Genre: Misdaad / Thriller
Geregisseerd door: Joel Schumacher
Met onder meer: Nicolas Cage, Nicole Kidman en Cam Gigandet
Releasedatum: 5 januari 2012
Plot Trespass
"When terror is at your doorstep. You can run. Or you can fight."
Een echtpaar (Nicolas Cage & Nicole Kidman) wordt gegijzeld door vier agressieve misdadigers die een grote slag willen slaan. Er ontstaan echter complicaties die voortvloeien uit een reeks aan onverwachte ontdekkingen van verraad en bedrog. Er blijken namelijk banden te zijn tussen de familie en de gijzelaars.
Kyle Miller
Kendra
Jake
Dylan
skipy05
Ik vond het een erg goede film. Is hier echt ondergewaardeerd. spannend van begin tot het einde. Verhaal was erg goed. Nicolas Cage en Nicole Kidman vond ik toch wel goed spelen.
Vermakelijk tussendoortje voor Schumacher.
Dat Schumacher wel overweg kan met single-location films wist is al, al boet hij hier wel een klein beetje aan spanning in af en toe. Komt omdat de kaarten zowat elke vijf minuten anders komen te liggen, daar waar er bij een Phone Booth een subtieler spelletjes aan de gang was.
Toch vond ik Cage's personage leuk. Niet alle twists mogen dan even verrassend zijn, Cage verhult ze goed. Hij zorgt er dan ook voor dat deze film makkelijk uit te zitten is.
Schumacher mist hier wel een beetje van z'n visuele flair en hoewel de film al best kort is had er nog wel een kwartiertje afgekund denk ik. Dan rest er vooral een aardig filmpje wat aardig genoeg is om een keer te zien, maar waarschijnlijk weinig herkijkwaarde heeft.
Diederik58
Niet zo goed.
Op zich wel aardige wendingen. Maar helaas werd in de film al verraden waar het toe zal leiden.
Kidman en Cage zijn altijd wel de moeite waard om naar te kijken.
Leuk filmpje, dat niet zo heel bijzonder is, maar toch wel vermakelijk is om naar te kijken.
De film speelt zich grotendeels in het huis af, maar weet toch de gehele speelduur wel te boeien. Cage en Kidman vormen op papier een redelijk apart koppel, maar in de praktijk werkt het goed. Vooral Cage voegt, door een aantal opmerkingen, de nodige humor toe aan zijn personage. Kidman is stijlvol en straalt hier vooral een hoop charisma uit.
Verder bevat de film een hoop twists, waardoor de kaarten er bijna elke vijf minuten weer anders voor staan. De ene twist is beter en minder geforceerd dan de andere, maar toch slaagt Schumacher er in op alles behoorlijk geloofwaardig te houden.
Uiteindelijk eindigt het wel een beetje zoals verwacht, maar ondanks dat gegeven is de aanloop er naar toe wel leuk. Het is geen film die lang zal blijven hangen, maar luchtige en makkelijk kijkbare films zijn op zijn tijd nooit weg en dit is er toevallig zo'n eentje.
erpunited
Lekkere film. Spanning van begin tot eind. Beetje ongeloofwaardig af en toe, maar verder lekker om een keer te kijken. Nicolas cage vond ik niet altijd even geloofwaardig overkomen. Het acteerwerk was verder prima.
Rudie
Ik heb deze film uitgekeken en was daarna ontzettend moe.
Dus... als je een film wil zien om te kunnen slapen is deze wel een goeie:-)
1* voor de moeite.
Number23
Hmm niet echt overtuigend dit. Het idee is op zich wel leuk en er kan wel wat uitgehaald worden, maar de film verzuipt in onnodige, belachelijke plotwendigen en overbodige personages. Een van de grote irritaties is het vriendinnetje van de leider, waarom neem je zo iemand uberhaupt mee naar dit soort klus?? Compleet misplaatst. Ook het subplotje van de jongere broer die lijdt aan flinke psychose en hopeloos verliefd is op Kidman en daardoor zijn eigen broer neerknald is waardeloos en lachwekkend. Slechte rol ook van Gigandet. Rest van de cast presteert wisselvallig. Kidman laat zien dat ze het kan, maar aangrijpend is het niet en ze komt niet verder dan beetje schreeuwen en bang kijken. Het is wel weer eens leuk om Dash Mihok te zien in een rolletje van betekenis. Mendelsohn haalt alles uit de kast, maar het interessantst om naar te kijken is Cage. Hij geeft alles wat tie heeft en valt soms door de mand, maar zijn moed is te waarderen. Lastig personage om te spelen, dus respect.
Rodger
wel aardig... duurde gelukkig maar 90 minuten.. maar redelijk om een keer te bekijken..
2.5**
brandon
brandon
:Y
perceived
Leuk.
Niet bijster origineel, wél goed uitgevoerd. Spannend en onderhoudend. Acteerwerk is prima, al kunnen Cage en Kidman het stukken beter. 6.5/10*
redmirow
Brr wat een langdraderige film zeg, de plotwendingen zijn zo ongeloofwaardig dat het irritant werd ,na zo'n 60 minuten had ik het gevoel van schiet de boel maar gewoon plat dan zijn we er vanaf. Wat een misser van Cage, en die botox queen is zo enorm niet leuk om naar te kijken.
Het is een film om snel te vergeten
El ralpho
Van dik hout zaagt men planken
Zo nu en dan levert het best wat op om naar de Sneak te gaan. Zeker als je bij een film zoals Trespass beland die misschien niet bijster origineel is maar toch kunt onderverdelen onder de categorie van aardige nagelbijters.
Want al zaagt men van dik hout planken bij de laatste Schumacher productie, als de raderen boven niet al te volop draaien kun je als kijker aardig vermaakt worden. Dit is mede te danken door acteer kanonnen Cage en Kidman die allebei een leuke rol neerzetten. Vooral prettig Cage ook weer in een goede rol te zien na het erbarmelijk Drive angry in gedachten te hebben. Ook aanstormend acteer talentje die ik ook al voorbij zag komen in Trust -Liana Liberato- komt hier weer voorbij. Ik denk dat we in de toekomst nog best wel eens meer van haar kunnen gaan horen. Ook de bijbehorende cast doet het verder goed.
Dit weet ervoor te zorgen dat het luchtige en veelal ongeloofwaardige verhaal al snel minder opgemerkt wordt als je eenmaal in de film zit. Er zijn namelijk een aantal zaken die niet naar behoren worden uitgewerkt. Er zijn scene's die zo ondoordacht en ongeloofwaardig uitgewerkt zijn waardoor je constant het idee hebt dat het anders/beter in elkaar gezet had kunnen worden gezet. Ook het inmiddels alom bekende cliché van een politie patrouille die poolshoogte komt nemen kennen we nu zo onderhand wel. Misschien nog leuk in de tijd dat films zoals Panic room net verschenen maar anno 2011 zorgen deze scene's bij mij eerder voor een afknapper dan dat ze een film spannender maken.
Genoeg aan te merken op Trespass dus. Toch zijn veel van de plottwists die de film kent leuk. En ook al is het verhaal met momenten erg ongeloofwaardig, een buil zul je je beslist niet aan de film vallen. Aardig kijkvoer.
Mood Indigo
slecht en saai toneelstuk
het einde van de film niet gehaald door de pure bullshit dialogen van Cage.
Noodless
Redelijke thriller waarin vooral de cast de film weet te redden. De plot vertoont heel wat ongeloofwaardige toestanden, clichés en vergezochte plottwisten die de film niet echt spannend maken. 6/10
Kricky
Vond er niks aan. De personages waren onwaarschijnlijk en wisten echt geen enkel moment te boeien. Het kon mij ook niet veel schelen wat er met hen zou gebeuren. Ik heb m met veel moeite af kunnen kijken,
Een misser van Cage
gijsvogel
Was gisteren in de bios en daar draaide de trailer op de schermen bij de kassa's.
5 januari pas in de bios...
Het lijkt er bijna op dat deze film expres gelekt is in het pindakaas circuit.
(geen idee met welke reden verder)
SaNDuTjE
Gelekt is een groot woord... film is in de US op 1-11 op dvd/blu-ray verschenen.
Norman Mailer
Moet deze film nog de bioscoop in?!
Niet kijken, gewoon niet doen – zéker als je reeds enige, begrijpelijke, Cage-intolerantie kent.
m1chel
- 1948 berichten
Leuke thriller vol clishé's en spanning. Volstrekt ongeloofwaardig ik bedoel het beveiligings bedrijf belt op en het meisje komt er mee weg door te zeggen dat ze stiekem een feestje heeft gehouden, lekker bedrijf
en dat is nog maar een klein dingetje uit de reeks die ik kan gaan opnoemen maar niet ga doen. Gewoon lekker verstand op 0 en lekker kijken naar Nicole (wat blijft die vrouw toch mooi).
Voor een avondje lekker onbezonnen bullshit kijken zou ik deze film zeker aanraden, ik heb me prima vermaakt.
Matige thriller met een goede maar verspilde cast en een steeds ongeloofwaardiger wordend script. De opbouw is best spannend en het eerste uur kan ermee door, maar naar het einde toe loopt alles hopeloos vast in een moeras van belachelijke wendingen. Visueel ziet alles er gelikt uit en de film is door regisseur Schumacher vakkundig in elkaar gezet, maar inhoudelijk schiet Trespass gewoonweg te kort.
ernstkrijger
Vermakelijke film, Cage is altijd wel mijn favoriet , hij heeft uiteraard betere films op zijn naam staan.Toch kijkt deze film wel lekker weg,Je weet al in het begin hoe het afloopt natuurlijk,maar dat betekent niet dat hij voorspelbaar is.By the way Als een politie agent je vraagt hoeveel personen erin huis zijn dan weet je al bij voorbaat dat dit geen zuivere koffie is. 2 stemmen
Wat een slechte en flauwe misdaad/thriller was dit die vol met onnozelheden zit. Naarmate de film vordert wordt het alleen maar slechter en slechter en de geloofwaardigheid van het hele verhaal is nul komma nul en werkt vaak op de lachspieren. Boeiend en spannend wordt het ook nergens en je bent na 90 minuten blij als deze onzin voorbij is. Het einde was bijna om te huilen zo slecht en flauw.
Als je cast van deze film ziet zou je denken dat het wel eens wat kan zijn maar zelfs die stelt enorm teleur. Nicolas Cage ging nog wel maar echt overtuigend was hij nu ook niet bepaald. Het dieptepunt was eigenlijk nog Nicole Kidman die echt overdreven nep en zeer ongeloofwaardig speelt. Ze zag er ook nog eens erg nep uit in deze film terwijl ze in de laatste film die ik van haar gezien heb te weten "Rabbit Hole" er best fraai uitzag en daarin speelde ze ook zeer goed. Het was ook totaal geen rol voor haar deze film. De misdadigers (o.a. met Cam Gigandet) waren trouwens ook allemaal van een bedroevend slecht niveau, vooral bimbo Jordana Spiro.
Ik kan alleen maar adviseren om deze film niet in de bioscoop te gaan bekijken want het is gewoon zonde van het geld maar nog erger zonde van je tijd.
menacedennis
Aardige film. Niet echt hoogstaand maar kijkt toch wel lekker weg.
Moet toch ook toegeven dat dit een mindere film van Kidman is. Heb ook een beetje het idee dat ze deze film puur voor het geld heeft gedaan.
Leuk filmpje voor op een druilerige dag.
robvdwal
Ik persoonlijk vond dit een leuke film om 's avonds lekker in bed te kijken, maar om hier een kaartje voor te kopen voor de bioscoop, nee! Spannend en verassend, maar niet erg vernieuwend.
m1chel
- 1948 berichten
cloffie
In het eerste half uur had ik zoiets van 'laat maar komen zo'n misdaad- thriller, maar hoe meer er gebeurt in de film, hoe slechter 'ie wordt. Aardige film las ik hierboven, maar dat nog niet eens!
Cage start onder zijn niveau, maar de dialogen kan hij niet aan. Kidman start redelijk maar het acteerniveau van beiden komen ook niet hoger dan dat. Ook de acteerprestaties van de misdadigers stellen teleur.
Het verhaal is loom en komt maar niet op gang, wat een tergend dralerig verhaal. Bij een (misdaad-) thriller wil je van spanning je pantoffels opeten, dit gebeurde niet. Ik ben zelfs in slaap gevallen, wat me eigenlijk nooit gebeurt!
Ik had meer verwacht van een film van Joel Schumacher. Wat een slecht eindresultaat! Max. 2 pnt.
movie-edje
Smaken verschillen, en maar goed ook!
want ik heb me goed vermaakt met deze film,
Criminelen waren lekker op dreef om Kidman en Cage te terroriseren, en dat alles in de 100 loopt.
Spanning en sensatie genoeg, om je 91 min te vermaken!
Meneer Bungel
''This film broke the fastest-ever-from-theaters-to-Home-Video record previously held by 2003's From Justin to Kelly. That film took 29 days to get to DVD, Trespass made it in only 18.'' bron.
Ik weet niet helemaal waarom, maar toch ben ik wel benieuwd naar deze.

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan