Genre: Animatie / Komedie
Releasedatum: 6 juli 2011
Bekijk via Disney+
Plot Cars 2
"Ka-Ciao!"
De grote ster uit het racecircuit Lightning McQueen en zijn trouwe mecanicien en vriend Mater reizen naar Japan en Europa voor hun eerste grote Grand Prix. Maar alsof de snelste auto ter wereld worden nog niet moeilijk genoeg is, raakt Mater betrokken bij een internationaal spionagecomplot. Nu moet hij zijn tijd verdelen tussen een geheime spionage-missie en het assisteren van Lightning op het circuit.
- Trailer (YouTube)
Mater (stemrol)
Lightning McQueen (stemrol)
Finn McMissile (stemrol)
Holley Shiftwell (stemrol)
Sir Miles Axlerod (stemrol)
Francesco Bernoulli (stemrol)
Brent Mustangburger (stemrol)
Grem (stemrol)
Professor Z (stemrol)
Acer (stemrol)
barcam
Vond Cars 1 één van de slechtste Pixar creaties. Dit vervolg bevestigd deze status. Prachtige animatie maar onnozel nodeloos ingewikkeld verhaal vergalt alles. Denk dat deze film te moeilijk en saai is voor kleine kinderen en voor volwassenen is het geheel te irritant. Te mijden.
- 1948 berichten
Ingewikkeld? Kom nou zeg. Mijn zoontje van 7 vond hem geweldig en snapte het verhaaltje prima. Al zijn vriendjes op school en op voetbal van ongeveer de zelfde leeftijd snapte hem ook prima. Ik ben ook geen cars fan maar wat jij zegt slaat nergens op. JIJ vond hem irritant, spreek dus voor jezelf. Hij is zo te mijden dat vele kinderen hem prachtig vonden net als deel 1.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Vreemd om dit te moeten zeggen, maar eigenlijk is dit meer een film voor volwassenen. De film is zo belerend op alle vlakken. Eigenlijk gaat dit over alternatieve brandstoffen, terrorisme en de wereldeconomie van Japan. Hier zaten erg veel dingen in verborgen.
Het verhaal zat super in elkaar en alles zag er zeer mooi uit. Ook de verschillende steden werden waarheidsgetrouw in beeld gebracht. Ook leuk hoe ze alledaagse situaties (zoals vb. het toilet, restaurant...) nadoen.
De film lijkt me inderdaad te ingewikkeld voor de allerjongsten. De tijd dat Disneyfilms nog simpel waren - ligt al lang achter ons.
Hannibal
Zelfs mijn zoontje vind Cars 2 veel minder leuk dan de eerste. Dat auto's kunnen praten is nog tot daar aan toe, maar in dit deel kunnen ze vliegen, zwemmen, transformeren, schieten, martelen (!) en allerlei andere praktijken waar de echte mafia ook niet vies van is.
Het is teveel van het goede (slechte). Een slechte James Bond-film maar dan met getekende auto's. Het uitmelken zet zich voort. Voor straf zetten we alle Cars-autootjes van mijn zoontje komende koninginnedag op straat en verkopen ze voor een habbekrats. Dat zal ze leren!
Hannibal
Aan de taalfouten in je bericht te zien denk ik dat optie 1 van toepassing is.
- 1948 berichten
Aaah, als we geen normaal weerbaar antwoord kunnen geven dan gooien we het over de taalfouten boeg. Sneu zeg. Maar goed, snap je niet wat ik bedoel door al die taalfouten. Punt is het gaat mij niet om of iemand de film leuk vind, dat moet ieder geheel voor zichzelf weten. Maar er worden hier dingen neer gezet dat ik echt denk; wtf. Het is een kinderfilm niets meer en niets minder. Zo ga jij nu maar weer lekker de taalfoutjes opsporen want dat vind je blijkbaar erg belangrijk.
Hannibal
Het was dan ook niet mijn bedoeling ergens antwoord op te geven, aangezien je niet eens een vraag hebt gesteld.
Maar ik wil best even reageren op jouw kritiek als je dat wil: Er werd gesuggereerd dat de allerjongsten de film ingewikkeld zouden vinden.
Ik denk dat ook. Er zit best een gecompliceerd verhaal in voor de allerjongsten, en dan heb ik het over de generatie die Cars 1 ook zo leuk vinden, jongens van 5 á 6, misschien 7 jaar.
Oudere kinderen, generatie Nickelodeon, zullen geen moeite hebben om deze film te begrijpen, maar dat zijn nou net weer de kinderen die Cars niet meer zo leuk vinden.
- 1948 berichten
Mja, dan moet je ook zo reageren en niet iemand op wat spelfouten afbranden want dat slaat nergens op. Maar goed, dat kan. een baby van 1 a 2 jaar oud zal dit niet snappen nee. maar ik denk dat vanaf 4 of 5 jaar het prima te begrijpen is hoor. Ik ben sowieso geen Cars fan en dat zal ik nooit worden ook,maar als je terug leest wat mensen schrijven dan krijg je het vermoeden dat je naar een soort "Falcon and the Snowman" contra spionagefilm gaat kijken. Ja dat vind ik echt overdreven. Een kinderfilm moet je gewoon lekker als een kinderfilm beoordelen vind ik. al die bullshit poespas erom heen is gewoon overbodig.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
@M1chel: Zoals ik al zei had ik het over de allerjongsten. En neen - ik denk niet dat een kind van 5 alles even goed kon volgen of weet wat "Wasabi" is.
Bwa, best wel onderhouden Pixar. De verrassing is er natuurlijk af en er wordt meer gefocust op de voor de hand liggende dingen als de race zelf. Op zich wel geinig met het spionage gedoe, al brengt dat soms wel voorspelbare jokes met zich mee. Ik moest met momenten denken aan The Tuxedo, al passeerden natuurlijk allerlei James Bond parodieën de revue. Pixar kan het niveau van z'n sequels toch al beter hoog houden dan Disney. Wel jammer dat die Takel zoveel schermtijd krijgt, al zal die vast wel de kleintjes bevallen.
DiskjockeyEast
Leuke film, ik vond hem een stuk beter dan deel 1. Vooral het James Bond-achtige thema werkt goed in deze film. Ik heb me zeker vermaakt. Ok het is niet Pixars beste film, maar zeker 3.5* waard.
DiskjockeyEast
Ik ben 35 en vond het een erg vermakelijke film...... Dus 1-1 qua 'dingen neerzetten met wtf-gehalte'.....
Tomtommer
Is het julle ook opgevallen dat in deze film véél meer geweld zit als in de eerste film. Zo komen er meerdere scene's in voor waarin er bijvoorbeeld wordt geschoten, waarin auto's geplet worden en waarin men auto's doet ontploffen.
Mijn zoontje (3 jaar) heeft er een week lang nachtmerries van gehad. Deel 1 heeft hij vele malen gezien (zeker 30x) - toen hij nog 2j was - zonder ook maar één keer slecht te slapen.
Er zit inderdaad veel meer geweld in deze film. Deel 1 was meer op het platteland met thema's als vriendschap, loyaliteit, belangrijke waarden in het leven en natuurlijk racen. Terwijl deel 2 meer een parodie is op films als James Bond, Bourne Identity, xXx en Fast and Furious.
davincstyle
De film lijkt me best lastig voor kleine kinderen. Het is namelijk te ingewikkeld om allemaal te begrijpen. Daarentegen vond ik het weer erg amuserend om naar te kijken en net als deel 1 genoten. Ik geniet altijd van Pixar films dus het kan ook bijna niet anders!
benthe
De film meest ontzettend erg de humor van de eerste film. De karakters van de vele auto's zijn nog steeds erg leuk, maar veel minder grappig. Het enige moment dat ik echt gelachen heb was toen Mater de Engelse guard probeerde te laten lachen en bij de 'Afro American' auto op het einde van de film.
Het verhaal was gewoon net iets te ingewikkeld. Ik ben sowieso niet zo'n James Bond fan maar dit mistte de simpelheid van de meeste animatie films. Ook vond ik er te veel geweld in zitten voor zo'n film.
De beelden van Londen vond ik ook erg mooi, leuk om een 'echte' stad in animatie te zien.
Hij was vermakelijk maar gewoon lang niet zo goed als deel 1.
napoleon84
vind hem net zoals vele vrij ingewikkeld voor kinderen. In tegenstelling met de eerste hebben ze daar toch een bal mis geslagen. Ik denk dan vooral aan de leeftijdsgroep 4-7jarigen 2*
Cars is in mijn ogen zeker niet de beste film van Pixar, en een vervolg is ook niet iets waar ik direct op zat te wachten.
In plaats van een race-film, wordt de focus deze keer verlegd naar het spionagegedeelte, waarbij de race in Europa slechts een soort van afleiding is. Hoewel de animatie in orde is en het geheel allemaal nog redelijk onderhoudend is, miste ik vooral de humor. Dat wordt wel gecompenseerd door het tempo, de vele actie en de afwisseling in locaties, waarbij ik Europa altijd prefereer boven Amerika. Op dat gebied scoort dit vervolg dan ook nog de meeste punten.
Wel valt het geheel qua personages ietwat tegen. Mater vind ik niet zo’n heel sterk en leuk personage, maar krijgt hier een erg grote rol. Alleen de toevoeging van Finn McMissile als geheim agent is op dat gebied een toegevoegde waarde. Verder zitten er de typische spionagegrapjes in, die soms wat flauw zijn voor volwassenen en vaak ook wat moeilijk voor kinderen om te volgen, zo merkte ik hier.
Cars 2 is al met al een redelijk vervolg, maar voor Pixar maatstaven is het wel behoorlijk ondermaats te noemen.
mansie3
PRACHTIGE FILM,mijn kleinzoon heeft er van genoten en ikzelf ook trouwens.
Goeie vervolgfilm op Cars waarin ditmaal niet de racewagen, maar de takelwagen centraal staat. Ten opzichte van het vorige deel draait het hier meer om het plot (wat veel weg heeft van de gemiddelde James Bond-film), en minder om karakterontwikkeling. Net als James Bond gaat de film de hele wereld over, bevat meer dan genoeg actie en valt er hier en daar ook wat te lachen. Zeker vermakelijk allemaal en de animaties zien er tiptop uit.
killerfreak
Had aanvankelijk meer van hetzelfde van Cars 1 verwacht, maar dat viel best goed mee. Er werd een compleet nieuwe storyline ontwikkeld die misschien te ingewikkeld is bij momenten, maar best wel te pruimen valt.
Al snel vervalt de film echter in het vertier uit het eerste deel. Op zich niet slecht, alleen hebben we dat al eens gezien; en de 'jokes' zijn minder geslaagd.
Toch vermakelijk deeltje, dus 3*
Gang_Star
Cars 2 is het vervolg waarin niet Lightning McQueen de hoofdrol vertolkt, maar juist Mater die in het 1e deel nog een bijrol vertolkt.
De grappen zijn weer leuk, het verhaal legt echter het verhaal meer op spionage dan het racen, maar dat is geen probleem.
Ook dit deel is wederom een leuke wegkijker voor de hele familie en net als deel 1, is de animatie weer zeer fraai.
Pixar lijkt 'Cars 3' in de startblokken te zetten - FilmTotaal filmnieuws
Blergh, neem dan een andere, leukere serie voor een vervolg. Cars 1 was redelijk, Cars 2 zwaar overbodig en deel 3 hoeft van mij ook niet. Hun minste franchise. Maak dan een vervolg op The Incredibles bijvoorbeeld.
Cars 3 levert waarschijnlijk veel meer geld op. Alleen al de merchandise. Onder kleine jongetjes is haast niks populairder volgens mij.
Ja, het zal ongetwijfeld commerciele redenen hebben. Maar ik als Pixar liefhebber vind het wel jammer. Sowieso jammer dat ze nu constant sequels aan het uitpoepen zijn. Monsters University, Cars 2, nu misschien Cars 3. Alleen bij Toy Story bevallen de sequels net zo goed en naar Finding Dory kijk ik wel weer uit, omdat Finding Nemo vrij briljant was.
Nu zie ik ook dat Planes in de bios draait. Is dat ook Pixar? Lijkt me exact een kopie van Cars, maar dan met vliegtuigjes. De originaliteit is ver te zoeken. Komt dat doordat Disney tegenwoordig de boel bepaalt?
emmes
Ik snap dat sommige mensen het wat moeilijk hebben met deze film omdat het qua stijl met de eerste Cars film wel even iets anders is. Het heeft dezelfde personages maar daar houdt het dan ook op en deze film leunt meer aan bij de Incredibles (ook qua muziek). Ik vond de film eigenlijk best spannend, en heb me er mee geamuseerd. Maar iets minder voor kinderen denk ik.
arno74
Een beetje inspiratieloos commercieel uitmelken lijkt dit wel. Ook durf ik de stempel "misdaadfilm voor 4-jarigen" erop te plakken. Het gaat wat mij betreft al in de eerste scène mis, een auto die verticaal een schip oprijdt en muren beklimt, en zijn achtervolger afschudt door olie te dumpen waardoor de achtervolger in zee belandt en verdrinkt... de eerste car-dode wat mij betreft.
Het plot is vooral aan het begin al voor een volwassene niet duidelijk, laat staan voor de doelgroep. Volgens mij zijn er geen kleine kinderen die begrijpen dat een elektrische auto een criminele organisatie runt die biodiesel een slechte naam wil bezorgen om zelf olie te kunnen verkopen, en dit doet door biodiesel te promoten om het vervolgens als gevaarlijk te kunnen bestempelen . Dat noem ik ingewikkeld, behalve voor de 4-jarigen die alles over georganiseerde misdaad, dekmantelbedrijven, complottheorieën, spionage, biodiesel en elektrische auto's afweten natuurlijk. Wie de slechterik is, is ook makkelijk te achterhalen voor een 4-jarige die van de oorsprong van auto-onderdelen afweet en het merk van een moer kan onderscheiden.
Pixar lijkt hier het zicht kwijt te zijn geraakt op wie de doelgroep is. Verder is de identiteit van de personages hier helemaal zoek, en worden we op een rode draad getracteerd die we al in deel 1 gezien hebben en hier precies zo wordt overgedaan, namelijk een McQueen die wéér de fout in gaat door zijn vriend Mater wéér te dumpen, en wéér komt het goed tussen die twee. Laat me raden... dat vinden de makers een prima plot voor deel 3?
Slechtste Pixar. 1,5* voor de moeite, en voor de mooie achtergronden/race-scenario's, die me als (voormalig) F1-fan toch wel aanspraken. Erg mooi gemaakt, dat wel.

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

Monsters, Inc.
Animatie / Komedie, 2001

Up
Animatie / Avontuur, 2009
spionautoracevillainsportvervolgcomputer animatieantropomorfismebeste vriendinbritish spyduringcreditsstingergrand prix lovingpixarpathetic absurd