Genre: Misdaad / Drama
Releasedatum: 3 november 2011
Bekijk via CineMember
Bekijk via CANAL+
Plot Drive
"There are no clean getaways."
In Drive staat een Hollywood-stuntrijder centraal, een eenzaat van nature, die er een bijverdienste als bestuurder van de vluchtwagen in de criminele onderwereld op nahoudt. Hij haalt zich de woede op de hals van een van L.A.'s gevaarlijkste mannen nadat hij de ex-criminele echtgenoot van z’n mooie buurvrouw helpt bij een klus die helemaal fout afloopt. De enige manier om haar te beschermen en in leven te blijven is doen wat hij het beste kan: rijden.
- Trailer (YouTube)
Nino
Benicio
Tan Suit
Cook
Het is 1 van de betere Statham films van de laatste jaren. Zegt verder weinig, die man maakt een hoop troep de laatste tijd, maar ik vond hem wel aardig. Persoonlijk kijk ik liever een nieuwe film vergeleken met 4x Drive in korte tijd, hoe goed de film verder ook is. Misschien moet ik hem zelf eens herkijken. De wereldfilm die jullie erin zien had ik er toen niet uitgehaald. Misschien na herziening.
FilmTotaal geeft Killer Elite trouwens 3,5/5
@Noorderwijk
Omschrijving boven:
Eh...... gister de film gezien, maar bij mijn versie liep het veel anders ???
Op 1 ritje na heeft hij bijna niet meer in de auto gezeten.
prima film, ik ga gauw een recensie tweeten: FilmTweets
SnakeDoc
Damn, mensen die hier al vier keer zijn heen geweest? Dan moet het toch wel een 'redelijk' filmpje zijn. Ik heb er vanavond 100 kilometertjes voor over om hem eens te gaan bekijken in Amsterdam!
Ben benieuwd.
SilverGun
Wel belangrijk om de titel van de film wat breder op te vatten dan de meest voor de hand liggende definitie, om er enigszins uit te halen wat er in zit (vooral gericht aan de mensen die het romantische plotje als standaard zien). En dan doel ik eigenlijk op het gebruik van de term in psychologische zin: "A strong motivating tendency or instinct related to self-preservation, reproduction, or aggression that prompts activity toward a particular end."
Filmkriebel
Cool maar te kil...
Wat harde actie betreft valt er niet te klagen. Ik smelt wel voor dit soort vreselijk uit de hand lopende heists. Vooral in de tweede helft gaat het goed van de grond. Minpunt zijn echter de kille personages met wie je totaal geen binding krijgt. De weinig spraakzame chauffeur, de glimlachende maar al even weinig enthousiaste girl next door... het leken wel comic figuurtjes en je geeft er niet veel om. De chauffeur die leven en lijf riskeert voor zijn buurmeisje die hij twee dagen kent.
Ook met het buddy-gedoe tussen driver en die jongen was het bijna lachen. Op de puberale romantiek na biedt de film verder op visueel gebied heel wat leuks en wordt voorzien van een soundtrack die goed past bij de oprechte coole uitstraling.
TMP
Redelijke film, die nochthans goed begon. De openingsscene was prima, zeker omdat er op dat moment nog vaart en spanning in het verhaal zat. Daarnaast werd het verhaal eigenlijk steeds trager en oninteressanter. De relatie tussen de Driver en zijn buurvrouw komt weinig overtuigend over. Daarnaast is het verhaal ook weinig bijzonder. Acteerwerk is wel goed, de schaarse racescenes waren ook zeker de moeite waard. De personages zijn echter allemaal veel te vlak en dat komt de film ook niet ten goede. Had er meer van verwacht.
Montorsi
Zo vlak zijn de personages niet lijkt me. Alle hoofdpersonages hebben wel iets extra's, ga maar na.
Minken
''De makers van Drive kregen een rechtszaak aan hun broek van een Amerikaanse bioscoopganger die teleurgesteld was omdat de trailer haar een Fast & Furious-achtige popcornfilm had beloofd.''
Staat in de recensie van Film1
Dreiecke
Ik ben benieuwd naar deze extra's, Montorsi
Welke zijn dat volgens jou?
SnakeDoc
Apart, raar, maar toch een film met een hele aangename sfeer, ontzettend lekkere muziek en prima spelende acteurs.
Deze film gisteren in het Kriterion te Amsterdam gezien en heb me. ondanks de trage start waarbij we eigenlijk 30 minuten naar een verliefd koppel zaten te kijken, goed vermaakt.
Sommige shots waren echt spectaculair. Met name de actie scenes waarbij sommige gruwelijke beelden erg gedetailleerd in beeld komen. Knap gedaan.
Verder erg koelbloedig. Had nog wel wat meer actie in de auto willen zien. Maar dat zat er helaas niet in.
Dario1
Vorige week naar deze film geweest en achteraf toch beter een andere film kunnen uitkiezen. Veelste langdraadig en te weinig actie, Het eerste half uur zegt de hoofdrolspeler trouwens geen woord! Op het begin leek het me een goede film te worden maar het is niks meer dan een zesje. Verhaal opzich niks mis mee maar het duurt allemaal gewoon te lang.
%%%%%%
Waarom blijven mensen actie verwachten in deze film ?
Komt het door de titel ?
Ondertussen lijkt me ook dat het bekent is dat er niet al te veel gesproken wordt in deze film.
Tonypulp
En dat was 'm dan weer! Zaaltje zat half vol, half leeg. Enorm cool verder; actiefilmpje pakken met je vriendin, gezellig zwijgen, dit dat. Heel leuk, vooral als ik lekker met het idee zit dat wellicht 2 personen weten wat ze te wachten staat. Aardig wat voorspelbaar gekuch en gegaap om me heen verder en ik zat alweer voldaan naar College feat. Electric Youth - A Real Hero te luisteren tijdens de aftiteling.
Bij zo'n tweede kijkbeurt is het genieten van details, van de gruwelijke klasse die overal vanaf straalt en is het nogmaals verbazen over de balans waarin alles blijft. Het plaatje is compleet, want op ieder aspect straalt Refn met Drive. L.A was nog nooit zo sfeervol en een hoofdrol was nog nooit zo cool. Gosling zet één van de weinige perfecte filmrollen neer die Hollywood arm is. Memorabel tot en met, en een instant classic. Dat is allemaal onbetwistbaar.
Het shot na de botsing met Nino is trouwens één van de beste momenten, het overzicht dat er wordt bewaard met Gosling nog boven aan de heuvel (met masker!) en het wrak op het strand: goud waard. Op de plotselinge geweld-uitbarstingen mag Tarantino flink jaloers zijn, trouwens.
"vind ik leuk". Ben het eens met je laatste alinea. Je bent een van de weinigen die het ook benoemt.
Fortune
Drive is wel meer dan een 'actiefilmpje.' Actiefilm is ook te min voor Drive. Film dekt de lading beter.
SnakeDoc
Moet bekennen dat ik Electric Youth - A Real Hero speciaal ff gedownload heb na het zien van deze film.
Echt een lekkere soundtrack!
area51
Wat in het oog springt zijn toch wel de geweldige acteerprestaties : top
Echt een lekkere soundtrack!
Dito, de hele soundtrack overigens. Heerlijke chillmuziek voor op de achtergrond.
maerk
Drive heeft alles in zich om een vreselijk clichématige, dertien in een dozijn actiefilm te worden. Het verhaal heeft niet bijzonder veel om het lijf. Een stuntman (Ryan Gosling) verdient een centje bij door overvallers na een overval naar een veilige locatie te rijden. Hij ontmoet alleenstaande moeder Irene(Carey Mulligan) en ze worden verliefd. Helaas heeft ze een man (Oscar Isaac) en die komt twee weken nadat ze elkaar ontmoet hebben vrij uit de gevangenis. Haar man heeft wat schulden open staan bij een stel criminelen en uit liefde voor Irene besluit hij hem te helpen bij een overval om zo de schulden terug te betalen. Uiteraard gaat alles niet zoals gewend en krijgt hij te maken met de schurken van het verhaal, Bernie (Albert Brooks) en Nino (Ron Perlman).
Toen ik de plot voor het eerst las en de trailer had bekeken dacht ik bij mezelf: “Been there, done that.” Maar Regisseur Nicolas Winding Refn ontwijkt alle valkuilen en levert met Drive een meer dan geslaagde film af.
Drive draait niet in de eerste plaats om spectaculaire autoachtervolgingen en explosieve actiescènes. De film begint met een overval waarbij onze naamloze hoofdpersoon de overvallers in veiligheid moet brengen. Zodra hij wegrijdt scheurt hij niet zomaar door de straten van Los Angeles, maar rijdt rustig en beheerst weg. Hij doet er alles aan om niet op te vallen en scheurt pas weg als het echt nodig is. De eerste scène bevat veel spanning en deze spanning is heel de film voelbaar. De actie die in de film zit is echter wel ongelooflijk goed en vooral heel erg bruut. Mensen met een zwakke maag kunnen deze film maar beter overslaan want sommige scènes zijn erg bloederig en expliciet.
De film concentreert zich vooral op de relatie tussen Irene en de “driver”. De onmogelijke liefde tussen de twee personages heeft iets moois en pijnlijks tegelijk. Er zit een goede chemie tussen Ryan Gosling en Carey Mulligan die duidelijk voelbaar is. Gosling overtuigt als de stille stuntman met een hart van goud. Ik vond het knap hoe hij zo aandoenlijk overkomt in de scènes met Carey Mulligan, maar tegelijkertijd angstaanjagend is zodra iemand iets doet wat hem niet bevalt. Zijn duistere kant zorgt ervoor dat je toch wat ongemakkelijk in de bioscoopstoel zit. De stille aard van het personage brengt echter ook een nadeel met zich mee, namelijk ongemakkelijke stiltes. De chauffeur praat zeer weinig, hij antwoordt ook vaak niet als hem iets gevraagd wordt. Deze stiltes stonden de chemie tussen Gosling en Mulligan soms wat in de weg. Ik heb echt een hekel aan films waarin personages zwijgen terwijl ze iets gevraagd wordt. Ook in Drive ergerde ik me aan deze momenten, maar gelukkig zijn deze redelijk schaars en maakt de rest van de film veel goed.
De rest van de cast levert echter ook uitstekend werk. Carey Mulligan doet het goed als de mooie en lieve Irene, maar het zijn vooral Albert Brooks en Ron Perlman die de show stelen als de bad guys in het verhaal. Albert Brooks liet indruk op me achter als onbetrouwbare gangster en Ron Perlman zie ik graag spelen, ook al is hij zo lelijk als de nacht.
Nicolas Winding Refn heeft veel aandacht besteed aan het audiovisuele aspect van de film. De soundtrack, gevuld met rustige electro nummers, geeft de film een bijzondere sfeer mee. Visueel ziet de film er prachtig uit. De film bevat alleen steady camerawerk en zeer veel tracking shots. De lange tracking shots hebben iets magisch en het veelvuldige gebruik van slowmotion komt dit alleen nog maar ten goede. Het rustige, psychedelische camerawerk in combinatie met de muziek slokt je op in de wereld die Refn je voorschotelt. Het kleurgebruik maakt het geheel helemaal af.
Wat mij betreft de film van het jaar. Een visuele parel met een topcast die je eens wat anders voorschotelt dan de doorsnee actiefilm.
4*.
zjandannybob
Voor mij de vraag waarom deze zo hoog beoordeeld wordt? viel vies tegen
Ik zou zeggen lees de post boven je eigen even door.
Ed Lauwerens
Het zal wel aan mij liggen, maar ik vond er weinig aan. Langzaam tempo, het kon me gewoon niet boeien. Echt spannend vond ik het ook niet. Gelukkig dat veel anderen er wel plezier aan hebben beleefd.
Boogschutter112
Ik vind de film best wel tegenvallen.
Beetje kultfilm maar eigen ook weer van het genre B.
Leuke muziek, maar erg trage scenes.
Als de film sneller was (wat je zou doen vermoeden met deze titel) dan was ie klaar in 40 minuten !
hessel
Heerlijk filmpje! Doet me soms een kleine beetje denken qua kleurstelling aan mullholland drive, sommige shots waren ook een beetje David Lynch achtig. Prachtige muziek trouwens! 4*
Naomi Watts
Grappig. Drive heeft niks van doen met Mulholland Dr., lijkt er in de verste verte niet op maar de dromerige feel vind ik ook hetzelfde. Ik kan alleen echt mijn vinger er niet opleggen door wat dat komt.
Valt wel mee, alleen het woordje Mulholland is anders.
Lord Flashheart
Drive heeft een lineair en eenvoudig verteld verhaal. In tegenstelling tot het onmetelijk overschatte Mulholland Dr., dat het vooral van wat lesboseks moet hebben, want niemand begrijpt de strekking van het verhaal.
Strekking van het verhaal ij MD is voor mij vrij helder. Zie niet wat daar zo moeilijk aan te begrijpen is.

Django Unchained

Whiplash
Drama / Muziek, 2014

City Girl
Drama, 1930
diefstalcar mechanicstuntmanwraakbuurmangeorganiseerde misdaadpolice chasebeaten to deathlos angeles, californiëwreedheidjacket geweldauto achtervolgingscorpion getawaytoothpick getaway drivercrime lordstunt driver existentialismneo-noirsilent protagonisthammer