen antwoord op mijn vraag. ik doe normaal, en vraag me af waarom het zwart wit was met gele ondertiteling
De regisseur heeft ervoor gekozen deze film in zwart-wit op te nemen, waarschijnlijk omdat hij dit meer vind passen bij de sfeer van de film.
Gele ondertiteling is in dat geval beter leesbaar dan witte.
alweer top film en erg indrukwekkend verhaal en ook nog waargebeurd.
perfect geacteerd.
MJ_DA_MAN
Haha.... da's een goeie
VeteranBoy
nu heb ik nog steeds geen antwoord op mijn vraag.
ik doe normaal, en vraag me af waarom het zwart wit was met gele ondertiteling
Ten eerste de gele ondertiteling komt gewoon door net 5 of waar je hem ook gezien hebt. Hij is zwart-wit, omdat Spielberg het mooi vond. Hij zei: "Kleur maakt dingen mooier en er is niks moois aan de holocause, ten tweede zijn mensen het gewend om beelden van de Holocaust in zwart wit te zien door allemaal documentaires."
Als je het mij vraagt zou deze film minder indrukwekkend zijn als hij gewoon in kleur gefilmd was.
saya
mee eens.
zeer goede film, vondt het alleen jammer dat het einde zo super melodramatisch was.
maar ja, dat is Spielbergs visitekaartje..
ach ja, Amerikanen...
RedDream
prachtige film, vooral waneer je dat meisje ziet in kleur, het geeft de film zoveel kracht
want dat meisje heeft gelijk wel ferm bijgedragen aan de film da maakt het voor een stuk zo'n goeie film.
+ natuurlijk prachtig verhaal
mister blonde
Flauwe opmerking. Je kan ook zelf bedenken dat iemand dan bedoelt dat het realistisch overkomt. Kan jij alleen nog maar in Wouter-achtige one-liners reageren, tegenwoordig?
Kan het me wel voorstellen, maar realistisch is een foute benaming daarvoor.
waidman
Kan het me wel voorstellen, maar realistisch is een foute benaming daarvoor.
Ik denk dat Gotti hier wel een punt heeft, realistisch dat kunnen alleen de overlevenden van de holocaust zeggen, echter een ieder zal natuurlijk indrukwekkend en beangstigend bedoelen, want dat zal een ieder voelen die deze film ziet. Toen ik de eerste keer de film zag heb ik het ook geen mooie film genoemd maar een indrukwekkende film, er is namelijk niets moois aan het systematisch martelen en moorden van mensen. Maar waarschijnlijk zal een ieder die realistisch schrijft bedoelen dat het eigenlijk het voorstellingsvermogen te boven gaat van ons die er (gelukkig) niet bij waren.
Nielskie
Ik snap wat jullie bedoelen, maar nee, het is realistisch.
Kijk de docu maar over de SchindlerJuden. Die vertellen dat het zo erg realistisch is. Spielberg wilde dit doen en deed het goed. Beter kon haast niet. Hij heeft jaren lang 'Schindlerjuden' geïnterviewd. Alles vastgelegd op camera en op basis van al die verhalen een pracht film geschoten. Hij wilde dit gevoelige onderwerp goed aanpakken of anders niet. Hij wilde daarom niet te niet doen aan de werkelijkheid, want het moest geen kostelijke vermaak worden. Pure realiteit!
Ik vond Liam Neeson heel erg goed als Nazi met uiteindelijk morele principes. Hij is nooit een Nazi geweest. Hij wilde geld verdienen en dat kon in die tijd alleen als je met Nazi-officieren vriendjes werd. Maar de jodenvervolging heeft hij altijd afgezworen.
Ook Ralph Fiennes is heel goed als Amon Goeth. In die docu vertelde die Joden dat hij in het echt ook zo was, precies. Ik heb ook foto's gezien van de echte personages, Oskar, Amon, Helen Hirsch, etc, sprekend, de hele lichaamshouding etc. En ook Ben Kingsley supersterk!
Deze film krijgt van mij 5* en dat doe ik niet snel.
waidman
Over de kwaliteit van de film hoef ik ook niet met jouw te discussieren Nielskie, daar zijn we het wel over eens, wanneer de overlevenden zeggen dat de film realistisch was, dan kunnen zij dat alleen zeggen. Wij moeten het doen met onze "fantasie"en eerlijk gezegd wil ik over dit onderwerp beperkt mijn fantasie gebruiken.
Fran
- 1953 berichten
Dat betekent dus dat niemand in dit land ooit nog van een oorlogsfilm mag zeggen dat hij realistisch is ?
Zit misschien wel wat in nu dat ik erover nadenk. Hoe kunnen wij beoordelen of iets overeen komt met de realiteit als je het niet zelf hebt meegemaakt.
Aan de andere kant hebben we wel zoveel documentaires e.d. over deze oorlog gezien dat we wel een scherp beeld hebben van hoe de realiteit in die periode was. Ik vind dit een moeilijke .....
Fikret8
Heb hem gisteren op dvd gekocht, zal hem van de week nog eens bekijken. Verwacht er veel van.
.Fee.
Ja, impressing! Moest zeker een paak keer slikken bij deze film, maar dat ik 'm nou echt fantastisch vond... Nee, dat niet, daarvoor was het verhaal te langdradig.
hendrik119
erg goede film, de situatie goed in beeld gezet!
schitterend als Schindler zegt tegen die treinmachinisten dat hij hun namen wil en daarna zegt morgen zitten jullie in siberië

Oorlogsklassieker 'Schindler's List' van Steven Spielberg vanavond te zien op televisie

Legendarische oorlogsklassieker 'Schindler's List' vanavond te zien op televisie

Welke biopics mag je behalve 'Oppenheimer' nog meer niet laten liggen?

Wees er snel bij: 'Schindler's List' staat op het punt om Netflix te verlaten

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
gebaseerd op boekfabriekconcentratiekampheldholocaust (shoah)ss (nazi schutzstaffel)tweede wereldoorlogghettojew persecutionkraków, poland auschwitz-birkenau concentration campindustrialistjood / joodsnazidefense industry biografiegebaseerd op een waargebeurd verhaalhistorical fictionzwart en wittreinpolennazi schutzstaffel (ss)weapons manufacturerfemale pubic hair