Genre: Drama / Romantiek
Met onder meer: Reese Witherspoon, Robert Pattinson en Christoph Waltz
Gesproken taal: Engels en Pools
Releasedatum: 5 mei 2011
Plot Water for Elephants
"Life is the most spectacular show on earth."
Wanneer Jacob Jankowski, recentelijk tot wees en zwerver veroordeeld, op een passerende trein springt, belandt hij in de wereld van een tweederangs circus dat probeert te overleven tijdens de Grote Depressie. Als student dierengeneeskunde die bijna zijn diploma behaald heeft, krijgt hij de leiding over de menagerie. Daar ontmoet hij Marlena, de mooie ster van de paardenact die getrouwd is met August de dierentemmer. Ook ontmoet hij Rosie, een olifant die zich niet laat trainen... totdat Jacob een manier ontdekt om tot haar door te dringen.
Jacob Jankowski
Barbara
Grady
Kinko / Walter
helleke
Mooi opgebouwde film met prima acteerprestaties.
Wat me wel opviel, was dat ze de film op dezelfde manier lieten starten en eindigen als in 'Saving private Ryan' en 'Titanic'.
Voor de rest, heb ik genoten van deze film.
3,5 sterren.
apolicum
En wat ben ik het met je eens zeg, ze zouden alle circussen met dieren af moeten schaffen. Ronduit walgelijk, net als de mensen die betalen om naar deze dierenmishandeling te kijken. Ik zag trouwens net een filmpje waarin te zien is dat Tai, de olifant die Rosie 'speelt', helaas ook is mishandeld voor het trainen van de trucjes die ze in de film moet doen. Het klin
Je spreekt jezelf wel hard tegen zeg!
"De pot verwijt de ketel ..." is hier wel van toepassing vind ik!
Eerst zeg je dat je de mensen die naar het circus gaan kijken walgelijk vindt, daarna zeg je doodleuk dat Rosie uit de film ook mishandeld is geweest voor de trucjes uit de film?
Wat maakt jou dan minder "walgelijk" voor het kijken van een film waarbij een dier mishandeld werd dan mensen die kijken naar een circus waar er dieren mishandeld worden?
Voor de rest ben ik het met je eens: Circussen met dieren zouden afgeschaft moeten worden!
Raffael77
Aardige film maar lijkt te veel op het verhaal van Titanic. Acteer werk was uitstekend en met name door Christoph Waltz.
Is Circus slecht? Geen idee maar als het er zo aan toe gaat wel ja maar vind dat je dan ook dieren parken en de rest wat met dieren entertainment te maken heeft sluiten.
Matig.
Eigenlijk gebeurt er weinig in deze film, maar ze vullen er wel 2 uur mee. Een jongen komt toevallig bij een circus uit, ontmoet een meisje, wordt verliefd en ze gaan uiteindelijk vol voor elkaar, uiteraard met vele tegenslagen. Wauw, origineel.
Ook de manier waarop het verhaal in beeld wordt gebracht is wat vergezocht. Bij epische films als Titanic en Saving Private Ryan was het mooi en toepasselijk dat een hoogbejaarde het verhaal begint te vertellen als iets wat diegene vroeger meemaakte, maar bij dit circusverhaaltje paste het niet echt. Al heb ik wel juist het meeste genoten van die intro met de oude Han Holbrook. Echt een geweldige acteur. Hoe hij kijkt, hoe hij praat...aan alles merk je dat hij echt heel goed is. Dat waren Robert Pattinson en Reese Witherspoon helaas niet met hun enorm vlakke rolletjes. Hun hele liefdesplotje boeide me eigenlijk geen zier. Christopher Waltz speelde wel weer goed, maar ook zijn rol was niet echt bijzonder. Maar hij heeft wel bij mij heel veel respect verdiend sinds zijn rol in Inglourious Bastards.
Eigenlijk zijn de eerste anderhalf uur weinig aan. Pas het laatste half uur wist me te boeien omdat de film toen een beetje vaart in het verhaal stopte. Wel weer jammer van dat mierzoete einde. Het past wel bij deze film, maar het is weer zo vreselijk cliché. Wat dat betreft is het ook wel te verklaren waarom je de ontsnapte tijgers op het einde niemand dood zag maken. Past zeker niet bij zo'n zoete film, maar eigenlijk is het wel onzin. Er renden zoveel mensen dat er normaal vast een stel gedood zouden zijn.
En iets wat ik verder niet meereken in mijn beoordeling, maar wat me wel tegenstaat is dat tijdens het maken van deze film dieren mishandeld zijn? Walgelijk.
@ Ajax&Litmanen1:
(En iets wat ik verder niet meereken in mijn beoordeling, maar wat me wel tegenstaat is dat tijdens het maken van deze film dieren mishandeld zijn?)
Dat zou met het strenge toezicht op het dierenwelzijn bij het maken van films tegenwoordig zo goed als onmogelijk zijn.
De feiten betreffende de misstanden bij de training zouden dateren van 6 jaar voordat de film gemaakt werd.
Dat maakt ze niet minder erg, maar je kan niet zeggen dat tijdens de filmopnames dieren mishandeld werden.
Ja, ik wist het niet helemaal maar meende gelezen te hebben dat dieren tijdens het maken van de film werden mishandeld. Geloof dat organisaties ook hebben opgeroepen deze film toch te boycotten om die reden?
Maar ik heb dit gedoe verder niet bij mijn beoordeling meegerekend hoor. Maar als het wel klopt, dan hoop ik dat deze film een financiële flop wordt.
joffrey19
Toch wel mooie film, helaas te veel titanic elementen tot de start en het liefdes verhaal en het einde.
Maar dat maakt het alsnog een lekkere wegkijker, omdat je toch gaat meeleven in het verhaal.
MoviesLikeMagic
De harde realiteit van hoe de olifant werd mishandeld was zeer aangrijpend, maar de band die tussen de olifant en Jacob wordt opgebouwd neemt je helemaal mee in deze mooie film. De dieren en acts zijn betoverend net zoals de film muziek en de knappe verschijning van Robert Pattinson. En dan vooral het einde maakt deze film helemaal af.
- 19683 berichten
"Harde realiteit" valt wel met een hele grote korrel zout te nemen.
Het blijft natuurlijk wel voor een groot deel fictie.
De scène waarin de circusdirecteur (Waltz) zich opsluit in een treinwagon, samen met de olifant, en die daar zogenaamd te lijf gaat (hetgeen we gelukkig niet te zien krijgen)tot het dier bezwijkt, is pure onzin.
Dat kan iedereen die ooit met olifanten te maken heeft gehad wel bevestigen.
Alleen een gek zou zo'n risico nemen, en er nooit levend meer uit zijn gekomen.
Het blijft wel film natuurlijk en die speelt in op sentimenten, want daar draait dit verhaal om.
hessel
Helaas kon de film mij niet helemaal pakken. Vond de film iets te geforceerd in het sentiment stuk en vond het hele verhaal nou ook weer niet zo heel bijzonder. Vond de film qua opbouw verdraait veel lijken op Titanic, maar dan ipv de oude rose een oude kerel. Toevallig dat de olifant Rosie heet...? 2,5*
%%%%%%
Olifanten in Water for Elephants brutaal mishandeld : De Ultieme FilmBlog - defilmblog.be
Ik kan daar zelf ook absoluut niet tegen !
In en in triest vindt ik dit.
Zoveel budget en nog.....
Laat deze film maar zwaar floppen !
- 19683 berichten
Al diverse keren hier aangehaald, maar nog steeds zonder bewijs dat er bij de filmopnames voor Water For Elephants mishandeling van dieren heeft plaats gehad, hetgeen ik ook zeer betwijfel.
Het blijft suggestieve berichtgeving, opgeklopt door tegenstanders van dierendressuur, die een "stok" zochten en er hier een gevonden denken te hebben.
Ik heb ook geen babyolifantjes in de film gezien trouwens.
SelmaDuim
Zoals ik al eerder heb aangehaald, gaat het niet om mishandeling tijdens de filmopnames, maar tijdens de training in Thailand voorafgaand aan de opnames voor de film. De filmmakers op zich hebben er dus niets mee te maken, behalve dat zij er wel verantwoordelijk voor zijn waar ze hun dieren vandaan halen en dus ook of ze dieren voor hun film willen gebruiken die aan dergelijke mishandelingen worden/werden blootgesteld. Zolang filmmakers zich daar niets van aantrekken en deze dieren blijven gebruiken voor hun films en dus dergelijke trainingen niet afkeuren, zal er niets veranderen en blijft dit bestaan.
robinb
zeer matige film, die op de mooie beelden na eigenlijk enorm nietszeggend is en op alle fronten faalt. In mijn ogen was het een beetje een tweederangs titanic verhaal alleen kwam hier de romance niet echt over en was er geen echte climax.
Kwa acteerprestaties zat het wel snor, maar omdat er heel de film eigenlijk maar bar weinig gebeurde deed het me vrij weinig. Gezien het ontbreken van echte overtuiging en actie was het voor mij een enorme tegenvaller.
Toontje35
Sfeervol drama. Film zakt een beetje in halverwege. Jammer
Naar het einde toe mooi. Genoten !
merrin
Olifanten in Water for Elephants brutaal mishandeld : defilmblog.be
Ik kan daar zelf ook absoluut niet tegen ! In en in triest vindt ik dit.
Zoveel budget en nog.....
Laat deze film maar zwaar floppen !
Het nieuws over de mishandeling kwam er vrij laat en de acteurs hebben snel gereageerd om zich te distantiëren van de gruwel tijdens de voorbereidingen. En zo hebben ze een boycot kunnen vermijden. De film heeft iets meer dan 100 miljoen opgebracht, maar had misschien nog veel meer kunnen opbrengen. Wie kan er nu nog naar deze film kijken zonder te denken aan het dierenleed.
Gisteren The Rise of the Planet of the Apes gezien en daar maakt zelfs PETA.org reclame voor door te stellen dat geen dieren werden mishandeld.
Zadel
ik kijk liever naar een film als deze dan de gemiddelde hugh grant/doordeweekse romantische films. Ook liever dit dan Titanic. Prachtige film. echt van genoten
Filmkriebel
Mooie film die aanvoelt als een modern sprookje. Ik vond het spijtig dat het dierentemmen niet meer aandacht kreeg dan de standaard driehoeksverhouding, want dat had de link tussen Rosie en het trio op het einde nog sterker in de verf gezet. De makers hadden zo'n prachtig verhaal dat ze er teveel wilden mee doen, waardoor tijd ontbrak om de band tussen enkele personages uit te diepen (Walter), die nu nogal wazig blijven. Ik schaar me dus bij eerdere commentaren dat deze film zeker een "extended" versie verdient. Robert Pattinson en Witherspoon vond ik niet verkeerd als acteurs al worden ze volledig van het scherm geblazen door een wederom imposante Waltz, die voor zichzelf een niche lijkt te maken als licht psychotische types.
Zielig dat er steeds als er films met dieren gemaakt wordt, er één of ander nieuwsbericht aan de oppervlakte komt om misdrijven aan te klagen, terwijl de film toch een certificaat heeft ontvangen. Het is gewoon weer activisten-onzin en rukken ze de feiten uit hun context. Blijkbaar vond die mishandeling plaats voor het filmen en is de film het slachtoffer geworden van het wangedrag van de temmers.
merrin
Wees eens niet zo naïef, Filmkriebel. Dieren tem je niet op de set maar wel in pre-productie. De filmploeg moet zich dus wel bewust zijn van het leed die ze veroorzaken, zeker wanneer je werkt met dergelijke dieren. Ik begrijp dat jij liever hiervoor de ogen sluit, om zo lekker te kunnen genieten van de film met de popcorn of nacho's in de hand. Gelukkig zijn er mensen op deze planeet die het opnemen voor zij die zich niet kunnen verweren, laat staan hun stem horen.
Filmkriebel
@merrin : Zo'n certificaat krijg je voor de behandeling van dieren tijdens de productie. Werp een steen naar wie je de steen moet werpen. Niet naar de filmmakers, die op dat moment niet wisten hoe met de dieren werd omgegaan, maar naar het bedrijf dat de dieren temt. Ik kan heel goed geloven dat de filmploeg niet op de hoogte is van de interne keuken van alle bedrijfjes die ze aanneemt.
jarno1975 (moderator series)
Misschien kunnen jullie beter verder discussiëren op het forum van de dierenbescherming en dat we het hier over de inhoud van de film kunnen gaan hebben.
janwauters
inderdaad een vrij hoog titanic & saving private ryan gehalte. Film haalt ook nooit echt het niveau van die 2. Al bij al wel vermakelijk. Simple & fun.
3din
Wat een gelul hoog Titanic gehalte enz, beoordeel de film gewoon met gevoel en hoe je er uiteindelijk bij voelt. Dikke 4 voor deze film, heb er van genoten.
Milan07
Onverwacht mooie film die soms iets teveel op het leifdesverhaal hing van de hoofdpersonages. Scene waarin Rosie liefkozend wordt behandeld door Jankowski zijn mooi in beeld gebracht. Benieuwd wat op waarheden zou kunnen berusten in het circusleven van de jaren 30.
nepdance
Ben het met je eens voor mij een 3,5
MiekieMow
haha ver gezocht hoor titanic!
Ben het mee eens dat het acteer werk, mn van Waltz, echt een sterk punt in deze film was. Een mooi verhaal, mooi in beeld gebracht. Zeer intense momenten. Ook vaak geglimlacht.
Circus in principe is niet minder slecht dan veel dierentuinen in de wereld, of een vogel in een kooi, een ronde vissekom. Helaas is het type mensen dat werkt in een circus icm het strugglen voor geld wat er mee gepaard gaat, vaak een reden dat de dieren niet goed behandeld worden in cirsussen. Ik ben zelf dan ook sterk tegen op het houden van niet gedomesticeerde dieren in een circus. Er moet nog veel veranderd worden in de wereld mbt dierwelzijn. Gelukkig kan je als individu al een verschil maken!

Walk the Line

Rundskop
Misdaad / Drama, 2011

Vier Minuten
Drama / Muziek, 2006
gebaseerd op boekolifantclowngrote depressieelephant trainer veterinary