• 9.376.815 stemmen

Geregisseerd door: Duncan Jones

Met onder meer: Jake Gyllenhaal, Michelle Monaghan en Vera Farmiga

Releasedatum: 9 juni 2011

Plot Source Code

"Make every second count."

Colter Stevens (Jake Gyllenhaal) wordt met een schok wakker in een trein op weg naar Chicago. Hoewel de passagiers hem lijken te kennen heeft hij geen idee waar - of wie - hij is. Het laatste wat hij zich herinnert is een helikoptermissie in Afghanistan. Nu zit hij in het lichaam van iemand anders, maar voor hij iets kan doen vernietigt een bomexplosie het complete treinstel en alle passagiers...

Colter Stevens

Gold Watch Executive

avatar van digi

digi

Leuke vlotte actie film.

Aan het einde wordt het verhaal wel steeds onwaarschijnlijker, maar daar heb ik me toch niet echt aan gestoord.

avatar van Wernertje

Wernertje

Vrij matig.

De eerste paar minuten zagen er veel belovend uit, maar toen de eerste explosie te zien was die er toch wel slecht en erg computer geanimeerd uit zag werd mijn kijk lust al een stuk verlaagd.

Het werd allemaal een beetje saai en ongeloofwaardig, en het enige wat mij aan het film kijken hield was het feit dat ik toch wel benieuwd was naar het plot en het einde.

En ook dit was vrij teleurstellend met name door het melodramatisch/ romantische gelul erbij.

Leuk om een keertje gezien te hebben, maar daar is ook alles mee gezegd.

Dit is een film die ik snel weer vergeten ben en totaal geen hoogvlieger is.

avatar van james_cameron

Complexe, intelligent uitgewerkte SF-thriller die een standaard Hollywood filmplot weet te combineren met een interessante visuele aanpak en minder conventionele verhaalelementen. Regisseur Jones kan prima uit de voeten met het materiaal en levert een vlotte en constant interessante film af. Gyllenhaal is perfect in de hoofdrol. Spannend en vooral tegen het einde best aangrijpend. Leuk ook om Chesney Hawke's The One And Only uit Moon weer langs te horen komen, ditmaal als ringtone!

avatar van Testa-Rossa

Testa-Rossa

Alternatieve werkelijkheden ik moet direct aan 'Slider' denken.

Film keek goed weg, zet de laatste tijd films vaak halverwege even stil maar heb deze aan een stuk uitgekeken.

Zal 'm morgen even beoordelen.

avatar van lordhumangus

lordhumangus

Is dit de vervolg op Groundhog day ?. Niks nieuws onder de zon.

Had er meer van verwacht.

avatar van RickZ

RickZ

SF-actieThriller met 3 (sub)plots over een soort tijdreiziger. Het goed te volgen verhaal is redelijk spannend (zeker tot aan de eerste subplot) , echter daarna beginnen de gaatjes in het verhaal op te vallen en wordt het allemaal een beetje te. Het romantische deel had ook wat minder gekund. Vermakelijk genoeg voor een voldoende, jammer dus van de laatste 25 min.

avatar van Wernertje

Wernertje

RickZ schreef:

, jammer dus van de laatste 25 min.

Ja dat vond ik dus ook, hoewel ik geen goede indruk van de gehele heb vond ik het laatste half uur toch wel erg gaap/slaap verwekkend.

En helemaal gezien de film net een krappe 90 minuten duurt, ik begrijp daarom ook niet zo goed dat de reactie hier zo positief zijn over de film en dat er behoorlijke waarderingen worden gegeven gemiddeld 3.5 ster?

Maar goed ieder zijn smaak en mening uiteraard, maar voor mij was deze film niet veel bijzonderder of boeiendere dan de gemiddelde andere films.

Misschien mag ik dit niet zeggen, maar ik had al gauw door wie nu achter die bom zat en van af de eerste flashback zag ik dit al.

En dat vindt ik dan toch wel een minpuntje en natuurlijk kun je zeggen dat het pas aan het einde duidelijk wordt of versassend hoe het eindigt. Maar ja als je telkens weer het plot omwend met steeds vagere en absurde theorieën en wendingen dan kun je dit bij elke film wel doen en wordt het volgens iedereen een succes.

Zoals al eerder gezegd zwak en teleurstellend.

avatar van rep_robert

james_cameron schreef:

Nounou, de film is toch wel compleet het tegenovergestelde van wat jij hier beweert. Als je de film stukje voor stukje ontleed kom je niet anders dan tot de conclusie dat we dit allemaal al een keer eerder hebben gezien. Vraag me dan ook af wat er zo intelligent en complex is uitgewerkt in deze film. Krijg een beetje het Inception gevoel bij deze post. Meer erin zien dan dat het uiteindelijk voorstelt.

avatar van Dragonslayer

Dragonslayer

Meestal zijn films van een kleine anderhalf uur baggere troep. Maar bij source code voelde dit vrij goed aan.

Het plot is erg interessant, het acteerwerk is goed. Ik kan bijna geen minpunten verzinnen.

Wat me vooral erg opviel aan source code is dat ik ook echt die 93 minuten lang geboeid was. De film wordt helemaal nergens langdradig, dus nergens lange praatstukken ertussen. En de film voelt ook zeker niet te overhaast aan. En dat in 93 minuten.

Erg knap gedaan. Zeker 4 sterren waard.

avatar van chantal29

chantal29

wat een vreselijke butfilm

avatar van kathmandu

kathmandu

Nog meer Amerikaanse 'save the world' onzin.

avatar van Shinobi

Shinobi

Op zich wel een vermakelijke film, had er denk ik alleen iets meer van verwacht.

Hoe de 'source code' werkt wordt maar kort uitgelegd en daar had ik maar genoegen mee genomen.

Ik ging gewoon op in de film hoe Stevens de bom moest zien te stoppen en steeds weer andere dingen tijdens zijn 'acht minuten' ontdekt.

De motieven van de dader vond ik alleen net iets te simpel.

Desondanks 3,5 sterren.

avatar van wwelover

wwelover

Geinige film, maar heeft niet de hoge verwachtingen kunnen waarmaken. Ik houd wel van dit soort verhalen, maar er gebeurd in de Source Code net niet genoeg. Het is wel een interessante theorie natuurlijk, maar het typische Hollywoodachtige einde verpeste het wel voor een deel. Het was veel beter als hij gewoon dood was en daar alles meegedaan was. Qua acteerwerk is het allemaal wel redelijk. Gewoon een aardige bioscoopfilm dus.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Lekker filpje om naar te kijken, goed acteer werk en een leuk verhaal dat goed te volgenn is. wel hier en daar iets te veel "patriotic" op het einde, en bij zijn laatste terugkeer iets te zoete en vrij slechte hollywood muziek. maar naast dat een prima film!

p.s. deze poster kan beter....

avatar van daxclusive

daxclusive

Een twijfel met het cijfer, aan de ene kant was de film boeiend en spannend en is het acteerwerk top. Leuk bedacht, echt science-fiction. Aan de andere kant, was het weer te eentonig qua terugreizen in de tijd en het einde vond ik nogal vaag. Toch is mijn eind cijfer een 3,0 *.

avatar van erwku

erwku

Dragonslayer schreef:

Meestal zijn films van een kleine anderhalf uur baggere troep..

Dat dachten de regisseurs van Sex and the City 2 en Transformers 2 ook.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

daxclusive schreef:

Het was niet terugreizen in de tijd, maar het steeds creëren van een paralelle realiteit en dan klopt het einde precies want dan zijn er meerdere parallelle realiteiten gaande waarvan we er 1 zien.
Zie ook eerdere posts bij deze film, met uitleg.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Science Fiction is toch echt niet mijn ding. Ook weer in deze film: ik vind het allemaal zo'n enorme onzin. Ook deze film is niet mijn ding. Dat wil niet zeggen dat ik hem slecht vond, integendeel; ik heb me best vermaakt met deze film, maar dan moet ik me echt over het feit heenzetten dat het allemaal zo'n onzin is. Dat lukt me dan redelijk. Deze film deed me denken aan "Groundhog Day", ook al is het genre compleet anders. Het idee achter de film is echter hetzelfde: iemand beleeft steeds dezelfde belevenis (dit in vorm van in "Groundhog Day" van een dag, hier is het een treinreis), maar het uitgangspunt blijft hetzelfde: probeer dingen te manipuleren door dingen te veranderen. Helemaal niet slecht uitgevoerd, goed geacteerd, maar toch niet mijn ding. Daarom 3 *.

avatar van Frenkul

Frenkul

Mooie film, heeft wel iets weg van Dejavu die ik zelf nog iets beter vondt

avatar van kova

kova

het leek me een mooie film, vindt het idee van het verhaal wel mooi...

maar dan krijg je zulk slecht uitgewerkte bagger, jammer hoor

avatar van mock turtle

mock turtle

Redelijk onderhoudende film, die voortdurend blijft boeien. Verhaal is behoorlijk vaag. Goed genoeg voor één keer.

avatar van Revolt

Revolt

Verrast door deze film! Had een leuke spannende actiefilm verwacht met redelijk wat geforceerde romantiek, maar vond de film veel beter in de genres drama en thriller passen. Een film die veel dieper gaat dan ik vooraf had verwacht, met veel meer om het lijf.

Goed verhaal, originele insteek en prima acteerprestaties, waardoor zelfs de - vooraf door mij als geforceerd bestempelde - romantiek spontaan overkwam en plezant was om naar te kijken.

8,3/10

avatar van winke082

winke082

Eindelijk weer eens een film die alles heeft voor een lekker anderhalf uurtje!

Geloofwaardig en goed geacteerd, is mijn mening.

Natuurlijk zijn er altijd die weer een andere mening hebben.

En dat is namelijk omdat smaken verschillen.

Gewoon een fijne en intelligente SF-Thriller.

Ik vind deze tussen alle bagger van de laatste tijd gewoon erg goed.

Met een goede hoofdrol voor Jake Gyllenhaal.

avatar van Robin Peek

Robin Peek

Naar mijn mening een goede film. Het idee is top maar het verhaal lijkt de gecompliceerd om in anderhalf uur goed te vertellen. Jake Gyllenhaal speelt zijn rol goed, verder geen uitblinkers in positieve of negatieve zin qua acteerwerk.

Het verhaal heeft erg veel potentie maar het is naar mijn mening niet op z'n best verfilmd, toch een leuke, goede film.

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Aardige film. Kijkt goed weg, verhaal niet slecht, jammer van Hollywood einde...

***3

avatar van dieuwertje

dieuwertje

Weer een top filmpje! Goed bedacht!

avatar van ejtemmas

ejtemmas

Een redelijke film die toch wel een boeiend verhaal had.

Helaas was het wel wat mager, en gebeurde er niet heel veel.

Omdat het toch nog beter was dan ik had verwacht hou ik het op 3 sterren.

avatar van natju

natju

Zojuist in de bios (almere) gezien. Ik had niet erg veel verwacht van de film na de commentaren op deze site. Maar dat was beslist niet terecht. Ik heb me geen seconde verveelt. De film neemt je vanaf sec. 1 mee in het verhaal en blijft boeien.

Misschien een klein minpuntje...Ik vond de animaties redelijk, niet bijzonder,maar ook niet slecht.

Ook hadden ze het concept nog wat verder uit kunnen diepen.

Zeker een ruime voldoende! 3.5*

avatar van Aapje81

Aapje81

Ik heb deze vorige week in de bios gezien en was toch wel onder de indruk. Het verhaal is mooi gevonden en Gyllenhaal is zeer overtuigend. Ook de mooie Monaghan wist mij voor het eerst echt te overtuigen. Enig nadeel is de zwak acterende professor en het weinig bijzondere einde.

Toch is deze zeker de moeite om in de bioscoop te bekijken.

Goed.

avatar van devidia

devidia

een van de betere films die ik anno 2011 heb gezien.

Boeiend onderwerp, niet meteen origineel but then again is alles altijd wel al eens voorgedaan.

Het eerste halfuur is zondermeer hyperinteressant, wat leukere en spannendere scenes in het volgende halfuur, en dan wat gezwemel om de chickie's ook tevreden te houden, maar niet zo flets dat het erg vervelend werd.

semi-intelligente film met goeie spanning, interessant verhaal en zelfs wat emotie naar het einde toe. Niet veel films kunnen dit met succes bijeensteken in 90 minuten.

Het einde mocht van mij spannender in plaats van romantischer, daarom een 4 en geen 4.5

cheers