Genre: Misdaad / Drama
Releasedatum: 3 november 2011
Bekijk via CineMember
Bekijk via CANAL+
Plot Drive
"There are no clean getaways."
In Drive staat een Hollywood-stuntrijder centraal, een eenzaat van nature, die er een bijverdienste als bestuurder van de vluchtwagen in de criminele onderwereld op nahoudt. Hij haalt zich de woede op de hals van een van L.A.'s gevaarlijkste mannen nadat hij de ex-criminele echtgenoot van z’n mooie buurvrouw helpt bij een klus die helemaal fout afloopt. De enige manier om haar te beschermen en in leven te blijven is doen wat hij het beste kan: rijden.
- Trailer (YouTube)
Benicio
Tan Suit
Cook
Jesper187
Je ziet helemaal niet dat de auto waarin hij rijdt zo heel erg ver indeukt, alleen de auto waar hij op in rijdt deukt erg ver in. Wat je een shot daarna wel ziet is dat ding waar de auto mee gelanceerd wordt. Maar alles gaat zo snel dat je het bijna niet opmerkt. En één zo'n continuïteitsfoutje lijkt me niet bepaald een reden om hem dan maar een onvoldoende te geven.
Wernertje
Veel positieve reacties over deze film gehoord, maar uiteindelijk kan ik hem maar 2.5 sterretjes geven.
Aan het begin van de film had ik nog het gevoel dat het wat zou worden leuke jaren 80 muziek net zoals de tekst in het paars/roze zoals we dat en beetje uit de midden en eind jaren 80 kennen en Leuke outfit (jas van de driver)
Daarna had ik het idee dat ik naar een iets serieuzere versie van the transporter zat te kijken.
De jaren 80 muziek/sfeer en het camera werk maakt het iets specialer en ook de af en toe grove
geweld scenes hadden wel zo zijn charmes.
Vervelend en irritant vond ik met name de vele lange stilletjes die er vielen en het dan ook nog eens slow motion werd gedraaid.
Maar al met al blijft het een gewone standaard wraak film, die voor mij niet al te boeiend is en eens gezien en nooit meer.
DonPeliculón
Je kunt de film best slecht of tegenvallend vinden, maar een 'standaard' film is het toch zeker niet, al is het maar door de stijl en vormgeving.
Wernertje
Mmmmmmmmmmmm, hoezo niet standaard? Een man die uiteindelijk wraak neemt op de mensen die een kennis/vriend heeft vermoord en het gezin van deze man wil beschermen. Kan er weinig anders van maken en als deze film in de jaren 70 a 80 zou zijn gemaakt dan zou
Charles Bronson 100% gegarandeerd de hoofdrol hebben gespeeld.
Alleen omdat er een beetje passende muziek in zit en her en der het camera werk er wel leuk uitziet en wat slow motion beelden inzitten is dit ineens een mega/top film?
Persoonlijk vindt ik de reacties hier en ook vanuit Amerika zwaar overdreven over deze film. Deze film wordt binnenkort gratis in de openlucht op een groot scherm vertoond in mijn woonplaats. En hier komen over het algemeen serieuze en oudere film kijkers op af ik ben benieuwd hoeveel er van deze mensen aan het einde van de film nog op hun stoel zitten of aanwezig zijn.
Naomi Watts
DP begint over stijl en vormgeving en jij begint weer over verhaal. Qua verhaal is dit best standaard te noemen ja.
Als er serieuze filmkijkers op afkomen zal ik me niet zo zorgen maken. De doorgewinterde filmkijker merkt wel hoe knap en dynamisch Drive cinematografisch in elkaar zit.
Charles Bronson 100% gegarandeerd de hoofdrol hebben gespeeld.
Alle onderliggende thematiek is je duidelijk ontgaan. Deze film is veel gelaagder dan het Bronsonwerk uit de jaren 70 en 80.
Wernertje
Maar Reinbo, is deze film niet te moeilijk voor jouw ? Ik stel deze vraag gezien ik tientallen reactie van jouw zie en ook lees en meestal staan deze bij films als The expendables. Waar jij altijd wild enthousiast over bent. En ook bij films als Rambo en gezien jouw naam ben jij volgens mij ook een behoorlijke Rambo fan/freak. Op zich is hier niets mis mee en iedereen zijn of haar genre, als jij dit leuk vindt is dat allemaal prima.
Maar ik had niet verwacht dat jij bij deze film vijf steren zou geven omdat ik ingeschat had dat deze film misschien iets te veel verhaal had en te weinig actie
Het valt mij voornamelijk op dat jij toch altijd nadrukkelijk aanwezig bent op het forum en jouw mening altijd behoorlijk probeert op te dringen, als jij een film goed vindt discuseer jij net zolang door om de ander er van te overtuigen dat het een goede film is. En dit zelfde geld ook voor het feit wanneer jij een film niet goed vindt, je probeert dan altijd andere er van te overtuigen dat deze film inderdaad slecht is.
Jij hebt jouw mening en hier mag je best kritisch in zijn alleen is niet iedereen het zelfde of vindt alle films die jij goed of slecht vindt ook goed of slecht.
En daarnaast reageerde ik op een reactie van DonPeliculón richting mijn kant en daar gaf ik een reactie terug op.
Prima dat jij je mening geeft en deze op het forum deelt, maar het zou misschien wat beter voor mij en ook andere bezoekers zijn als je niet gelijk wanneer een mening of reactie niet over een komt met jouw mening, de mensen probeert te overtuigen om jouw mening te delen.
Ik hoop dat je een beetje tegen kritiek kunt en dat dit geen welles/nietes spel wordt of dat ik nu ineens een barbaar ben ten opzicht van jouw.
Ik kan heel goed tegen kritiek en hou zowel van moeilijke als domme actiefilm. Een domme actiefilm moet alleen niet moeilijk gaan doen.
Dit is echter geen actiefilm, maar een portret van LA, een liefdesverhaal tegen de achtergrond van een crimineel milieu. Dan kan ik gelaagdheid erg waarderen.
Niks mis met kritiek. Je mag alles over mij zeggen of vinden. Kans is zelfs groot dat ik het ermee eens ben. Zo niet dan geef ik dat wel aan.
DureGast
Het heeft even geduurd tot ik deze film heb gezien, maar hij heeft de hoge verwachting niet waar kunnen maken voor mij.
De film begon goed met een zeer spannende 'achtervolging'. Er wordt weinig in gescheurd, maar dat maakt de scene juist spannender. Het deed me erg denken aan de roof in Le Cercle Rouge.
Daarna zakte de film volledig in. De reacties teruglezend zag ik al een aantal vergelijkingen met andere films. Ik herkende hier vooral Le Samourai in. In mijn ogen is Drive een slap aftreksel van deze Film Noir klassieker. Gosling komt niet in de buurt van Delon en dat is een probleem. De film moet door hem worden gedragen, maar hij kan dat niet. Hieruit blijkt wel weer hoe moeilijk het is om 'stil' te acteren. Waar Delon zijn personages op de een of andere manier diepgang weet te geven, slaagt Gosling daar voor mij niet in.
Filmtechnisch vind ik de film niet heel bijzonder. Tegenwoordig zien we wel vaker indrukwekkende shots van steden, daarin blinkt deze film niet uit. Omdat ik een kind van de jaren 90 ben, vind ik het moeilijk te oordelen over de muziek. Het sprak mij niet aan, maar ik vond wel dat het in de sfeer van de film paste.
Tot slot nog over een aantal theoriën over onderliggende thema's in deze film. Ik vond het moeilijk ze te herkennen in deze film. Ik heb wat reacties teruggelezen maar deel de visie van een aantal gebruikers niet. Het karakter van Gosling deed me erg denken aan Travis Bickle. Als ik me niet vergis heeft Gosling zelf ook gezegd dat zijn karakter eigenlijk een soort van psychopaat is. Daar zit voor mij meer in dan de theorie dat hij de personificatie van een beschermengel zou zijn.
Ik twijfel nog of ik de film opnieuw zal kijken om hem te laten groeien. De indruk die hij heeft achtergelaten weerhoud me daar op dit moment nog wel van. Jammer.
Flipman
Gelukkig wel, op een kloon van films als The Fast & The Furious zat ik niet te wachten. Sterker nog, toen ik met een gezonde dosis tegenzin aan deze film begon dacht ik ook dat ik dat voorgeschoteld kreeg.
Arneaux
Andersom twijfel ik of ik de film op korte termijn ook ga herzien, blijven de 5 sterren overeind nu de verrassing er af is?
Flipman
Dude, ik heb 'm drie keer gezien en het is mijn favoriete film dus dat HOEFT geen probleem te zijn
Bij mij begon die met 4*, werd bij herziening enkel beter.
Rembo74
Ook ik had hoge verwachtingen, maar die vielen ook zwaar tegen. Zoals al velen gezegd hebben, is het een trage saaie film. Het acteerwerk, regie etc. zit allemaal wel goed in elkaar, maar het verhaal is dunnetjes en die stiltes..................werden erg irritant.
Uiteindelijk viel vooral het verhaal mij erg tegen, een erg dun verhaal wat ook nog slecht naar voren komt. Alle verhaallijnen worden maar minimaal naar voren gebracht. (stuntman,romantiek)
Ik zou de film het laatste half uur uitzetten, maar toch niet gedaan en de film uit gezien. Maar meer als 2* kan ik hem niet geven. Slechtste film die ik in tijden heb gezien....
Jesper187
Ga dan een boek lezen, het betreft hier nog altijd het medium: film.
Rembo74
Ga dan een boek lezen, het betreft hier nog altijd het medium: film.
Wat is dat voor simplistische opmerking. Ook een goeie film verteld een verhaal...
Nee hoor, een film kan ook goed zijn door de sfeer die het schept of de gedachten en emoties die het oproept. Film hoeft helemaal geen verhaal te vertellen.
Fortune
Boek of film, het gaat allebei om de uitwerking, de stijl. Het verhaal van Drive stelt helemaal niks voor maar het is ontzettend gestileerd. Dan gaat het meer of de stijl je aanspreekt of niet.
Daarbij vind ik het juist een erg mooi verhaal. Maar veel actie zit er idd niet in.
mar007
ik vind het verhaal in een film toch niet geheel onbelangrijk.
wat ik vooral miste bij drive was meer actie,het begon heel gaaf met het autorijden en ik had
meer van dit soort actie verwacht.
ik vond gosling verder een geweldige uitstraling hebben en vind het knap om met
weinig tekst toch een boeiend personage neer te zetten.
nou moet ik wel zeggen toen ik deze film ging kijken ik er vanuit ging dat het een actiefilm
zou zijn,dus vandaar.
het verhaal vind ik niet bijzonder en op gosling na waren er weinig boeiende personages.
maar ik had al eerder aangegeven dat ik dit zeker geen slechte film vind.
Jesper187
Ik stel verhaal meestal ondergeschikt. Ik vind stijl, sfeer e.d. belangrijker. Met zulke films kan ik me veel meer vermaken. Niet dat verhaal onbelangrijk is, films die daar voornamelijk op leunen kunnen ook erg goed zijn hoor. Maar ik merk dat redelijk wat users, films hier voornamelijk op verhaal beoordelen, terwijl er véél meer factoren zijn die een belangrijke rol spelen in de totstandkoming van een goede/mooie/leuke film.
Het is mooi door de uitwerking ja, niet door het verhaal zelf.
Ik vind het verhaal ook mooi. Iemand die een vrouw helpt uit de klauwen van misdadigers te blijven en daar zijn eigen leven voor geeft.
In essentie vind ik dat mooi. Maar je moet het dan wel goed uitwerken natuurlijk.
NYSe
Iedereen kan een verhaal vertellen. Er zijn natuurlijk gradaties in de kwaliteit van zulke verhalen, maar in feite kan iedereen het. Een grotere kunst vind ik het dan ook om de juiste sfeer neer te zetten en het goede tempo te vinden. 'Drive' heeft dit beide, plus inderdaad een erg mooi verhaaltje. Hoe eenvoudig het ook is. Less is more, toch?
(verwijderd)
Die spoiler klopt niet hoor. (???) volgens mij komt er trouwens zelfs misschien een Drive 2

Levensecht Netflix-drama 'Private Life' met Paul Giamatti maakt indruk

'The Investigation of Lucy Letby' gezien? Op Netflix vind je ook deze vergelijkbare documentaires

Waargebeurde film 'The Mauritanian' van Kevin Macdonald is woensdag op televisie

Netflix komt met 'Caught Stealing', maar Prime Video overtroeft met 'Roofman'

Whiplash
Drama / Muziek, 2014

City Girl
Drama, 1930
diefstalcar mechanicstuntmanwraakbuurmangeorganiseerde misdaadpolice chasebeaten to deathlos angeles, californiëwreedheidjacket geweldauto achtervolgingscorpion getawaytoothpick getaway drivercrime lordstunt driver existentialismneo-noirsilent protagonisthammer