• 9.379.091 stemmen

Geregisseerd door: Nicolas Winding Refn

Met onder meer: Ryan Gosling, Carey Mulligan en Bryan Cranston

Releasedatum: 3 november 2011

Plot Drive

"There are no clean getaways."

In Drive staat een Hollywood-stuntrijder centraal, een eenzaat van nature, die er een bijverdienste als bestuurder van de vluchtwagen in de criminele onderwereld op nahoudt. Hij haalt zich de woede op de hals van een van L.A.'s gevaarlijkste mannen nadat hij de ex-criminele echtgenoot van z’n mooie buurvrouw helpt bij een klus die helemaal fout afloopt. De enige manier om haar te beschermen en in leven te blijven is doen wat hij het beste kan: rijden.

avatar van Reinbo

Maar dat zal ongetwijfeld ook gebeuren. maar dan zal de zoektocht naar het geld niet naar hem maar naar die stumper leiden. In ieder geval een kansrijker scenario om te overleven dan het zelf te houden. Verder bleek uit zijn levenshouding in de rest van de film dat de Driver met weinig tevreden is en vooral altruistisch is ingesteld.

avatar van movieminder

movieminder

lukske00 schreef:

Had, na alle goede recensies en ook de positieve reacties hier, veel meer verwacht van deze film. Zeker geen slecht filmpje maar voor mij niet het meesterwerk waarvoor velen het hier aanzien. Wel intrigerende sfeer en leuke 80's aandoende soundtrack, maar vond Gosling met z'n disney smoel niet overtuigend genoeg als badass .

Yep same here.

Ik vond hem vaak gewoon saai.

Ik dacht mooie snelle akties te zien van iemand die er, en ik quote: ''een bijverdienste als bestuurder van de vluchtwagen in de criminele onderwereld op nahoudt''

Nou dat beloofd wat. Maar er zit geen tempo of enige pit in de film.

Ook had ik niks met welk karakter dan ook.

Boeide mij dus zeer weinig.

avatar van Prudh

Prudh

Lord Flashheart schreef:

Je bent een heuse Don Quichot.

avatar van goongumpa

goongumpa

Lord Flashheart schreef:

Ik ben één van de weinige die ingaat tegen de meute van zelfverklaarde intellectuelen hier op het forum. Van die lieden die in elke scheet een meesterwerk zien en op een hautain toontje anderen de les lezen die het niet begrijpen. Dat ik daardoor niet populair word bij deze figuren met moeilijk montuur en ringbaard zal me een worst wezen.

MD is vage nonsens opgeleukt met lesboseks. Niets meer, niets minder. Ik begreep niets van het verhaal, dus ik zal dan wel dom wezen, weinig kennis hebben van het medium en ook nog verwaand zijn blijkbaar. Nogmaals; ik lig er niet wakker van. Wel is opnieuw bewezen wie hier de échte verwaande kwasten zijn.

Het zit diep he.

Jij hebt blijkbaar het alleenrecht om te bepalen welke films écht goed zijn, en welke alleen gewaardeerd worden door 'posers' die de schijn intellectueel te zijn willen hooghouden. Dát noem ik nog eens elitarisme.

Je zegt dat Mulholland Drive niets meer inhoudt dan wat vage scénes, opgevuld met lesboseks (hoeveel tijd neemt dat in de film in beslag? 5 minuten?).

Als je het superieure vakmanschap, de ironie, creativiteit, de unieke sfeer, de beheersing van het medium en ga zo maar door, niet opmerkt, dan ligt dat m.i. inderdaad aan een gebrek aan kennis. Daarvoor hoef je het verhaal niet eens te 'begrijpen' (voor zover dat mogelijk en zinvol is).

Het kan best dat je MD geen leuke film vond, maar je mag best wel wat meer respect tonen; zowel voor de makers van de film als voor de mensen die er wél wat in zagen. Ja, ze bestaan.

Je bent een filmliefhebber, toch? Je bent hier omdat je houdt van het medium en de mensen die er mee aan de slag gaan? Dan mag je toch een zeker respect verwachten voor een werk waar veel moeite, tijd, geld en persoonlijke zaken ingestoken zijn. Zo'n film en al zijn bewonderaars in 1 nietszeggend zinnetje als pseudo-intellectuele rommel afdoen, geeft blijk van weinig fatsoen en, inderdaad, verstand.

Zo. Dat zat blijkbaar ook diep.

avatar van willemfilm

willemfilm

Ik vond het een goede film. Niet saai of te traag maar eerder spannend, intrigerend of speciaal. Ik heb wel van film als geheel genoten. Veel muziek die ik veelal passend vond. Het is niet een film met veel dialogen. Geweld is wel ruim aanwezig. De beschrijving van de film als hierboven (info film) doet veronderstellen dat het een simpele racefilm is a la 'fast and the furious'. Gelukkig niet zeg. Rommel is er al zat. Dat niveau ontstijgt deze film in ruime mate. Kijken dus!

avatar van eduard

eduard

Reinbo schreef:
Als hij het geld zou meenemen dan krijg je de maffia achter totdat ze het terug zouden hebben en hem ervoor zouden vermoorden. Niet meer dan logisch dat hij het laat liggen.

De maffia wist helemaal niet wie het was, niemand wist wie hij echt was, hij kwam uit het niets en verdween in het niets. Dus ik vind het niet geloofwaardig dat hij dat laat liggen

Naomi Watts

Sallis heeft een sequel aangekondigd. Benieuwd wat de reactie gaat worden vanuit de cinema hoek en met name van Refn.

Jawaddedadde

Ik hoop dat er geen sequel in filmvorm komt. Laat de mythe rond Driver maar bestaan.

• 20220 berichten

Laat het niet waar zijn, inderdaad. Drive is een uniek filmpje op zich. Houden zo.

eduard schreef:

Denk jij dat de maffia er niet achter zou kunnen komen wie the Driver is?

Naomi Watts

Ik wacht eerst April 2012 wel af, even kijken waarmee Sallis op de proppen komt.

avatar van ace leader

ace leader

Jawaddedadde schreef:

Mee eens. Als er een sequel zou komen, dan het liefst met een nieuwe 'Driver'.

Naomi Watts

Dat is al jammer dan, in Driven is de protagonist gewoon dezelfde Driver.

Jawaddedadde

O, dat boek mag er gerust komen, misschien lees ik het zelfs wel. Maar een vervolg, zelfs met Refn aan het roer en opnieuw - uiteraard - met Gosling zie ik niet zitten.

Heb er ook echt geen behoefte aan om opnieuw die zwijgzame man in een andere film te zien. Het was perfect hier, kan moeilijk geëvenaard worden. Zo denk ik er over.

avatar van Elineloves

Elineloves

Amen.

avatar van Glacius

Glacius

goongumpa schreef:

Het zit diep he.

Zo. Dat zat blijkbaar ook diep.

Blijft een grappig mannetje, die Lord Flashheart

avatar van Reinbo

eduard schreef:

Maffia zal altijd achter hun geld aan gaan, dus komen ze vanzelf uit bij hij die het heeft.

Jawaddedadde schreef:

Je bent ook niet verplicht om 'm te gaan zien. Maar als de 'vader' van Drive met een sequel komt zie ik nog geen enkel fundement om aan de beste man te gaan twijfelen.

Een sequel doet per definitie niets af aan zijn voorganger. Met Refn en Gosling komt het wel goed voor een sequel. Aangezien Driver een archetype is is een sequel nog niet eens zo vreemd te verantwoorden.

Klopt uiteraard

En kijken doe ik 'm dan toch hoor, op voorwaarde dat het opnieuw de combinatie Refn - Gosling is. Kan me alleen moeilijk voorstellen dat het weer zo goed zal zijn... En dat zou dan weer een teleurstelling zijn. Maar goed, laten we niet op de zaken vooruit lopen.

Naomi Watts

We lopen wel ver op de zaken vooruit ja .

Sallis zou graag wel William Petersen terug zien als het op een film uitdraait. Briljant voorstel. In dit soort flicks is Petersen wel een gemis natuurlijk.

Fortune

Drive is gebaseerd op een boek dus Refn is niet echt de 'vader' van Drive.

Een sequel gaat er niet komen dat is een ding wat zeker is.

Naomi Watts

Ik noem Sallis toch ook de 'vader'.

Hij gaat er niet komen? Handig de persoonlijke pressguy van Sallis hier op MM .

• 20220 berichten

Ik heb liever dat deze film op zich staat en dat er geen soortgelijk vervolg komt. Ook al zal het eventuele vervolg opnieuw prachtig zijn, het doet gevoelsmatig toch (waarschijnlijk) afbreuk op dit meesterwerkje. En dat terwijl het nog niet zeker is of er een vervolg komt.

Naomi Watts

Op zich niet, en is Drive ook geen film die vraagt om een opvolger maar oo kzijn er bepaalde loop holes om dat te omzeilen. Bovendien is het gewoon een thematiek die je vaak in een Refn zal tegen komen. Een Only God Forgives kan je ook zien als een Drive 2.0.

Of doe een Prequel maken in de hoofdrol Blanche .

• 20220 berichten

Dat weet ik niet, aangezien ik nog niks van de film gezien heb. Ook al speelt Gosling erin, en betreft het een misdaadfilm, dan hoeft Only God Forgives bij voorbaat nog geen Drive 2.0 te zijn.

Naomi Watts

Gewoon weer een revenge flick binnen het criminele circuit, i neen sfeervolle lichtstad, met een stil archetypische protagonist. Dan weet ik genoeg. Ook is de archetypische protagonist best een done deal in een Refn film.

Maarja eerst OGF en dan even iets anders met Wonder Woman! Dan zien we wel verder.

Naomi Watts schreef:

Ik noem Sallis toch ook de 'vader'.

Hij gaat er niet komen? Handig de persoonlijke pressguy van Sallis hier op MM .

Dacht dat jullie het over de film hadden. Het boek gaat er wel komen ja en ben daar wel benieuwd naar.

Kleine synopsis van Driven:

Six years later -- Phoenix. Out of nowhere someone wants Driver dead. Who? Why? Big mistake..."

Klinkt goed genoeg voor mij!

Naomi Watts

Een film versie is ook niet uitgesloten natuurlijk. Commercieel heel aantrekkelijk na de film. Ik vind het vreemd dat je nu al kan uit sluiten dat die zal komen. Of je moet het hebben over persoonlijke preferenties, dan is het een ander verhaal.

Fortune

Het zou kunnen maar dat gaat wel ontzettend moeilijk worden. Het verhaal moet goed genoeg zijn en de soundtrack, regie en originaliteit moet weer volop aanwezig zijn.

avatar van RapTile

RapTile

movieminder schreef:

Yep same here.

Ik vond hem vaak gewoon saai.

Nou dat beloofd wat. Maar er zit geen tempo of enige pit in de film.

Ook had ik niks met welk karakter dan ook.

Boeide mij dus zeer weinig.

en dan alsnog zwaar overraten met een 3?

Sorry hoor maar ik snap alle positieve reacties hier niet. Het is gewoon een zeer zwake trage film met een hoop saaie muziek.

Er zijn 5 actie momenten in de hele film die bij elkaar 10 seconden duren en er er word amper in gesproken. Het is gewoon echt niet meer dan een 2 waard...