• 9.179.954 stemmen

Met onder meer: Owen Wilson, Paul Newman en Bonnie Hunt

Gesproken taal: Engels, Italiaans en Japans

Releasedatum: 21 juni 2006

Plot Cars

"Ahhh... it's got that new movie smell."

Lightning McQueen is een ambitieuze nieuweling in de racewereld die onderweg is naar de finale van de Pistons Cup in Californië. Wanneer hij onverwachts een omweg moet maken door het slaperige Route 66 stadje: Radiator Springs, ontdekt hij dat het leven niet om de finishlijn gaat maar om de reis. Onderweg leert hij ongewone karakters kennen; Sally, een chique Porsche uit 2002, Doc Hudson (een Hudson Hornet uit 1951 met een mysterieus verleden) en Mater, een roestige maar betrouwbare sleepwagen. Zij helpen Lighting McQueen te realiseren dat er belangrijkere dingen in het leven zijn dan prijzen, reputatie, roem en sponsors.

Lightning McQueen (stemrol)

Flo (stemrol)

avatar van Kondoro

Kondoro

Cars

Als eerste verjaardag film heb ik gekozen voor de film ‘Cars’ een film wat in mijn jeugd veel betekende en ik kon er eindeloos van genieten. Toch in deze herziening en met een ander oog van kijken naar films valt mij erg veel op: de animatie ziet er eigenlijk helemaal niet mooi uit. Ik weet niet of dit wat met Netflix te maken heeft gehad maar ik zag soms stukken in de film wat echt waardeloos geanimeerd is, toch direct een minpuntje aan deze film opgemerkt. Tot mijn verbazing zag ik dat ik nog geen mening had geschreven voor ‘Cars’, een film die ik vaak gekeken heb in mijn verleden waarvan ik toch echt dacht een mening op moviemeter gezet te hebben. Ondanks het vele kijken kwam het begin mij echt niet bekend voor, ik moest zelfs even nadenken en ik heb een moment gehad dat ik de film echt helemaal kwijt was dus ik eigenlijk naar een ‘nieuwe’ film zat te kijken. Wanneer McQueen uit de vrachtwagen valt word het mij weer bekend en ga ik weer met een feel-good naar de film kijken.

Wat vind ik een minder deel aan de animatie? Een mooi voorbeeld is het net nieuw gelegde asfalt wat McQueen als straf moest herplaatsen nadat hij het compleet vernield heeft. Je ziet de randen hier apart alsof het zweeft. En bij sommige stukken zie je de tekenlijnen erg duidelijk, als of het misschien wel expres is gedaan maar dat verwacht ik niet. Dit heeft echt wel minpunten verdient in mijn ogen. Toch is de feel-good in deze film erg hoog, een film die ik al langere tijd wou herzien en waarvan ik toch ontzettend blij was toen ik zag dat ze hem op Netflix hadden toegevoegd! Daarbij speelt mijn voorliefde voor Amerika hier een grote rol, route 66, een mooi verlaten dorp en NASCAR – Heerlijk!

Het verhaal van ‘Cars’ is wel geinig. We volgen Lightning McQueen een nieuwtje in de NASCAR en tevens sterke racer. Hij is erg egoïstisch en dat word vaak genoeg nog eens benadrukt in de film, hij laat zijn mannen zonder pardon vertrekken en is eigenlijk een gemene hond tegen zijn staff. Wanneer hij tijdens een race om een beker weer eens egoïstisch is weigert hij banden te wisselen omdat hij graag wilt winnen en zo dus niet naar zijn team luistert. Een fotofinish wijst uit dat het een gelijk spel is tussen drie racers en daarvoor moet men terug komen in Californië om daar met zijn drieën weer te strijden voor de cup. Tijdens de rit laat Lightning McQueen zijn chauffeur niet rusten wat er voor doet zorgen dat hij uit de trailer geraakt en verdwaald raakt in het diepe Amerika. Na wat rond zoeken komt hij uit op een schattig, klein dorpje die midden in de woestijn ligt en waar route 66 dwars doorheen gaat. Eenmaal aangekomen is hij nogal geschokt en vernield de weg in Radiator Springs met een standbeeld van de oprichter van het dorpje. Hij moet dit voor straf repareren en komt hier een nogal onhandige Takel tegen dat in de rest van de film zijn ‘vriend’ word. Tijdens het repareren van de weg komt hij er achter dat hij mensen moet vertrouwen om succes te boeken en niet meer zo minachtig moet doen tegen zijn crew. Hij helpt het dorpje met bekend worden en zorgt voor een goeie economie daar en hij gaat racen voor de cup die hij verliest omdat Chick Hicks vals speelt en iedereen van de baan afduwt. Na die daad krijgt Lightning McQueen alle aandacht op hem gevestigd en met een goed einde eindigt de film en maak ik me klaar voor deel twee.

Al om al, redelijke animatie film waarvan ik in mijn jeugd veel tijd verspild heb. Ik moet zeggen dat de herziening lang niet zo slecht is en het is altijd leuk om deze film weer eens te bekijken. Nu ik weer terug ben in mijn oude vertrouwde huis, en nog twee weken vakantie kan vieren gaan we weer lekker verder en ik besluit op mijn cijfer te blijven zoals hij nu is!

avatar van W.V.

W.V.

Als opa van een bijna driejarige kleinzoon die helemaal gek is van Cars ben ik dus verplicht geweest om de trilogie inmiddels te bekijken. Ik zit na ettelijke kijkbeurten me dus ook af te vragen dat ik dit juweeltje van Disney destijds heb gemist. Een geweldige film, alles klopt aan de film en de Nederlandse versie heeft een paar prachtige stemmen, die van Lambrechts steelt de show, de animatie is van een heel hoog niveau en de muziek is treffend en nergens, zoals soms bij Disney het geval is, niet overheersend. Goed het einde is zeer moralistisch, maar he het is Disney en in eerste instantie bestemd voor kinderen, maar als opa geniet ik steeds weer met volle teugen van de film.

avatar van IH88

IH88

“Float like a Cadillac, sting like a Beemer.”

Prima animatiefilm. Cars ziet er op de eerste plaats schitterend uit, en de makers hebben er ook een spectaculair avontuur van gemaakt. De film zakt in het middengedeelte wat in en er zit opvallend weinig humor in, maar dat wordt gecompenseerd door de leuke personages en het plezier dat er vanaf spat. De stemmen van onder andere Wilson, Newman en Hunt en zijn ook goed gekozen, en de racescènes maken het helemaal af.

avatar van stratmans

stratmans

beter dan the real world

avatar van mooieman

mooieman

Cars is echt de shit voor de jeugd 14-17 jarigen

avatar van AnyaH

AnyaH

Cars samen met mijn drie dochters gekeken. Wat een mooie animatiefilm is dit! Vooral mijn oudste dochter was onder de indruk van de gedetailleerde omgeving en landschappen. Het leek vaak net echt. Het verhaal is leuk en afwisselend, af en toe zelfs ontroerend volgens mijn jongste dochter (nou ga ik huilen om auto's.....). En heeft ook nog een diepere boodschap, die zelfs voor kinderen te begrijpen is. Maar we hebben ook vaak gelachen om de soms hilarische momenten. Veel verschillende zeer markante 'personages'. Zeker ook mooie stemmen met gevoel voor emotie en dramatiek. Ja, zeer de moeite waard om te kijken!

avatar van sumitta

sumitta

Het vaakst afgespeelde dvd-schijfje hier in huis. Lijkt mijn 7,5 jarige zoontje de trilogie eindelijk een beetje ontgroeid te zijn (voor hem is de Back to the Future trilogie het nu helemaal), begint die andere van bijna 2 dit fascinerend te vinden... nog een paar jaar Cars 1 te gaan vrees ik, want Cars 2 (en mindere mate 3) is toch echt niet voor peuters / kleuters.

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Erg lage verwachtingen. Als laatste van alle Pixar films gekeken. Heb ook nog eens niks met auto's. Maar het was gewoon erg leuk en goed. 2 uur vloog voorbij.

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

Deze heeft toen hij uitkwam toch een redelijke impact gehad op de jeugd en ook de daarbij horende merchandise heeft gouden zaken gedaan. De vervolgfilms zijn dan weer wat anders, maar Cars 1 had wel iets. Het latere Planes (Film, 2013) had ook wel die commerciële impact en invloed.

Een prima Pixar met de nodige vaart en leuke karakters. Ook met een duidelijke moraal/boodschap naar de kinderen toe. Technisch ook verzorgd en weinig op aan te merken. Die racescènes blijven wel leuk. Prima stemmencasting ook met onder andere Owen Wilson.