Genre: Misdaad / Drama
Releasedatum: 3 november 2011
Bekijk via CineMember
Bekijk via CANAL+
Plot Drive
"There are no clean getaways."
In Drive staat een Hollywood-stuntrijder centraal, een eenzaat van nature, die er een bijverdienste als bestuurder van de vluchtwagen in de criminele onderwereld op nahoudt. Hij haalt zich de woede op de hals van een van L.A.'s gevaarlijkste mannen nadat hij de ex-criminele echtgenoot van z’n mooie buurvrouw helpt bij een klus die helemaal fout afloopt. De enige manier om haar te beschermen en in leven te blijven is doen wat hij het beste kan: rijden.
- Trailer (YouTube)
Benicio
Tan Suit
Cook
Ik prikkel al lang niet meer, ik reageer alleen als m'n naam genoemd wordt
en als iemand beweert meer in de inhoud te zien, dan ben ik wel benieuwd.
(mag ook net zo cryptisch, zei ik al)
Fortune
Ik ben het daar niet mee eens. Ik kan mij zelfs helemaal indenken dat Refn het ook heel grappig vindt, jij blijkbaar niet. Als je zijn interviews ziet speelt hij nog steeds met het publiek, buiten de film om dus.
Dat doen wel meer regisseurs, Lynch bv.
Het zijn overigens Refn's raadseltjes, niet van MM gebruikers
Natuurlijk ben je het daar niet mee eens maar het maakt niet uit want niemand geeft er iets om.
Zijn publiek vraagt niet echt om iets, behalve jij en Xav dan. Niemand vraagt om meer verduidelijking om jasjes, haaien of iets dergelijks dus dan vraag ik me af wat er te lachen valt, ik zou eerder gaan huilen omdat er zo weinig mensen geïnteresseerd zijn in jasjes en haaien die de eigenlijke betekenis van de film onthullen.
Refn doet het fout als er niemand verder iets in ziet behalve een paar fanatieke puzzelaars.
Lol
Ik dacht dat je het zelf ook een goede film vond op grond van wat je ziet.
nakada
Ik prikkel al lang niet meer, ik reageer alleen als m'n naam genoemd wordt
en als iemand beweert meer in de inhoud te zien, dan ben ik wel benieuwd.
(mag ook net zo cryptisch, zei ik al)
Dreiecke
Ik begrijp xav wel helemaal
en de 'playfulness' van Refn kun je niet leuk vinden, of niet opmerken, maar het is wel z'n stijl en hij houdt het zo lang mogelijk vol, denk ik.
nakada
Ik heb ook helemaal niets tegen Refn en zijn stijl, chapeau. Het gaat mij louter en alleen om de manier van 'discussieren' door xav.
Meneer Bungel
Mr_White
- 2067 berichten
Zo, na drie maanden en 185 pleuri's ben ik dan eindelijk in het bezit van hét jasje. Oké, niet het jasje maar wel een tot in de details nagemaakte custom versie die zo goed past dat ik het zelf amper geloof. Nu nog een tandenstoker en een hamer om het af te maken, en wellicht een rijbewijs.
Vergeet je 16 continuiteitsfoutjes niet.
Mr Thee
Scoort vast aardig dit weekend!
Barry83
Film begon hoopvol en spanning zat er goed in. Maar werd helaas al snel langdradig. Ook het einde vond ik erg zwak en matig. Vond wel een pluspunt dat er als vrouwelijke hoofdrolspeelster dit keer eens een normale natuurlijke mooie dame gebruikt werd in plaats van altijd die overdreven knappe modellen
Chainsaw
Paar offtopic berichten verwijderd. Nu graag weer gewoon over de film, mensen.
goongumpa
Dit is niet uit de film Drive maar uit een andere film maar duidelijk een link naar de achterliggende gedachte van Refn
Captain Pervert
Wat een geweldige film.
Ik verwachtte op grond van het cijfer en enkel recenties iets meer dan het gemiddelde Gone in 60 Seconds of Fast/Furious, maar dit is echt niet te vergelijken. De film kent een hele mooie mix tussen actie, spanning en gevoel. De zwijgzame hoofdrolspeler is een apart maar boeiend personage.
Daarnaast ook nog eens mooi gefilmd met als meest geniale vondst de achtervolging aan het begin: de hele chase is vanuit de auto gefilmd. Niet één shot van buiten. Daarnaast bevindt de camera zich continu op de bijrijdersstoel. Hierdoor zoog de film me helemaal IN de auto en was het alsof ik meereed. Knap hoe je na 40 jaar car chases in films toch nog wat nieuws kan verzinnen.
Er zaten wel wat onnozele dingen in, zoals het jasje met bloed waarmee hij rond blijft lopen, maar met name snapte ik niet, waarom hij op het laatst bij het strand dat masker op had. Dat had niet echt toegevoegde waarde. Het einde was ook ietwat dubieus.
Oh ja, en een hele toffe soundtrack. Deed me bij vlagen denken aan enkele grimmige nachtscènes uit het Miami Vice van Michael Mann.
4.5 sterren
jacobine_rodijk
Zonder de Blu-ray te consulteren kan ik veilig zeggen dat dit niet 't geval is.
Valii
Men moet het nu niet doen laten voorkomen alsof je bij Drive een beetje vrijelijk kan associëren om schijnbaar symbolische beelden en gebeurtenissen betekenis te geven.
Ik zie in drive de ultieme popcorn movie. Eerst is het stil en langzaam wordt het warmer. En dat plots popt het open met veel geweld, om daarna opengereten verorberd te worden. Het is de ultieme liefdesverklaring van Refn aan Hollywood.
Captain Pervert
Ik keek deze film met een hoop bier op, maar kreeg hem naar mijn idee toch nog goed mee. Toch snap ik een aantal dingen niet.
Wie kan mij uitleggen:
- Waarom hij met een mes in zijn buik dood lijkt, en daarna doodleuk wegrijdt?
- Waarom hij iemand omlegt met het masker op? Terwijl vermommen niet echt zinvol was?
- Waarom hij de hele tijd in een bloederig jasje loopt en niemand dat raar vindt?
Is het echt allemaal zo quasifilosofisch?
De laatste vraag beantwoord ik met ja. Daarmee zijn de overige vragen ook beantwoord, lijkt me.
Madecineman (moderator films)
En weer een hooponzin verwijderd hier. Graag gewoon over de film nu.
Mr_White
- 2067 berichten
Wie kan mij uitleggen:
- Waarom hij met een mes in zijn buik dood lijkt, en daarna doodleuk wegrijdt?
Is het echt allemaal zo quasifilosofisch?
Zo kort mogelijk:
- steekwonden zijn zelden fataal tenzij je een hoofdader of belangrijk orgaan raakt. Dat neemt natuurlijk niet weg dat de steekwond hem verzwakt.
- Verschillende theorieën zijn mogelijk, maar het wordt 'aangenomen' dat het niet zozeer een vervomming is als een metafoor dat hij zich ziet als de helden van de films waarvoor hij normaal de stunts doet. Het masker dus als verlenging van zijn eigen waanideeën.
- Hoe vaak zie jij een vreemd figuur op straat waarvan je pretendeert het niet te zien? Sowieso loopt hij ook over een filmset, daar kijkt niemand op als er een kerel onder bloed of wat dan ook voorbij loopt (zal wel bij een film horen).
denk dat hij wel dood is, maar zijn rit er eentje in het hiernamaals is. zijn taak zit er immers op, hij heeft de dame gered. Dus kan hij sterven. Daarbij zie ik het graag dat hij een soort engel/ superheld (masker) is, die zijn missie volbracht heeft. In weze is Drive een superheldenfilm. Althans, zo zie ik het graag. Anderen zien er weer Jezus in die zijn leven geeft en herreist.
Ashley Jones
Wat een slechte film! Ik snap echt de positieve reacties hier niet. Hier viel gewoon niets te beleven en geen enkele soort van creativiteit of enige vorm van genialiteit te bespeuren. zware afrader voor mij.
voskat
Als ik een beetje door de pagina's blader, dan merk ik dat er aardig wat mensen zijn die Drive als een soort documentaire proberen te interpreteren.
Tip: Deze film is poëzie, geen proza.
eRCee
- 1979 stemmen
Tip: Deze film is poëzie, geen proza.
Op zich best eens met de strekking van je bericht, dat heeft alleen niks met het verschil tussen poezie en proza te maken. Ten eerste is er zat poezie waarbij je kan puzzelen en interpreteren, ten tweede is er zat proza (meerendeel) waarbij je dat niet hoeft.
Ik geloof dat hij er meer op duidt dat er niet een 'juiste' verklaring is, maar dat men juist vrij mag associeren.
eRCee
- 1979 stemmen
Zou kunnen, ook daarmee blijft het mijns inziens vooral getuigen van een vooroordeel ten opzichte van proza.

Sciencefictionfilm 'Prometheus' van Ridley Scott komt binnenkort naar Netflix

Whiplash
Drama / Muziek, 2014

City Girl
Drama, 1930
diefstalcar mechanicstuntmanwraakbuurmangeorganiseerde misdaadpolice chasebeaten to deathlos angeles, californiëwreedheidjacket geweldauto achtervolgingscorpion getawaytoothpick getaway drivercrime lordstunt driver existentialismneo-noirsilent protagonisthammer