Genre: Misdaad / Drama
Releasedatum: 3 november 2011
Bekijk via CineMember
Bekijk via CANAL+
Plot Drive
"There are no clean getaways."
In Drive staat een Hollywood-stuntrijder centraal, een eenzaat van nature, die er een bijverdienste als bestuurder van de vluchtwagen in de criminele onderwereld op nahoudt. Hij haalt zich de woede op de hals van een van L.A.'s gevaarlijkste mannen nadat hij de ex-criminele echtgenoot van z’n mooie buurvrouw helpt bij een klus die helemaal fout afloopt. De enige manier om haar te beschermen en in leven te blijven is doen wat hij het beste kan: rijden.
- Trailer (YouTube)
Benicio
Tan Suit
Cook
goongumpa
Drive heeft een lineair en eenvoudig verteld verhaal. In tegenstelling tot het onmetelijk overschatte Mulholland Dr., dat het vooral van wat lesboseks moet hebben, want niemand begrijpt de strekking van het verhaal.
Verder zie ik de gelijkenissen ook niet. De locaties misschien?
Naomi Watts
Voor mij is het dan vooral de waardie die de soundtrack vertegenwoordigd m.b.t. de magnifieke sfeer. Voor derest totaal niet vergelijkbaar, dat klopt.
Dat MD dit niet begrijpt is geen verrassing.
Glacius
Geweldig filmpje. Wat een heerlijke sfeer, gecreëerd door de geweldige beelden en bijpassende soundtrack. De stille, dromerige en eenzame hoofdpersonage vormt de perfecte aanvulling op het geheel. De nachtbeelden in de auto, met lichten en neon op de straten zijn overheerlijk, tevens silent, lonely and dreamy, Dit is waarschijnlijk het toppunt van Ryan Gosling's acteer carrière. Op het vlak van misdaad overigens ook zeker interessant, spannend en rauw genoeg om te blijven boeien.
morris62
Ik kan me voorstellen dat liefhebbers van de doorsnee actiefilms teleurgesteld zijn. Liefhebbers van kwaliteitsfilms daarentegen zullen dit pareltje zonder meer waarderen.
Ceeda7
Ik ben ook een liefhebber van kwaliteitsfilms hoor.
Deze film deed me beetje denken aan het uitstekende Collateral van Michael Man. Het sfeertje, de grauwe toon.
Maar toch vond ik Drive niet echt vertuigend.
JacoBaco
Ik had al veel te hoge verwachtingen gekregen door de ontelbare lyrische reacties, dus ik was wel een heel klein beetje zenuwachtig. Jammer dat ik die onzin niet kan negeren! Maaarrr uiteindelijk is het me niet tegengevallen.
De hele film lang had ik een jaren 80 vibe. Het verhaal is gewoon een prima misdaadverhaal. Zo'n beetje alles klopt. De muziek, het camerawerk en de personages. En wat een intrigerend persoon is .... hoe heet hij eigenlijk? Gewoon Driver. Een man van weinig woorden, maar wat er in zijn kop omgaat, is waarschijnlijk het tegenovergestelde. Wat doet Ryan Gosling het goed! En dan te bedenken dat eigenlijk Hugh Jackman de rol had moeten krijgen. Niets mis met Jackman, maar ik denk niet dat hij ons had kunnen verrassen. Ryan Gosling doet dit dus wel.
De film begint heel rustig en je vraagt je 3 kwartier lang af welke kant het verhaal opgaat. Gaat hij racen? Wat gaat er gebeuren. Ik lees in de omschrijving: De enige manier om haar te beschermen en in leven te blijven is doen wat hij het beste kan: rijden. Ben ik het niet helemaal mee eens. Het loopt allemaal net even anders dan je zou verwachten. En de film is op een aantal momenten echt keihard.
Drive is een aanrader! Heerlijke sfeer, muziek en Driver is echt een fantastisch mysterieus karakter. Een groot pluspunt is daarom ook dat de film niet ingaat waarom hij zo is. Niets over zijn verleden met flashbacks enzo. Ben heel content met die keuze.
Binnenkort gewoon nog een keertje kijken!
Naomi Watts
En zonder Gosling had Refn dit niet geregisseerd. Maar niet aan denken wat Marshall hiervan gemaakt had.
Glacius
Lord Flashheart ziet alleen wat hij wil zien. Daarnaast denkt hij dat hij de enige echte waarheid verkondigt.
Oké, dat wist ik niet!
Naomi Watts
Toen Gosling Jackman verving heeft Gosling geëist dat Refn de regie overnam. Lullig voor Marshall maar leuk voor ons. Refn heeft dan ook veel te danken aan Gosling, zal er niet van kijken dat na Only God Forgives Refn weer in zee gaat met Gosling.
JacoBaco
Ik ga in elk geval snel Valhalla Rising is uitproberen. Kan mij bijna niet voorstellen dat ie me gaat tegenvallen.
Naomi Watts
Moet je zeker doen, visueel ook weer een genot. Wel zijn meest ontoegankelijke film maar is aan jou wel besteedt. Bronson ook al gezien?
JacoBaco
Bronson absoluut gezien. Ook daar ben ik erg tevreden over. Vandaar dat ik nu erg nieuwsgierig ben geworden naar VR. En uiteindelijk zijn Deense films ook meer eens gaan zien.
Zeker doen en Fear X natuurlijk. Erg ondergewaardeerd. Nou enjoy in ieder geval
AllesIsZen
Het verhaal vind ik niet hoogstaand, maar zeker geen minpunt. De sfeer, de muziek en het camerawerk is uitmuntend. Een aanrader!
snarfje5508
Het tempo van deze film zorgt voor een merkwaardige pakkende sfeer. Een film waar je nog even moet nadenken. Gosling is overtuigend als zonderlinge figuur in een geweldadige wereld.
lukske00
Had, na alle goede recensies en ook de positieve reacties hier, veel meer verwacht van deze film. Zeker geen slecht filmpje maar voor mij niet het meesterwerk waarvoor velen het hier aanzien. Wel intrigerende sfeer en leuke 80's aandoende soundtrack, maar vond Gosling met z'n disney smoel niet overtuigend genoeg als badass .
pamela200
Een beetje dromerige film in een mager verhaal. De regie had beter gekund.
En voor de sukkels die graag comentaar op het comentaar willen leveren. Smaken verschillen nu eenmaal.
Tonypulp
De regie had beter gekund.l.
paulo31
stomme simpele film ik begrijp die hoge waarderingen hier niet
hoofdrolspeler is een saaie suffe slome niet al te snuggere figuur
stel je voor rondjes rijden in een auto om aan je relatie te werken is toch een geweldig goed idee?
Er wordt ook niks spannends opgebouwd
afrader
Zandkuiken
De verwachtingen voor deze film lagen hoog. Héél hoog. Nicolas Winding Refn behoorde nochtans nog niet meteen tot mijn favoriete regisseurs. Fear X was wel nog een prima film, maar Bronson viel me om 1 of andere reden behoorlijk tegen. En toch... Deze Drive leek me echt iets voor mij. Een karrenvracht positieve recensies later waren die verwachtingen er uiteraard niet op verminderd. En het moet gezegd: Drive is uitstekend.
Visueel valt deze film waarschijnlijk inderdaad het best te vergelijken met het werk van Michael Mann. De gelikte nachtbeelden van het fel verlichte LA, de strakke maar vrij klassieke cameravoering, de helikoptershots... Fraai allemaal, maar eerlijk gezegd ook niets waarmee Refn mij écht van de sokken blaast. Wel erg leuke decors overigens (dat behangpapier!). Nee, het is wat mij betreft eerder de héérlijke soundtrack waar de sfeer uit voortvloeit. En het is van die retrovibe dat deze prent het moet hebben, want inhoudelijk vond ik het allemaal niet zo enorm origineel.
Ook sterk zijn de acteerprestaties. Ryan Gosling kan sinds Half Nelson maar weinig meer verkeerd doen bij mij, en ook hier is hij werkelijk uitstekend. Hij weet een zekere melancholie mee te geven aan zi wel erg zwijgzaam en stoïcijns personage, maar straalt op de juiste momenten ook dreiging uit. Met weinig woorden slaagt Gosling er toch in diepgang te steken in zijn rol. Ook Carey Mulligan doet het ondanks haar beperkte screentime alweer voortreffelijk.
De film wordt links en rechts wel al eens tot het allerbeste gerekend dat Vrouwe Cinema de laatste jaren te bieden had, maar mist daarvoor in mijn ogen misschien toch iets ongrijpbaars. Uiteindelijk is Drive au fond redelijk klassieke cinema en net dat weerhoudt me ervan om 'm echt als grandioos meesterwerk in de armen te sluiten. Niettemin 1 van dé films van het jaar, op de juiste momenten gevoelig, op de juiste momenten bikkelhard. Nu al goed voor ruim 4* en daar kan bij herziening zelfs nog een halfje bij komen.
Goodfella_88
mooie film, alles mooi en rustig weergeven. Goed acteerwerk van ryan gosling
eduard
Een zeer trage film die me toch wist te boeien al kon je iedere stap toch voorspellen op de laatste stap na. Zoiets laat je niet liggen in het echte leven dat komt alleen voor in ongeloofwaardige filmscripts.
Toch geef ik deze film een voldoende, want ik vond het toch het bekijken waard.
Als hij het geld zou meenemen dan krijg je de maffia achter totdat ze het terug zouden hebben en hem ervoor zouden vermoorden. Niet meer dan logisch dat hij het laat liggen.
Lord Flashheart
Het kan best dat MD je niet beviel, maar als je zo verwaand gaat verkondigen dat die film het vooral van lesboseks moet hebben, wijst dat op 2 gebreken van jouw kant: weinig kennis van het medium en een enorme overschatting van jezelf.
MD is vage nonsens opgeleukt met lesboseks. Niets meer, niets minder. Ik begreep niets van het verhaal, dus ik zal dan wel dom wezen, weinig kennis hebben van het medium en ook nog verwaand zijn blijkbaar. Nogmaals; ik lig er niet wakker van. Wel is opnieuw bewezen wie hier de échte verwaande kwasten zijn.
jacobine_rodijk
Begrijpbare keuze kan ik het noemen, niet de meest logische. Voor hetzelfde geldt bleven we een aantal seconden langer op het shot van wijlen Bernie en het geld en komt er zo'n stumperd voorbij lopen uit Money for Nothing (1993) die er met de tas vandoor gaat.

Sciencefictionfilm 'Prometheus' van Ridley Scott komt binnenkort naar Netflix

Whiplash
Drama / Muziek, 2014

City Girl
Drama, 1930
diefstalcar mechanicstuntmanwraakbuurmangeorganiseerde misdaadpolice chasebeaten to deathlos angeles, californiëwreedheidjacket geweldauto achtervolgingscorpion getawaytoothpick getaway drivercrime lordstunt driver existentialismneo-noirsilent protagonisthammer