• 9.381.303 stemmen

Geregisseerd door: Nicolas Winding Refn

Met onder meer: Ryan Gosling, Carey Mulligan en Bryan Cranston

Releasedatum: 3 november 2011

Plot Drive

"There are no clean getaways."

In Drive staat een Hollywood-stuntrijder centraal, een eenzaat van nature, die er een bijverdienste als bestuurder van de vluchtwagen in de criminele onderwereld op nahoudt. Hij haalt zich de woede op de hals van een van L.A.'s gevaarlijkste mannen nadat hij de ex-criminele echtgenoot van z’n mooie buurvrouw helpt bij een klus die helemaal fout afloopt. De enige manier om haar te beschermen en in leven te blijven is doen wat hij het beste kan: rijden.

• 20220 berichten

Tja, Refn stelt het geduld van de moderne mens zwaar op de proef, blijkbaar.

avatar van Elineloves

Elineloves

RapTile schreef:

een zeer zwake trage film met een hoop saaie muziek.

Niets over de muziek he! Tssss..

avatar van Bobo_27

Bobo_27

ik heb deze een aantal maanden geleden gezien en ik vond hem vrij saai , hij is me niet echt bijgebleven. nu zie ik dat die goed scoort op imdb en moviemeter , dus ik zal hem nog maar is gaan bekijken . ik kijk eigenlijk alleen maar films waarvan de recentie's goed tot redelijk goed zien , een film moet minimaal een 6 (3 op moviemeter) scoren wil ik een film gaan bekijken. op wat uitzonderingen na dan , maar dat zijn dan vooral komedie's. als een film een goed punt haalt op imdb of moviemeter kan ik me daar ook altijd wel in vinden. daarom vind ik het zo raar dat ik deze film niet goed vond , wat ik me er van kan herrinneren dan. dus voordat ik deze een cijfer ga geven wil ik hem nog is bekijken . het camera en acteerwerk zal vast heel goed zijn daar twijfel ik niet aan. maar of die mij weet te boeien dat is de vraag , ook niet onbelangrijk ...

avatar van henkula

henkula

Nicolage Rico schreef:

Laat het niet waar zijn, inderdaad. Drive is een uniek filmpje op zich. Houden zo.

er wordt The Driver bedoeld denk ik , met Ryan O'Neal.

avatar van herman78

herman78

Schijnt dat Thomas Bangalter van Daft Punk een handje heeft gehad in de track van Kavinsky. Erg tof. Al blijft het nummer van Chromatics wel mijn favoriet van de soundtrack.

Naomi Watts

Nee, Guy-Manuel van Daft Punk.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Aah, na een dag hard werken, is het een plezier om vast te stellen dat de soundtrack in je brievenbus zit!

avatar van krizziz

krizziz

vond het een goede film.

avatar van Lewis-06

Lewis-06

film begon goed, daarna zakte het helemaal inelkaar toen die vrouw tevoorschijn kwam. En wat een simpele einde is het geworden trouwens, nergens verrast het. jammer, kon eigenlijk een goede film worden.

avatar van Halcyon

Halcyon

Wat volgens velen de sensatie van 2011 is, is voor mij een film met twee gezichten gebleken. Eentje waarin het scenario amper meer is dan één groot platgetrapt cliché, echter slim gecamoufleerd door een prachtige cinematografie. Wat dat laatste betreft lijkt Refn geïnspireerd door Michael Mann die met zijn lome cameravoering, ambient soundtrack en face-acting van zijn acteurs een onderkoeld effect beoogt. En als ik Drive in één woord zou moeten samenvatten, dan is dat onderkoeld. De scènes waarin Gosling, immer kauwend op zijn tandenstoker, schijnbaar achteloos tegen de deurpost leunt, handjes nonchalant in de zakken van zijn racevestje houdt en zijn buurvrouw met een guitige glimlach taxeert, zijn daar een perfect voorbeeld van, net zoals hun ontluikende relatie die niet verder reikt dan een tedere aanraking, maar oprechter is dan menig Hollywood romance. De cool en het charisma van Gosling dragen dan ook grotendeels de film. Helaas verbergt dit slechts deels het zwakke scenario over een uit de hand gelopen overval dat al zo vaak verteld werd in honderd andere films, hier weliswaar ondersteund door de nodige gewelddadige, grafische beelden. In dat opzicht had het bijvoorbeeld geen kwaad gekund om meer aandacht te besteden aan de rijkunsten van Gosling, zodat zijn personage enerzijds meer status krijgt en men anderzijds meer kan inzetten op het audiovisuele aspect van de film. Want eigenlijk schenkt alleen de openingsscène op dat vlak voldoening en is het slot als gevolg van het zwakke scenario een teleurstelling van formaat.

avatar van danuz

danuz

Halcyon schreef:

De scènes waarin Gossling schijnbaar achteloos tegen de deurpost leunt, handjes nonchalant in de zakken van zijn racevestje houdt en zijn buurvrouw met een guitige glimlach taxeert, zijn daar een perfect voorbeeld van, net zoals hun ontluikende relatie die niet verder reikt dan een tedere aanraking, maar oprechter is dan menig Hollywood romance.

Wat mij betreft inderdaad de sterke kant van de film. Bijna fenomenaal en ontroerend!

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Klopt, erg geïnspireerd op James Dean lijkt mij niet zozeer zijn rollen, als wel de foto's die er zijn). Ik heb een foto van James Dean in een varkensstal, zelfs daar heeft hij nog dat 'James Dean' effect. Moest daar zeker aan denken.

avatar van timbo_

timbo_

Jawaddedadde schreef:

Heb hem ook gekoch. Maar moet zeggen dat zonder de beelden hij mij toch een beetje tegenviel. Al blijven er ook dan nog een paar leuke nummertje op staan.

avatar van movieminder

movieminder

RapTile schreef:

en dan alsnog zwaar overraten met een 3?

Sorry hoor maar ik snap alle positieve reacties hier niet. Het is gewoon een zeer zwake trage film met een hoop saaie muziek.

Er zijn 5 actie momenten in de hele film die bij elkaar 10 seconden duren en er er word amper in gesproken. Het is gewoon echt niet meer dan een 2 waard...

Een 3* houd bij mij in dat ik sommige elementen wel kan waarderen in een film, die niet passen in een film met een onvoldoende (2,5*).

Ik vind em saai maar er zijn wel degelijk goede dingen te vinden.

Vandaar geen onvoldoende (2,5) *, maar een matig tot redelijk te pruimen (3*)

avatar van eldorado

eldorado

Verkeerde keuze van acteurs ; Ryan Gosling heeft niet de uitstraling ( postuur ) voor deze rol.En van Carey Mulligan spat ook niet de schoonheid af ,die wel bedoelt is bij deze rol.Verder stoor ik me aan de "vertraagde" momenten in deze film.

• 20220 berichten

Waarom was er meer schoonheid nodig voor de rol van Carey Mulligan dan?

Je hoeft geen groot postuur te hebben om indruk te maken (of goed te kunnen rijden). Heb je Joe Pesci weleens zien spelen in Goodfellas of Casino?

avatar van wibro

wibro

Carey Mulligan

Niet het postuur... wtf

avatar van maerk

maerk

eldorado schreef:

Ik had ook liever Jean-Claude van Damme in de hoofdrol gezien.

avatar van timbo_

timbo_

eldorado schreef:

Het is juist net niet de bedoeling dat er een oogverblindende schoonheid in deze film rondloopt.

Montorsi

Precies om die reden lijkt me...

Waarom hebben ze Christina Hendricks dan gecast?

Ik wist dat je op grote achterwerken viel (no offence @ Rianneke), maar dat het zo erg was...

avatar van Glacius

Glacius

Waarom hebben ze Christina Hendricks dan gecast?

Wat een heerlijke dame.. En die billen. Yum Yum.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Waarom hebben ze Christina Hendricks dan gecast?

Refn was pornosterren aan het casten voor die rol (met een bepaalde realiteitsfactor voor ogen) en toen kwam Refn's vrouw met Christina als voorstel, ze had haar gezien in Mad Men en vond haar een mooie vrouw. (staat hierin)

Naomi Watts

Mijn vraag was dan ook retorisch .

Nicolage Rico schreef:

I plead guilty . Haar voorwerk is ook behoorlijk groot hoor . Haar klassieke uiterlijk is heel erg mooi meegenomen.

Glacius schreef:

Wat een heerlijke dame.. En die billen. Yum Yum.

Mad men kijken jij. En hou je vast in episode Babylon .

Naomi Watts schreef:

Ik vind haar ook een fijn uiterlijk hebben hoor.

Snel episode Babylon kijken...

En denk je dat die voorgevel me niet opgevallen was.

Hier vind ik d'r iets minder uitzien: http://wijzemaan.files.wordpress.com/2011/06/christinahendricks-142.jpg

Ook in Drive ziet ze er niet op haar best uit.

Montorsi

Echt totaal geen aantrekkelijke vrouw Al ken ik dr verder niet behalve van Drive.