Genre: Actie / Avontuur
Geregisseerd door: Paul W.S. Anderson
Met onder meer: Milla Jovovich, Logan Lerman en Matthew Macfadyen
Releasedatum: 13 oktober 2011
Plot The Three Musketeers
"Every legend has a new beginning."
The Three Musketeers speelt zich af in de 17e eeuw en gaat over D'Artagnan die in zijn strijd met Kardinaal Richelieu de samenwerking aangaat met de drie musketiers Athos, Porthos en Aramis. D'Artagnan kan de hulp goed gebruiken en samen met de drie musketiers probeert hij de snode plannen van Kardinaal Richelieu, om de koning tot aftreden te dwingen, te dwarsbomen.
D’Artagnan
Richelieu
Constance
Planchet
Rarara
helemaal van deze tijd, de drie musketiers als superhelden. Van mij mag het, maar mijn poging deze film met open mind te benaderen faalde al toen ik die blote billekop van D'Artagnan zag. wat een miscasting! en Milla Jovovich als mylady de Winter..kan t nog erger? . een mislukte natte droom voor een 12 jarige .
Hectometerpaal
Een 3 gemiddeld en als enige pluspunt wordt in 90 van de 100 berichten "Jah, der speult wel een lekker wijf in meej" genoemd...
Ik denk dat ik deze maar even oversla...
Nightfalls
Leuke zaterdagavond film, die echt heel over de top is. Hij kijkt wel lekker weg. Een 3 van mij
sennajunior
Vermakelijk, maar de uitwerking van het plot viel me wel wat tegen, en bovendien had ik qua acteerprestaties toch iets meer verwacht van deze cast.
Maar alles bij mekaar toch een drie maar dan vooral voor het "entertaingehalte" =)
GGG
Mooie film. Script was erg anders dan gewend van het Dumas verhaal maar de vormgeving en acteren was prachtig. De moeite waard om te zien en te genieten!
sofripa
Caleidoscopische zeepbel
Regiseur Anderson heeft ongetwijfeld voor ogen gehad het kleurenfilter op max te zetten. Missie geslaagd zou ik zo zeggen. Pracht en praal gutst van het doek. Dat is helaas niet te zeggen van de acteerprestaties en 'verhaal'. Das maar een matte en behoorlijk ongeinspireerde bedoening.
Terwijl er wel degelijk klasse aan boord is. Mickelson en Waltz zijn toch zwaargewichten maar kunnen hun talent slecht kwijt. Jojovich is 'on par'. Feitelijk de enige met wat diepgang is Orlando Bloom (Buckingham).
Effecten en (gevecht)choreografie zijn soms klasse en soms knudde. Vreemd als daar als regiseur mee kunt leven.
Toch is het soms heel ontspannend te kijken naar zeepbellen. En laat dit nou 1 zijn die de zaterdagavond opfleurt. 3,5 sterren
Lobster
Van alle musketier films vind ik dit toch één van de mindere, viel mij erg tegen..
Had er veel meer van verwacht, jammer.
Keane1983
Gewoon een heerlijke popcornfilm. Verhaal is niet heel erg bijzonder en vond op bepaalde momenten wel eens verwarrend hoe het nou zat met die milady!!
SFX zagen er schitterend uit alsook de vecht/actie scenes en de humor (die volop aanwezig is).
Een lekkere zaterdagavondfilm.
Ik heb me goed geamuseerd. Van mij een 3,5*
killer13
the three musketeers is net zoals de andere films van Paul W. Anderson... simpel! een snack en een drankje erbij, verstand op nul en genieten maar van de schitterende special effects, de humor en de actie. Voor een fantastisch verhaal met geweldige dialogen en intrigerende plottwists moet je ergens anders zijn. ik vond wel dat christoph waltz niet zo erg overtuigend was als "criminal mastermind" kardinaal Richelieu. orlando bloom als buckingham vond ik daarintegen echt geweldig, had meer screentijd moeten krijgen als je het mij vraagt. kwam veel beter over als slechterik dan waltz. ook was het erg fijn om mads mikkelsen als captain rochefort te zien. zoals ik al zei, de special effects zijn gewoonweg schitterend, echt prachtig. er is actie genoeg en de humor zit naar mijn mening ook goed. lekker droog. dan de musketiers zelf nog. matthew macfayden, luke evans en ray stevenson zijn een uistekend trio. en logan lerman als de jonge d'artagnan is ook meer dan prima. al bij al vind ik dat deze film wel 4 sterretjes waard is. btw, het begin is gewoon super als drie musketiers worden geïntroduceerd!
Leuk!
Lekkere pretentieloze onzin dat erg lekker wegkeek. Het deed me qua sfeer wat denken aan Sherlock Holmes (2009), ook een oud verhaal dat opnieuw uitgebracht is in een modern jasje, inclusief een wat lossere, humoristische sfeer. Deze Musketeers film komt ietswat traag op gang, maar is daarna gewoon erg leuk. Prettig acteerwerk, een paar leuke gevatte oneliners en een heerlijk slot op de luchtschepen. Neem het vooral niet serieus, dan kan je zeker van de film genieten.
Het vrouwelijke schoon komt van Jovovic en Helen George, waarbij vooral de laatste als sexy blondine goed te pruimen was. Van Jovovic ben ik nooit zo kapot. Je kan trouwens wel merken dat haar man, de regisseur van deze film, ook de Resident Evil films maakte. De slowmotionmomenten met Jovovic vond ik dan ook niet erg passen in de film. Gelukkig was dat maar kort. Qua effecten verdient de film sowieso wel een pluim. Veel computerwerk, maar het ziet er wel overtuigend uit. Zeker de strijd in de lucht op het einde was mooi gemaakt.
Aanrader, prima popcornfilmpje.
Onderhoudende pulp, maar helaas wel aan de suffe en flauwe kant. Production design en special effects zijn dik in orde, maar de personages zijn erg vlak en de humor behoorlijk ongeïnspireerd. Het einde zet de deur wagenwijd open voor een vervolg, maar of we daar nu op zitten te wachten...
Thorongil
Nog eens thuis herbekeken, en valt nog steeds best mee. Aardige gevechtschoreografie, mooie locaties.
vranque
Een vervolg!
ik zit daar wel op te wachten.
Dan ben ik dit deel dan inmiddels wel vergeten maar dat dondert dus echt niet bij dit soort kermisachtige vertoon met veel zorgvuldige nep. Kreeg zelfs even het gevoel tijdens de film alsof ze de avond voor het besluit dit te gaan maken geinspireerd waren door monty python.
Rednas 2
Eerst het mindere: leuke film voor 12-jarigen. Het verhaal leek nergens op en het had al helemaal niets met de drie musketiers te maken. Persoonlijk vond ik Logan Lerman een complete miscast voor de rol van D'Artagnan. Het betere: mooie special effects. Leuk voor een avondje vermaak met het gezin... Net aan een voldoende: 3 sterren.
N23
Een kermisachtige spectacel, die zich als snelle hap toont. Prima niks mis mee, maar als je een traditionele 3M film verwacht, dan zit je verkeerd.
Beer82
had er niks van verwacht en bleek ook zeer weinig te zijn. Matig verhaal, matige acteerprestaties, redelijke gevechten en special effects. Kan er helaas niet meer van maken. Ben het overigen roerend eens met Rednas 2. Complete miscast van d'Artagnan! 2*
TheThirdMark
Leuke film, erg goed vermaakt.
En helemaal die rol van James Corden, lag soms helemaal blauw om de interactie tussen hem en de musketeers.
LOTR-lover
Een vermakelijke film maar wel erg ongeloofwaardig op sommige fronten. Dat begon mij op een gegeven moment naarmate de film over de helft was wel te irriteren. Ik snap best dat deze film gericht is op entertainment en niet op geloofwaardigheid maar als mensen 30 meter door de lucht kunnen springen enzovoort dan word het wel heel extreem. Ach, vond het wel weer leuk om Orlando Bloom een keer in een 'bad guy' rol te zien.
qwatje
Ik kan niet zeggen dat ik onder de indruk ben van deze film, in 2D gezien en dat doet wellicht afbreuk aan de effecten, maar die zien er in 2d vaak niet goed uit. Een aantal scenes zijn alleen toegevoegd om in 3d meerwaarde te hebben maar zijn in 2d gewoon flut.
Toch begint de film nog best veelbelovend, wat jatwerk uit Indiana Jones en Mission impossible, maar al met al een vermakelijke introductie van de 3 musketeers en milady. Maar dan gaat het eigenlijk meteen echt fout, D'artagnan.... het is al eerder beschreven, wat een ongelofelijke miscast. wellicht dat ie het op posters in meisjeskamers aardig doet maar acteren in een 'ridder-actie film' is toch wat anders. het meisje waar die op valt is al evenzo een miskleum. En dat is best jammer, de rest van de cast is meer dan redelijk en er zit best leuke actie en humor in de film. Maar die d'artagnan yuk....! Had die nep-romantiek eruit gelaten en een goede cast voor d'artagnan gedan en je had een film, zelfs in 2d, kunnen hebben van 3,5 ster. Het 'eindgevecht'van d'artagnan en de mini battle tussen de schepen zijn echter zo intens slecht en in elkaar geflanst..... Al met al een zwaar naar boven afgeronde 2,5* omdat het als pretentieloos amusement nog enigzins te pruimen was!
Dominootje
..... A strange boy
Na lang wachten heb ik hem dan eigenlijk kunnen zien en zeer zeker niet teleurgesteld.
Geweldig leuk om te zien, zwak voor dit soort films
Logan Lerman mag in de gaten worden gehouden, die komt er nog wel!
Leuk rolletje voor Bloom, Milady vond ik irritant, maar dat heeft meer met haar zelf te maken, kan ze niks aan doen
Ja natuurlijk, alles gaat vrij vlot en makkelijk, maar dat wist ik van te voren en doet er niks aan af voor mij!
Eens met andere: leuke introductie van de drie musketiers!
En het einde, een vervolg? Graag zelfs!
deLeeuw
- 1944 stemmen
Ik ging er vanmiddag al met niet te hoge verwachtingen in dus de film is me nog enigszins meegevallen. Flinke knipoog naar het originele verhaal, wat in mijn ogen een pluspunt is. Speels, en geschikt voor jong en oud zoals een musketier-film moet zijn.
Helaas was het over het algemeen te glad en te veel gebruikt. De humor was vrij flauw. Voor een gezin die behoefte heeft aan een avondje pret en avontuur is ie leuk, voor een filmliefhebber wordt ie al snel matig.. Zelfs Christoph Waltz wist daar niet veel verandering in te brengen.
Grote tegenvallers waren niet alleen de special effects maar ook het einde wat te veel een vervolg wou aankondigen. Iedereen blijkt] nog gewoon te leven zodat ze kunnen worden hergebruikt in een "mogelijk" vervolg[/spoiler, wat deze film vrij nutteloos doet ogen.. Dit had veel beter gekund, door de deur op een kier te houden in plaats van wijd open.
lala83
Zeer slecht aftreksel van de originele film ( The Three Musketeers (1993) ) slechte muziek, waardeloze koning enz enz. 2 sterren voor de luchtgevechten..
lala83
Nog een stuk slechter als verwacht... Goedkope pulp
Wat een bagger film he als je die van 1993 hebt gezien en the Man in the Iron mask of nie?t
Die van 1993 is natuurlijk niet de originele film, daarvoor waren er al bijna 50 verfilmingen van het boek gemaakt.
mock turtle
natuurlijk ontzettend over the top, maar verhaal klopt goed, de acties zijn goed, de personages zijn onderhoudend, ... Kortom, ik heb me prima vermaakt met deze film! Geweldige rol van Jovovich!
Nog een stuk slechter als verwacht... Goedkope pulp
Als je zo'n film slecht noemt, kijk voor de gein is een echte pulp.
Dark Places (2005) dat is goedkoop
Deze film heeft me aardig verrast en zag er goed uit met toffe actie en goed acteerwerk.
3,5 ster

The Railway Man
Drama / Biografie, 2013

The Three Musketeers
Actie / Avontuur, 1948
frankrijkswordplayzwaardgevechthistorical fictionmusketeerswashbucklersailing shipdamsel in distressking of france 17e eeuw3d