• 9.378.044 stemmen

Gesproken taal: Engels, Japans, Italiaans, Frans en Duits

Releasedatum: 6 juli 2011

Plot Cars 2

"Ka-Ciao!"

De grote ster uit het racecircuit Lightning McQueen en zijn trouwe mecanicien en vriend Mater reizen naar Japan en Europa voor hun eerste grote Grand Prix. Maar alsof de snelste auto ter wereld worden nog niet moeilijk genoeg is, raakt Mater betrokken bij een internationaal spionagecomplot. Nu moet hij zijn tijd verdelen tussen een geheime spionage-missie en het assisteren van Lightning op het circuit.

Mater (stemrol)

Lightning McQueen (stemrol)

Finn McMissile (stemrol)

Holley Shiftwell (stemrol)

Sir Miles Axlerod (stemrol)

Francesco Bernoulli (stemrol)

Brent Mustangburger (stemrol)

Grem (stemrol)

Professor Z (stemrol)

Acer (stemrol)

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Ik vind de speelduur ook best lang voor een toch wel kinderfilm.

Niet dat ik het erg vind, maar voor de kinderen kan het nadelig zijn.

avatar van debruute

debruute

Gemengde gevoelens bij deze film. Laat me met het positieve beginnen. Het ziet er allemaal geweldig uit. Zeker alle steden waar de races plaatsvinden en de races zelf zijn een lust voor het oog. Leuke nieuwe karakters ook.

Maar het negatieve overheerst toch bij mij. Cars 1 zeer vaak gezien, mijn zoon is er gek van. Is een feel good movie, echt voor alle leeftijden. Maar dit 2e deel is zo anders, gewoon niet te vergelijken. Hoeft geen probleem te zijn, maar het te veel van alles. Te veel geweld, te veel explosies en te veel Takel. Als een op zichzelf staande film eigenlijk best aardig, maar verwacht geen film in de lijn van deel 1.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Leuke film voor de kinderen. Niks meer, niks minder. Maar Cars is ook niet echt mijn favoriete animatiefilm. Maar wel leuk. Een magere 3* ,net aan geslaagd.

avatar van gillette

gillette

Niet zo speciaal, deel 1 is veel en veel leuker en beter.

avatar van RipCurl

RipCurl

Deze film met mijn bijna 3 jarige zoontje zitten kijken omdat hij een grote Cars fan is, maar deze is toch minder geschikt voor kinderen onder de 5 jaar. Niet omdat er veel geweld in zit, maar omdat er vooral veel gepraat wordt en voor de ukkies vaak onbegrijpbaar is. Mijn zoontje was dus na 30 minuten uitermate verveeld, terwijl hij uren stil kan zitten bij deel 1. Het gaat hier dan ook niet om het racen en meer om een semi spionen verhaal waar hij niets van begrijpt.

Voor hem dan minder leuk, ik vond het nog steeds een uitermate vermakelijk verhaal. De graphics waren weer subliem. Toch vraag ik me af of ik ook deze Cars net zo vaak kan kijken als het eerste deel. Bij Toy Story was er duidelijk vooruitgang in het verhaal per deel, maar dit voelt toch anders. Toch 4 sterren omdat het wederom een leuke beleving was met goede grappen en briljante graphics. Eigenlijk zou er nog een halve ster af moeten omdat Doc Hudson en de andere karakters die deel 1 zo leuk maakte een te kleinen rol spelen...

Viel me trouwens wel op dat Peugeot als enige merk duidelijk werd vertoond.

avatar van JigSaw_Doll

JigSaw_Doll

Prachtige animatie en actie scenes (vooral degene in het begin en op het einde). Maar heeft niet echt zo'n sterke personages en het verhaal is cliché en voorspelbaar. Het bereikt het kinderpubliek Pixar maar sluit deze keer het volwassen publiek uit.

avatar van sportfan27

sportfan27

Typisch een film die zijn doel totaal voorbij schiet, die kleine van mij is helemaal weg van deel 1 maar begon bij deel 2 na 30 minuten toch voorzichtig te vragen wanneer ze nou is gingen racen en gelijk had hij, de film is voor volwassenen wel grappig vanwege de vele knipogen maar voor de kleintjes (waar de film toch voor bedoelt is) is het allemaal te saai/ingewikkeld.

De regisseurs verdienen een tik op de vingers.

De animaties van de steden was wel prachtig gedaan.

2,5 *

avatar van m1701

m1701

Leuk, maar niet heel verrassend.

Vond het wel erg leuk dat "Takel" wat meer de hoofdrol had ipv McQueen

Niet heel bijzonder maar wel grappig.

Leuk voor 1 x

Deel 1 was vele malen beter!

avatar van angus

angus

heb hem met mijn 2 zoontjes in de bios gezien, mijn zoontjes waren voor het eerst van hun leven in de bios. ik heb echt genoten. en de film was ook wel leuk

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Gewoonweg een heel erg slecht vervolg op het eerste deel. Totaal niet te begrijpen voor kinderen. Wie dit verhaal verzonnen heeft verdiend echt de roe! Echt Pixar, denken jullie nu werkelijk dat jullie hiermee kinderen een plezier doen?? OK, de film ziet er fantastisch uit, dat moet gezegd worden. De kleuren en details spatten je om de oren en het 3D-effect is zeer zeker goed uitgebuit... Maar al is een film voor mijn part in 88D; als een film geen goed verhaal heeft of een te ingewikkeld verhaal voor kinderen valt de film in elkaar als een kaartenhuis! Zelfs ik, als volwassene van 42, had geen idee naar wat ik zat te kijken. Ook Takel gaat echt irriteren. Er werd ook helemaal niet gelachen in de bioscoop en sommige kinderen waren gewoonweg verveeld. Een slechte Pixar: ik dacht dat ik hem nooit zou tegenkomen, maar helaas is hij nu wel op mijn pad gekomen. 2 * voor de animatie and that's it!!

avatar van bartbart

bartbart

leuke film goed verhaal

avatar van Quisho

Quisho

Deel 1 was inderdaad een stuk beter, de film wordt wat saai tegen het eind, maar nog steeds erg leuk gemaakt en niet zo leuk als deel 1, maar vooral de eerste helft blijf je toch wel geboeid kijken. Het laatste deel was net iets minder, maar zeker geen slechte film.

avatar van Melvin Udall

Melvin Udall

Aardig maar ook aardig ingewikkeld voor de jongere kijker denk ik die best wel eens wat moeite kan hebben met het verhaal en de spionagepraktijken van de personages. Michael Caine is wel een waardige toevoeging aan de stemmencast na het wegvallen van Doc Hudson (Paul Newman) Echter een personage als de Hudson Hornet uit deel 1 wordt hij nimmer...

Kleurrijk maar niet zo trouw als Cars aan auto's was. Maar what the f zullen ze bij Pixar denken, merchandise is calling again!!! De gang naar de speelgoed winkels is alweer in volle gang en kinderen maakt het niet eens veel uit of die geinige autootjes hun oorsprong hebben in een film dus laat deel 3 lekker zitten en ga de Bart Smits van deze aardkloot rechtstreeks vullen met nieuwe modellen!

avatar van janpiter

janpiter

Vandaag voor het eerst naar de bios met mijn zoon van vijf, grote Cars fan. Zag de teleursteling op zijn gezicht. Zo'n groot succes als deel 1 was, zo teleurstellend is deel 2. Totaal niet te volgen, veel geweld (wat mij tegenstaat), en erg weinig bliksem. Een kruising tussen een slechte James Bond en een B-roadmovie. Jammer. De graphics waren wel uitmuntend. Deel 3 weer meer racen en bliksem, daar waar Cars om draait.

avatar van ernstkrijger

ernstkrijger

terechte recensies Deel 1 is veel beter geschikt voor kinderen onder de 5 maar als je als volwassene kijkt is dit wel een leuke film met een gtote knipoog naar james bond.maar ze slaan de plank mis als dit als kinderfilm is bedoeld ik zou zeggen 12 jaar en ouder(martelscenes, schieten en slechterikken) geen goed voorbeeld voor kinderen onder de 5 jaar(trouwens welk kind onder de 5 weet wat wasabi is) toch 3 sterren ik heb me wel vermaakt met deze film (by the way Ik heb 3 kinderen onder de 5 en zijn gek van cars)

leuke film jammer dat hij er zo vroeg was hahaha waar zijn de oude tijden waar we alles zo vroeg hadden dat komt nooit meer terug maarja ik ben al oud deueee

avatar van sjamieltje

sjamieltje

saaie film , ik was met kids naar de bios , die vonden de film leuk , ik zelf miste erg de disney humor !

avatar van AmazingPP

AmazingPP

ernstkrijger schreef:

Ik dacht precies hetzelfde over wasabi! ik dacht nog: dat weten kinderen toch totaal niet wat dat is? Erg vreemde keuze van de makers...

avatar van erpunited

erpunited

Ik vond hem tegenvallen. Had er meer van verwacht.

avatar van tristanrc1

tristanrc1

Na het meesterlijke 'Toy story 3' had ik eigenlijk wel wat meer verwacht van 'Cars 2'. Ik hield al mijn hart vast toen ik voor het eerst de trailer zag, en helaas, de film maakte niks goed.

avatar van Layla!

Layla!

Deze in de bios gezien met mijn zoontje van 4. Ik heb wel 5 keer de vraag moeten beantwoorden: ''Mamma wanneer gaan ze nou racen?'' En eerlijk gezegd vroeg ik me dat zelf ook af.

Het Disney-gevoel van vriendschap en ''doing the right thing'' miste ik hier, in tegenstelling tot deel 1. En sommige vonden het geweldig dat Takel de hoofdrol had, maar ik vond het ronduit belachelijk. Cars draaide toch echt om Bliksem McQueen, en was daarom ook de droom van elk klein jongetje. Deel 1 is veeeeeeeeeel beter en van dat verhaal heb ik ook echt genoten. Mn zoontje weet niet eens meer waar de film overging, terwijl hij deel 1 in geuren en kleuren kan uitleggen. Het was te ingewikkeld voor een kinderbrein van 4-6, maar misschien was dat de doelgroep niet deze keer. Disney en Pixar hebben met dit verhaal echt de plank misgeslagen, en dat waren menig bioscoopgangers met mij eens.

WE WANT LIGHTING MCQUEEN!!

avatar van marximaal

marximaal

AmazingPP schreef:

Nou en hier zit er nog 1tje en ik heb nog een poging gedaan om het uit te leggen ook.

Verder kan ik mij heel goed vinden in de meeste reactie's hier

avatar van tal1b

tal1b

Hier ga ik voor zitten, 5 jaar na de 1ste cars moet dit een spectakel worden, met veel venieuwing en zelfde, en misschien meer beleving als deel 1.. helaas. Dit mocht niet zo zijn, het enige vernieuwde waren de koplampen, het verhaal zelf begon snel saai te worden, Grafish was het ook niet echt verrassend.. Jammer, pixar stelt me hier voor de 1ste keer teleur.

matig

avatar van The Oceanic Six

Cars 2 haalt niet het niveau van Cars 1, dat is wel duidelijk. En ik kan het voor mezelf redelijk goed vergelijken, omdat ik eergisteren deel 1 eens heb herzien.

Cars was leuk met dat plot in het duffe Radiator Springs. Cars 2 is vooral een spectaculaire actiefilm geworden, maar dat zoek ik eigenlijk niet in een Pixar film. Dat hele spionage verhaal (min de leuke intro op het boorplatform, dat was wel leuk) kon me eigenlijk gestolen worden. Het is jammer dat van de cast uit de vorige delen alleen Lightning McQueen zelf en zijn takelwagen vriend Mater nog hoofdrollen hebben. Waarbij het ook duidelijk wordt dat Mater geen hoofdrol moet krijgen, daar is hij niet grappig genoeg voor. Zo'n dombo is leuk in een bijrol, meer niet.

Ik heb weer het meest genoten van de momenten met onze 2 Italiaanse autootjes die net als in Cars 1 erg grappig zijn.

Cars 2 ziet er wel wonderschoon uit. De races zijn echt ongelofelijk mooi geanimeerd en alle felle kleuren zijn er echt mooi uit. Maar dat zat gelukkig bij Cars 1 ook al goed. Zeker de race in het Italiaanse stadje was fenomenaal getoond. Maar als je dankzij een matig plot nooit helemaal lekker in de film komt te zitten, dan heb je de grafische pracht en praal op een gegeven moment ook wel gezien.

Ik hoop dat ze het wat betreft Cars films hierbij laten. Het was al niet de allerbeste film van Pixar en het vervolg toont aan dat ze het hier beter bij kunnen laten, ook is de film echt wel goed genoeg om een keertje te kijken. Daarvoor is het te knap gemaakt en is het bij vlagen nog best wel geinig.

avatar van RickZ

RickZ

Animatie met een redelijk vervolg op het onovertroffen 1e deel. Nu Takel in de hoofdrol. De ananimatie is in orde, het verhaal boeit wat minder. Verwacht niet te veel dan zal de film meevallen.

avatar van james_cameron

Drukke sequel, met veel vaart en heel veel aktie. De personages raken flink ondergesneeuwd door al het spektakel en het enigzins complexe plot. De charme van het origineel is hier ook ver te zoeken. Visueel wel weer van grote klasse; alles ziet er piekfijn uit en vooral de vele shots van een aantal beroemde wereldsteden in combinatie met spectaculaire racescenes zijn erg mooi. Meer de film van Mater dan van McQueen, wat niet altijd even goed uitpakt, aangezien de roestbak soms flink op de zenuwen werkt, maar hierdoor is alles wel lekker luchtig en komisch, wat dan wel weer een pluspunt is. Absoluut één van de mindere Pixar-films, wellicht de minste, maar wel onderhoudend en nog steeds beter dan 99% van de concurrentie.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Heerlijk, misschien wel iets beter, vervolg op Cars 1. Waanzinnige mooi gekleurde animatie met een geweldige hoofdrol voor Takel (Mater)! Vooral de grapjes en het verhaal erg geslaagd. Het James Bond tintje van de film beviel me ook wel prima!

Kan niet anders zeggen dan dat ik me super vermaakt heb met dit 2e deel!

avatar van IcU

IcU

De film moet het vooral hebben van zijn actie, in plaats van de gebruikelijke en herkenbare Pixar/Disney humor. De takelwagen begint vrij snel te irriteren en krijgt de misplaatste hoofdrol. De film is bijzonder oppervlakkig en speelt zich af in een wereld waar maar weinig binding mee te krijgen is. Het eerste deel was al geen topper, en het was dan ook een rare move om juist op die film een vervolg te maken.

Maar wat ziet het er weer spectaculair uit. Prachtige details, mooi kleurgebruik en alles is gelikt afgewerkt. Pixar is niet te evenaren, al leveren ze op het scenario gebied wel wat in. Onoriginele insteek van het verhaal is niets meer dan een excuus om zo veel mogelijk pracht en praal op het scherm te tonen. De film weet te vermaken, maar niet op het niveau van andere Pixar producties.

avatar van what is truth

what is truth

weer heel mooi gemaakt, beetje James Bond achtig. Leuk gedaan.