Genre: Animatie / Avontuur
Met onder meer: Jamie Bell, Andy Serkis en Daniel Craig
Releasedatum: 26 oktober 2011
Bekijk via Videoland
Plot The Adventures of Tintin
"This year, discover how far adventure will take you."
De nieuwsgierige reporter Kuifje en zijn trouwe hondje Bobbie ontdekken dat een model van het prachtige oude zeilschip 'De Eenhoorn' een geheim met zich meedraagt. Meegevoerd in een eeuwenoud mysterie, krijgt hij het aan de stok met de boosaardige Sacharin, die weet dat Kuifje een belangrijke aanwijzing bezit naar de grote schat van de snode piraat Scharlaken Rackham. Geholpen door de moedige Bobbie, de onstuimige kapitein Haddock en de stuntelige detectives Jansen en Janssen, reist Kuifje de halve wereld af, constant op de hielen gezeten door de vijand. Hij moet slimmer en sneller zijn dan de rest om het Geheim van de Eenhoorn te ontrafelen...
Tintin (stemrol)
Captain Haddock / Sir Francis Haddock (stemrol)
Sakharine / Red Rackham (stemrol)
Thomson (stemrol)
Thompson (stemrol)
Allan / Pirate Flunky #1 (stemrol)
Ben Salaad (stemrol)
Silk (stemrol)
Nestor / Mr. Crabtree (stemrol)
Tom / Pirate Flunky #2 (stemrol)
rupie
prachtig gedaan, schitterend, was zeer onder de indruk, mijn jeugdheld is tot leven gekomen, kan niet wachten op het vervolg.
Koerok
Ze hebben wel één nominatie, voor de muziek van John Williams, maar helaas niet gewonnen.
Klopt, maar ik had het specifiek over de nominatie voor beste animatie-film.
Ja, er wordt duidelijk verschillend tegenaan gekeken. Nu moet ik zeggen dat ik er t.o.z.h. in mee kan gaan, maar niet helemaal. Een tijdje terug had je de film A Scanner Darkly (2006). Dat was een gespeelde film waar een soort 'tekenfilm-filter' overheen is gegaan. Dat zou ik absoluut geen animatie-film willen noemen. Een variant daarop zou kunnen zijn dat een film volledig Motion Capture is, dus de film wordt geacteerd en alles heeft een link naar een digitale werkelijkheid. Ook in dat geval ben ik sceptisch om het een animatie-film te noemen.
Ik denk dat de essentie bij animatie toch moet liggen bij Stop-Motion (getekende stills of bijv. klei-animatie).
Misschien is een extra categorie een oplossing (al geeft dat wellicht weer andere problemen)?
robin193
Ontzettend mooie film. Echt heel knap en was zeer onder de indruk. Het verhaal was ook goed en zelfs voor de ouderen onder ons niet al te kinderachtig. Heb altijd veel vooroordelen over animatiefilms, maar films als deze en bijv. Toy Story vind ik geweldig.
Het verhaal zelf is natuurlijk niet zo diepgaand, maar daarvoor alle begrip. Wel een must-see als het gaat om de grafische kwaliteit, want die is fenomenaal. Over kuifje weet ik niet zo veel. Heb alleen wat tekenfilms gezien vroeger. Zal ik ook niet over oordelen. Vlot verhaal, lekker actie en humor.
theonering
Klopt, maar ik had het specifiek over de nominatie voor beste animatie-film.
Ik begrijp wat je bedoelt, ik heb ook even de trailer van A Scanner Darkly bekeken(heb de film niet gezien) en dat ziet er meer uit als een soort stripboek en idd niet echt als animatie, een verschil met TinTin is dat het er wel echt als animatie uitziet, het word ook in een keer gefilmd en dan wordt het digitaal bijgewerkt.
Maar bij bvb Lord of the Rings (Gollum), Rise of the Planet of the Apes (Cesar) en Pirates of the Caribbean (Davy Jones) word er ook Motion Capture toegepast en daar word het eerst opgenomen met acteur, daarna zonder acteur en de 3e keer zetten ze de definitieve animatie erin, met het eind personage, dus een beetje hetzelfde idee als wat je zegt met A Scanner Darkly, maar dit heeft dan weer niks met animatie te maken.
Als er een extra categorie voor Motion Capture moet komen moeten er eerst meer films Motion Capture toepassen, en voor zover ik weet zijn er niet heel erg veel.
Ik denk ook wel dat het wel serieus genomen wordt bij de mensen, maar bvb niet bij de Oscars of verdere grote prijzen, en ik denk ook dat er veel mensen zijn die niet eens begrijpen wat Motion Capture inhoudt.
Brix
- 19686 berichten
Dat denk ik ook.
bakplaat
Dat denk ik ook.
Zal toch wel meevallen lijkt me? Wordt volgens mij tegenwoordig steeds vaker toegepast. Lijkt mij dat veel mensen wel een idee hebben hoe bijvoorbeeld Gollum uit LOTR gemaakt is.
Marcel1971
Dit is werkelijk, grafisch gezien, de mooiste film die ik ooit heb gezien. Een paar minpuntjes zoals bv het uiterlijk van Bobby. 4 sterren.
HALVE TAMME. (moderator series)
[quote]Marcel1971 schreef:
Dit is werkelijk, grafisch gezien, de mooiste film die ik ooit heb gezien.
(Zo denk ik er ook over,heb van begin tot eind zitten genieten).
daxclusive
Een prachtige animatiefilm, die van het begin tot het eind spannend is en komisch.
Daarnaast is het ontwerp erg realistisch gemaakt, zodat je met plezier de film kunt volgen.
Precies het spel van The adventures of Tintin, alles van het spel komt terug in de film.
mixmaster
heel mooi gemaakt en een groot genot om te zien , deze animatiefilm van kuifje is echt precies zo gemaakt zoals ik gehoopt en verwacht had.
´´Spielberg did it again´´
helleke
Schitterend gemaakt.
Op den duur gaan acteurs en actrices zich nog bedreigd voelen door zo'n computeranimatie.
Als je dan ziet in de extra's dat Spielberg eerst met gewone acteurs ging werken, dan mag hij blij zijn dat hij het niet gedaan heeft, want nu dient de film als voorbeeld voor levensechte computeranimatie
3,5 sterren.
VforVictor
Zeer mooi gemaakt ent verhaal mag er ook wezen. Heb er van genoten daarom 3,5
rambam3
geweldig gedaan, mooi gemaakt, leuk verhaal en zeker niet kinderachtig! 4 volle sterren voor deze film
Malli
Ik vrees dat je de bal hier behoorlijk misslaat. Spielberg heeft gebruikgemaakt van echte acteurs om de animatie te creëren. Je zou kunnen stellen dat het daardoor is dat de animatie zo levensecht is. Echte acteurs hoeven dus nog niet meteen voor hun job te vrezen
mnrk
There's a clue to another treasure. How's your thirst for adventure, Captain?....Unquenchable, Tintin.
Een heerlijke en geweldige animatie/avonturen film van Steven Spielberg....
De gehele film heeft een heerlijke sfeer en is gewoon zeer leuk om naar te kijken...alles ziet er zeer mooi uit en zorgt ervoor dat je geboeid blijft kijken...
Laat de volgende avonturen van Kuifje (Tintin) maar komen
The Adventures of Tintin: Prisoners of the Sun (2013) - IMDb
AmazingPP
Sorry, maar ik vrees dat jij de bal hier behoorlijk misslaat. Spielberg vertelt wel degelijk in de extras dat hij eerst van plan was om er een live action (dus met echte acteurs) film van te maken. Hij wist alleen geen raad met Bobbie en vroeg aan Jackson of hij een animatie kon maken van Bobbie in een shot met echte acteurs. Dus hij heeft wel degelijk gelijk.
otherfool
Niet de enorme flop die ik vreesde, maar Kuifje kon toch niet echt boeien. Ten eerste ziet deze techniek er natuurlijk ontzettend lelijk uit (al was het minder storend dan de trailer deed vermoeden), maar ook het verhaaltje dat wel erg duidelijk ABC in elkaar steekt is lang niet alles. Verreweg het vervelendst hierbij zijn de langdurige actie-scenes die het mysterieuze matinee-avontuur zo nu en dan danig in de weg zitten. Gelukkig duurt het allemaal niet te lang en valt er met kapitein Haddock nog wel te lachen.
2*.
Malli
Ik heb zijn reactie verkeerd begrepen. Het kwam op mij over dat hij wilde zeggen dat er geen echte acteurs aan te pas gekomen zijn, wat niet het geval is. Vandaar.
AmazingPP
Oh, ok!!
Waku
Mooie gemaakte animatie die vooral leuk is danzij de 3D effecten.
Verder heb ik weinig met Kuifje en het verhaaltje.
jumpstylemovie
Lang niet zo slecht en kinderlijk als ik van te voren verwacht had. Sterker nog, dit is een geweldige animatie film die veel mensen zal aanspreken. Ik heb nooit iets gehad met de animatie serie van Kuifje die vroeger op tv was maar ik vond het ook niet slecht. Heb me d'r nooit zo in verdiept.
Steven Spielberg laat voor de zoveelste keer zien dat hij weet waar hij mee bezig is. De camerastandpunten zijn magnefiek en alles word fantastisch in beeld gebracht. De animatie is erg indrukwekkend. Verder leuke personages, een leuk verhaal en een leuk avontuur in het algemeen. Ben benieuwd naar de sequel.
Wat moet ik me eigenlijk voorstellen van camerastandpunten bij een animatiefilm. Worden bij Animatiefilms deze camera's gebruikt
Ik heb overigens weinig op met animatiefilms dus veel weet ik er niet van af.
jumpstylemovie
Ik denk dat camerastandpunten niet het juiste woord is bij een animatie film maar ik bedoel gewoon hoe het beeld beweegt rondom de personages en zo.
weberanja
Hele leuke vermakelijke film, ik heb genoten de beelden zijn werkelijk fenomenaal !! Voor mij 5 sterren.
J. Clouseau
Aangezien alles met echte acteurs is ingespeeld, zijn er wel degelijk echte camerastandpunten gebruikt, net als in live-actionfilms.
Brix
- 19686 berichten
Als ik het goed begrepen heb, dan is alleen het hondje Bobbie volledig CGI/animatiewerk (?)
Vascago
Prachtig gemaakt met volop actie en humor. De soundtrack is ook fenomenaal. Enige piepkleine minpuntje is misschien dat er zoveel gebeurd dat het een beetje onoverzichtelijk wordt. Maar verder is dit puur genieten.
watamuri
ik was toch verbaast van deze film hoe leuk het is ik geeft 3 sterren

Tintin et le Lac aux Requins
1972

Tintin et les Oranges Bleues
1964

Tintin et le Mystère de la Toison d'Or
1961

Sciencefictionserie 'Person of Interest' van Jonathan Nolan komt binnenkort naar Netflix

Duitse spionageserie 'Unfamiliar' best bekeken serie van Netflix: bekijk de Top 10

Onderzoek naar overname Warner Bros. door Netflix kan veel langer duren dan verwacht

Netflix-hit ‘K-Pop Demon Hunters’ hint op mogelijk vervolg

Ernest et Célestine
Animatie, 2012

Rundskop
Misdaad / Drama, 2011
riddlecaptainschatmoroccoliquorschattenjachtgebaseerd op stripsunken treasure plotverslaggevertintinjaren 503d