• 9.375.219 stemmen

The Blair Witch Project (1999)

Horror / Mockumentary | 86 minuten

Genre: Horror / Mockumentary

Geregisseerd door: Daniel Myrick en Eduardo Sánchez

Met onder meer: Heather Donahue, Joshua Leonard en Michael C. Williams

Releasedatum: 7 oktober 1999

Plot The Blair Witch Project

"Everything you've heard is true."

Drie filmstudenten reizen naar het Black Hills bos om een documentaire te maken over de legendarisch Blair-heks. Na een tijd rondgelopen raken Heather, Josh en Mike verdwaald, onderkoeld en opgejaagd. Uiteindelijk wordt er nooit meer iets van ze vernomen. Tot een jaar later hun filmmateriaal wordt gevonden...

Heather Donahue

Joshua Leonard

Michael Williams

Short Fisherman

Interviewee (onvermeld)

Fisherman With Glasses (onvermeld)

Man in Yellow Hat (onvermeld)

Interviewee with Child (onvermeld)

Wouter schreef:

Overigens: al had je het goed gespeld had ik nog niet geweten wat je bedoelt. Waar heb je het over?

typefoutje, see.

kwist nie hoe ik zoiets anders moet vewoorden, heb paar keer met vrienden en een vriendin dit soort films aan moeten zien, wat is dat allemaal BAGGE zeg

Your loss.

avatar van Sikoefietall

Sikoefietall

zeer orgineel.

reeko

je past je beoordeling/mening aan het relatieve.

geldt; mening is altijd origineel.

Goh? ja joh?

ja echt..

*I think it's gods job! he opend my eyes! Haleluja!*

Reeko is overduidelijk dronken

avatar van FisherKing

FisherKing

Yak schreef:

Reeko is overduidelijk dronken

Moet inderdaad wel

LOL

khad idd wat gedronken, maar de reactie is nuchter hoor

alleen dat het zo overkomt, ligt aan het feit dat ik een klein scenario van 3 personen had gemaakt met de desbetreffende reacties

maarja, niet boeiend, TE boeiend voor deze film

Yak

Ehm.. ik begrijp je nog steeds niet.

avatar van tovenaar

tovenaar

Haha, ik snap er ook geen enkel %je van .

• 2077 stemmen

Slecht. Toch 1.0 voor de originaliteit.

avatar van pjotr

pjotr

Waarom slecht ?

pjotr schreef:

Waarom slecht ?

Dat neem ik terug. Het is gewoon niet mijn smaak, daarom dat ik slecht zei. Toch had deze film wel iets, maar echt goed vond ik hem niet.

Hij bedoelt te zeggen dat hij Das Boot veel beter vindt

Hij bedoelt te zeggen dat hij Das Boot veel beter vindt

Waar slaat dat nou weer op????

Als je zo nodig een onnodige discussie wil, moet je niet bij mij zijn.

U-96 schreef:

Waar slaat dat nou weer op????

Denk es goed na...

Als je zo nodig een onnodige discussie wil, moet je niet bij mij zijn.

Jammer, had juist zo'n zin om bij elke film op MM over de film ... .... te praten.

LZA schreef:

Beste LZA, ik wil geen ruzie met je hoor, maar je hoeft niet zo lullig te doen hoor. Ik heb maar op één of twee films Das Boot erbij gehaald. Er zijn op Moviemeter nog een paar mensen die zich aan mij ergerde, maar ik heb dat opgelost, en nu weet ik dat ik met sommige dingen te ver ben gegaan, maar nu zit jij mij uit te dagen, en daar heb ik dus geen trek in.

Ruzie? uitdagen?

= een pest smiley, dit ronde ding kun je gebruiken om andere mensen niet te laten denken dat je ruzie zoekt of ze uitdaagt.

Gebruik er ook eens een paar zou ik zeggen

Gebruik er ook eens een paar zou ik zeggen

Bedoel je daarmee dat ik iedereen maar uit zit te dagen ofzow?

Nope

avatar van TheWolf

TheWolf

Beste horror film die ik gezien heb.

Ik vond het camera werk juist leuk omdat het veel realistischer is. En dat mensen het einde slecht vonden ben ik het ook niet mee eens. Ik vond het juist een goed einde. Voor mij was heel de film verpest geweest als je de gedaante van the blair witch te zien had gekregen.

Het einde vond ik ook goed omdat je nou nog steeds niet weet wat er nou echt gebeurd is.

5 uit 5 sterren in zijn genre.

(ahem... BRAVO!)

avatar van Sjan

Sjan

Ik verhoog m'n stem naar 4*. Geweldige sfeer heeft deze film en het suggestieve is hier echt perfect toegepast, want je ziet ook echt werkelijk niets. Vooral de scene waarin Heather wegrent uit de tent en schreeuwt "oh my god, what the fuck is that''...geweldig. De geluiden 's nachts zijn ook erg eng en de gedachte dat je er zelf maar zou zitten en die dingen zou horen maakt het nog een stukje spannender.

avatar van Mindflight

Mindflight

heerlijk dat aan het eind van de aftiteling gewoon staat dat het fictie is.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Toch maar de onlangs opnieuw uitgebrachte dvd van TBWP gekocht (van Paradiso H.E.). Blijft toch wel een sterke film...

avatar van morpheus

morpheus

Levende bewijs dat je met geen budget een verdomd spannende film kan maken.....

***1/2

avatar van Thriller

Thriller

Ik vond hem wel spannend, maar bijzonder irritant te kijken op deze manier van filmen, vandaar 3*

avatar van SSeagal

SSeagal

Goed eng, en vond de manier van filmen helemaal niet irritant, het gaf juist de goede sfeer, en de film duurt slechts 86 minuten en dat is precies niet te lang en niet te kort naar mijn mening, de film was zo realistisch dat ik echt bij de aftiteling ging kijken destijds of het wel nep was of niet, klasse gewoon als je zo'n resultaat boekt, ***1/2

avatar van Thriller

Thriller

Ik geef je ook gelijk dat het het effect van de film versterkt. Het is gewoon mijn persoonlijke ervaring dat ik niet prettig kijk naar iets wat met een handcamera gefilmd is. Vandaar mijn opmerking, de film is wel goed en het effect wordt door deze manier van filmen beter overgebracht op de kijker, het kijkt alleen naar mijn mening niet lekker.

avatar van SSeagal

SSeagal

Ok, dat kan, ik had er geen last van.

avatar van gazor

gazor

kvond em echt niet eng genoeg. too low budget. sorry jongens, 2*.