• 9.374.429 stemmen

The Blair Witch Project (1999)

Horror / Mockumentary | 86 minuten

Genre: Horror / Mockumentary

Geregisseerd door: Daniel Myrick en Eduardo Sánchez

Met onder meer: Heather Donahue, Joshua Leonard en Michael C. Williams

Releasedatum: 7 oktober 1999

Plot The Blair Witch Project

"Everything you've heard is true."

Drie filmstudenten reizen naar het Black Hills bos om een documentaire te maken over de legendarisch Blair-heks. Na een tijd rondgelopen raken Heather, Josh en Mike verdwaald, onderkoeld en opgejaagd. Uiteindelijk wordt er nooit meer iets van ze vernomen. Tot een jaar later hun filmmateriaal wordt gevonden...

Heather Donahue

Joshua Leonard

Michael Williams

Short Fisherman

Interviewee (onvermeld)

Fisherman With Glasses (onvermeld)

Man in Yellow Hat (onvermeld)

Interviewee with Child (onvermeld)

avatar van Pierre1

Pierre1

Wel spannend, lachen met die hype er om heen destijds. 3* omdat de film, ondanks zo'n laag budget, je op het puntje van je stoel brengt. Met name omdat er toen nog het mysterie was of het echt gebeurt zou zijn. Nu is dat minder vind ik.

avatar van mister blonde

mister blonde

ik kan me mensen herinneren die op school (hbo nota bene) een discussie met me aan gingen om te beweren dat dit echt gebeurd was (na het zien van de film).

avatar van Pierre1

Pierre1

Dat bedoel ik, die "mystiek"was er toen wel

avatar van mister blonde

mister blonde

ik vond het vrij dom van die mensen, eerlijk gezegd.

avatar van Yak

Yak

Wouter schreef:

Zijn er hier mensen die ooit dachten dat het echt was?

Lijkt me sterk. De hype was immers inclusief alle achtergrondinfo overgewaaid. In de States waren er overigens wél (veel) mensen die dachten dat het echt was, maar dat was gezien de weinige informatie over deze film destijds misschien niet eens zo verwonderlijk.

avatar van EmDee

EmDee

In de USA dachten idd vele mensen dat dit echt gebeurt was voordat ze de film hadden gekeken.

Dit had alles te maken met de docu-achtige bijbehorende web-site die de hype nog verder omhoog stuwde.

Omdat de film pas zo'n half jaar later hier uitkwam, was hier het idee achter de film voor de meeste mensen al wel duidelijk.

avatar van Linda

Linda

Wouter schreef:

Zijn er hier mensen die ooit dachten dat het echt was?

Ik ken zelfs mensen die daar nu nog steeds in geloven.

avatar van pjotr

pjotr

M. Rodriguez Fan schreef een eindje terug bij deze film:

The BWP heeft schokkerige beelden omdat het een documentaire was. Zo hebben ze het dus ook teruggevonden op de plaatst waar de originele slachtoffers gevonden waren. Ze hebben het alleen gereconstrueerd voor derest was alles identiek hetzelfde dus denk eerst na voordat je iets uitspreekt waar je het verstand niet van hebt.

Is dit een duidelijk antwoord op je vraag Wouter?

avatar van Yak

Yak

Leuk, ouwe koeien!

M. Rodriguez Fan schreef een eindje terug bij deze film:

Het was wel degelijk een documentaire die origineel is gemaakt. Alleen nagespeeld door echte acteurs. Je moet toch meer informeren over een film als je toch je oordeel hebt. En zeg niet dat de echte tapes gebruikt werden maar gereconstrueerd was. En daar heb ik bronnen voor gebaseerd op echte gebeurtenissen.

avatar van WB

WB

Hmmm, net wanneer de film spannend begon te worden, wastie afgelopen! Vond em nix aan!

2 sterren...

avatar van Esteban

Esteban

Grandioos!!! ****1/2 De beste thriller die ik ooit zag.

avatar van evwi

evwi

Super spannend ! puntje van je stoel gedurende hele film. 4

avatar van Muldertje

Muldertje

was teveel opgehemld van tte voren, verwachtte denk ik teveel want in de bios vond ik er niet zoveel aan, toch 3* voor de originaliteit

avatar van Harmen

Harmen

Die constant bewegende camera's werkten enorm op mijn zenuwen. Wat was er trouwens spannend aan?

avatar van Jan Spoelstra

Jan Spoelstra

Het is de bedoeling dat de camera's de hele tijd bewegen. Het hele idee is dat die drie jongeren er gewoon maar wat op uit zijn gegaan om een beetje om te kloten in het bos. Als je deze film met high tech apparatuur gaat filmen en topacteurs gaat inhuren, dan komt het niet meer echt over, en dat was nou juist de bedoeling achter de hele film. En dat is naar mijn mening zeer goed gelukt! Je moet deze film 's avonds laat in het donker, lieftst alleen zien, dan wordt het spannend! Als je 's avonds om acht uur begint met een kop koffie erbij en een hele groep mensen zit constant opmerkingen te maken van "o wat nep" of "je kunt zo zien dat het niet echt is" ja, dan kun je hem net zo goed niet zien, want dan is het niet leuk.

avatar van evilll_nelus

evilll_nelus

Dit is een van de negste films ooit (samen met the exorcist) mensen die nooit zijn wezen kamperen, of zich niet in een film kunnen verdiepen en meej leven, zullen hem wel geen bal aan vinden... maar dan ben je gewoon triest!!! zulke figuren kunnen dan maar beter ernest gaan kijken!!!

avatar van Ramon K

Ramon K

Negste? Kamperen? MeeJJJJJJleven? Waar gaat dit in hemelsnaam over?

avatar van Wouter

Wat is dat toch met die Ernest op deze site?

W (die geen bal aan deze film vond)

avatar van Jordy

Jordy

Wat is er mis met het woord kamperen?

avatar van Ramon K

Ramon K

Niks.

Doelde gewoon op die dwaze opmerking (mensen die nooit zijn gaan kamperen vinden de film geen bal aan). Poeppost.

avatar van John Doe

John Doe

Jan Spoelstra schreef:

Precies zo denk ik er ook over. Je gaat meer in het verhaal geloven als je op deze manier de film gaat kijken. Dit is eigenlijk ook wat evil nelus deels bedoelt met zn 'poeppost', het meeJleven wordt gestimuleerd als je 's nachts kijkt zonder publiek dat de sfeer uit de film haalt. Natuurlijk is dit ook persoonsafhankelijk (e.g. als je bijvoorbeeld nooit bent gaan kamperen not a chance dat je de film dan kan waarderen ). De situatie van de drie jongeren van opbouwende waazin, onwetendheid, en isolement kwam bij mij zeer beangstigend over. 4 ster.

avatar van V

V

Bij mij niet. Camera van rechts naar links, van boven naar beneden. Heeft die cameraman een ernstige vorm van parkinson ofzo. Ik heb de film nog in de bios gezien. Misschien vond ik um wel zo ruk, vanwege mijn hooggespannen verwachtingen. Ik kijk um nog wel een keer. Vooralsnog 1*

Totale waardeloosheid.1 *

avatar van Anatolia

Anatolia

V schreef:

Tis dus onzin dat je deze film hierop beoordeeld. Misschien was dat de bedoeling?

Niet dat ik het een superfilm vond: 2* voor de originaliteit.

jassonn

Denk dat het camara werk inderdaad zo bedoelt is ,anders klopt het niet met het docu/amateur achtige sfeer van de film.

avatar van Wouter

Dit waren toch filmstudenten? Kunnen dus niet echt amateurs genoemd worden.

jassonn

Ik had het over de sfeer.Daarnaast als het studenten zijn,zijn het ook een soort van amateurs.

avatar van V

V

Anatolia schreef

Tis dus onzin dat je deze film hierop beoordeeld.

Ik denk dat ik zelf nog wel het beste kan bepalen waar ik een film op beoordeel. Als anderhalf uur lang een camera heen en weer zwiept, raak ik geirriteerd. Je ziet geen fuck en alles wordt aan de suggestie overgelaten. Dat kan werken, maar het werkte bij deze film voor mij niet.

avatar van Diesel

Diesel

Filmstudenten zijn absoluut geen amateurtjes.

'Beginners' is het juiste woord.