Genre: Misdaad / Thriller
Geregisseerd door: Joel Schumacher
Met onder meer: Nicolas Cage, Nicole Kidman en Cam Gigandet
Releasedatum: 5 januari 2012
Plot Trespass
"When terror is at your doorstep. You can run. Or you can fight."
Een echtpaar (Nicolas Cage & Nicole Kidman) wordt gegijzeld door vier agressieve misdadigers die een grote slag willen slaan. Er ontstaan echter complicaties die voortvloeien uit een reeks aan onverwachte ontdekkingen van verraad en bedrog. Er blijken namelijk banden te zijn tussen de familie en de gijzelaars.
Kyle Miller
Kendra
Jake
Dylan
madamp
Wat een saaie en slechte film, ik irriteer me gigantisch aan het botoxhoofdje van Nicole, haar gezichtsuitdrukkingen zijn hierdoor zo slecht en ongeloofwaardig. Ben blijven kijken, hopend op meer actie, helaas
bawimeko
Oei, wat een doordeweekse film! Twee hoofdrolspelers en regisseur in vrije val; scenario lijkt in tien minuten bedacht en na tien minuten gillen en schreeuwen over en weer weet je al hoe het gaat lopen (zelfs de plotwendingen zijn plichtmatig). Eén van de slechtste films ooit.
Gedep
Zeer magere film. Het verhaal gaat alle kanten op. Dan heeft die het gedaan, dan is de ander weer verdacht. Matig, matig.
Cage maakt inderdaad steeds slechtere film.
mnrk
Deze film van Joel Schumacher was niet slecht maar ook niet goed...
Het verhaal is een beetje rommelig en had zeker veel beter uitgewerkt kunnen worden,maar er gebeurde genoeg waardoor de film toch aangenaam was om naar te kijken....
Nicolas Cage is niet helemaal op zijn plek in deze film en van Nicole Kidman mag je toch zeker meer verwachten.... Liana Liberato speelde haar rol danwel weer goed...
Baggerman
Zeer matige thriller waarbij de acteurs mij niet echt overtuigden in hun karakters. Cage en Kidman vond ik nog mwoah, maar de boeven mogen echt terug naar de acteurschool. De verwikkeleingen herhalen zich steeds en op een gegeven moment denk je werkelijk dat de dvd in een soort van loop zit, want er wordt maar geen einde aan gebreid! De uiteindelijke 'onthullingen' vond ik ook niet erg schokkend of origineel.
nightbreed
Wat een mislukkig (heel erg irritant en slecht script). Van Cage verwacht ik meestal niet beter, maar van Kidman had ik dit toch niet verwacht.
Mars4i
Tegen beter weten in toch maar gaan kijken. En helaas had de meerderheid hier gelijk. Een van de slechtste films die ik ooit gezien heb. Dat de combinatie Schumacher/Cage/Kidman zich hier aan uitgeleend heeft verbaast mij zeer. Ten eerste is het script zeer zwak. Ten tweede lijkt de uitvoering bijna komisch bedoelt (o.a. die maffe bivakmutsen/maskers, die ze ook nog eens continu op en af zetten. Dat met die spuit? Bewakingsdienst die zich in de wacht laten zetten......... Dit moet Schumacher toch wel aangerekend worden. Schumacher is toch al zeer onvoorspelbaar, met afwisselend goede en zeer slechte films.
Scorpio11
Nicolas Cage en Nicole Kidman onwaardige film. Ze zullen het wel gedaan hebben om hun bankrekening aan te vullen maar deze film is zonde van je tijd. Veel te langdradig.
Aapje81
Trespass is een hele matige en oppervlakkige film. Het scenario en de dialogen zijn werkelijk om te huilen maar door het belachelijke acteerwerk heb ik me zo nu en dan best vermaakt. Nicolas Cage staat erom bekend dat hij geen enkele rol kan weigeren en ook hier laat hij zich weer van zijn slechtste kant zien maar ik vergeef het hem graag.
Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor Nicole Kidman. Zij heeft een aantal erg goede films gemaakt en dan is dit wel een groot contrast maar toch vond ik dit qua amusementswaarde zeker niet haar slechtste film.
Het ergste zijn echter de boefjes. Vooral Cam Gigandet kan absoluut niet acteren. In Twilight en Never Back Down was hij nog net te pruimen maar als hij echt moet actereren zoals hier dan valt hij genadeloos door de mand.
De absolute troef van de film was voor mij Liana Liberato als de dochter van Cage en Kidman. Zij was al erg overtuigend in Trust en wat ze hier laat zien is weer heel behoorlijk. Ben benieuwd wat zij in de toekomst nog meer gaat brengen.
Korton Schumacher doet wat hij altijd doet. Een onderhoudende film maken die niet altijd garant staat voor kwaliteit.
Matig.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Niet best. Schumacher weet ook hier net als Phone Booth een film goed op te vullen op praktisch 1 locatie, alleen werkt de film niet helemaal. Dit soort overacting en geschreeuw kan ik soms best goed waarderen, hier dus niet. Wat de weinige locaties wel als nadeel brengen is dat er gewoon teveel kansen en mogelijkheden ontstaan om iets meer te doen als politie bellen/vluchten/etc. Ik ga hier geen opsomming van maken, als je de film hebt gezien snap je denk ik wel wat ik bedoel. Verder heb ik i.t.t. sommigen geen probleem met de bochten waarin het verhaal zich wringt (al mist het wat aan spanning/opbouw erin), maar wel dat de misdadigers zo nodig een heel verhaal mee moeten krijgen, boeien doet het namelijk verre van. Uit te zitten, maar meer ook niet.
Decec
Een redelijk misdaad/thriller film...
Prima verhaal, maar niet echt spannend verhaal...
Redelijk acteerwerk...
Bekende acteur Nicolas Cage en bekende actrices
Nicole Kidman en Liana Liberato (Trust)...
Prima achtergrond geluid/muziek (Dolby Digital)...
Mooi HD kwaliteit...
Jammer, geen topfilm...
Elineloves
Mijn god, hadden de acteurs er geen zin in?
Wat een slecht, zielloos acteerwerk zeg. Zelfs van Kidman en Cage, die ik normaal toch goed te pruimen vind. Het verhaal rammelt langs alle kanten en is totaal niet boeiend gebracht, om nog maar te zwijgen over de tenenkrommende dialogen.
Gekrijs, geschreeuw en gejank. Van spanningsopbouw is er geen sprake want het is zo lomp gebracht dat een boeiende sfeer ontbreekt. De plottwists zijn verre van inventief en raken kant noch wal. Ik kreeg er zelfs hoofdpijn van, en dat lijkt me nou niet echt de bedoeling. Of dat nou door dat eeuwige gejengel en lawaai kwam of door het feit dat de personages zo dom zijn dat ze je op de zenuwen werken weet ik nog steeds niet. Zelfs Cam Gigandet, die ik echt hartstikke cute vind, kon dit niet redden.
Nu heb ik Secuestrados (2010) nog op het programma staan en ik las dat die film vergelijkingen heeft met deze film, hopelijk gaat die mij beter bevallen.
orbit
- 12092 berichten
Matig filmpje van La Kidman en La Cage, beetje de draad kwijt kennelijk en ook de scriptschrijver en regisseur, alhoewel we van Schumacher wel wat gewend zijn op dat vlak. Kon nergens boeien en zal never nooit een indruk achterlaten. 2,5* is nog royaal, maar komt door de spaarzame spanningsopbouw die zo nu en dan even wordt gecreëerd.
Icer
Zeer matige film met een continue gillende Nicole Kidman
Heldendaad - niet meer doen of ik knal je neer - gillen - bang - heldendaad - niet meer doen of ik knal je neer - gillen - bang - heldendaad - niet meer doen of ik knal je neer - gillen - bang - heldendaad ...
david bohm
Dertien-in-een-dozijn home invasion film met een verhaal dat op de achterkant van een bierviltje past. Het acteerwerk van met name Cage en Kidman is matig, gauw vergeten dit.
nadrin
Cage zeer sterk in deze best wel spannende film.
Kidman was zeker niet overtuigend.
En wel een vreemd einde.
Stijn B.
Zo een typische thriller met een overvloed aan plotwendingen waarin de meerderheid van weinig originaliteit getuigen.
Joel Schumacher is een typische modale regisseur: veel middelmaat en slechts zelden een parel in zijn carriere (Phone Booth, Falling Down)
Deze film valt overduidelijk in de middelmaat. Snel vergeten filmpje
Norma
Kidman en Cage zaten zeker om een extra zakcentje verlegen, dat ze tekenden voor dit flutscript. In de jaren ‘90 was het misschien nog aardig geweest, maar nu hebben we zoiets al zo vaak voorbij zien komen dat het gewoon gênant aanvoelt, zo onorigineel als dit verhaal is. Ik hoopte voortdurend op een verrassende wending, maar die kwam niet.
Cage en Kidman kunnen niet echt slecht zijn, maar ze hebben hier weinig anders te doen dan zich met veel geschreeuw en wanhopige blikken door het verhaal heen worstelen.
ambrosini
film vond ik erg saai, hoeze kunnen 2 ijzersterke hollywoodsterren geen leuke film maken??
insaniyet
Zij zijn de acteurs, dus ze zijn verantwoordelijkheid voor het acteerwerk.
Niet voor de gehele film.
Voor de rest vind ik deze film zeer matig.
ambrosini
Zij zijn de acteurs, dus ze zijn verantwoordelijkheid voor het acteerwerk.
Niet voor de gehele film.
Voor de rest vind ik deze film zeer matig.
Acteurs, zoals Cage en Kidman.. kunnen ook bijdrage leveren aan scripts..
dvdfreak123
Geen hoogvlieger deze.
Maar heb me toch niet verveeld tijdens deze film. Film zoals vele geeft niets origineels ofzo maar moet ook niet vindk ik. Gewoon gedachten op nul en kijken. En dat vind ik prima . Had er ook niet meer of minder van verwacht.
destoep
wat een slappe hap , zo zie je maar weer .....nobody is perfect , wat een rommel , wat zullen ze zich geschaamd hebben met de primaire .
Marino96
leuke film om één keer naar te kijken voor de fun. Je moet deze film zeker niet kijken als je uit bent op een briljant verhaal, want dat zit er in deze film niet echt in. In het ene moment gaat het verhaal over het ene en dan weer het andere.
Omdat de film er nog wel vlotjes doorheen ging geef ik deze film een 2,5
Gang_Star
Slecht werkje.
Zowel de regisseur als Cage en Kidman kunnen beter. Deze misdaad/thriller is flink voorspelbaar en het acteerwerk is erg zwak. Het script is ronduit belabberd en saai, en kent vrijwel nergens een spanningsopbouw. Daardoor blijft de film voorspelbaar en dus ook erg saai.
imagic
Als ik het zo lees sla ik deze vanavond op TV maar over. Zelfs de beschrijving is fout
"Er blijken namelijk banden te zijn tussen de familie en de gijzelaars."
volgens mij zou dit moeten zijn "Er blijken namelijk banden te zijn tussen de familie en de gijzelnemers" de familie en de gijzelaars zijn hetzelfde, logisch dat er dan banden zijn
K. V.
Met zo'n cast zou het toch een topfilm moeten zijn, niet dus. De film begon nochtans redelijk, maar al gauw ging het vlug bergaf. Heel veel geschreeuw, maar qua verhaal stelde het allemaal niet zoveel voor. Er zaten ook redelijk wat domme beslissingen die de personages namen, zodat het niet zo geloofwaardig overkwam.
De film vliegt wel vlug voorbij, maar is tevens ook weer vlug vergeten. Een ideaal tussendoortje voor een druilerige dag, maar zeker geen meesterwerk.
Leno
Waardeloze film met een belabberd verhaal, waardeloos acteerwerk en irritante karakters. Cage is ver afgezakt en is de laatste jaren zelfs vervelend om naar te kijken.
De Knip
Weinig goeds aan deze film, denk zo'n beetje met 25 plotwendingen. Dat kan gewoon niet.

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

Matchstick Men