• 9.375.010 stemmen

My Week with Marilyn (2011)

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Simon Curtis

Met onder meer: Michelle Williams, Eddie Redmayne en Kenneth Branagh

Gesproken taal: Duits, Engels en Frans

Releasedatum: 26 januari 2012

Plot My Week with Marilyn

"She's worth all the trouble"

In de zomer van 1956 werkte de 23-jarige Colin Clark, die net van Oxford komt en vastbesloten is om carrière te maken in de filmwereld, als assistent op de set van ‘The Prince and the Showgirl’, de film die Sir Laurence Olivier en Marilyn Monroe verenigde. Deze laatste was ook op huwelijksreis met haar nieuwe man, scenarioschrijver Arthur Miller. Wanneer Arthur Miller Engeland verlaat ligt de weg vrij voor Colin om Marilyn kennis te laten maken met de geneugten van het Britse leven: een idyllische week waarin hij Monroe mocht escorteren, Monroe die wanhopig weg wilde zijn van haar Hollywood-aanhangers en de druk van het werk.

Marilyn Monroe

Sir Laurence Olivier

Milton Greene

Sir Owen Morshead

Arthur Jacobs

Hugh Perceval

Vivien Leigh

Metalfist

Natuurlijk kan geen enkele actrice de prachtige Monroe vervangen maar hier kijk ik wel naar uit, net als die verfilming met Naomi Watts (de actrice, niet de user). Film kan op zich wel vrij interessant zijn doordat de Prince and the Showgirl ook de enige film is die geproduceerd is door MMP (Marilyn Monroe Productions) in een poging om te ontsnappen aan het domme blondje/musical imago dat haar werd aangemeten door Fox.

Dit komt sowieso op het to-see lijstje.

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Emma Watson

avatar van Norma

Norma

Metalfist schreef:

Natuurlijk kan geen enkele actrice de prachtige Monroe vervangen .

Ik blijf het raar vinden om een andere actrice als Marilyn te zien. De foto hier boven is wel mooi overigens.

Metalfist

Foto is inderdaad nog redelijk goed geslaagd, ik blijf nog altijd fan van docu's die archiefbeelden gebruiken maar Williams komt wel wat in de buurt.

avatar van soom

soom

Metalfist schreef:

Net als die verfilming met Naomi Watts (de actrice, niet de user)

Lol@Metalfist. Ik vind Michelle Williams altijd wel leuk, ben wel benieuwd naar dit.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Ben erg benieuwd naar de film en het verhaal. De cast is prima, en vind het leuk om Emma Watson eens een keer in een andere rol/film te zien dan in Harry Potter.

De foto is idd redelijk (bijna perfect te noemen, ook al heb ik niet veel met Marilyn Monroe) geslaagd, dus ik sluit me hier bij aan

avatar van donnie darko

donnie darko

Ook ik ben erg benieuwd.. Michelle Williams is toch wel een heerlijke actrice gebleken in de laatste paar jaren, en de still is alleszins prachtig.

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

Hier kijk ik naar uit!

Michelle Williams is een uitstekende actrice en zo'n insiders-verhaal over Hollywood kan mij altijd wel bekoren.

avatar van Camorra

Camorra

ik ga deze film wss alleen maar kijken omdat emma watson erin speelt, en ik wil wel eens zien of ze ook buiten de hp serie kan acteren

avatar van Redlop

Redlop

Michelle Williams als Marilyn Monroe.

Michelle Williams in Vogue reportage nav MY WEEK WITH MARILYN (Nu.nl - pop-up)

Nah, ik weet het niet hoor, ik blijf vooral Michelle Williams zien verkleed en opgemaakt als Marilyn.

Ik denk sowieso dat geen enkele poging zin heeft, net als bij Elvis.

Naomi Watts

Valt me helemaal niet tegen, indrukwekkend zelfs. Tuurlijk komt niets in de buurt van the real thing, Norma Jeane was gewoon one of a kind, maar de sprekende fragiliteit die Norma Jeane had, heeft Williams ook. Leuke verrassing dit . Niet verwacht dat ik nog enthousiast zou worden om Williams inzake Marilyn, als enorme fan blijf je toch de grootste criticaster.

avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

Is er nu al een officiële releasedatum? Hierboven staat januari 2012, maar op IMDB staat Nederland er niet bij. Terwijl hij in andere Europese landen al in november uitkomt.

Metalfist

Poster wekt in ieder geval al wel de juiste sfeer op. Hoewel ik liever archiefbeelden zie krijg ik toch het gevoel dat dit wel eens een interessant stuk film kan gaan worden. Vooral die lach van Monroe wordt erg goed benaderd

avatar van HoneyRyder

HoneyRyder

het verhaal lijkt mij leuk, maar michelle ik weet het niet zij lijkt gewoon niet op marliyn niet qua uiterlijk en doen, maar ik vind michelle sowieso niks, maar die colin is wel cute!

avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

Dat ene shot in de trailer waar ze in zit is voor mij al voldoende om deze film te gaan bekijken.

avatar van BobdH

BobdH

Zojuist gezien in de wereldpremière op het New York Film Festival, in aanwezigheid van Michelle en de regisseur.

Prima film met aardig script vol spitsvondige dialogen, maar die nergens echt verrast. Marilyn wordt neergezet als actrice met tal van onzekerheden waar haar mede cast en crew meermaals gek van wordt, maar echt diep gaat het allemaal niet. Verpakt in een dik aangezette stijl die wat schommelt tussen melodrama en tragikomedie. Mooi is het wel, maar weinig diepere lagen. Het grote publiek, en de academy, zullen het prachtig vinden.

Wat dan weer wel boven de middelmaat uitschiet, en fors ook, is het spel van Michelle Williams. Wat zet zij een prachtige Marilyn neer, iconisch en zwoel waar het moet, spelend met haar opgelegde rol van publieke stoeipoes, enigszins dommig, maar wanneer ze neergezet moet worden als mens verlaat ze deze persona nooit volledig. En daarmee heeft ze een prima balans geworden, waarbij de actrice Michelle Williams volledig verdwijnt. Jawel, dit is Michelle's beste rol tot nu toe, die ongetwijfeld beloond gaat worden met een Oscar nominatie.

Daarnaast acteren ook Kenneth Branagh en Judi Dench heel behoorlijk, waarbij het weer jammer is dat de rol van Dench naarmate de film vordert nauwelijks wordt uitgewerkt, net als bij Emma Watson, die gaandeweg gewoonweg verdwijnt. Het zijn deze minpunten, evenals het gebrek aan een oprechte, naturelle toon, die de prestatie van Michelle nog verder naar voren schuiven. Ga My Week With Marilyn dan ook vooral zien vanwege haar.

avatar van wibro

wibro

Er kon er voor mij maar een voor Marilyn spelen en dat was Marilyn Monroe zelf. Michelle Williams deed haar uiterste best om in de huid te kruipen van Marilyn maar het werkte bij mij gewoon niet. Waarschijnlijk ligt het aan het feit dat ik al te veel films met Marilyn Monroe heb gezien. Over Emma Watson in de rol van de zeer aantrekkelijk ogende Lucy was ik meer te spreken. Ik had als ik Colin Clark was haar niet zo maar gedumpt voor het 'domme blondje' Marilyn die ik nooit een aantrekkelijke vrouw heb gevonden.

Naomi Watts

Dom blondje en Marilyn in één zin gebruiken is ook wel één grote misvatting.

Naomi Watts

Uitnodiging voor de voorpremiere volgende week dinsdag is binnen . Erg benieuwd, vooral omdat eindelijk het werkelijke karakter van Norma naar voren komt. Ook erg mooi in beeld gebracht op basis van de trailer. Naar horen zeggen van Amerikaanse mede Marilyn fans schijnt dat meer dan goed te komen. Het boek van Clark ook maar weer uit de kast trekken als voorbereiding.

avatar van danuz

danuz

Naomi Watts schreef:

Uitnodiging voor de voorpremiere volgende week dinsdag is binnen .

Hoe heb je die gekregen, puur door je liefde voor Marilyn?

Naomi Watts

Van de hoofdsponsor van onze lokale bios waar we op mijn werk zaken mee doen. Aangezien het om Marilyn ging stond ik natuurlijk bovenaan de lijst voor gegadigden .

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Ik bedacht me net dat ik de trailer nog niet eens had gezien Nu dus wel, en het zag er geweldig uit. Wel even wennen aan Williams, maar aan de trailer te zien speelt ze de rol van Monroe erg goed. En ja ook Emma Watson (was ik ook niet van op de hoogte) Toch een film waar ik wel erg naar uitkijk, vooral na het zien van de trailer

Naomi Watts

En in anticipation van volgende week nog een paar keer de trailer gezien. Maar wat wordt je daar depressief van. Zo spot on, wat betreft de fragiliteit van Norma Jeane en de tragiek die daaruit volgde.. Het blijft nog steeds een punt waar ik enorm door aangegrepen wordt en is vind het ook de meest tragische gebeurtenis uit de geschiedenis. Ik ben emotioneel best onwreekbaar maar dit is toch een grote achilleshiel, kan met deze wetenschap rond Norma Jeane nog steeds moeilijk omgaan. Dat wordt een zwaar avondje volgende week .

Het wachten wordt wel erg ondraaglijk zo. Al werd het tijd dat het onwetende publiek nu eindelijk de ware Marilyn te zien krijgt en niet meer aan komt met domme bimbo zus en zo (al zullen er altijd uitzonderingen zijn die dat blijven doen). Ook wordt ze vaak niet gezien als een groots actrice terwijl Norma de rol van marilyn met verve vertolkte, grootste acteerprestatie ooit. Echt zeer welkom dit, weg met de misvattingen.

Naomi Watts schreef:

Ben erg benieuwd naar je recensie, wij moeten wachten tot 7 maart..

Naomi Watts

Wat is dat toch steeds in belgië met die late releases?