Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Lucky McKee
Met onder meer: Pollyanna McIntosh, Sean Bridgers en Angela Bettis
Plot The Woman
"Not every monster lives in the wild."
Christopher Cleek (Sean Bridgers) treft bij het jagen een verwilderde, vrouwelijke kannibaal (Pollyanna McIntosh) in de bossen rondom hun afgelegen huis. Prompt licht hij zijn familie in de volgende dag een verrassing voor ze te zullen hebben... vastgebonden in de schuur achter hun huis. Het blijkt dat Christopher de wilde vrouw met harde hand wil heropvoeden. De rest van het gezin schikt zich, zo lang ze kunnen.
The Woman
Fat Tourist Girl - Cartoon
Deana
Roger
Spartaan1986
Een Jack Ketchum verfilming. The Girl Next Door vond ik erg goed en The Offspring erg zwak. Hopelijk weet McKee hier iets van te maken
Meneer Bungel
Angela en Lucky gaan het weer samen proberen, ben benieuwd!
Safri
Zorgt al wel voor opschudding op Sundance heb ik gelezen. Bij 'nog te zien' zetten dus
eppy
Hoewel ik Ketchum al een tijdje ken van zijn schrijven, is dit pas de tweede film die ik heb gezien van hem. En ik moet zeggen ik was niet teleur gesteld.
Een erg grof werkje dit, niet voor éénieder om dit te aanschouwen. Maar erg sterk gemaakt, vond saw leuk dan is ketchum een aanrader om te kijken.
Tonypulp
Saw leuk en dan dit kijken? Vind ik een beetje valse hoop eppy
Dit is toch echt meer een Deadgirl principe. Een uitzonderlijke vrouwelijke vondst, een onbegrijpelijk machtsspel als gevolg. Man sleurt familie mee met alle problemen van dien. Wat dat betreft is het stereotype beeld van een familie wel goed werkend.
Dochter met een privé probleem, zoon die z'n vader achterna kabbelt, moeder in de keuken en vader als hardwerkende man met een vreemde obsessie (blijkbaar). Niet zo smerig als je misschien zou verwachten na de vergelijking met Deadgirl (die toch meer op de torture is gericht) maar wel even boeiend qua thematiek.
Aardige uitwerking. Opvallende cast waarin ik weinig kan spotten wat me niet zint. De pop-rock soundtrack past perfect (als ik het goed heb is die speciaal hiervoor geschreven) en het einde is belonend. Ja, hier kon ik uiteindelijk wel wat mee.
Het duurde even (had het eergister op een kleine 3.5* staan) maar de waardering groeit en groeit. Dus, spreekt het verhaal je aan? Zeker een kans waard. Al moet je niet iets extreems verwachten.
Ik had veel te vertellen, dus hier de review
Tonypulp
Geen trailer te vinden maar wel een gare rage
Ben benieuwd of dit echt is. Ventje helemaal door het lint omdat de film zo grof is. Behoorlijk selectief zulke mensen
. Die komt uit een grot. Laten we hier vooral geen taboes opgraven. We kennen dit ondertussen al in het tienvoud
El ralpho
Vreemd dat er geen trailer te vinden is..en die kerel probeert alleen maar controverse te schoppen..beetje kansloos
Vascago
Vele malen beter dan het 1ste deel. Het zag er allemaal beter uit en ik heb me hier totaal niet gestoord aan het slechte acteerwerk. Gelukkig bleef dat irritante kannibalen taaltje in dit deel grotendeels achterwege. En de soundtrack was hier erg goed.
De film zit veel beter in elkaar en is gemakkelijk weg te kijken. Niet zoals bij het 1ste deel waarbij ik steeds zin had om vooruitgespoeld te gaan kijken (wat ik niet gedaan heb), en het laatste gedeelte is gewoon echt tof met nog aardig wat gore.Mooi laatste shot ook.
Een dikke 3,5
dutchtuga
Is hier een eerste deel van?
perceived
Aardig. Kijkt lekker weg maar zowel de uitwerking als acteerwerk is aan de zwakke kant. 5/10*
Bottleneck
Nice! Ongeveer eenzelfde thema als The Girl Next Door maar een veel betere afwerking. Het schakelt tussen tragisch, lomp en zwartkomisch en het eindigt in een lekkere climax (terwijl aan The Girl Next Door maar een zoet-smerig sausje blijft kleven). Bepaald geen standaardhorror dus maar dat was te verwachten van de regisseur van May.
De soundtrack is opnieuw fantastisch, erg goed hoe de slow rock is verwerkt in de film. En het klinkt gewoon lekker, vooral bij de scene waarin Chris' vrouw een plank opraapt en de blikken kruist met het slachtoffer
Ook het plotselinge weglaten van muziek is slim getimed en houdt de aandacht vast.
Er hangt een sfeertje waarin je al die vrouwonvriendelijke gebeurtenissen met een korrel zout moet nemen, getuige ook enkele one liners, she's having herself a little power nap
en het einde waar de meeste dames overleven.
De soundeffecten zijn eveneens prima, met name bij het pistool en het schoonspuiten met
de hogedrukreiniger. Dat laatste doet lekker apart aan: erg ongemakkelijk, maar zo weird dat je een glimlach niet kunt onderdrukken.
Rest nog een kleine pluim voor het camerawerk, hoe verder in de film hoe dichter op de gezichten van de personages (wat de emoties versterkt), mooi gedaan. De finale is uiteindelijk grof en over-the-top en past er dus bij, het neemt zichzelf niet zo serieus. Heb me uiteindelijk geen seconde verveeld met The Woman, geweldige vertolking ook van die vrouw.
Werkt inderdaad fantastisch!
Geluiden van de 'woman' (dat freaky gegrom en zo) zijn ook allemaal zelf geproduceerd, geen gare samples
Bottleneck
Ja ik las het net in je stuk, ik kan ook al geen titels vinden op imdb en youtube. Maar het werkt inderdaad verrassend goed! En wat een vrouw
Tonypulp
Oh probeer ik hier lekker dubbel op wijs te doen
Ik kan 'm helaas ook nergens vinden. Kan me één nummer nog heel goed herinneren, die deed wel wat.
Ze zouden het vaker zoals Taint, The (2010) moeten aanpakken. Zelfgemaakte soundtrack? download aanbieden!
Bottleneck
Zou beter zijn ja.. al zeggen de allerlaatste eindcredits dat het op iTunes is/komt.
The Taint klinkt trouwens ook lekker zeg, op de lijst ermee
Cali
Wat een fantastisch, ongemakkelijke film om te zien. Een bij vlagen erg grof werkje van regisseur Lucky Mckee. Ik snap de vergelijking tussen deze film en 'The girl next door' (niet die van Elisha Cuthbert) maar deze film gaat daarin nog een stapje verder, de soundtrack is spot on, overall gezien heb ik echt genoten.
Kijkt lekker weg, een dikke vette aanrader voor de horrorliefhebber met een niet al te zwakke maag.
dikke 3,5/5*
Gman2oo6
Heb deze net gezien
Wordt er eigenlijk niet warm of koud van
mijn persoonlijke mening is dan ook
zeer slecht acteerwerk en totaal geen verhaal
en een vieze nasmaak houdt je er ook nog aan over
filmfreak25
Super acteerwerk, prachtig camerawerk en een top-verhaal. Ben het totaal niet met Gman2006 eens. Weinig/geen horrorfilms, waarin juist zo goed wordt geacteerd en waarin het verhaal origineel is. Echt een aanrader. Enige minpuntje is dat de film ietwat traag op gang kwam. Maar verders zeer origineel, spannend, mooie soundtrack en mooi einde. Dikke 4* PS, hoe kom je aan de songs in de film??
WaynesW
Vaag en absurd werkje, zeer onwaarschijnlijke situaties.
Slap en slecht. geacteerd.
¼ / 5
FillumGek
Aanvankelijk had ik zo mijn twijfels, mede door het begin. Er wordt weinig gedaan aan spanningsopbouw, maar toch wist de film me op den duur wel te grijpen.
Vooral door de goed, geschifte rol van Bridgers die er rare gebruiken op na houd. Film heeft een lekker smerig stijltje, al is het maar omdat je de helft van de tijd tegen een afstotelijke wilde aan zit te kijken. Editing zoals de lange fade-outs en beelden die door elkaar heen zijn gemonteerd vond ik niet geslaagd.
De film is vooral behoorlijk langzaam, maar de climax is wel geniaal. Totaal onverwacht en gelukkig wordt het ook nog best smerig dankzij erg goede make-up.
Meer: JordyCapitated // Horror Cinema: The Woman (2011) - jordycapitated.blogspot.com
Bizarre maar helaas ook vrij belachelijke film, met een simplistisch script en een nogal amateuristische aanpak. Wellicht had dit met een betere regisseur en cast nog wel iets kunnen worden, alhoewel ik het betwijfel. Het zal uiteindelijk allemaal wel bedoeld zijn om met een korrel zout te nemen, maar de onsmakelijke toestanden en overdreven neergezette personages zorgen al snel voor afkeer en irritatie bij deze kijker. Bespottelijke soundtrack ook.
LOTR-lover
Wat een nare maar ook zeer toffe film. Het verhaal is misschien al te geloofwaardig maar ik geloofde volledig in de sadistische vader, de zoon die in zijn voetsporen treed en de vrouwen in het gezin die volledig onderdrukt zijn. In de wetenschap dat ook in real life er van dit soort sickfucks rondlopen (Josef Fritzl anyone?) vond ik 't vrij overtuigend overkomen.
De hele stijl van de film spreekt me aan, 'korrelige' opnames, veel close-ups, veel grauwe scenes. Past volledig bij het verhaal, net als de soundtrack overigens. Goed gebruik gemaakt van de juiste muziek bij bepaalde scenes. De kracht van muziek blijkt eens te meer groot te zijn in deze film
Het einde is met recht geweldig. Totaal onverwachts, qua plotwending. Dat verdient echt een eervolle vermelding want zo vaak komen films niet meer verrassend uit de hoek tegenwoordig...
scorepio
Nou heb hem gekeken maar jha zonde van de tijd
Zonde van de tijd en dan toch vijf sterren geven ! ?
flomotions
Na veel te hebben gelezen en gehoord over deze film heb ik hem dan eindelijk gisteren gezien.
Wat een meesterlijke film! De sfeer is drukkend en vooral de rol van de narcistische vader geeft een 'juiste' draai aan de gebeurtenissen in de film.
Prima acteerwerk, mooie beelden en een geweldige grimmige sfeer die wordt benadrukt door een minstens zo geweldige soundtrack.
Het einde vond ik behalve verrassend ook erg mooi gekozen voor deze film.
Een prachtig opgebouwde film die mijn spanning tot de aftiteling wist vast te houden (en nog wel even daarna ook...).

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

Martyrs
Horror / Drama, 2008