Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Lucky McKee
Met onder meer: Pollyanna McIntosh, Sean Bridgers en Angela Bettis
Plot The Woman
"Not every monster lives in the wild."
Christopher Cleek (Sean Bridgers) treft bij het jagen een verwilderde, vrouwelijke kannibaal (Pollyanna McIntosh) in de bossen rondom hun afgelegen huis. Prompt licht hij zijn familie in de volgende dag een verrassing voor ze te zullen hebben... vastgebonden in de schuur achter hun huis. Het blijkt dat Christopher de wilde vrouw met harde hand wil heropvoeden. De rest van het gezin schikt zich, zo lang ze kunnen.
The Woman
Fat Tourist Girl - Cartoon
Deana
Roger
Tonypulp
Saw leuk en dan dit kijken? Vind ik een beetje valse hoop eppy
Dit is toch echt meer een Deadgirl principe. Een uitzonderlijke vrouwelijke vondst, een onbegrijpelijk machtsspel als gevolg. Man sleurt familie mee met alle problemen van dien. Wat dat betreft is het stereotype beeld van een familie wel goed werkend.
Dochter met een privé probleem, zoon die z'n vader achterna kabbelt, moeder in de keuken en vader als hardwerkende man met een vreemde obsessie (blijkbaar). Niet zo smerig als je misschien zou verwachten na de vergelijking met Deadgirl (die toch meer op de torture is gericht) maar wel even boeiend qua thematiek.
Aardige uitwerking. Opvallende cast waarin ik weinig kan spotten wat me niet zint. De pop-rock soundtrack past perfect (als ik het goed heb is die speciaal hiervoor geschreven) en het einde is belonend. Ja, hier kon ik uiteindelijk wel wat mee.
Het duurde even (had het eergister op een kleine 3.5* staan) maar de waardering groeit en groeit. Dus, spreekt het verhaal je aan? Zeker een kans waard. Al moet je niet iets extreems verwachten.
Ik had veel te vertellen, dus hier de review
perceived
Aardig. Kijkt lekker weg maar zowel de uitwerking als acteerwerk is aan de zwakke kant. 5/10*
Bottleneck
Nice! Ongeveer eenzelfde thema als The Girl Next Door maar een veel betere afwerking. Het schakelt tussen tragisch, lomp en zwartkomisch en het eindigt in een lekkere climax (terwijl aan The Girl Next Door maar een zoet-smerig sausje blijft kleven). Bepaald geen standaardhorror dus maar dat was te verwachten van de regisseur van May.
De soundtrack is opnieuw fantastisch, erg goed hoe de slow rock is verwerkt in de film. En het klinkt gewoon lekker, vooral bij de scene waarin Chris' vrouw een plank opraapt en de blikken kruist met het slachtoffer
Ook het plotselinge weglaten van muziek is slim getimed en houdt de aandacht vast.
Er hangt een sfeertje waarin je al die vrouwonvriendelijke gebeurtenissen met een korrel zout moet nemen, getuige ook enkele one liners, she's having herself a little power nap
en het einde waar de meeste dames overleven.
De soundeffecten zijn eveneens prima, met name bij het pistool en het schoonspuiten met
de hogedrukreiniger. Dat laatste doet lekker apart aan: erg ongemakkelijk, maar zo weird dat je een glimlach niet kunt onderdrukken.
Rest nog een kleine pluim voor het camerawerk, hoe verder in de film hoe dichter op de gezichten van de personages (wat de emoties versterkt), mooi gedaan. De finale is uiteindelijk grof en over-the-top en past er dus bij, het neemt zichzelf niet zo serieus. Heb me uiteindelijk geen seconde verveeld met The Woman, geweldige vertolking ook van die vrouw.
Gman2oo6
Heb deze net gezien
Wordt er eigenlijk niet warm of koud van
mijn persoonlijke mening is dan ook
zeer slecht acteerwerk en totaal geen verhaal
en een vieze nasmaak houdt je er ook nog aan over
FillumGek
Aanvankelijk had ik zo mijn twijfels, mede door het begin. Er wordt weinig gedaan aan spanningsopbouw, maar toch wist de film me op den duur wel te grijpen.
Vooral door de goed, geschifte rol van Bridgers die er rare gebruiken op na houd. Film heeft een lekker smerig stijltje, al is het maar omdat je de helft van de tijd tegen een afstotelijke wilde aan zit te kijken. Editing zoals de lange fade-outs en beelden die door elkaar heen zijn gemonteerd vond ik niet geslaagd.
De film is vooral behoorlijk langzaam, maar de climax is wel geniaal. Totaal onverwacht en gelukkig wordt het ook nog best smerig dankzij erg goede make-up.
Meer: JordyCapitated // Horror Cinema: The Woman (2011) - jordycapitated.blogspot.com
Bizarre maar helaas ook vrij belachelijke film, met een simplistisch script en een nogal amateuristische aanpak. Wellicht had dit met een betere regisseur en cast nog wel iets kunnen worden, alhoewel ik het betwijfel. Het zal uiteindelijk allemaal wel bedoeld zijn om met een korrel zout te nemen, maar de onsmakelijke toestanden en overdreven neergezette personages zorgen al snel voor afkeer en irritatie bij deze kijker. Bespottelijke soundtrack ook.
LOTR-lover
Wat een nare maar ook zeer toffe film. Het verhaal is misschien al te geloofwaardig maar ik geloofde volledig in de sadistische vader, de zoon die in zijn voetsporen treed en de vrouwen in het gezin die volledig onderdrukt zijn. In de wetenschap dat ook in real life er van dit soort sickfucks rondlopen (Josef Fritzl anyone?) vond ik 't vrij overtuigend overkomen.
De hele stijl van de film spreekt me aan, 'korrelige' opnames, veel close-ups, veel grauwe scenes. Past volledig bij het verhaal, net als de soundtrack overigens. Goed gebruik gemaakt van de juiste muziek bij bepaalde scenes. De kracht van muziek blijkt eens te meer groot te zijn in deze film
Het einde is met recht geweldig. Totaal onverwachts, qua plotwending. Dat verdient echt een eervolle vermelding want zo vaak komen films niet meer verrassend uit de hoek tegenwoordig...
flomotions
Na veel te hebben gelezen en gehoord over deze film heb ik hem dan eindelijk gisteren gezien.
Wat een meesterlijke film! De sfeer is drukkend en vooral de rol van de narcistische vader geeft een 'juiste' draai aan de gebeurtenissen in de film.
Prima acteerwerk, mooie beelden en een geweldige grimmige sfeer die wordt benadrukt door een minstens zo geweldige soundtrack.
Het einde vond ik behalve verrassend ook erg mooi gekozen voor deze film.
Een prachtig opgebouwde film die mijn spanning tot de aftiteling wist vast te houden (en nog wel even daarna ook...).
RickZ
AANRADER.
Een foute film met een mix tussen eerst sadistische komedie overgaand in wat horror met goede gore-scenes (15 minuten). Meer een komedie dus!
Vooral het eerste uur is genieten: de autoritaire vader heeft duidelijk de broek aan in huis en dat zullen de gezinsleden weten ook. De zeer vrouwonvriendelijke opmerkingen en handelingen zijn om te smullen, soms behoorlijk expliciet neergezet ( stomp in buik ) en soms ook weer uiterst subtiel ( zoals die 2 emmers water die zij moest meenemen ).
Het onvermijdelijke einde is de climax ten top.
Filmmuziek is goed, soms prachtig ingetogen bij de heftigere scenes.
Kijk ook na de aftiteling nog even door (dit lijkt een nieuwe hype te worden), is wel een wat vage scene.
Keane1983
Het verhaal is aangrijpend, maar de uitwerking ervan laat soms wel eens te wensen over.
Zo vond ik het acteerwerk maar matig, ook het gebruik van "gore"(hoewel het in deze film niet heel erg aan de orde is gekomen) erg plat en niet goed uitgewerkt.
Wat ik ook erg raar vond was de scene waarin het zoontje met een soort van schroevendraaier het vrouwke deed bewerken...waar je overigens niks van ziet...alleen maar gegil.....en vervolgens zitten ze aan de tafel en wordt er gezegt dat de jongen zichzelf en het vrouwke aan het betasten was...er wordt niet gesproken over het steken van die dame!!!.
Wat ik wel goed vond was de soundtrack. Mooie nummers zitten er tussen en ook in combinatie met de beelden vond ik het soms erg sterk overkomen.
Wat hier gesugereerd word dat het een horror is, ben ik het niet mee eens. Dat het een Thriller/drama is wel.
Ook vond ik dat er gemis-cast is...bijvoorbeeld de juffrouw, ze is nog geen jaar ouder dan de dochter van die sicko!!! Ook haar acteerwerk vond ik erg ondermaats.
Al met al een zeer matige film waar ik toch echt wel wat meer van verwacht had.
Deze krijgt dan mij een 2.0*
Een verrassend sterke film toch wel.
Dat had ik na de eerste twintig minuten niet verwacht. Spanning is er dan nog niet en ook de gebeurtenissen zijn tot dan toe niet altijd even logisch. Vanaf dat moment wordt de film echter steeds beter en doordat de film ook de mogelijkheid openlaat om sommige zaken zelf in te vullen, wordt het uiteindelijk toch een intrigerende film.
Visueel slaat de film af en de plank een beetje mis. De beelden door elkaar heen zijn is misschien een originele keuze, maar mooi is het geenszins. Qua acteerwerk springt de rol van Pollyanna McIntosh er duidelijk bovenuit. Niet alleen heeft zij misschien wel de moeilijkste rol om te spelen, maar daarnaast overtuigd ze eigenlijk iedere seconde dat ze in beeld komt. Daarnaast weet ook Sean Bridgers te overtuigen als irritante klootzak en waardeloze vader. Zelden een rol gezien waarbij ik op een gegeven echt zo’n hekel aan de persoon kreeg dat ik echt zat te hopen dat “The Woman” hem, terwijl hij zwaar lijdt, zou doden. Dat dit uiteindelijk ook gebeurde gaf mij best een goed gevoel.
Verder is de film behoorlijk onvoorspelbaar. Dat er nog een “wezen” in de schuur zat, was erg verrassend en op het moment dat “The Woman” aan het einde op de “zussen” afloopt, zat ik echt op het puntje van mijn stoel. Ondanks het aparte verhaal komt de film voor mij erg geloofwaardig over. Het sluit namelijk makkelijk aan bij de soms bizarre verhalen die vandaag de dag naar buiten komen.
Kleine 4,0*
SaNDuTjE
Zeer geslaagde thriller dat een origineel verhaal vult met horrorelementen, walging, absurde 'humor' en vooral veel spanning.
Vooral de als een komiek uitziende Bridgers zorgt ervoor dat het verhaal haast de komische en campy kant op lijkt te gaan maar niets blijkt minder waar. De scenes worden absurder en het lachen maakt steeds verder plaats voor ongeloof en walging. Het geweld komt vaak dan weer erg onverwacht en dan weer sterk opgebouwd waardoor er gedurende de film een ongemakkelijke spanning heerst. Naast Bridgers is het natuurlijk McIntosh die een zeer sterke en overtuigende rol speelt als de vrouw die wel even geleerd wordt wat beschaving is.
Verwacht, met uitzondering van het einde, geen emmers met gore, maar veel onderhuidse spanning en ongemakkelijk scenes om je een fijn gevoel te besparen. Het is vooral de zieke Chris en het merendeel van z'n familie die de film 'kleur' geven.
Goed!
Een sterke mix van comedy en horror. Waar Offspring een trieste en amateuristische bewerking was, laat McKee hier zien hoe het wel moet. Vooral die vader is echt geweldig, maar ook de rest van het gezinnetje is aardig twisted.
't is even omschakelen na het begin in het bos, maar eens de verhoudingen tussen de familieleden een beetje duidelijk worden, wordt de film steeds leuker en geschifter. Visueel worden er leuke zaken gepoogd, enkel de soundtrack vond ik wat lastiger. Soms sterk geëdit en mooi samenwerkend met de beelden, maar die platte rock ertussen kon mij echt veel minder bekoren. Elke keer weer weg sfeer.
De film kabbelt rustig voort het eerste uur, daarna wordt het steeds hectischer en gekker, met een geweldige climax op het eind. Toch mist deze film net dat kleine beetje afwerking om écht geweldig te zijn. Zit hem in kleine zaken (zoals onder andere de soundtrack), maar toch merk geregeld dat het nog net iets beter gekund had.
Maar verder weinig te klagen. Leuke, frisse en best aparte horrorfilm. Er zit inderdaad wat Deadgirl in, maar ook The Hamiltons kwamen geregeld naar boven. In ieder geval weer eens een aparte Amerikaanse horror, dat was alweer een tijdje geleden.
Dikke 3.5*
Elineloves
Ik wilde deze film al een hele tijd zien. Als ik alleen was, lekker in bed, in het donker. Ik de film opgezet en vol spanning gaan kijken, om vervolgens na 40 minuten in slaap te vallen. Niet omdat de film slecht was, want het boeide me ontzettend, maar ik was gewoon uitgeput na een lange werkdag. Volgende avond poging twee. De hele dag heb ik af zitten tellen tot vanavond, omdat ik hem nu eindelijk af kon kijken. Hoe zou het verder gaan vroeg ik me af. Ik had al vrij snel door dat bovenstaande plotomschrijving niet echt klopte en dat het een heel verkeerd beeld had geschetst. Niet erg, hierdoor werd mijn nieuwsgierigheid alleen maar groter.
Het gezin, was behoorlijk ziek is, weet ergens toch sympathie op te wekken. Niet iedereen, vooral de oudste dochter en de moeder wisten medelijden op te roepen. Ik vond het dan ook fijn om te zien dat het niet om één persoon gaat, maar meteen een paar mensen die er in mee gaan, of beter gezegd, er in meegesleurd werden.
Af en toe zitten er wel wat voorspelbare momenten in, je weet bijvoorbeeld al dat de vader seks wil hebben met 'zijn project', alleen het is misschien nog wel zieker dat zijn eigen zoon alles kan zien. Lijkt me ontzettend weird om te zien wat je pa daar allemaal aan het uitspoken is. En ook erg voor zijn vrouw, die ook wel doorheeft waar manlief mee bezig is.
Je ziet de vrouw ook 'transformeren'. Onder de verwilderde, modderige, beestachtige vrouw schuilt toch nog een mooie meid. Met vlagen zie je haar veranderen, om vervolgens weer je de stuipen op het lijf te jagen. Die blik alleen al is genoeg om me de stuipen op het lijf te jagen.
De muziek deed voor mij echter wel wat af wat spanning betreft. Een beetje teveel herrie naar mijn smaak. Heb zelfs enkele keren het geluid zachter gezet omdat ik het echt niet prettig vond. De opbouw van de film zelf is wel dik in orde, de spanning wordt opgebouwd en de sickness neemt toe. Je vraagt je af hoe het met de wilde vrouw af zal lopen, maar ook in hoeverre het gezin hier onder gaat lijden.
Ik vond de honden al creepy, maar wat er toen gebeurde.. jezus. Ziek, ranzig, goor. Iew. En hoewel ik het best wel walgelijk vond, kon ik niet wachten op het moment dat ze die pa zou grijpen.
Fijne film.
Halcyon
Deprimerende film die helaas te lijden heeft onder een onsamenhangend script dat psychologische horror met splatter probeert te verenigen, daar grandioos in faalt en daarom moeilijk serieus genomen kan worden. Het personage van de autoritaire vader en zijn misogyne trekjes is sterk uitgewerkt en zorgt soms voor een beklemmende spanning die gaandeweg onder je huid gaat kruipen. Echter, wanneer een dergelijke subtiele karakterstudie plots ontspoort in een splatterfilm met ongeletterde wildemannen die een gastronomische voorkeur hebben voor mensenvlees en die verder totaal geen bestaansrecht hebben binnen het script, is de balans helemaal zoek. En daarmee ook de boodschap, want wat wil de regisseur nu eigenlijk zeggen met The Woman? Is dit een uit de hand gelopen versie van Jack Ketchum's The Girl Next Door waarin hij het morele verval van een ogenschijnlijk doodnormaal gezin wil aankaarten? Of eerder een naargeestige studie van de hiërarchie en rollenpatronen tussen mannen en vrouwen in onze samenleving, waarbij die laatste als lustobject haar dominante tegenhanger moet dienen? Eerlijk gezegd kom ik er niet uit, maar in beide gevallen lijkt de bloederige finale totaal ongepast, niet functioneel en compleet van de pot gerukt. Wat de intenties van de regisseur ook mochten zijn, het resultaat is een film die - ondanks de strakke cinematografie - de anders zo goed verenigbare genres drama en horror ongezien laat botsen.
dutchtuga
Bijzonder filmervaring. Het begin zette een toon die mij wel aanstond. Het sluipen richting de camera, met die ijzige blik, heerlijk. Maar vooral die donkere ambient die je vervolgens te horen krijgt is een genot. Ik had geen idee wat te verwachten, heb me niet ingelezen over de film of wat dan ook, en maakte mij klaar voor iets erg tofs.
De film neemt dan al snel een wending die mij weer volledig uit dat sfeertje, dat het begin zette, haalde. Jammer, want het donkere sfeertje wordt ingeruild voor een luchtig sfeertje, wel een rare, maar desalniettemin niet wat ik had gehoopt. Naarmate de tijd vordert wordt dit luchtige sfeertje wel steeds weirder. De familie lijkt erg normaal, maar er gebeuren wat zaken die deze setting een onnatuurlijk gevoel meegeven. Het bewaren van de vrouw in de kelder, de gewelddadige trekjes van de vader die zich steeds meer laten zien en de bizarre soft-rock die af en toe ten gehore komt.
Het wordt steeds duidelijker dat de film opbouwt naar een climax die veel in petto moet gaan hebben. Het contrast tussen de wilde vrouw en het schijnbaar keurige gezin zorgt uiteindelijk inderdaad voor een slot dat als memorabel gezien mag worden. Prachtig hoe een genoegdoening de uiteindelijke confrontatie met het gezin teweeg brengt.
Lucky McKee brengt met The Woman een bijzondere film, die een standaard verhaaltje vertelt, maar deze zodanig weet aan te kleden dat het een bevreemdende ervaring wordt. Nergens te pretentieus, maar gewoon net weird genoeg, wat voor mij nog altijd beter werkt dan opzichtig weird te zitten doen.
Edit: de wilde vrouw en de vader zijn echt de beste castings die ik de laatste tijd heb gezien. Wat een geweldige rollen zetten zij neer.
Onslaught
Leuke film, die je vooral niet al te serieus moet nemen.
Het verhaal is simpel. Sommige scenes zijn goor maar komen lang niet in de buurt van absolute gorigheid . Het acteren is niet erg hoogstaand, maar in een film als deze vind ik dat niet storend. Het was soms juist wel vermakelijk lachwekend.
Gewoon een redelijke horror, die je gerust kunt kijken tussendoor als er even geen betere horrors te vinden zijn.
voomzap
Vreemd en uniek verhaal over een op het eerste oog keurige familie die onder leiding van een naargeestige vader volledig ontspoort door zaken te ondernemen die het daglicht niet kunnen verdragen. Naar een verzinsel uit de zieke geest van Jack Ketchum. Goed acteerwerk en een origineel werkje (al zijn er veel raakvlakken) in het genre. Laat je als (openminded) liefhebber van het genre die verder kijkt dan gemakkelijke populaire films dan ook niet verblinden door beoordelingen van de gemiddelde kijker maar ga deze solide, prima gemaakte film het zelf zien. Grote kans dat je er geen spijt van zult hebben!
Hilarisch huiveringwekkend.
Na het tegenvallende Red slaat McKee keihard terug met deze meesterlijke horrorfilm. Het knappe aan dit niet geheel originele gegeven is de enorm sterke invalshoek van een disfunctioneel gezin, dat middels een uit elke porie dreiging uitademende goedlachse vader. Iets wat nog maar eens bevestigd wordt door de eveneens sterk acterende familie, waarbij de angst van de gezichten valt af te lezen.
Het bizarre en bloederige avontuur waar men vervolgens in terecht komt, wordt uitstekend in beeld gebracht en voorzien van 'n puike soundtrack. Het verhaal wordt ondersteunt door een luchtige, maar vermakelijke basis doorspekt met humor. Dat Bridgers, die nota bene in Nell acteerde, daar bijna geheel verantwoordelijk voor is moge duidelijk zijn. Maar ook het script is even hilarisch als huiveringwekkend.
Meesterwerk.
Filmkriebel
Fun for the whole family
Dit was een goede horror (zie totaal niet in wat het genre "komedie" hier komt doen... ben wel benieuwd te weten wat hier zo grappig aan zou moeten zijn). Ik heb dat Youtube filmpje ook gezien van die halve gare die verontwaardigd de zaal verliet op het Sundance festival, maar ik begrijp die kerel toch niet. Had hij tot het einde gekeken, dan zou hij gezien hebben dat het geweld tegen die wilde vrouw en vrouwen in het algemeen veroordeeld werd en niet verheerlijkt.
De toon is snel gezet en het valt al direct op dat Cleek neerbuigend is tegenover vrouwen. Het zijn zijn dienaars en slaafjes. Maar in de beschaafde wereld waarin hij leeft kan hij zijn gemene instincten niet hun vrije loop laten gaan en hij vangt een wilde vrouw als bezitting om haar te "beschaven". The Woman gaat veel verder dan gewoon een verhaaltje want het is allemaal erg metaforisch en klaagt de mannelijke drang tot dominantie aan. Cleek is een behoorlijk zieke kerel en ook de zoon laat zijn wreedheid naar boven komen .
Alles is erg verzorgd in beeld gebracht en de film leeft toe naar een bevredigende climax. Sterke rol van Pollyanna McIntosh als kannibalistisch oermens. Geen film voor tere zieltjes maar wel een "slimme" horrorfilm die op een eigen manier rationeel en consequent blijft.
K. V.
Dit was wel een speciaal filmpje. De film heeft alvast een origineel verhaal, met wel enkele verrassende wendingen, maar echt meeslepend was het allemaal niet.
Er zaten wel enkele opmerkelijke scènes in (bv die hogedrukreiniger), die m'n wenkbrauwen deden fronsen.
Tja, het was toch niet helemaal m'n ding.
Leland Palmer
Machtige film. Bizar komisch en angstaanjagend. Wist niet echt wat ik van deze 'Woman' moest verwachten voor het kijken van de film, maar dit viel me vies mee allemaal. Puntje van je stoel.
Sterk begin met de vrouw en de bass-rijke ambient muziek; de bos, de baby, de wolf.. geinig hoe de film direct omschakelt naar luchtige sferen en ons kennis laat maken met onze grote vriend Christopher, die al snel kennis maakt met de vrouw en haar vangt. Wat volgt is een leuke rit vol met donkere humor, zieke geesten en indrukwekkende / bizarre scénes. Geinig gebruik van muziek tussendoor trouwens.
De film bouwt dus op een zeer vermakelijke manier op naar de climax. Die minstens zo goed is. Onvoorspelbaar, de vrouw in het hondenhok, de 'Woman' die losgelaten wordt en pa, moeders en het geschifte zoontje keihard afmaakt, etc, etc. Spannend, eng en grappig. Knap gedaan. Leuke verassing, deze film.
Jawaddedadde
Heerlijk filmpje inderdaad!
Niet bepaald een conventionele horrorfilm, en zowel op visueel gebied als op het gebied van de uitwerking van het verhaal erg geslaagd. Zeer aparte sfeer en bijzonder intens bij momenten. Van bizar naar hilarisch naar gestoord. Maak kennis met het disfunctionele gezin Cleek, waar papa Cleek op huiveringwekkende wijze de plak zwaait. Wat een fantastische rol van Sean Bridgers! Totaal onvoorspelbaar en geschift. Pluim ook voor The Woman zelve. Prima accteerprestatie ook daar.
De soms wat vreemde maar lekker klinkende soundtrack past mijns inziens niet echt bij een horrorfilm, maar gek genoeg zorgt het voor een lekker sfeertje.
Uitstekend!
mrwhite
Ook ik moet de berichten hierboven volgen en zeggen dat dit een goeie film is. Het verhaal is best aardig en het doet je iets. Stel je voor dat dit bvb je geburen zijn
Het had natuurlijk ook beter gekunnen : Ik vond het bvb jammer dat de kannibaal sympathie kreeg voor de twee meisjes ! Ik had ze gewoon afgemaakt en met ik bedoel ik als regisseur natuurlijk.
Voor de rest is het hier al allemaal gezegt. 3,5*
Goeie film waarin een man een verwilderde vrouw in het bos vindt en haar probeert te civiliseren. Een origineel verhaal dat door een mengeling van zwarte humor, drama en horror ook origineel is uitgewerkt. Naargeestig, bruut en luguber, maar de hele gezinssituatie met de vader levert nog de beste momenten op. Net geen 4.0 sterren omdat er een paar vervolg-elementen inzitten op Offspring, terwijl deze film beter op zijn eigen benen kan staan.
TomBroers
Zonder Offspring gezien te hebben deze film gekeken, en het is opzichzelf best een aardige horror. Leuk verhaal, genoeg gore en gewelddadigheid voor de horror liefhebber en enkele leuke verassingen in de film. Helaas is het acteerwerk, vooral van de lerares, niet altijd even goed, maar dat mag geen reden zijn deze film niet te kijken.
Het behoorlijk brute en mega gore einde maakt de film compleet, een erg leuke horror die zeker de moeite waard is!
Omdat ik laatst Pollyanna McIntosh zag spelen in de film "Tales of Halloween (2015)", was ik benieuwd naar eerdere films waarin ze meespeelde en toen kwam ik al snel uit op deze bizarre maar zeker ook goede Horror / Drama film waarin de onverstaanbare Pollyanna McIntosh leuk speelt en ook nog eens regelmatig bloot (o.a. van top tot teen) is te bewonderen. Met name op het einde van het verhaal is ze heerlijk hard opdreef.
Het aparte en ook wel bizarre verhaal zit goed en leuk in elkaar en weet zeker ook te boeien. Ook met de uitvoering van het verhaal zit het meer dan goed, want het verhaal bevat veel aparte scenes (die ik persoonlijk wel als komisch ervoer) en ook zit er het nodige geweld en goor in deze film (vooral dan op het einde). Deze film is bepaald niet vrouwvriendelijk en de vrouwen in deze film krijgen het vaak aan de stok met Chris Cleek (geweldig gespeeld door Sean Bridgers) die vrouwen als vuil, minderwaardig en als gebruiksvoorwerp behandelt. Die Chris Cleek is de succesvolle en populaire (althans bij de bevolking van het plaatsje waar hij woont) vader van het gezin "Cleek", welke bestaat uit een moeder, twee dochters en een zoon. Wat hij doet met zijn vrouw Peggy (goed gespeeld door Lauren Ashley Carter) en hoe hij haar vernedert, verdient zachtst gezegd niet de schoonheidsprijs. Maar hoe hij omgaat met de zeer fraaie en zorgzame lerares Genevieve Raton (leuk gespeeld door Carlee Baker), die iets kwam mededelen omtrent de situatie van de oudste dochter Belle (die is namelijk zwanger en niemand weet het), viel toch buiten alle fatsoensnormen. Eerlijk gezegd moest ik wel hard om lachen om die scene en heb ik ook genoten wat er daarna allemaal gebeurde met lerares Genevieve Raton. De gestoorde tiener zoon Brian (verdienstelijk gespeeld door Zach Rand) doet overigens niet veel onder voor zijn vader en wordt door zijn moeder zelfs omschreven als "verkrachter zoon"
Chris Cleek is ook degene die de verwilderde vrouwelijke kannibaal "The Woman" (gespeeld dus door Pollyanna McIntosh) in de bossen ontdekt als hij in zijn eentje gaat jagen en haar dan mee naar huis neemt en mensonterend opsluit in de schuur en daarna doodleuk voorstelt aan zijn gezin die allemaal op hun eigen manier omgaan met de situatie. De jongste dochter en zoon (leeft zich ook een keer lekker uit op "The Woman" en gluurt even stiekem mee als zijn vader "The Woman" verkracht) vinden het wel leuk en fijn, terwijl de moeder en de oudste dochter het allemaal niet goedkeuren en ook vernederend vinden. Van de moeder kan ik het me wel goed voorstellen want Chris Cleek gaat doodleuk "The Woman" verkrachten en heeft meer oog voor "The Woman" dan voor haar.
Het laatste ijzersterke gedeelte van het verhaal, zeg maar vanaf het moment dat de lerares Genevieve Raton onverwachts op bezoek komt bij het gezin "Cleek", is het genieten geblazen tot de laatste minuut van het verhaal, want vanaf dan gaat het er lekker keihard en zeer grof (met best veel goor, welke ook fraai in beeld werd gebracht. Zag er soms ook wat onsmakelijk uit) aan toe en moeten bepaalde gezinsleden het flink ontgelden (de meeste overigens wel terecht). De muziek die daarbij ook te horen is, was wel passelijk en mooi.
Al met al gewoon een sterke en ook een best originele Horror / Drama film, waar ik me goed me vermaakt heb en welke zich ook lekker wegkeek (althans voor horrorliefhebbers die wel tegen een stootje kunnen). Dat kwam vooral door Pollyanna McIntosh en Sean Bridgers die in deze film heerlijk hard opdreef zijn.
Insignificance
That is NOT civilized behaviour! Foei. Veel lijkt papa zich er niet van aan te trekken. Blanco ingegaan en dat zit je een hele tijd naar een familie te kijken waarvan je je serieus afvraagt wat ze in hemelsnaam allemaal bezielt. Hoe het zit met de dochter is vrij snel duidelijk, maar de rest spookt door de film heen met merkwaardig gedrag en een dito houding. Vooral vader is een geweldig personage, zo'n zoontje zie je ook niet elke dag en dan is er nog dat wilde wijf in de kelder die de Cleeks onder hoogspanning zet.
Dikke lading zwarte, deadpan humor en ook raar van toon (hoi, lekkere lerares!), maar tegelijkertijd bijna hypnotiserend. Ik had in het begin nog wel wat moeite met de soundtrack, maar gaandeweg gaan die rocknummers steeds cynischer klinken en net als je denkt dat de film wel toe is aan een sappige scheut horror, kletst McKee een wilde, woeste en razende finale uit. Vreemd, ja, ruw en soms ook een beetje te slordig of iets te simpel wat McKee laat zien, maar in het licht van al het andere zij het hem vergeven.
El ralpho
Dames in de dop
Eigenaardig filmpje is dit geworden, in navolging van het (schijnbaar) volledig neergesabelde Offspring. Zijn voorganger heb ik nooit bekeken maar als ik zie hoe erg deze titel al bejubeld wordt heb ik hier ook weinig interesse in. Ik vond The woman namelijk enorm matig, en hoewel het geheel best kijkbaar is moet je met name in het begin en bij de laatste scene's goed doorbijten om er doorheen te komen.
De vreemde muziek keuze die door de film heen zit maakt scene's bovendien langdradig, en deze is door mij ook als totaal niet passend bevonden. Langdradig is de film in zijn algemeen sowieso eigenlijk wel, en er zitten ook veel overbodige scene's in. Kennelijk moest er even flink wat speeltijd opgevuld worden? Als de regisseur zich aan het einde besluit niet meer in te houden gaat de film vervolgens met gierende banden uit de bocht en volledig over de kop. Deze scene's verlopen zeer heftig en de traumatische gebeurtenissen volgen zich hier opeens in een rap tempo op. Het geheel gaat echter op een hele slechte manier over de top en alles wat hier gebeurd is zo ongeloofwaardig (met name het gedrag van de huisvader) dat je je afvraagt hoe hij zijn duistere praktijken ooit voor de buitenwereld verborgen heeft kunnen houden. Vervolgens ontging de toevoeging van die verwilderde en gemuteerde figuren in het schuurtje mij ook volledig, maar goed, dat zal wel met Offspring te maken hebben gehad. Ik voel in ieder geval niet de behoefte om die ook te gaan kijken om te weten hoe het met het totaalplaatje zit.
Het middenstuk van de film is nog wel aardig als je zit te kijken naar de scene's waar The woman in zit, maar overige scene's voelen overbodig aan, en wat de climax zou moeten zijn is dus helaas een hele grote ongeloofwaardige en zeer slecht geregisseerde finale geworden.
sandero16
Begin van de film was vreselijk. Er zat geen samenhang in het verhaal en het sloeg allemaal nergens op. Er liepen verhaallijnen door elkaar, die naar mijn mening geen goede mix waren.
Toen de film vorderde ontstonden er dingen. Veel dingen vielen samen en het werd allemaal wat vlotter. Opeens zat ik geboeid te kijken. Veel mooie camerabeelden en het was verassend.
Het einde van de film was allemaal wat over de top.
Al bij al was het middenstuk van deze film voor mij toch wel goed. Verder heeft deze film mij niet genoeg kunnen boeien voor 3 sterren.
Daarom 2,5 *

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Netflix haalt binnenkort 'The Matrix'-reeks uit het aanbod