menu

Cars (2006)

mijn stem
3,39 (2142)
2142 stemmen

Verenigde Staten
Animatie / Familie
117 minuten

geregisseerd door John Lasseter
met de stemmen van Owen Wilson, Paul Newman en Bonnie Hunt

Lightning McQueen is een ambitieuze nieuweling in de racewereld die onderweg is naar de finale van de Pistons Cup in Californië. Wanneer hij onverwachts een omweg moet maken door het slaperige Route 66 stadje: Radiator Springs, ontdekt hij dat het leven niet om de finishlijn gaat maar om de reis. Onderweg leert hij ongewone karakters kennen; Sally, een chique Porsche uit 2002, Doc Hudson (een Hudson Hornet uit 1951 met een mysterieus verleden) en Mater, een roestige maar betrouwbare sleepwagen. Zij helpen Lighting McQueen te realiseren dat er belangrijkere dingen in het leven zijn dan prijzen, reputatie, roem en sponsors.

zoeken in:
4,0
mijn 2 zoontje zijn ook helemaal gek van cars, en hoe gek ook gaat hij inderdaad niet vervelen. ookal zie je hem elke regenachtige dag wel weer voorbij komen

avatar van marximaal
4,0
RipCurl schreef:
Heb de film nu minstens 50 keer gezien dankzij mijn zoontje en vond destijds wel een aardige film maar geen topper. Nu ik hem zo vaak heb gezien en hij nog steeds niet gaat vervelen besef ik pas echt dat het toch echt wel heel goed doordacht is. Zeker omdat ik iedere keer wel weer iets nieuws zie. Kan nu bijna niet wachten op Cars 2.


Hier zit precies nog nog eentje. Ook ik heb hem al zeker 50 keer gezien en vind hem ook nog altijd erg goed. Ik verbaas mij een beetje over deze reactie's; nodige cliché's en wordt het al gauw redelijk voorspelbaar
Ik heb nog niet eerder een film gezien met pratende auto's die elkaar treffen in een dorpje langs de route 66.
Ook een lieve porsche en een norse oltimer heb ik nog niet eerder getroffen in een film ook takel en filmore ( die hippie bus ) allemaal erg leuk een mooi in elkaar gezet.
Heb hem net weer gezien met mijn zoon van 5 en die kan de hele film al uit zijn hoofd.

avatar van Insignificance
2,5
Mooie animatie, een aantal leuke vondsten en een schrale hoofdlijn. Design en kenmerken van de autootjes moeten het hebben van hun herkenbaarheid. Verder nogal gladjes, maar soit. De omgevingen zijn wel erg goed gelukt. De racebanen, de weg naar Radiator Springs, het gehucht zelf en haar omgeving, allemaal bijzonder fraai.

Vooral het ritje van Sally met Lightning en het uitstapje naar oud Radiator Springs zijn wat dat betreft oogverblindend. De meer komische momenten zitten vooral in de zijlijn. De 2 Fast 2 Curious karretjes en het tractor tipping (inclusief gevolg) zijn erg leuk. Van de personages moet het vooral komen van beide Italiaanse vierwielers. Owen Wilson is niet bepaald grappig, Mater is zelfs onhandig flauw.

Het verloop is echter het grootste probleem. Zodra elk autootje is voorgesteld, zijn de sterkste troeven wel uitgespeeld. Wat rest is een eenvoudig plotje over levenslessen dat al het voorgaande nog eens de revue laat passeren, overgoten met een feel good-sausje. De finale om de Pistons Cup kan ook niet verhullen dat de vaart er wel wat uit is. Veel charme, dat wel.

avatar van Fast Eddy
3,5
Leuk tussendoortje voor jong en oud.
Met visueel enkele hoogstandjes, enkele leuke maar ook mindere typetjes.
Het voorspelbare & clichématige moet je hier nu éénmaal bijnemen want het is en blijft een disneyfilmpje.

avatar van bjerik76
Goed nieuws voor de fans.
zomer 2011 komt er een vervolg op deze film
CARS 2

Vroeg altijd al af waarom deze film zo een hype was en snap het nu:D T is echt geweldig deze film:D

avatar van Vinokourov
3,0
Qua verhaal buitengewoon zwak en rommelig, maar de kleurige animatie maakt veel goed. Al met al onderhoudend genoeg voor een voldoende.

avatar van mcdaktari
vond het wel een aardig filmpje maar heb toch betere animatiefilms gezien daarom 2,5 ster

avatar van Jessen0wnt
3,0
Leuke pixar, al vaak voorbij zien gaan op tv maar vandaag pas de tijd en zin ervoor gekregen. Best een lange film, maar niet erg vervelend. De film heeft duidelijk tijd nodig om goed op te starten, het is een vrij nieuwe wereld, de sprekende auto wereld, en je moet als kijker er echt even inkomen, vond ik. Het is niet zo'n leuk onderwerp als levend speelgoed of als pratende insecten, maar alsnog erg creatief te werk gegaan. Wat een groot pluspunt is, is dat de film alleen maar leuker en leuker word. Ik wist al van te voren dat het echt zo'n film werd met typetjes, wat ik altijd wel amuserend vind om naar te kijken,e n de personages in Radiator Springs hadden echt even hun tijd nodig om van zich te laten houden. Na dik een halfuur was de film dan ook echt begonnen en kon het van mij pas echt beginnen. Alweer ziet deze productie er prachtig uit, dat flikken ze toch maar weer eventjes. Het valt wel op dat de film voor wat jongere kinderen is gemaakt, zo kwam het tenminste over op mij. Er zat wel humor in maar niet echt lach-humor die je zeker in andere producties, zoals toy story wel terug vind. Al met al een prima filmpje, benieuwd naar Cars 2, aangezien de toy story reeks ook alleen maar beter en beter werd, heb ik hoop! Leuke film die op het eind lichtelijk ontroerd. 3 sterren voor nu.

avatar van TimZor
4,0
Eindelijk gezien en ik vondt het een toppertje. vooral tegen het eind dat de takelwagentjes, het hulpje van Bliksem zo aan het pesten waren en hij daarna zorgde voor de snelste pitstop ooitDat soort dingen maken dit soort films altijd weer erg leuk

avatar van Decec
3,5
Wel leuk animatiefilm...
Maar een begin een beetje te druk camera werk..
Wel leuk een verschillende autootje, vliegtuig etc...
Bekende Pixar is altijd goed...
Komt er twee deel, ik ben benieuwd..
Cars deel 2
Hopende maar geen drukke camerawerk...

avatar van ILDIB
4,0
Pixar kun je zoiets wel overlaten, mooi gemaakt, behoorlijk verhaal en niet te dramatisch.
Het had hier en daar wat diepgaander gemogen maar ach.

avatar van Timothyvdmeer
4,0
druk camerawerk? Valt toch wel mee?

avatar van jeroentjuhhhhh
1,5
Meer van verwacht.

Zeker omdat het Lasseter is, heeft met Toy Story toch écht het Pixar hoogtepuntje op z'n naam staan. Deze Cars is helaas wat wisselvallig, het eerste uur deed me niets, het 2e uur gelukkig een stuk meer.

Vooral het personage McQueen is gewoon erg vervelend, Wilson's stem overtuigd ook nog niet helemaal. Dit zal later aan, met de (uiteraard clichématige) verandering in zijn karakter, wat minder worden. De rest van het volk dat rondrijdt is wel oké, ze pakken allemaal wel 1 á 2 momentjes. Niet genoeg om echt te kunnen zeggen dat ik Cars grappig vind, gewoon af en toe lollig.

Qua stijl bevalt het me niet, dat wist ik van tevoren al. Toch vond ik enkele omgevingen best fraai ogen. Al met al is het wel geinig, maar geen hoogvlieger.

avatar van benthe
4,0
Wet eyes, a big smile and that warm feeling inside. Dat is hoe de film me liet voelen, bijna perfect. En dan als favoriete personage Mater. Minpuntje: voorspelbaar. Maar dat hebben we dan maar voor lief. Me likes. 4*

dominion
Na een herziening was dit dus echt heel erg tegengevallen.

Een van de minste Pixars die ik heb gezien en deel 2 kijk ik dus ook niet bepaald naar uit.
Zeker het idee is veel te kinderachtig.
Kom op zeg het gaat over autootjes die mondjes en lieve oogjes hebben en kunnen praten .
Dan komen ze ook nog met een serie voor kleuters die Little Cars heet .

Weinig leuke humor en niet leuke en boeiende personages.
En dat is nou juist de hoogtepunten van Disney om leuke personages te bedenken en erg leuke humor.
Nou hier viel dat dus tegen.

Misschien nog wel leuk geweest toen ik drie was ofzo maar nu is dit te kinderachtig.
Geen feelgood gevoel en ik vind dat dat erbij hoort en dat gevoel kreeg ik nou niet met deze film.
Zat me ook echt te irriteren aan Sally want god wat is dat een domme Disney personage evenals was Lightning.
De enigste leuke was Doc Hudson die de film nog een beetje leuk en grappig maakte.
Maar verder niet veel soeps.

1,5*

avatar van davincstyle
4,5
Ik vond hem top!
Zoals alle andere pixar films ofcourse!

Akron777
Ook een erg leuke film. Ik heb zelf niks met auto's, maar de film heeft in ieder geval zeer leuke personages.

2,0
'Cars' heeft een goed hart maar uiteindelijk is het een standaard productiemodel.

Ik had gehoopt dat de film me een tweede keer om wel zou bevallen en me enthousiast kon krijgen voor haar vervolg. Missie mislukt.
'Cars' blijft natuurlijk een Pixar, met leuke bijpersonages die scènes stelen, ontwikkelingen die je raken en adembenemende computeranimatie. Dat kan niet van de film afgenomen worden.
Toch heeft 'Cars' verder belachelijk weinig gemeen met haar gebroeders en zusters. Zo zijn de hoofdpersonages een zwaktepunt. Lightning McQueen is niets meer dan een welbekende opschepper die denkt alles voor elkaar te hebben, Sally is een vrij inhoudsloze nostalgische leading lady en Doc is een standaard kritische leermeester. Zelfs Mater weet niet altijd even leuk uit de hoek te komen. Hij en de overige ondersteunende cast zorgen hier en daar voor wat leuke momenten maar echte goede humor blijft uit. Niet verrassend, auto's zijn nu eenmaal niet humoristisch.
Cliché personages zijn tot daar aan toe maar ook het grote verhaal is niets nieuws onder de Amerikaanse zon. McQueen's race carrière (en zijn heldere moment) komen uit elke sportfilm ooit. Het stadje dat verkeert in vergane glorie helpt daar ook niet echt bij.
Technisch gezien biedt de film prachtige plaatjes, mooie muziek en goed stemwerk, zelfs van Larry The Cable Guy. 'Cars' heeft vermakelijke stukken en ik ben niet van steen en word geraakt als McQueen en Sally een ritje nemen of als Doc de media belt.
Maar daar blijft het dan ook bij. 'Cars' teert vooral op haar geweldige bijpersonages met leuke verhaaltjes die door de film kronkelen en het feit dat de film er niet verkeerd uit ziet. Maar niemand overleeft op uiterlijk en kleine dingetjes. Under the hood zit het gewoon niet goed. En ben ik maar al te blij dat de film voorbij is.
Een film die vooral wint met merchandise.

avatar van The One Ring
3,0
Herzien ter voorbereiding op deel 2 en gek genoeg beviel deze film me de tweede keer toch iets beter. Het verhaal is cliché en de manier waarop de moraaltjes gebracht worden is te uitgekauwd voor woorden, maar tegelijkertijd is het ergens wel redelijk sfeervol, met toch een aantal aansprekelijke personages en vooral veel leuke details. Mooi gemaakt ook. Het blijft Pixars minste, maar het uiteindelijk heeft het toch genoeg hart om net iets boven de gemiddelde Amerikaanse CGI-animatie uit te steken. Cars komt ook vooral zo zwak over omdat Pixar gewoonlijk veel meer moeite steekt in de films. Wat mij nu gek genoeg het meeste stoorde is dat ik vaak dingen gewoon niet kon accepteren van auto's. Vragen als hoe auto's bepaalde dingen maken, waarom ze bepaalde voorwerpen hebben en dat soort zwaarfilosofische overpijnzingen bleven knagen. Gewoonlijk besteed Pixar juist daar veel aandacht aan. Een gemiste kans.
Ik verhoog naar drie kleine sterren.

avatar van Number23
3,0
Nadat ik Cars 2 laatst heb gezien, moest ik gelijk aan dit eerste deel denken. Toch een simpel, niet echt aansprekend verhaaltje, maar met een meesterlijk oog voor detail wat animatie betreft. Desondanks, een van de mindere films uit de studio.

avatar van Dee Al
4,5
Voor een animatiefilm heeft deze film een zeer hoog niveau. Hij heeft een verhaal dat goed in elkaar steekt en goede personages. Het verhaal heeft zelfs een mooie boodschap en weet naast vermaken, ook te ontroeren. De film behoud zijn kracht, ook al zie je hem een aantal keer. Voor een animatiefilm een hele goede film en deze film verdiend op dat gebied een mooie 4.5 Pixar is altijd al goed geweest op het gebied van animatiefilms en dit vind ik eigenlijk wel de kroon op hun werk. Echt een mooie animatiefilm.

avatar van Nigelwestland
2,5
Ik vind cars niet echt leuk. Autos die racen wauw. Nou ik vond het niet echt geweldig. Het was niet saai maar ook niet echt leuk

avatar van Ste*
2,5
Pixars sterkste troef is uiteraard (naast hun technische onovertroffenheid) dat ze voorwerpen, insecten, vissen en monsters tot leven wekken en van iedereen een geweldig karakter maken.
In Cars vond ik dit helaas te geforceerd. Dit was gewoon het herhalen van hun trucje. Ik denk niet voor niks dat dit de laatste Pixar is die van deze manier gebruik maakt.
Ik heb een aantal personages voorbij zien komen die ik voor mijn gevoel al eerder had gezien, maar dan als vis of insect. Clichématig uitgewerkt ook, de auto met de overdreven 'zwartevrouwen' stem, het hippie Volkswagen-busje, een norse politieauto... Allemaal heel erg binnen de lijntjes.
Oke, de tractor-koeien waren als enige leuk en creatief uitgewerkt.

En persoonlijk had ik niet zo heel veel met het thema. Een wereld die alleen bestaat uit auto's, het zou leuk kunnen zijn, maar ik vond het soms overdreven. Zelfs de vliegen waren autootjes! Dat was voor mij echt een brug te ver.

Naast de keur aan verschillende personages had de film eigenlijk weinig extra's. Een ontzettend onsympathiek hoofdpersonage, geen leuke humor, geen boeiend verhaal en dan ook nog eens een kinderachtige moraal die er duimendik bovenop ligt.
Tja, tuurlijk ziet het er weer leuk uit, maar ik verwacht inmiddels al niks anders meer van Pixar.

Ik heb Pixar erg hoog zitten, maar dit is eigenlijk de enige film die ik een onvoldoende moet geven. Gezien wat ze allemaal kunnen, was dit gewoon niet goed genoeg. Na het sterke Incredibles, is Cars echt weer een stapje terug wat betreft kinderachtigheid.

2,5*

avatar van Layla!
4,0
Ik snap waarom mijn zoontje deze film 5 keer achter elkaar kan kijken. Ik word zelfs opgewonden als Lighting McQueen in de eerste 5 minuten uit zn truck komt rijden. Dit is de droom voor elk klein jongetje. Glimmende race auto's, een leuk verhaal met leuke personages en een einde dat mn zoontje nog iets bij leert ook.

avatar van movimaker
4,5
ik ben een meisje van 16 en cars is mijn favirite film
vanaf het momend dat ik de reclame(als meisje van 9) zag wist ik dit is mijn favorite film
ik was zowizo altijd een fan van auto's en films dus voor de mensen in mijn omgeving kwam het ook niet onverwachts dat ik het leuk zouw vinden
Sorry, voor eventuele slechte spelling ik heb dyslexie

avatar van movimaker
4,5
ik vind dat cars juist door dingen als vliegjes als autos, het knusse KEGEL motel en zo just meer detais laar zien ik bedoel als de vliegjes geen autos mogen zijn wat dan wel, gewone vliegjes soms in een wereldvol autos dat past toch niet? dan zouden de vliegen gewoon vliegen zijn en de koeien ineens wel wagens, traktors

en ik vilnd de personages juist geweldig filmore (het hippie volkswagen busje)wat zou jij hem voor een personlijkhijd hebben ge geven
de stemmen en caracters vertellen eits over de wagen waar die outos vandaankomen of uit welke tijden

over de humor die jij niet leuk vind oké dat kan dat respecteer ik maar we moeten er ook rekening mee houden dat er kinderen zijn met een andere soord humor en die mogen ook wel eens lachen tijdens een pixar film
dit is als reactie op ste*'s reactie

Sorry, voor eventuele slechte spelling ik heb dyslexie

avatar van movimaker
4,5
al die detais als de steenjes op het ssvald, die trillende camera als de autos vorbij scheuren, die weerspigeling in de autos die mooie bomen en grapige teksten op de achtergrond, en die auto vliegjes die hun knipperlicht aanzetten als ze de hoek om gaan bij takel en het spooklicht geweldig

Sorry, voor eventuele slechte spelling ik heb dyslexie

4,5
Snap niet waarom mensen negatief reageren op deze film. Mijn zoontje is er helemaal weg van, en dat zorgt er voor dat ik hem nu ook al een stuk of 30x gezien heb. Het is mooi gemaakt, leuke typetjes verwerkt in auto's, het verhaal is gewoon leuk en ik stoor me nog steeds niet aan die film, als ie opstaat.

avatar van Ajax&Litmanen1
3,5
Ik heb de film eens herzien met het oog op Cars 2 en is me nog wel weer bevallen. Cars is zeker niet de beste Pixar animatiefilm, maar het is wel een sympathiek filmpje met enkele grappige karakters. Zeker de 2 Italiaanse auto reparateurs waren erg leuk. Maar om te zeggen dat de film nou erg grappig is..nee (al was het tractor pesten wel erg leuk ). Het was vooral wat storend hoe dik de moraal op de film lag. Al was het einde van de grote race op het einde wel weer goed gedaan.

Wat je van Pixar verwacht op gebied van beeld en geluid wordt gelukkig wel helemaal ingelost. Cars ziet er absoluut geweldig uit met veel mooie kleuren en details. Gelukkig stelt Pixar op dat gebied nooit teleur. Verder is Cars een prima film geworden die ook voor oudere kijkers te genieten valt.

3,5* (was 4*)

Gast
geplaatst: vandaag om 19:00 uur

geplaatst: vandaag om 19:00 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.