• 9.378.495 stemmen

Releasedatum: 10 maart 2011

• Disney+ Bekijk via Disney+
  • meJane Bekijk via meJane

Plot I Am Number Four

"Three like him have already been killed…he is Number Four."

Negen buitenaardse baby's met menselijke kenmerken vluchten van hun thuis planeet Lorien om zich te verschuilen op Aarde. Ze worden gevolgd door de Mogadorians die hun eigen planeet vernietigd hebben om de baby's op te sporen. De baby's hebben allemaal een eigen lijfwacht en ze zullen superkrachten krijgen wanneer ze ouder worden. Ze hebben allemaal een nummer van één tot negen en kunnen ook alleen in die volgorde vermoord worden. Number Four (Alex Pettyfer), ook John Smith genaamd, verhuist naar Paradise, Ohio en wordt vrienden met de vriendelijke fotograaf Sarah. Na zijn hele leven op de vlucht te zijn geweest is Number Four verliefd geworden en heeft hij iets om voor te vechten.

John Smith / Number Four

Sarah Hart

Number Six / Maren Elizabeth

Mogadorian Commander

Mark James

avatar van Theunissen

Jezus wat een flauwe zeikfilm was dit. Het eerste uur is echt tenenkrommend slecht en pas op het laatste wordt het een beetje leuke vanwege de Mogs (die hadden ook nog humor) en de wezens. Het verhaal is flauw en barst van de clichés en heeft veel weg van de Twilight Saga (ook vreselijk). De cast (m.u.v. Timothy Olyphant) bakt er ook nog eens weinig van en overtuigt nergens. De beste acteur was eigenlijk nog de hond en dat zegt genoeg over de rest.

Ik ben duidelijk te oud voor deze onzin en zoals "b00ts" hierboven ook al aangeeft is deze film vooral bedoeld voor personen in de leeftijd van 12 - 18 jaar. Op het vervolg zit ik in ieder geval niet te wachten of Teresa Palmer moet al uit de kleren gaan Maar omdat deze film al enorm preuts was zal dat er zeker niet inzitten.

avatar van CowsSayMoooo

CowsSayMoooo

Kijkt lekker weg.

avatar van vulliw

vulliw

Wat een slechte film, en er zal wel weer een vervolg komen !!!

avatar van jeeke21

jeeke21

Was best een aardige film ! Beetje traag in het begin wat naar het einde toe toch wordt gegemaakt ...

avatar van scumfrog

scumfrog

Redelijk, maar 13 in een dozijn....

avatar van dulcinea

dulcinea

Ik ben iets positiever hoor, na heel wat teleurstellingen in dit tiener sci fi/ fantasy genre vind ik dit nu net een van de betere. Verhaal blijft boeien, acteerwerk is in orde en de effects mogen er ook zijn. Ik heb me geen moment verveeld, laat dat vervolg maar komen!

avatar van jan14

geweldig verzonnen verhaal maar het tienergedoe in het begin is saai als wat

actie op het eind is wel leuk om te zien

avatar van pindope

pindope

Kutmuziek in de film maakt het traag

avatar van pindope

pindope

Ik denk dat ik er mee kap hij staat nu op 40 min moet nu echt iets gebeuren hoor !gelukkig zit ik nu niet in de bios zzzzzzzzzzzz saaie muziek ook

avatar van grandpa

grandpa

Theunissen schreef:

Vaak niet met Theunissen eens maar over deze geen discussie. Netjes verwoord!

avatar van Reinbo

Matige Twillight achtige variant op X-men/X-Files. De opbouw duurt met 5 kwartier veeeeeel te lang en de uiteindelijke actie is teleurstellend. Zwak.

Krappe 2*

avatar van rickyboy102

rickyboy102

Een hoog deja-vu gehalte kreeg ik van deze film. Niet heel slecht, maar zeker niet heel origineel.

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Ik zag veel overeenkomsten zoals ook andere reviews aangaven met het verloop in de film jumper. Nu ik dit zo schrijf, ik zag zelfs meer dingen die gestolen waren uit andere films.

Het had allemaal wat grauwer en minder Disney gemogen + origineler.

Al met al een vermakelijke film die helaas geen blijvende indruk achterlaat.

avatar van Nientje1980

Nientje1980

Zeer onderhoudende film.

De effects zijn mooi, en de slechten zij necht kei lelijk.

Vind de fotografe Sarah niet heel erg goed, maar ook niet super slecht. (ze doet het beter in de serie glee)

In het begin komt hij wat traag op gang, maar als hij eenmaal gaat, dan gaat ie ook goed.

Voor ons vrouwen ook niet onbelangrijk dat Number Four leuk is om naar te kijken.

Al met al een leuke film om lekker weg te kijken, en kijk nu al uit naar t volgende deel

avatar van nachtraafje

nachtraafje

Niet mijn genre film.

avatar van diaan11

diaan11

Een uitspraak waar ik me meestal aan erger maar die ik nu niet kan nalaten: er had meer ingezeten.

Verhaal is leuk bedacht en ook nog wel origineel. In tegenstelling tot mijn mede-commentators deed deze me op geen enkel moment aan Twilight denken. Groot verschil hoor, vampieren en buitenaardse wezens .

Deed me wat dat betreft meer aan Smallville denken, vooral ook qua braafheid.

Grootste probleem met de film is de casting want het acteerwerk is belabberd! Als het acteren beter was geweest had de film van mij een ruime voldoende gekregen.

avatar van Theunissen

Qua tiener romantisch flut verhaal had deze film toch veel weg van de Twilight Saga. En of het nu flut vampieren/weerwolven zijn of buitenaardse wezens maakt eigenlijk niet veel uit want ze hadden veel overeenkomsten. Beide wilde namelijk elkaar uitroeien.

avatar van sofripa

sofripa

Minority_Check schreef:

ik had op het eind een beetje zelfde gevoel als jumper

geweldig verzonnen verhaal maar het tienergedoe in het begin is saai als wat

actie op het eind is wel leuk om te zien

Voila, scheelt mij weer schrijven. . Half puntje meer wat mij betreft.

avatar van Steve Scandal

Steve Scandal

Leuke superhero movie! Ok hij zit natuurlijk vol clichés. Maar welke superhelden film heeft bijvoorbeeld nou geen onmogelijke romance met de held? Bijna allemaal toch? Maar om het dan meteen te vergelijken met met andere films of met Twilight? Je weet bij dit soort films van te voren al wat komen gaat en bij deze film pakt het ondanks alles wel goed uit vind ik. Niet super, maar wel vermakelijk. Ik ben iig benieuwd naar de volgende delen.

avatar van nielsiee

nielsiee

Leuke vrijdag avond film meer niet.

avatar van Zinema

Tieners en volwassenen.

Een uiterst clichématig actie-werkje dat bijna enkel en alleen in het leven lijkt te zijn geroepen ter popcorn-vermaak voor de gemiddelde tiener. En uiteraard riekt naar een aftrap van een commercieel succesvolle serie, hetgeen zo maar eens bewaarheid zou kunnen worden. Want hoe weinig bijzonder dit SF-verhaaltje ook is, het vermaakt zelfs de volwassen kijker met de bombastische effecten en het soap-achtige geneuzel.

Goed.

avatar van gillie24

gillie24

Geschreven door de mensen van Walt Disney en geproduceerd door Michael Bay en dan krijg je dit: Een actiefilm voor tieners, dus met een highschool romance. Zeker de eerste 75 minuten gebeurt er weinig en ligt de nadruk te veel op de romance tussen John/Number Four en Sarah (lust voor het oog!!!), daarna komt de actie als Number Six zich meldt (ook een lust voor het oog!!!), maar allemaal nogal braaf. Number Five, Seven en Eight zijn nog niet geintroduceerd, dus een tweede deel is zeer goed mogelijk.

Het verhaal is verder niets nieuws onder de zon, maar toch wel onderhoudend.

Een film die je niet nog een keer wilt zien, maar kijt toch wel lekker weg.

Al met al net aan een voldoende.

avatar van mrwhite

mrwhite

Ben ik de enige die denk dat dit wel eens een voorloper kan zijn waar er binnenkort een serie van zal komen?

Ik had toch echt wel dat gevoel naar het einde toe.

avatar van 2009

2009

mrwhite schreef:

Ik had toch echt wel dat gevoel naar het einde toe.

Tja... Dat 'pilot' gevoel had ik dus ook al snel... Het blijft allemaal een beetje in de lucht hangen bij deze film. Niet zo erg voor een jeugdig publiek maar toch. Vond de Transformer films dan toch een stuk beter.

avatar van gauke

gauke

Wat jammer van het rammelende script en het gebrek aan structuur, anders was deze (wel afgekeken) film een heel leuk tiener-science-fiction-avontuur geweest. Alex Pettyfer heeft het lijf en de uitstraling en Dianna Agron sluit daar moeiteloos bij aan.

avatar van markel66

markel66

In het begin dacht ik echt wat is dit nou weer.

Maar naarmate de film vordert wordt hij beter tot zelfs goed.

De eerste effecten ronduit slecht maar ook daar verbetering.

Zoals de meeste hier al aangeven een tienerfilmpie, maar viel mij 100% mee.

ook wel goed neergezet door de cast, in het begin verwachte ik ook daar niks van.

Met andere woorden even door het begin heen bijten, leuke film.

Van mijn kant een goede voldoende 3,5 ster

avatar van lagaiske

lagaiske

Wederom begrijp ik de negatieve commentaar niet op deze film.

Het verhaal is leuk en bouwt zich langzaam maar zeker op tot de climax.

De Mogs zijn leuk en de actie en CGI zijn meer dan goed.

Ook de soundtrack mag er best wezen.

Ik heb me alvast geen seconde verveeld en deze film bracht alles wat je van dergelijke film hoort te verwachten.

Een min puntje is misschien het deja vu gevoel met heel dat liefdes verhaaltje!(twilight)

Maar verder kan ik hier weinig negatiefs over kwijt.

Voor mij is dit een meer dan matige film!Juist geen topper laten we zeggen!

avatar van lagaiske

lagaiske

Theunissen schreef:

Ik kan me meestal met je recensies volgen en vind ook je persoonlijke top 10 zeer aantrekkelijk maar 1 ster geven voor deze film vind ik toch wel heel belabberd.

Als je wist wat je moest verwachten en dit is je genre niet waarom dan nog kijken en de score van deze film naar beneden halen.Ok het is allemaal wat braafjes en twilight achtig verfilmd,maar 1 ster is toch wel heel streng!Dit geef je toch enkel aan b-films!

avatar van Le_Freak

Le_Freak

Theunissen schreef:

Wat een bullshit commentaar, de film zit helemaal niet verkeerd in elkaar, dat je er niet van houdt oke, maar ga niet iets lopen afzeiken want het is gewoon een lekkere wegkijk film.