Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Lucky McKee
Met onder meer: Pollyanna McIntosh, Sean Bridgers en Angela Bettis
Plot The Woman
"Not every monster lives in the wild."
Christopher Cleek (Sean Bridgers) treft bij het jagen een verwilderde, vrouwelijke kannibaal (Pollyanna McIntosh) in de bossen rondom hun afgelegen huis. Prompt licht hij zijn familie in de volgende dag een verrassing voor ze te zullen hebben... vastgebonden in de schuur achter hun huis. Het blijkt dat Christopher de wilde vrouw met harde hand wil heropvoeden. De rest van het gezin schikt zich, zo lang ze kunnen.
The Woman
Fat Tourist Girl - Cartoon
Deana
Roger
Jawaddedadde
Nee, heb die niet gezien en me toch prima vermaakt met deze (zonder het gevoel te hebben iets gemist te hebben).
Sterker nog, The Offspring is rommel van de onderste plank en dit is heel erg leuk. Sowieso die andere film overslaan dus.
Askikker
Best wel lekker ziek, dit filmpje.
Mooie opbouw en eind ook.
Niet altijd overal even goed geacteerd, maar zeer het bekijken waard.
bjerik76
Had veel beter kunnen zijn.
Film loopt traag naar het hoogtepunt, en is dan afgelopen.
Nu blijkt dat het een vervolg is van Offspring ( die nog lager scoorde)
Hieruit word wel het eind wat duidelijker, en waar iemand anders ineens vandaan komt.
zit ook nog een leuk irritant piepje in voor je oren 30 seconden lang
Goeie film waarin een man een verwilderde vrouw in het bos vindt en haar probeert te civiliseren. Een origineel verhaal dat door een mengeling van zwarte humor, drama en horror ook origineel is uitgewerkt. Naargeestig, bruut en luguber, maar de hele gezinssituatie met de vader levert nog de beste momenten op. Net geen 4.0 sterren omdat er een paar vervolg-elementen inzitten op Offspring, terwijl deze film beter op zijn eigen benen kan staan.
TomBroers
Zonder Offspring gezien te hebben deze film gekeken, en het is opzichzelf best een aardige horror. Leuk verhaal, genoeg gore en gewelddadigheid voor de horror liefhebber en enkele leuke verassingen in de film. Helaas is het acteerwerk, vooral van de lerares, niet altijd even goed, maar dat mag geen reden zijn deze film niet te kijken.
Het behoorlijk brute en mega gore einde maakt de film compleet, een erg leuke horror die zeker de moeite waard is!
Omdat ik laatst Pollyanna McIntosh zag spelen in de film "Tales of Halloween (2015)", was ik benieuwd naar eerdere films waarin ze meespeelde en toen kwam ik al snel uit op deze bizarre maar zeker ook goede Horror / Drama film waarin de onverstaanbare Pollyanna McIntosh leuk speelt en ook nog eens regelmatig bloot (o.a. van top tot teen) is te bewonderen. Met name op het einde van het verhaal is ze heerlijk hard opdreef.
Het aparte en ook wel bizarre verhaal zit goed en leuk in elkaar en weet zeker ook te boeien. Ook met de uitvoering van het verhaal zit het meer dan goed, want het verhaal bevat veel aparte scenes (die ik persoonlijk wel als komisch ervoer) en ook zit er het nodige geweld en goor in deze film (vooral dan op het einde). Deze film is bepaald niet vrouwvriendelijk en de vrouwen in deze film krijgen het vaak aan de stok met Chris Cleek (geweldig gespeeld door Sean Bridgers) die vrouwen als vuil, minderwaardig en als gebruiksvoorwerp behandelt. Die Chris Cleek is de succesvolle en populaire (althans bij de bevolking van het plaatsje waar hij woont) vader van het gezin "Cleek", welke bestaat uit een moeder, twee dochters en een zoon. Wat hij doet met zijn vrouw Peggy (goed gespeeld door Lauren Ashley Carter) en hoe hij haar vernedert, verdient zachtst gezegd niet de schoonheidsprijs. Maar hoe hij omgaat met de zeer fraaie en zorgzame lerares Genevieve Raton (leuk gespeeld door Carlee Baker), die iets kwam mededelen omtrent de situatie van de oudste dochter Belle (die is namelijk zwanger en niemand weet het), viel toch buiten alle fatsoensnormen. Eerlijk gezegd moest ik wel hard om lachen om die scene en heb ik ook genoten wat er daarna allemaal gebeurde met lerares Genevieve Raton. De gestoorde tiener zoon Brian (verdienstelijk gespeeld door Zach Rand) doet overigens niet veel onder voor zijn vader en wordt door zijn moeder zelfs omschreven als "verkrachter zoon"
Chris Cleek is ook degene die de verwilderde vrouwelijke kannibaal "The Woman" (gespeeld dus door Pollyanna McIntosh) in de bossen ontdekt als hij in zijn eentje gaat jagen en haar dan mee naar huis neemt en mensonterend opsluit in de schuur en daarna doodleuk voorstelt aan zijn gezin die allemaal op hun eigen manier omgaan met de situatie. De jongste dochter en zoon (leeft zich ook een keer lekker uit op "The Woman" en gluurt even stiekem mee als zijn vader "The Woman" verkracht) vinden het wel leuk en fijn, terwijl de moeder en de oudste dochter het allemaal niet goedkeuren en ook vernederend vinden. Van de moeder kan ik het me wel goed voorstellen want Chris Cleek gaat doodleuk "The Woman" verkrachten en heeft meer oog voor "The Woman" dan voor haar.
Het laatste ijzersterke gedeelte van het verhaal, zeg maar vanaf het moment dat de lerares Genevieve Raton onverwachts op bezoek komt bij het gezin "Cleek", is het genieten geblazen tot de laatste minuut van het verhaal, want vanaf dan gaat het er lekker keihard en zeer grof (met best veel goor, welke ook fraai in beeld werd gebracht. Zag er soms ook wat onsmakelijk uit) aan toe en moeten bepaalde gezinsleden het flink ontgelden (de meeste overigens wel terecht). De muziek die daarbij ook te horen is, was wel passelijk en mooi.
Al met al gewoon een sterke en ook een best originele Horror / Drama film, waar ik me goed me vermaakt heb en welke zich ook lekker wegkeek (althans voor horrorliefhebbers die wel tegen een stootje kunnen). Dat kwam vooral door Pollyanna McIntosh en Sean Bridgers die in deze film heerlijk hard opdreef zijn.
Insignificance
That is NOT civilized behaviour! Foei. Veel lijkt papa zich er niet van aan te trekken. Blanco ingegaan en dat zit je een hele tijd naar een familie te kijken waarvan je je serieus afvraagt wat ze in hemelsnaam allemaal bezielt. Hoe het zit met de dochter is vrij snel duidelijk, maar de rest spookt door de film heen met merkwaardig gedrag en een dito houding. Vooral vader is een geweldig personage, zo'n zoontje zie je ook niet elke dag en dan is er nog dat wilde wijf in de kelder die de Cleeks onder hoogspanning zet.
Dikke lading zwarte, deadpan humor en ook raar van toon (hoi, lekkere lerares!), maar tegelijkertijd bijna hypnotiserend. Ik had in het begin nog wel wat moeite met de soundtrack, maar gaandeweg gaan die rocknummers steeds cynischer klinken en net als je denkt dat de film wel toe is aan een sappige scheut horror, kletst McKee een wilde, woeste en razende finale uit. Vreemd, ja, ruw en soms ook een beetje te slordig of iets te simpel wat McKee laat zien, maar in het licht van al het andere zij het hem vergeven.
The main man!!
Zo vader zo zoon, wat een afschuwelijke film zeg, maar ik ben ook niet zo'n horrorliefhebber!!
El ralpho
Dames in de dop
Eigenaardig filmpje is dit geworden, in navolging van het (schijnbaar) volledig neergesabelde Offspring. Zijn voorganger heb ik nooit bekeken maar als ik zie hoe erg deze titel al bejubeld wordt heb ik hier ook weinig interesse in. Ik vond The woman namelijk enorm matig, en hoewel het geheel best kijkbaar is moet je met name in het begin en bij de laatste scene's goed doorbijten om er doorheen te komen.
De vreemde muziek keuze die door de film heen zit maakt scene's bovendien langdradig, en deze is door mij ook als totaal niet passend bevonden. Langdradig is de film in zijn algemeen sowieso eigenlijk wel, en er zitten ook veel overbodige scene's in. Kennelijk moest er even flink wat speeltijd opgevuld worden? Als de regisseur zich aan het einde besluit niet meer in te houden gaat de film vervolgens met gierende banden uit de bocht en volledig over de kop. Deze scene's verlopen zeer heftig en de traumatische gebeurtenissen volgen zich hier opeens in een rap tempo op. Het geheel gaat echter op een hele slechte manier over de top en alles wat hier gebeurd is zo ongeloofwaardig (met name het gedrag van de huisvader) dat je je afvraagt hoe hij zijn duistere praktijken ooit voor de buitenwereld verborgen heeft kunnen houden. Vervolgens ontging de toevoeging van die verwilderde en gemuteerde figuren in het schuurtje mij ook volledig, maar goed, dat zal wel met Offspring te maken hebben gehad. Ik voel in ieder geval niet de behoefte om die ook te gaan kijken om te weten hoe het met het totaalplaatje zit.
Het middenstuk van de film is nog wel aardig als je zit te kijken naar de scene's waar The woman in zit, maar overige scene's voelen overbodig aan, en wat de climax zou moeten zijn is dus helaas een hele grote ongeloofwaardige en zeer slecht geregisseerde finale geworden.
Teenwolfislifex
ranzige film.. vond et te veel van het goeie
sandero16
Begin van de film was vreselijk. Er zat geen samenhang in het verhaal en het sloeg allemaal nergens op. Er liepen verhaallijnen door elkaar, die naar mijn mening geen goede mix waren.
Toen de film vorderde ontstonden er dingen. Veel dingen vielen samen en het werd allemaal wat vlotter. Opeens zat ik geboeid te kijken. Veel mooie camerabeelden en het was verassend.
Het einde van de film was allemaal wat over de top.
Al bij al was het middenstuk van deze film voor mij toch wel goed. Verder heeft deze film mij niet genoeg kunnen boeien voor 3 sterren.
Daarom 2,5 *
Zwolle84
Zeer flauw, saai en vermoeiend niemendalletje. Origineel? Eigenzinnige muziek? Tja, dat zijn ook manieren om te zeggen dat het plot zuigt en de muziek een totale mismatch is. Tel daar het erg slechte acteerwerk bij op en de mislukking is compleet.
Niet mijn soort horror, laat ik daar verder maar bij houden.
joolstein
Door een gratis proefabonnementje van Netflix toch nog een Horrorfilm mee kunnen pakken op de camping. Ondanks dat het aanbod erg mager was( maar tja wat wil je met mijn kijk- frequentie) toch deze fijne film gevonden. Hier en daar waren er wel schoonheidsfoutjes in de film maar goed genoten van het mysterieuze sfeertje rondom het gezinnetje. Vooral papa was nogal prettig gestoord. Maar ook zoontjelief deed niet voor hem onder. Aan het eind gingen alle remmen los, wat heerlijk was! De juffrouw was in de film een beetje een rare verschijning maar wat was ze een mooie vrouw! Originele, verontrustende en soms heftige film die een horrorfan als mij goed beviel
john mcclane 2
Echt heel veel heeft netflix op horror gebied niet te bieden.
Maar in sommige opzichten is dit wel te doen.
Ten eerste heeft het een fijne wat alternatieve soundtrack.
En kijkt het lekker weg.
Als of Nell (1994) een andere wending neemt.
Maar het geheel geeft steeds het idee dat je hier te maken hebt met satire.
Het Dysfunctional family idee,,wat het gezin natuurlijk is,,,maar nergens word het echt schrijnend .
Een scene hier en daar gelaten,,maat ze hadden dat veel beter moeten uitpakken .
klein foutje van de makers: verrotte kiezen,,,smerige huid,,maar wel geschoren oksels,logisch
Als je even wat rare afleiding zoekt,,,met een redelijke soundtrack en net even anders,,maar niet TE,kan dit je ding zijn.
In mijn ogen had hier veel meer ingezeten.
Maar zoals ik al zei : wel te doen.
Ed Kroket
Mijn mening: een slechte film die zo in het rijtje past bij "The Green Inferno" en dat soort troep. Slecht script, slecht geacteerd, slechte special effects.
jippie2010
Wat een heerlijke film!
De hoofdrol is uitstekend gecast, lekkere soundtrack, op het einde na fijn camerawerk.
En het verhaal weet toch aardig te verrassen tegen het einde toe.
Voor dit genre is 104 minuten al aardig lang, maar voor mij had de film nog wel even langer mogen duren. Kwalitatief liet het hier en daar een steekje vallen, anders had ik nog hoger willen stemmen.
Een verdiende *4.0
Daan258
Toen ik de film voor het eerst gezien had ( wat ook wel te zien is aan me berichten) vond ik het een vreselijke film.
Misschien moet ik hem is opnieuw bekijken want het valt me op dat de film hier toch redelijk gewaardeerd door de mede MM gebruikers.
Kan me er niet heel veel van herinneren dus misschien maar is doen.
Valak
" Darlin' ", het regiedebuut van The Woman haarzelf Pollyanna McIntosh onthult in Cannes:
Het is het vervolg op The Woman, en derde deel in de Offsping-trilogie.
dvdcrusher
Aardig verhaal maar heb het gevoel dat er veel meer inzat om dit een echt creepy film te maken. Vond Sean Bridgers enger dan Pollyanna. Leuke soundtrack en goed geacteerd. De climax had wat langer moeten duren gezien de vrij trage aanloop. 3,5 sterren
Collins
Film met een nogal belachelijke en bizarre insteek. Een man vangt een verwilderde en kannibalistische vrouw met als doel haar samen met zijn gezin te civiliseren. Een familieproject, noemt ie het. Tja.
De film bewandelt twee sporen. Allereerst krijgen we een inkijk in het gezin. Een disfunctioneel gezin met daarin veel bedekt drama. De gezinsleden zijn wereldvreemde karikaturen. Het karikaturale aspect aan de personages maakt hen onbedoeld (denk ik) humoristisch op een zwartgallige manier en dat is funest voor een serieuze beleving van de film. Alle serieus bedoelde dingen die in de film gebeuren kunnen na de kennismaking met de gezinsleden niet meer serieus worden genomen. Alle gebeurtenissen, hoe wreed, ziek en smerig ook, hebben vanaf dat moment een vermakelijk en bijna luchtig randje.
Oh ja. Het andere filmspoor leidt naar de gevangen kannibaal. Zij is de psychologische trigger die leven in de brouwerij brengt. Zij maakt het beest los in de mens en verzorgt met haar optreden het horrorelement in de film. Zij interacteert dan wel met de gezinsleden maar staat er verder los van. Zij wordt derhalve ook niet in directe lijn geassocieerd met vermaak en luchthartigheid. Uiteraard wordt haar horrorwaardigheid wel iets ondergraven vanwege het feit dat ze met die malloten uit dat gezin in een film speelt. Maar ze staat er duidelijk boven.
Nog meer focus op het verknipte gezin had een leuke komedie opgeleverd. Meer kannibaal een degelijke horrorfilm. Nu kom ik niet verder dan redelijk vermakelijke onzin met een randje horror.
alexspyforever
Ik ga mee in de recensie en het cijfer van Collins. Op zich is het gegeven best origineel maar de uitwerking ervan allerminst geweldig. Ik zal niet vaak iets zeggen over een soundtrack tenzij ik het een mismatch vind en dat is hier wel vaker het geval. En al zijn beide verhaallijnen verknipt het had voor mij wat harder gemogen. De tirannieke vader blijft opvallend mild voor het grootste deel van de film en qua gore is het vaak buiten beeld of snelle montage. De finale is dan wel goed en tilt deze film naar een nipte voldoende.
Woland
Het idee is best wel leuk, en heel af en toe (verknipt gezin escaleert verder door nieuw persoon in 'gezin') lijkt het wel wat op een Amerkiaanse versie van Visitor Q - maar dan wel een slap aftreksel ervan. Het verhaal stak niet echt logisch in elkaar, vond de familieleden toch wel vrij abrupt van een redelijk functionerend gezin naar een stelletje gestoorde martelaars en verkrachters escaleren en de gestoorde familie was ook al niet zo heel boeiend uiteindelijk. Van de zwarte komedie hoef je het niet echt te hebben, maar ook als horror werkt het niet echt. Weinig echt spannende momenten, weinig gore, en alleen in de laatste twintig minuten of zo kan het er nog wel mee door. Te laat om de film te redden wat mij betreft.
Shadowed
Best leuk.
Totaal niet verwacht eigenlijk, maar ik vond het een prima filmpje. Van een regisseur waarvan ik May ronduit matig vond, verrast me hier met een uiterst apart, knotsgek en op zijn tijd gedurfde en behoorlijk grove The Woman. McKee blijft toch wel een aparte filmmaker.
Bridgers was erg leuk als de vader. Je zou bijna denken dat zijn motieven nog best redelijk zijn om te verwerken. McIntosh in een wat vreemde rol zoals verwacht, maar voert hem nog best prima uit. Ze is tenminste echt wel een raar individu.
Alhoewel de horror misschien niet altijd even aanwezig is in het eerste deel, verveelt de film nooit. Daarvoor is alles te apart en absurd. Je vraagt je toch wel af hoe het allemaal gaat verlopen, waardoor het nooit bepaald saai wordt. Gelukkig maar.
Het blijft wel een gekke film, zeker geen mainstream film. In het tweede deel wordt de film 2x zo bizar en daardoor eigenlijk nog leuker. Waarbij het eerste deel gewoon vermakelijk was, is het in het tweede deel ook zo gek dat het weer heel leuk gaat worden.
Behoorlijk grove en vieze momenten soms. Deze film is best leuk geworden, al lijkt er van een echt verhaal geen sprake te zijn. In de eerste minuten vreesde ik voor een saaie film, maar dat veranderde uiteindelijk gelukkig.
UmbraVitae
Nog eens gekeken en blijft toch erg grauw en depressief werkje, ook de sound/songs zitten er boenk op. Ik blijf dit een heerlijk werkje vinden, de ziekte die we 'de mens' noemen wordt hier prachtig tentoongesteld, ziek en verderfelijk.

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Martyrs
Drama / Horror, 2008