• 9.378.082 stemmen

Oorlog / Drama | 195 minuten

Genre: Oorlog / Drama

Geregisseerd door: Steven Spielberg

Met onder meer: Liam Neeson, Ralph Fiennes en Ben Kingsley

IMDb beoordeling: 9,0 (1.571.514)

Gesproken taal: Duits, Pools, Hebreeuws en Engels

Releasedatum: 3 maart 1994

Plot Schindler's List

"Whoever saves one life, saves the world entire."

Oskar Schindler is een ijdele en hebberige Duitse zakenman die echter tijdens het Nazi-regime zeer menselijke trekjes begint te vertonen wanneer hij besluit om zijn fabriek te gaan gebruiken als vluchtplaats voor Joden. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Schindler, die op deze manier ongeveer 1100 Joden van de gaskamers van Auschwitz heeft weten te redden.

Oskar Schindler

Zeer aangrijpend.

Een mooie film.

avatar van DevilsKiss

DevilsKiss

Tja wat moet je hier van zeggen. Dit is met Der Untergang de meest realistische oorlogsfilm die we gezien hebben. Hij is indrukwekkend en deze man speelde het spelletje perfect. Dat dit nog waargebeurd is ook en dat zolang terug. Hij riskeerde veel en deze man Chindler dus, verdiend respect!

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Na een aantal vreselijk schokkende scènes heb ik de film stop gezet. Ik ga het een andere keer weer proberen. Zucht...

chevy93

Schokkende scènes? Valt toch wel mee?

avatar van AGE-411

AGE-411

It's nothing but the truth.

Kijken ze nr films waar aliens mensen uiteenhalen, schijten ze in hun broek wanneer nen SS'er iemand doodschiet.

Welcome to reality.

avatar van VilmExpert

VilmExpert

De beste film over 1 van de meest gruwelijke periodes van de mensheid , Fiennes zet een uiterst kille rol neer waar je kippevel van krijgt.Spielberg levert een meesterwerk af die hij denk ik nooit meer zal overtreffen.

avatar van Hakunamatafaka

Hakunamatafaka

Als hij nog meer van die gay indiana jones films maakt niet nee.

avatar van Fixi88

Fixi88

Waarschijnlijk de beste oorlogfilm die ik tot nu toe gezien hebt. Een aangrijpend verhaal over een van de grootste genocide die de mensheid gekent heeft. Dat het zwart/wit gefilmt is voegt hier ook daadwerkelijk wat toe.

avatar van HAL-LO

HAL-LO

Waarom staat ie dan niet in je top 10 en the Pianist wel?

Ik moet zeggen dat ik de Pianist wel beter vind.

avatar van AGE-411

AGE-411

HAL-LO schreef:

Waarom staat ie dan niet in je top 10 en the Pianist wel?

Ik moet zeggen dat ik de Pianist wel beter vind.

Mss omdat ie hem nog maar net gezien heeft en hem nog wil laten doorsijpelen.

avatar van Avlater

Avlater

Zeer aangrijpende film alle hoofdrolspelers zetten een overtuigende spel neer , vooral Fienes bezorgt kippevel met zijn uiterst kille rol.

avatar van omnie

omnie

zeer goed

avatar van Peter Ho

Peter Ho

Dit vind ik nog steeds een moeilijke film om naar te kijken, het is zo realistisch in beeld gebracht. Vooral dat het zwart wit gefilmd is.

Op een gegeven moment voelde het alsof ik zelf moest vluchten tijdens het kijken.

avatar van Gerth

Gerth

vandaag (27 januari gekeken. precies 65 jaar na de bevrijding van Auschwitz. Het was toeval, maar het maakt het kijken nog wel bijzonderder.

Fiennes en Kingsley waren fenomenaal. Neeson gewoon erg goed (zijn beste rol?). Prachtige muziek. Terechte keuze om de film in zwart-wit te maken. Een minpuntje is hier al eerder aangehaald en dat is het engels spreken door de duitsers. Verder prachtig.

avatar van Santino Corleone

Santino Corleone

Een aangrijpende film met een geweldige Liam Neeson. Erg realistisch gemaakt en toch heeft het zwart-wit toch een raar effect.

Deze film ga ik zeker nog een keer kijken..

4,5

avatar van Antonijaa

Antonijaa

Hele mooie film!

avatar van xNineSien

xNineSien

de saaiste film die ik ooit heb gezien!

avatar van neo

neo

Berichten verplaatst naar De Site > Algemeen > Stemmen

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

xNineSien schreef:

de saaiste film die ik ooit heb gezien!

Ik zou het wel op prijs stellen als je je cijfer (0,5) toelicht!

Ben namelijk heel erg benieuwd.

Doe je dat niet, of kan je dat niet, dan vind ik dat ze mensen als jou moeten weren hier op Movie Meter!

Overigens ...... ik weet niet hoe dat bij jou zit, (maar even iets om over na te denken) een 0,5 betekent het SLECHTSTE van het SLECHTSTE wat je ooit in je leven gezien hebt.

En daar valt bij jou deze film onder?

Hmmmmm,

Ik heb net de 2 films gezien die jij beoordeeld met een 5,0 maar daar zou ik misschien mijn conclusie maar uit moeten trekken!

De pot verwijt de ketel.

SnakeDoc, vooraleer jij eisen gaat stellen is het misschien handig als jij zelf eens je eigen cijfer gaat toelichten.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

De pot verwijt de ketel.

Hoef je je niet gelijk aangevallen te voelen,

Ik vind het niet niks als je een film als deze beoordeeld met een !!! 0,5 !!!

Ik ben dan gewoon erg benieuwd wat jou (of misschien U) op dit cijfer brengt!?!

Misschien heb je een ander idee of gevoel bij het cijfer 0,5, dan hoor ik dat ook graag.

Voor mij is het een cijfer dat ik (net als een 5) niet snel geef!

Mijn opmerking over je films met een vijf was misschien niet gepast, evenals de zin dat je misschien geweerd moest worden!

Daarvoor excuses!

Nomak

Het is gewoon jij/jou hoor.

SnakeDoc schreef:

Daarvoor excuses!

Maar je bericht sloeg toch ook helemaal niet op mijn beoordeling en films met een 5*. Het was op iemand anders gericht. Ik reageerde gewoon even omdat ik bij jou ook geen toelichting zag.

chevy93

Ik ben ook wel benieuwd waarom iemand hier een 0,5* voor geeft.

Nomak schreef:

Ik kom hier ook met plezier een woordje uitleg geven over mijn 0,5 voor Schindler's List. Het sprak me totaal niet aan. 2 keer geprobeerd en ik kreeg er echt geen gevoel bij.

_____________________________________

Het kan me gewoon niet boeien. Ik heb er geen uitleg voor.

Dat kan, maar dan vind ik een 0,5 nog steeds wel heel drastisch. Bewaar de 0,5 maar voor de echte flops

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Geen uitleg is natuurlijk ook gewoon een slechte uitleg.

Nomak

Er is natuurlijk een zoekfunctie waar je op naam van de user kan zoeken. (Chevy93 heeft die al gevonden zie ik)

En sommige mensen houden niet van saaie films die langer dan drie uur duren. Al is het jaren geleden dat ik de film nog heb gezien. Bij herziening zal mijn stem misschien verhogen en volgt er sowieso een duidelijke onderbouwing.

chevy93 schreef:

Bewaar de 0,5 maar voor de echte flops

En dat is natuurlijk voor iedereen persoonlijk. Wat voor mij een sterke film is zou in jouw ogen een flop kunnen zijn, en andersom natuurlijk ook.

sinterklaas schreef:

Dan zou ik eerder Saving Private Ryan aanraden. Daar word tenminste nog in geschoten.

Even een oude koe uit de sloot halen (kreeg ik toen ik zocht op Nomak).

Is toch gewoon lachwekkend?

Nomak schreef:

Uiteraard kan dat. Alleen dit zijn van die films waar je, in mijn ogen, bijna geen 0,5* voor kan geven.

Alleen al het prachtige einde, het perfecte zwart-wit gebruik, de prachtige rol die Liam Neesons neerzet en de muziek (vooral die muziek!) zouden samen moeten resulteren in een 1,5*

Een 0,5 staat voor een 1,0! Dat krijgt men al als je je naam goed op je toetsblad zet .

avatar van wibro

wibro

Deze film die ik twee keer gezien heb kon mij eigenlijk ook niet boeien. Daar komt nog bij dat ik hem af en toe te sentimenteel vond. Maar ja van Spielberg kun je dat natuurlijk wel verwachten. Slecht is de film daarentegen niet. De film is op feiten gebaseerd en ongeloofwaardigheid kun je Spielberg niet verwijten. Dus een 0,5* - en daarin ben ik het met de meeste users eens - vind ik niet terecht. Als deze film echt je ding niet is dan past imo een cijfer van minimaal 2,0*.