Genre: Misdaad / Drama
Releasedatum: 3 november 2011
Bekijk via CineMember
Bekijk via CANAL+
Plot Drive
"There are no clean getaways."
In Drive staat een Hollywood-stuntrijder centraal, een eenzaat van nature, die er een bijverdienste als bestuurder van de vluchtwagen in de criminele onderwereld op nahoudt. Hij haalt zich de woede op de hals van een van L.A.'s gevaarlijkste mannen nadat hij de ex-criminele echtgenoot van z’n mooie buurvrouw helpt bij een klus die helemaal fout afloopt. De enige manier om haar te beschermen en in leven te blijven is doen wat hij het beste kan: rijden.
- Trailer (YouTube)
Nino
Benicio
Tan Suit
Cook
Slechte regie? Je hebt er een scherpe kijk op. Vandaar die Palm in Cannes, daarvoor..........
Verder is het ook geen actie film, maar misdaad/drama. Er worden je in de beschrijving ook nergens meer dan 2 racescenes beloofd. Dus waar heb je het eigenlijk allemaal over?
- 20220 berichten
beter dan zogenaamde serie fanaten maar die Mad Men en Breaking Bad nooit gezien hebben
(twee van de beste series ooit en nog lopende ook).
Zoals jij tot een paar maanden geleden?
- 20220 berichten
Dat heet dus de A-lidst. Je kan er wel je eigen definitie aan toe kennen, maar dat klopt dan niet . Verder wil het niet zeggen dat je een b-acteur (slechte acteur) bent als je niet op de A-list staat. Het gaat erom hoe 'bankable' (dus bekend en populiar) je bent.
En de discussie begon met of het bekende acteurs waren in deze film. Ik ben van mening dat dat voor de 'gewone' filmkijker (op Gosling na) niet het geval is, want die kent enkel de A-list namen. Vraag aan een willekeurige man in de bus of metro of hij weet wie Michael Fassbender is en hij heeft geen idee. Ik ook niet overigens, maar zal ik 'm vast wel kennen.
Helemaal correct hoor. Als mainstreamkijker (ik niet) kan ik me heel goed voorstellen dat je de acteurs van Drive nooit gezien of gehoord hebt.
Laks
Helemaal correct hoor. Als mainstreemkijker (ik niet) kan ik me heel goed voorstellen dat je de acteurs van Drive nooit gezien of gehoord hebt.
Ik had er ook nog nooit van gehoord (op Gosling na natuurlijk), ben ik dan een mainstream kijker?
- 20220 berichten
Nee hoor. Dat is ook niet de conclusie die je eruit hoeft te trekken.
Naomi Watts
Zoals jij tot een paar maanden geleden?
MM wel en BrBa was een distributie gevalletje, oneerlijk van je hoor
synec
Er worden je in de beschrijving ook nergens meer dan 2 racescenes beloofd.
Meer dan waar, maar je kunt het hen niet echt kwalijk nemen als je het plot hier leest. Misschien wordt het eens tijd dat ze het plot hierboven aanpassen. Of op zijn minst die laatste zin weg laten. Die is nogal fout en schept alleen maar meer die foute verwachtingen. Om maar niet te spreken over de nogal grote spoiler die er trouwens in staat.
Daar heb je wel een goed punt. Ga je gang zou ik zeggen.
Laks
Nee hoor. Dat is ook niet de conclusie die je eruit hoeft te trekken.
Oké
MM wel en BrBa was een distributie gevalletje, oneerlijk van je hoor
En andere seriefanaten er van beschuldigen is niet oneerlijk?
Naomi Watts
Die hebben geen excuus meer omdat de distributie nu wel goed loopt. Maar we dwalen nogal af
%%%%%%
Kort samengevat: zeer slecht verhaal, slecht geacteerd zéér weinig vaart dus slechte actie, kortom: zonde van je geld en tijd!
Wat slecht. Zooooooo traag, snap de waardering niet!
Jongens,als een film traag is moet een film dan gelijk slecht zijn.?
Er is toch zoveel te ondekken in de scene's of te beleven,jammer dat er tegenwoordig al in 2 sec van beeld A naar beeld B moet worden gesprongen zonder enige visie of gevoel door te brengen naar de ''kijker''.
Slecht geacteerd, zijn tegenspeelster Carey Mulligan ziet er uit als een kind van 12 en speelt zeer matig. Ik zie zeker geen chemie, maar dat heeft ook met de slechte regie te maken.
jammer dat je geen top 10 hebt.
Ben anders zéér benieuwd wat jij als betere film beschouwd.
Fortune
Nou vergeleken met een willekeurige actiefilm is dit redelijk traag als je vergelijkt met een Tarkovskiy redelijk vlot.
Trance
Op IMDB een 8.1? Waar komt die hoge waardering vandaan het is een film die lekker wegkijkt maar voor de rest toch zeer gewoontjes. Ik geef hem drie sterren.
Spawn NL
Dit is typisch zo'n film waarbij mensen roepen dat hij goed is omdat het geen standaard actiefilm is. Persoonlijk had ik liever gehad dat het een Actiefilm was, dan zou er teminste nog iets gebeuren. Wat een ontzettend trage vervelende film.
Er gebeurt namelijk niks, minimaal 15 scene's waarin onze grote stille vriend gewoon in een auto zit en er niks gebeurd.
Blijkbaar vinden mensen dit ontzettend boeiend, ik zie dit helaas niet.
Had grote verwachtingen wat betreffend, acteren, camerawerk en verhaallijn. Helaas bevatte deze film dit geen van alle.
Het is zelfs helemaal geen actiefilm. Goed camerawerk niet gezien? Dan heb je toch niet erg zitten opletten.... Verder ook juist erg sterk geacteerd. Vond zelf de verhaallijn best tof. Niet erg bijzonder maar wel zeer boeiend en sfeervol verteld. Waarom willen al die negatievelingen toch zo graag actie? Kijk dan een actiefilm. Drive Angry of zo.
BBarbie
Maar hoe is dit gewoontjes? Zien wij dan spoken
?
Ja, wie weet?
Ik heb 'em vanmiddag nog een keer gekeken, maar ik kan toch echt niet ontdekken wat er nou zo bijzonder is aan deze film. Ryan Gosling is best oké in een redelijk moeilijke rol, Carey Mulligan doet zo'n beetje voor spek en bonen mee (erg jammer !) en Albert Brooks vind ik miscast.
Nou ben ik niet zo van die actiefilms met figuren, die wat stripboekachtig reageren en nauwelijks emoties tonen. Dat is een soort stoerheid, die mij helemaal niet aanspreekt. Ik vind dat robotachtige gedrag zelfs redelijk eng, maar dat ligt waarschijnlijk helemaal aan mij. Sorry, hoor.
Spawn NL
Heeft niks met actiefilms te maken, maar met daadwerkelijke gebeurtenissen in een film, er gebeurd gewoon niks. Het verhaal is ondermaats. Als we het dan toch over actiefilms hebben, ik heb Actiefilms gezien met een beter verhaal dan deze film. Een Camera op de bijrijders stoel plaatsen en dit shot 15x in beeld brengen valt bij mij niet onder goed camera werk.
Een hoofdpersonage dat in totaal 1 kantje aan script uit zijn hoofd heeft moeten leren kan me ook nauwelijks boeien, ik snap serieus niet wat hier nu zo leuk aan is.
Tonypulp
Maar als het niet bijzonder is, heel gewoontjes en dus blijkbaar niet vernieuwend, afwijkend of opvallend...noem dan eens films die dit zó doen
Want dat is het enige wat tot op heden ontbreekt op de 54 pagina's, één simpel voorbeeld die aangeeft waarom Drive niks speciaals of nieuws doet!
In een simpele film als "Death Proof" heeft men al veelvuldig camerabeelden vanuit een auto (bijrijder stoel) mooi toegepast. O.a. het in het begin van die film (ook nog met twee fraai voeten op het dashboard en betere muziek erbij) en zeker ook diverse keren bij het tweede gedeelte van die film.
Tonypulp
Die film zet een heel andere sfeer neer en heeft van zichzelf al een veel lossere toon, vanzelfsprekend pakken ze het daar wat wilder aan. + daar ging m'n bericht niet over, die quote kwam er pas na
Spawn NL
Precies, een beetje handige bakker dan wel. Ik vind het argument dat niemand het gedaan heeft niet een reden dat het goed is, wellicht is er wel een rede voor dat niemand het ooit gedaan heeft. Het is niet dat ik het slecht vind, ik weet gewoon niet wat er leuk aan is, ik heb me de afgelopen 2 uur echt zitten verbazen over het feit dat deze film zo gewaardeerd word. Wellicht dat ik de verkeerde verwachtingen had bij deze film.
Ik had namelijk verwacht (bij een "trage film" als deze) dat er zich een boeiende plot wending of op zijn minst wenkbrouw heffende scene zou bevatten. Maar nee, ik krijg een einde te zien waar de honden geen brood van lusten en het gevoel dat ik mijn Zondagavond wel wat beter had kunnen besteden.
Tonypulp

Netflix-documentaire 'Jeffrey Epstein: Filthy Rich' wordt na zes jaar weer goed bekeken

'The Investigation of Lucy Letby' goed bekeken op Netflix: Top 10 van dit moment

Netflix onthult eerste beelden van 'The Adventures of Cliff Booth' met Brad Pitt

Misdaadserie 'The Lincoln Lawyer' haalt 'Bridgerton' in op Netflix

Whiplash
Drama / Muziek, 2014

City Girl
Drama, 1930
diefstalcar mechanicstuntmanwraakbuurmangeorganiseerde misdaadpolice chasebeaten to deathlos angeles, californiëwreedheidjacket geweldauto achtervolgingscorpion getawaytoothpick getaway drivercrime lordstunt driver existentialismneo-noirsilent protagonisthammer