Genre: Animatie / Avontuur
Met onder meer: Jamie Bell, Andy Serkis en Daniel Craig
Releasedatum: 26 oktober 2011
Bekijk via Videoland
Plot The Adventures of Tintin
"This year, discover how far adventure will take you."
De nieuwsgierige reporter Kuifje en zijn trouwe hondje Bobbie ontdekken dat een model van het prachtige oude zeilschip 'De Eenhoorn' een geheim met zich meedraagt. Meegevoerd in een eeuwenoud mysterie, krijgt hij het aan de stok met de boosaardige Sacharin, die weet dat Kuifje een belangrijke aanwijzing bezit naar de grote schat van de snode piraat Scharlaken Rackham. Geholpen door de moedige Bobbie, de onstuimige kapitein Haddock en de stuntelige detectives Jansen en Janssen, reist Kuifje de halve wereld af, constant op de hielen gezeten door de vijand. Hij moet slimmer en sneller zijn dan de rest om het Geheim van de Eenhoorn te ontrafelen...
Tintin (stemrol)
Captain Haddock / Sir Francis Haddock (stemrol)
Sakharine / Red Rackham (stemrol)
Thomson (stemrol)
Thompson (stemrol)
Allan / Pirate Flunky #1 (stemrol)
Ben Salaad (stemrol)
Silk (stemrol)
Nestor / Mr. Crabtree (stemrol)
Tom / Pirate Flunky #2 (stemrol)
thunderball
Gisteren thuis bekeken en nu gekozen voor de Vlaamse versie, dat is toch wel erg leuk!
Zeker een aanrader om het in die versie te kijken!
DragQueen
Altijd al een fan geweest van de vroegere strips van Kuifje. Dus was ik wel benieuwd naar hoe deze tot leven gewekt gingen worden. Die taak is aan Spielberg besteedt natuurlijk. Het is een prachtige animatiefilm geworden. Waarin bovendien de originele strips goed in ere zijn gehouden. Het vervolg mag van mij dan ook snel komen. De welbekende personages komen allen goed uit de verf, en ook de stemmen zijn goed verzorgd. Verder is er een goede dosis actie en humor aanwezig, en wordt het prima verhaal leuk uitgevoerd. 4 Sterren.
Zeker een aanrader om het in die versie te kijken!
Hoezo, spreekt Urbanus daarin dan de stem van Kuifje
Ik heb de Nederlandse versie gezien en eigenlijk geen idee wie daarin de stem van Kuifje insprak (misschien wel Jantje Smit).
Brix
- 19685 berichten
@ Theunissen >
Levi van Kempen = Kuifje in de Nederlandse stemmencast.
YouTube - De Nederlandse stemmencast van De Avonturen van Kuifje: Het Geheim van de Eenhoorn
Oke, bedankt voor de info. Ik moet wel zeggen dat ik nog nooit van hem heb gehoord.
gauke
Een pakkende bewerking en visueel indrukwekkend en ijzersterk, dit bioscoopsprookje van de hand van Spielberg: een ouderwets, spannend, snel, humorvol, charmant en lekker avonturenverhaal, vol cliché's (maar wat geeft dat hier), dat sterk aan de Indiana Jones cyclus doet denken. De animaties zijn subliem (ik heb bijvoorbeeld Daniel Craig niet herkend).
jumpstylemovie
Ik had niet gemerkt dat Nick Frost en Simon Pegg die twee detectives waren. Maar geniaal
theonering
De engelse stem van Tintin deed me erg denken aan Frodo
Mij ook, de engelse stem van Haddock deed me ook erg aan Gollum denken
namingway24
Prachtige film, één van de beste avonturenfilms die ik ooit gezien heb.
De animatie is adembenemend mooi. De personages zijn allemaal super realistisch, maar met geweldige overdreven gelaatstrekken. Alles en iedereen beweegt realistisch, en de actie is groots. Situaties die onmogelijk zouden moeten zijn, zijn met deze prachtige technologie bijna overweldigend. Alles is realistisch, maar de leuke slapstick-achtige momenten doen toch vaak denken aan een levende tekenfilm.
Het verhaal, gebaseerd op de originele strips van Hergé, is constant spannend en vaak ronduit hilarisch. Bobby is leuk en levendig en kapitein Haddock is briljant. Pegge n Frost als Thomson en Thompson zou je aan de stemmen bijna niet herkennen, maar die personages zijn gewoon zó goed, super grappig. Geweldig ook dat de stemmen Brits zijn en niet Amerikaans, want dat vond ik echt sfeerverhogend werken. Iedereen is goed en de personages zijn beter tot leven gewekt dan velen hadden kunnen dromen.
Op naar deel twee, want die móet er gewoon komen: dit is de heruitvinding van het avonturengenre en misschien wel de beste stripverfilming ooit.
Rinky
Gisteren deze avonturenfilm gezien en ik was behoorlijk onder de indruk.
Met name de graphics waren verbluffend en sommige personen en landschappen leken net echt.
Het avonturengenre wordt misschien wel opnieuw ontdekt en ik verwacht ook zeker een vervolg op deze film.
Grappige humor maakt de film eigenlijk aardig compleet.
Naomi Watts
Nooit een fan geweest van Kuifje, terwijl ik in mijn jonge jaren opgegroeid ben Amerikaanse comics deden mijn leeftijd genoten met de wat kinderlijkere en inferieure Kuifje. Geen jeugdsentiment hier en ook wel eens fijn dat ik een stripverfilming nu objectief kan beoordelen.
De motion capture is erg mooi en life like maar met dit pluspunt heb ik het gelijk gehad met de positieve punten. Typische Spielberg weer, enorm dumbed down, infantiele humor en ook de narratieve structuur laat weer eens te wensen over. Vooral erg rommelig verteld en erg onaangenaam opvallend dat je met zo'n mooie motion capture er toch nog zo'n farce van weet te maken.
Allemaal hemeltergend slecht en vooral de segmenten met Thomson en Thompson (was it?) zijn hier een uitstekend voorbeeld van. En laten we de boer in de brandstoftank niet vergeten. Manmanman, wat bedroevend, dit moet je ook niet willen. Kort samengevat is het prachtig vormgegeven maar is de inhoud helaas te infantiel als wat en is het narratief ook een totale chaos. Ook blijft Tintin, ook in de strip, iets teveel storende factoren te hebben. Snel vergeten. Film krijgt wel iets teveel maar ik vind dat de mooie motion capture op zijn minst een extra half sterretje erbij moet krijgen.
Stutger
Prachtige film, één van de beste avonturenfilms die ik ooit gezien heb.
Ik sluit me helemaal aan bij Namingway24! Deze film is vermaak in zijn puurste vorm. Van begin tot eind met een grote glimlach gekeken. Een avonturenfilm zoals het hoort.
Justinw
Ziet er allemaal prachtig uit en het doet het Kuifje universum eer aan. Hoop hier snel nog een deel van te zien. Sowieso kun je hier wel zeker een aantal films van maken.
Queley Scoton
Schitterend!
Ik heb echt genoten van dit "sprookje". Je zit je constant af te vragen of het nu animatie of echt is. Zeer mooi gedaan. De karakters en hun eigenaardigheden zijn ook goed bewaard gebleven ondanks dat het een grote productie is.
Nog nooit zo genoten van een stripverhaal verfilming.
Je diskwalificeert jezelf als objectief om je direct daarna als objectief te betitelen... raar maar waar.
Dat je Kuifje inferieur noemt aan Amerikaanse comics en dan ook nog kinderlijk is triest. Kun je mij een "comic" noemen waarin hele steden kenmerken en voertuigen objectief werden weergegeven en ook nog politiek bedreven werd? Dat jij een voorkeur heb voor overdreven fantasy strips zonder enige relatie met de realiteit is best maar om dit uit te drukken in 1 ster voor deze onderhoudende uiterst mooi gemaakte film riekt nergens naar objectiviteit.
Naomi Watts
Nee hoor, als niet kuifje fan ontkracht ik dat nog niet. Al is het inderdaad onmogelijk ehct objectief te zijn, intersubjectiviteit dekt de lading beter.
Niet triest, maar subjectief.
Die zijn er genoeg, alsof dit enig referentiekader is voor kwaliteit.
Vreemde aanname. Ik heb nergens aangegeven dat ik louter fantasy comics lees maar soit. Ook zijn er genoeg "realistische" comics. Ook vind ik realisme geen referentiekader voor kwaliteit.
Zoals ik al aangeef is het inderdaad mooi gemaakt maar houdt het daar op. Jij hebt sowieso weinig te zeggen over hoe ik een film moet beoordelen. Jouw smaak of die van de massa lijkt me al helemaal geen wenselijk referentiekader.
Queley Scoton
@Naomi,
Goed dat je inziet dat het niet objectief was. Het kan best hoor maar dan juist door mensen die niet vooringenomen zijn. Iemand die de bron infantiel noemt en vervolgens het product kinderachtig diskwalificeert zich wel heel erg.
Behalve de comics waar ook films/animaties van zijn gemaakt ken ik er geen. Ik lees liever boeken zonder plaatjes ook al toen leeftijdgenootjes zich zoals jij dat uitdrukt met kinderlijke boekjes bezig hielden. Vandaar ook mijn vraag aan jou, helaas geef je geen antwoord. Ik heb niets met Hergé of Kuifje en ben alleen bekend met hem vanwege de specifieke kenmerken van de strips als het realisme en zelfs racisme waar hij vaker mee in verband is gebracht. Juist hierom verbaas ik me als iemand die (zoals ik opvat,) superhelden achtige comics las vervolgens realistische strips kinderlijk noemt. Maar verlicht me beste Naomi en vertel welke niet infantiele superieure Amerikaanse strips er zijn.
Dit vind ik een vreemde opmerking voor elk persoon die deze site bezoekt. Dat je mijn smaak na 1 beoordeling meent te moeten diskwalificeren is al opmerkelijk maar de smaak van de massa is naar mijn bescheiden mening juist het hele idee achter moviemeter.nl
mijnadres1
Goede verfilming, spannend maar vooral goed gemaakt, de lat voor deel 2 ligt hoog. was even wennen de eerste vijf minuten maar daarna lekker genieten. Zeker 4 punten kijk al uit naar deel 2
Banjo
- 2038 berichten
Wat een misplaatste humor! de hele film door, ik heb geen moment gelachen...
En dan die Actie te overdreven en te veel.. dat heeft een kuifje helemaal niet nodig.
het zag er allemaal wel prachtig uit! dat moet gezegd worden.
2 1/2 ster
@Naomi,
Lol. Als je op basis van de infantiele (ja, ik vind het oprecht infantiel) humor wil stellen dat de inhoud hier zo verfijnd is moet je zelf weten maar een vers gedraaide drol kan je aan mij niet verkopen als satékroket. Helaas.
Mijn favoriete graphic novel Watchmen bvb. Ook in verschillende lijstjes wat betreft topliteratuur terug te vinden. Naast de Dostojevski's. Zie overigens niks van Hergé staan.
Al is een wie heeft de langste discussie helemaal niet aan de orde nu, ook mijn liefde voor graphic novels heeft weinig te maken met mijn beoordeling voor deze film.
Diskwalificeren niet, maar enige waarde heeft het niet voor mij. Daar is je bagage (wat betreft stemmen) veel te mager voor imho. De smaak van de massa vind ik in veel van de gevallen niet representatief voor mijn opvatting wat betreft cinema.
Ludovic
Grootse avonturenfilm! Vond de beelden echt geweldig. Of het nou heiligschennis is volgens fanatici van de boeken, of niet, Spielberg heeft er een zeer mooie film van gemaakt. Ik ben aangenaam verrast.
le-nnart
Misschien moet je kuifje fan zijn om dit leuk te vinden, maar ik vond er niks aan.
Ik was enthousiast naar aanleiding van de trailer, maar de echt film sprak me niet aan.
Wel ontzettend mooi gemaakt allemaal, maar ik ga 'm geen 2e keer bekijken.
notsub
Jammer dat de actie zo over de top gaat, Kuifje is volgens mij meer gebaat bij een aanpak met meer suspense. De opzet is verder wel gaaf en Bobby is natuurlijk weer een leuke oude bekende. De stripboeken kan ik me nog wel voor me halen en dan is het grappig de twee Janssens te zien stunten en kapitein Haddock te horen vloeken. Al kan ik me niet herinneren dat hij zo heftig dronk. Het was leuk om dit een keer te zien, toch heb ik het niet zo met animatie. Het gaat te snel op een Disney tekenfilm lijken.
dennis013
@naomi, sorry maar je gedraagt als een snob. Dat semi-literair geneuzel gelooft niemand meer door eerst Kuifje inferieur en kinderlijk te noemen. Het is zeker een strip van betekenis gezien de historie en politieke lading die Hergé er aan gaf. Wat mij betreft gaat Kuifje qua historie, sfeer en gevoel ver over alle andere strips heen. Zal wel jeugd-sentiment zijn aan mijn kant. (Je noemt Watchmen; naar mijn mening één van de slechtste films die ik ooit gezien) Al moet ik zeggen dat ik deze film niet 'helemaal super' vond. Sommige actie scènes waren echt te veel van het goede en ik had het idee dat er wel erg veel verhalenlijnen uit verschillende strips in deze film gestopt zijn, maar daar kan ik me in vergissen aangezien ik die strips al jaren niet meer gelezen heb.
Maar al met al een knap gemaakte film, vol met humor en zeker de moeite van het kijken waard als je vroeger de strips las.
Povertjes.
Nooit zoveel met Kuifje gehad, al heb ik best wel wat albums thuisliggen. Uit een tijd dat ik nog zowat alles qua strips verslond. Blijkbaar hebben de meeste mensen Brussel herkend in het eerste deel van de film, ik dacht eigenlijk dat ze de setting naar London verplaatst hadden. Nu passen de Kuifje personages daar ook wel een beetje in, maar het Britse accent doet mij absoluut niet aan Brussel denken.
Verder valt meteen op dat er technisch geen speld tussen te krijgen is. Enorm indrukwekkend. Het is jammer dat de visuele stijl dat zelf niet is. Raar dat de traditionelere begincredits ook niet de moeite doen om de stijl van de originele strip te benaderen, de motion-capture werkte in ieder geval niet echt. In theorie geen slechte optie, maar de wat onnozele achtbaanrit die de film verder is wordt niet geholpen door realistische visuals.
Ook erg veel last van Kuifje's hoofd. Leek vaak op iemand met het Down syndroom, niet zoals ik me Kuifje herinnerd. Er klopte in ieder geval iets serieus niet aan z'n gezicht. Bij Haddock had ik er veel minder last van, bij Rackham had ik vooral het idee dat Spielberg zelf de rol van slechterik voor z'n rekening nam.
Verder een aaneenschakeling van actiescenes, maar geen enkele die weet te amuseren. Ik ben halverwege ook 10 minuten in slaap gevallen, bleek geen bezwaar om de film gewoon verder te kijken. Zelfs de ongetwijfeld spectaculair bedoelde afdaling in het stadje is rommelig en saai. Een opeenstapeling van clichés die zo'n scene niet verdient. Het is daar dat de onbekwaamheid van Spielberg zich het hardst laat gelden.
Het technische aspect heeft mij doorheen de film gesleept, verder was het duffe ellende. De perfecte Spielberg film dus.
Naomi Watts
Het kan zijn dat ik er naast zit maar ga er maar op na hoeveel het hier hebben over jeugdsentiment. Zo gek lijkt het me dan niet dat ik Kuifje kinderlijk vindt.
Dat zal best zijn, ik zie het alleen niet.
Dat is je goed recht, net als dat het mijn goed recht is dat ik vind dat de strip kwalitatief niet zo best is.
Ik heb het dan ook over de graphic novel
Het zal best dat je als fan zijnde dit allemaal geweldig vindt, ook helemaal niet zo gek. Als je even terug leest probeer ik met mijn voorliefde voor comics helemaal geen populariteitsstrijd te houden of dit tegenover Kuifje te zetten. Ik gaf alleen aan dat ik in mijn jeugd en nu Kuifje en dat soort strips inferieur vindt aan comics. Gewoon persoonlijke voorkeur.
Tarkus
Mooie gemaakte film, met veel respect voor de originaliteit van de Kuifjesverhalen.
Maar ik vind de manier waarop de film werd gemaakt niet zo goed, ik hou helemaal niet van het procedé waarin echte acteurs de rollen spelen maar nadien als animatie op het scherm worden gebracht. Ofwel maakt men een animatiefilm, of wel een live action, met echte acteurs in een animatieachtergrond. Maar ieder zijn smaak natuurlijk, ik ga ook niet ontkennen dat het niet mooi zou zijn.
Het scenario van deze film had naar mijn mening ook iets beter gekund, maar je herkent wel de oorspronkelijke verhalen, en dat is toch de bedoeling dacht ik.
Het is wel eens leuk om deze prent te bekijken, en daaraan kan de ganse familie meedoen, vooral hondenliefhebbers zullen kunnen genieten van de fratsen van Bobby.

Tintin et le Lac aux Requins
1972

Tintin et les Oranges Bleues
1964

Tintin et le Mystère de la Toison d'Or
1961

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

Ernest et Célestine
Animatie, 2012

Rundskop
Misdaad / Drama, 2011
riddlecaptainschatmoroccoliquorschattenjachtgebaseerd op stripsunken treasure plotverslaggevertintinjaren 503d