Genre: Oorlog / Drama
Gesproken taal: Duits, Pools, Hebreeuws en Engels
Releasedatum: 3 maart 1994
Bekijk via SkyShowtime
Plot Schindler's List
"Whoever saves one life, saves the world entire."
Oskar Schindler is een ijdele en hebberige Duitse zakenman die echter tijdens het Nazi-regime zeer menselijke trekjes begint te vertonen wanneer hij besluit om zijn fabriek te gaan gebruiken als vluchtplaats voor Joden. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Schindler, die op deze manier ongeveer 1100 Joden van de gaskamers van Auschwitz heeft weten te redden.
- Trailer (YouTube)
- Schindler's Ark (BoekMeter)
- Schindler's List (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Wilek Chilowicz
Marcel Goldberg
Ingrid
Xenocrates
dat zwart-wit laat mij het verhaal toch in ieder geval als erger ervaren.
Snap ook niet wat de bedoeling was van die regisseur S.
om deze film z.w. te filmen.
Maar het is uiteraard een aangrijpend verhaal over deze persoon die nog mensen wist te redden uit de handen van zijn nazi vriendjes.
Maar dat z.w. vond ik ook wel ergerlijk.!
Bart Simpson
Zwart/wit maakt het realistischer en erger ogend dan gewoon kleur neem ik aan. Met kleur zie je nog wel vrolijke/felle kleuren zoals rood, groen, geel enz. Daardoor komt het verhaal misschien minder erg over. Maar met zwart/wit komt alles gewoon net iets erger over.
Arnhemmer
Spielberg zei ooit in een interview dat de meeste mensen de Holocaust alleen van foto`s en archiefbeelden kennen. Die beelden waren bijna altijd in zwart/wit. Door `Schindler`s List` ook in zwart/wit te verfilmen, komt het beeld van de concentratiekampen voor de kijker wat herkenbaarder over.
Mai*
Wat deze man heeft gedaan kun je goed of fout vinden, doet er ook niet toe.
Maar ik vond de film niet echt mijn ding eerlijk gezegd.
AGE-411
Wat deze man heeft gedaan kun je goed of fout vinden, doet er ook niet toe.
Maar ik vond de film niet echt mijn ding eerlijk gezegd.
Als je wat ouder bent snap je het wel
Fout?
Hoe kan je dat nou fout vinden. Tenzij je een nazi bent ten minste
moviemafketel
- 19752 berichten
Fout?
Hoe kan je dat nou fout vinden. Tenzij je een nazi bent ten minste
Ik denk dat Mai met "deze man" niet Hitler bedoelt, maar dat dat wel zo overkomt. Misschien bedoelt die Spielberg en de film?
Anyway dat hoop ik dan maar. Anders is het een aardig verknipte opmerking.
chevy93
Ik neem aan dat hij Schindler bedoeld, of ben ik nou gek?
Edit: Na een paar keer herlezen denk ik dat hij Spielberg (en het feit dat hij deze film heeft gemaakt) bedoeld.
W.M.J.M
Misschien Spielberg zijn keuze voor zwart-wit, aangezien de berichten voor hem daar over gaan?
flowstyle
Echt een super mooi verhaal en ik heb deze nu denk ik al 10xgezien en iedere keer blijf ik zitten kijken.

J.Bell
Meest indrukwekkende oorlogs film ooit.
Persoonlijk vind ik de rol van ralph fiennes de beste rol in film allertijden.
Mee eens! Wat die man laat zien in deze film... wou dat ik het kon verwoorden...
J.Bell
Ok.. gaat heel moeilijk worden, ik waag me hier bijna nooit aan want Ik ben zo slecht in taal.. maar here goes..
Bij de beesten af natuurlijk, die Amon Goeth. Los van dat,
wanneer ik Ralph Fiennes op het scherm zie,
kan ik alleen maar ademloos naar hem kijken en wordt
ik overspoeld door allerlei emoties, gedachten. Je wilt hem haten, je haat hem ook, je vraagt je af hoe iemand zo geen hart kan hebben. Je wilt zo graag dat hij zich schuldig gaat voelen, dat hij enig emotie toont, maar dat doet hij niet.
Ralph Fiennes zorgt ervoor dat je zover mogelijk bij hem
uit de buurt wilt blijven, maar op 1 of ander manier wordt je gewoon
naar hem toegetrokken, of je nou wilt of niet.
Zijn ogen, ik wil weten wat er in dat hoofd omgaat en hoe het toch in godsnaam mogelijk is dat iemand die zo is en doet 's nachts kan slapen...
Ik kan nog een hele tijd doorgaan met het uitleggen waarom ik juist hem zo briljant vind in Schindler's List, maar ik denk dat niemand dat zal begrijpen.. Ik begrijp het zelf niet eens.
Ik heb de film zo vaak gezien, niet omdat het zo leuk is om te zien
wat die arme mensen is aangedaan, maar puur omdat het zo'n
ontzettend goede film is, en ik krijg gewoon een rilling als ik Ralp Fiennes zie.
Zelfs na de 50e keer kijken....
J.Bell
Een quote van iemand op Youtube..
Mr. Fiennes allowed us to peer inside the gates of hell through his eyes.
chevy93
Je kan het niet verwoorden, maar schrijft toch een heel stuk vol hoor en het klopt ook volledig.
Alleen één tip, probeer niet te vaak op een nieuwe regel te beginnen, want dat leest erg rot
Thanks
Dat neem ik mee voor de volgende keer.
J.Bell
Ja, dat is het hem juist... Die scene dat Schindler met Amon een gesprek heeft, dat verhaaltje over macht. I pardon you....
Dat je die opluchting ziet bij dat jochie, die net dat zadel heeft laten vallen.. en dat ie dan vervolgens alsnog door Amon wordt vermoord... Monster..
decicco
Erg aangrijpende film, met een prachtig verhaal heb hier met open ogen naar zitten kijken.
moviemafketel
- 19752 berichten
Ik denk dat als iemand al slecht is van zichzelf, dit tot een climax komt als er geen recht meer bestaat. Hij kon gewoon alles doen wat in zijn zieke geest opkwam. Niemand die hem terecht wees. Ja dan is het einde zoek en krijg je dat soort monsters.
decicco
Met de ogen dicht gaat `t ook niet zo best hè?
Nee, daar heb je gelijk in
Arnhemmer
Ik denk dat je de spijker hier recht op z`n kop slaat!
TonyCamonte
Zeer mooie film.
Ik had eerst verwact dat het een te drama film zou worden maar dat viel reuze mee.
Ik heb genoten ook van de acteurs. Ze hebben zeer goed acteerwerk neergezet in deze film.
Hakunamatafaka
Tfoe, deze film deed mij wel wat, kreeg toch wel een brok in de keel toen het einde naderde.
Velen vinden hier het einde te sentimenteel, ben ik het niet mee eens, vind het einde prima in de flim passen en sluit hem goed af.
Binnenkort nog maar eens herzien, voor nu 4,5*.
AjaxRulezzz
- 2085 berichten
Prachtige film. Heel goede verfilming van de jodenvervolgingen. Deze film raakt een gevoelige snaar van je, zeker een 4,5 waard.
maus9
Geweldig verhaal, geweldig acteerwerk, Alleen jammer dat zelfs ''de Duitsers'' in het Engels praten en niet in het Duits. Terwijl ik dit bij Das leben der anderen, totaal niet storend vond. Maar meneer Spielberg zal het wel gedaan hebben, omdat de film anders weinig Amerikaans kijkers trok... Daardoor een 4,5 en geen 5. Maar wat een geweldige film!
kanjertje
Eindelijk gekeken en vond het een hele goeie.
Doch blijven 2 zaken me storen en dat zijn :
- het feit dat bijna de ganse film in ZW getoont wordt
- de duur van de film : meer dan 3 u en voor mij echt te lang.
Maar over de rest niks dan goeds te zeggen.
Daarom een dikke 4

Oorlogsklassieker 'Schindler's List' van Steven Spielberg vanavond te zien op televisie

Legendarische oorlogsklassieker 'Schindler's List' vanavond te zien op televisie

Welke biopics mag je behalve 'Oppenheimer' nog meer niet laten liggen?

Wees er snel bij: 'Schindler's List' staat op het punt om Netflix te verlaten

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
gebaseerd op boekfabriekconcentratiekampheldholocaust (shoah)ss (nazi schutzstaffel)tweede wereldoorlogghettojew persecutionkraków, poland auschwitz-birkenau concentration campindustrialistjood / joodsnazidefense industry biografiegebaseerd op een waargebeurd verhaalhistorical fictionzwart en wittreinpolennazi schutzstaffel (ss)weapons manufacturerfemale pubic hair