Genre: Actie / Avontuur
Geregisseerd door: Paul W.S. Anderson
Met onder meer: Milla Jovovich, Logan Lerman en Matthew Macfadyen
Releasedatum: 13 oktober 2011
Plot The Three Musketeers
"Every legend has a new beginning."
The Three Musketeers speelt zich af in de 17e eeuw en gaat over D'Artagnan die in zijn strijd met Kardinaal Richelieu de samenwerking aangaat met de drie musketiers Athos, Porthos en Aramis. D'Artagnan kan de hulp goed gebruiken en samen met de drie musketiers probeert hij de snode plannen van Kardinaal Richelieu, om de koning tot aftreden te dwingen, te dwarsbomen.
D’Artagnan
Richelieu
Constance
Planchet
the new guy
Wat een belachelijke film. Volledige 1.5 ster gaat naar de special effects die dik in orde waren, het spektakel was daar.
Maar een klucht moet een klucht zijn. Niet semi-serieus een klassiek verhaal verkloten zodat je kunt zeggen dat er een eigen tintje aan hebt gegeven. Ik heb zelden zulke slechte dialogen gezien. Dialogen die uit het Grote Boek der Clichées zijn geplukt.
louisvf
Als je zo'n film slecht noemt, kijk voor de gein is een echte pulp.
Dark Places (2005) dat is goedkoop
Deze film heeft me aardig verrast en zag er goed uit met toffe actie en goed acteerwerk.
3,5 ster
Ja die ziet er echt goedkoop, als in "low budget" uit.
Ik gebruikte de term goedkoop echter wel voor iets anders...
Triest.
Sumon
Leeghoofdige actie, slechte dialogen, kortom pure geldklopperij. Zeer jammer dat zo'n prachtig verhaal over heldhaftigheid, broederschap, trouw, vakmanschap misbruikt wordt door Hollywood, met als enig doel het vullen van de welbekende zakken. Ik moet wel zeggen: indrukwekkende cinematografie, prachtige kostuums, explosies en dito landschappen. Deze lichtpuntjes kunnen de film in geen enkel geval de film naar een hoger niveau tillen, hetgeen weer eens bewijst dat een groot budget geen garantie is voor een goede film. Integendeel, de teleurstelling is des te groter. Ik kan verder uitweiden over de jammerlijke dialogen en zielige romance tussen (de weliswaar knappe) Constance en de slungelige, arrogante held d'Artagnan, maar u heeft het al door dat u uw popcorn niet aan deze verkrachting van het meesterwerk moet verspillen. Wie een film in de lijn van Guy Ritchie's Sherlock Holmes of King Arthur, KIngdom of Heaven, etc verwacht komt bedrogen uit.
Jesper187
Pure bagger film, ik heb er geen goede woorden voor over. Het zag er nep uit. Ik had geen moment het idee dat dit zich in de 17e eeuw afspeelde, kleuren waren allemaal ook veel te fel en alles zag er veel te schoon uit. Dialogen sloegen nergens op, acteerwerk was crap en alles behalve overtuigend. Het plot was slecht te volgen, na een half uur wist ik begod al niet meer waar ze mee bezig waren, behalve dan met het maken van zinloze actietroep.. Ik kan nog wel even door gaan, maar ik laat het hier bij. Mijn eerste halve ster die ik aan een film geef. Dat zegt genoeg denk ik..
Onderhoudend, maar daar is een van de grootste pluspunten gelijk al mee genoemd, want echt goed is het allemaal niet.
Het is een bekend verhaal in een nieuw jasje, maar voegt eigenlijk weinig toe t.o.v. de oudere films. Anderson is een regisseur die van veel actie houdt en dat is hier wel te zien. Dat is ook het pluspunt van de film en houdt alles nog enigszins overeind.
Qua personages, dialogen en humor is de film echter behoorlijk ondermaats. Geen een musketier is echt overtuigend en het gaat de vier mannen met alles echt veels te gemakkelijk af, waardoor er ook nooit sprake is van enige spanning.
Visueel is het redelijk. Sommige zaken zagen er goed uit, zoals de schepen in de lucht, maar op andere momenten is de CGI beduidend minder.
Gelukkig is het tempo hoog en zit het qua actie wel aardig goed, waardoor de film toch makkelijk wegkijkt. Maar echt goed wordt het nooit en ik zal ook niet snel fan van de musketiers worden vrees ik.
dennislaport
Best leuk om eens te zien
Verwacht geen hoogstaande film maar wel een film die lekker weg kijkt
Betamax
Lekker film om gewoon een keer te zien.
Spannend verhaal met wat overdreven gevechten.
Mooie effecten en leuke dames.
zyntex
allemaal gaten in het senario hier en daar maar ja dat was te verwachten met zo een film. special effects en aankleding camera acteurs allemaal wel heel goed.
rijnsent
film met mooie beelden maar slecht verhaal en slecht spel . het springt van de hak op de tak het is het allemaal net niet jammer had een kaskrake kunnen zijn
Jagged Edge
Een kinderfilm daar is alles mee gezegd toch stiekum ook wel een beetje leuk
Koerok
Een kleuterfilm, wat een deceptie! Een beledeging voor de originele films met Michael York. Zeppelins, hoe verzinnen ze 't? Een 2 voor de kleuren in de werkelijk fantastische mkv die ik net heb gekeken.
Roust
het enige wat goed was aan de film was milla jovovich
Waku
Misschien is mijn oordeel iets wat vertekend omdat deze "The Three Musketeers" mijn eerste 3D film is op mijn breedbeeld tv en dan lijkt alles wel mooi en geweldig waarschijnlijk.
Ik heb daarom weinig te klagen over de film. Visueel zag het er allemaal prima uit, er zat vrijveel humor inde film en aan actie was er geen gebrek. De insteek van "vliegboten" was wel origineel gevonden en geeft de film een beetje "Pirates of the Carribean" idee. Bovendien is het weer eens een leuke wending aan het al jaren bekende uitgemolken verhaal van de Drie Musketiers.
Vermakelijke film dus naar mijn idee.
Ik verwachte eigenlijk een zeer flauwe Three Musketeers film, maar eerlijk gezegd is me deze moderne uitvoering enorm meegevallen. Het verhaal stelt opzicht niet zo veel voor maar de uitvoering was wel goed en leuk gedaan. Ik heb me in ieder geval niet verveeld gedurende ruim 100 minuten.
Visueel ziet het er allemaal prachtig uit (vooral de kostuums waren vaak prachtig en zeer kleurvol) en er zit ook meer dan voldoende actie in. Ook de special effecten zijn best fraai gedaan. De cast (best veel bekenden) had er duidelijk ook wel zin in alleen heb ik me behoorlijk gestoord aan D'Artagnan (gespeeld door Logan Lerman) die ik meer irritant vond dan leuk. Helaas speelt hij min of meer de hoofdrol waardoor ik me best vaak aan hem gestoord heb. Dat geldt eigenlijk ook een beetje voor de rol van Orlando Bloom als Duke of Buckingham, maar hij had niet echt een groot aandeel in deze film. De rol van Milla Jovovich was best leuk en zij zag er ook best fraai uit. Dat laatste geldt zeker ook voor de fraaie Gabriella Wilde als Constance. De dialogen in de film zijn overigens niet echt hoogstaand en dat geldt zeker ook voor de humor die best vaak flauw en ook wel een beetje kinderachtig is. Persoonlijk vond ik dit meer een familie/avonturenfilm dan een actie/avonturenfilm (hoewel er best veel actie in zat) maar wel een leuke. Deze film moet volgens mij ook een soort van "Pirates of the Caribbean" (vreselijke films overigens maar dat terzijde) reeks voorstellen (daar had het ook wel wat van weg) want er komt minimaal nog een vervolgdeel op.
ags50
De insteek van "vliegboten" was wel origineel gevonden en geeft de film een beetje "Pirates of the Carribean" idee.3.5*
Bij het horen van de verwijzing naar Leonardo da Vinci en het zien van de sloten dacht ik meteen aan The Da Vinci Code (2006) en de daaropvolgende hindernissen aan zowel Raiders of the Lost Ark (1981) als The Pacifier (2005).
Toen kwam de vliegende boot en mijn gedachten gingen naar Stardust (2007) en een beetje naar Gulliver's Travels (1996).
Daarna volgde het vuurgevecht in de lucht met het uitwijken naar een wolkenpartij en dat was voor mij een verwijzing naar Master and Commander: The Far Side of the World (2003) (zeker niet naar de door Waku genoemde film-serie die ik verafschuw).
Het einde, vooral het totaalbeeld, deed mij denken aan Troy (2004).
Michael York ( The Three Musketeers (1973) ), Chris O'Donnell ( The Three Musketeers (1993) ) en nu Logan Lerman - de acteurs die de rol van D'Artagnan spelen worden steeds smakelijker.
tfixxl
Wel boeiende film.
Beetje dun verhaal, maar door de gehele aankleding en effects zeker goed te kijken.
mixmaster
ik heb me goed vermaakt met deze film , boordevol actie , humor en mooie kostuums en special effects.
het verhaal is wat dunnetjes maar dat hinderd niet , er zit genoeg spectakel in om volop te genieten.
x_xtara
Dit is nu gewoon een echt leuke film! Het gaat geen moment vervelen. Ik snap niet dat mensen dit niet leuk vinden, er zit actie in, humor en de kledingstyle vind ik prachtig. De scenes waarin ze 'schermen' zijn mooi uitgewerkt, het verhaal is niet sterk, maar dat hoeft ook niet. Kijken, genieten en vooral niet nadenken.
*4.0
boemie83
Zeer vette film. Was in eerste instantie bang dat ie zou gaan tegenvallen maar hij was veel beter dan ik verwachte. Op naar het volgende deel en dan ga ik hem zeker in de bios kijken.
Diederik58
Geslaagde versie. Kijkt lekker weg. Zit vaart in. Mooie decors en kostuums. Het avontuur is aangepast aam de huidige techniek met heel wat leentjje buur. Het is geen diepgaande film, maar voor een leuke filmavond zeker de moeite waar.
yeyo
The Three Musketeers heeft alle ingrediënten van een guilty pleasure en zal misschien ooit vanwege zijn camp value gewaardeerd worden. De overgeproduceerde settings, de eindeloze stunts en de anachronistische mengeling van elementen uit totaal andere genres zijn wel geinig te noemen en op zijn minst vermakelijker dan de waardeloze 1993 versie. Deze Wild Wild West variant op Dumas' klassieke verhaal lijdt echter wel onder de onovertuigende acteerprestaties, het matige script en de kinderachtige humor.
skipy05
Erg zalige film. Ik had hem totaal niet zo goed verwacht. Verhaal is goed. door de niet al te bekende acteurs had ik er niet zo veel van verwacht. Ze speelden hier allen erg goed. De muziek vond ik ook zeer goed. Actie was erg goed. Het was ook allemaal erg mooi gedaan.
Zeker een film die ik nog zal terug zien.
Derde dimensie.
Het nieuw leven inblazen van de ouderwetse avonturenfilms met de beroemde drie musketiers pakt wonderwel geslaagd uit. Dat komt omdat ondanks de spektakelaanpak er een behoorlijk dosis humor aan de film is toegevoegd. Niet dat alle grappen en grollen even goed werken, maar ze komen het luchtigheidsgehalte vaak wel ten goede. Een en ander resulteert in typisch popcornvermaak, met het verstand op laag.
Originaliteit is dus vaak ver te zoeken, maar in goedbedoelde pulp als dit mag dat de pret vooral niet drukken. De cast, met regisseur Andersons vrouw en vaste kracht Jovovich voorop, heeft er zichtbaar plezier in en de decors zijn vaak prachtig. Evenals de kleurrijke kostuums. Ook de actie wordt goed verzorgd in beeld gebracht en het tempo ligt hoog.
Dat The Three Musketeers in 3D zou worden uitgebracht is goed te merken. Een aantal typische filmfoefjes op het dimensionale gebied proberen iets meer toe te voegen dan de doorsnee diepte waarop men menig filmliefhebber tegenwoordig trakteert. Desondanks blijkt de derde dimensie ook hier vooral een prettige bijkomstigheid in plaats van hoofdzaak te zijn.
De bluray komt, naast de DVD en digitale kopie, in twee optionele versies: 3D of gewoon. Tevens bevat de fraai uitgevoerde, in kartonnen case gestoken, release een waar arsenaal aan extra’s en interviews.
Met dank aan MVSP & DFW voor het recensie-exemplaar.
Goed.
lagaiske
Derde dimensie.
Met dank aan MVSP & DFW voor het recensie-exemplaar.
Goed.
Sluit me hier volledig bij aan!
Bramha Bull
gewoon lekker!
leuk acteerwerk, leuke scene's, lekkere humor zo nu en dan, en een lekker tempo.
prima te kijken.
Tarkus
Prime familiefilm voor jong en oud, met een voortreffelijke cast, waarbij Milla Jovovich toch wel in het oog springt.
Uiteraard vertoont de film vele gelijkenissen met eerdere filmen die zijn gemaakt over de 3 musketiers.
Maar in deze film ziet het er allemaal wat mooier en vooral imposanter uit.
Kortom, minder humor in deze prent, maar het verhaal wordt beter gebracht.
En als men het einde bekijkt, zit er blijkbaar wel een vervolg aan te komen.
mnrk
Dit was weer een leuke versie van The Three Musketeers door Paul W.S. Anderson...
Ik heb de Blu-ray versie gezien....het verhaal wordt op een leuke manier gebracht en mede door de mooie decors en aankleding ziet alles er zeer mooi uit.
Ook de special effects waren dik in orde en zorgt ervoor dat de film zeer leuk blijft om naar te kijken...
De gehele cast in deze film is ook in orde, vooral de rol van Orlando Bloom als de Duke of Buckingham was geweldig
...
Laat een eventueel vervolg maar komen hoor...maar dan wel graag met dezelfde cast !
MovieHolic
Nee zeker niet geweldig! Enorm kinderachtig! 40 man dood en geen druppel bloed aan de degen...Onmogelijke scenes erg overdreven. Heb me erg veel gestoord... Pluspunten waren de actie. Beetje Pirates of the Sky's.
martijn011
- 2034 berichten
Deze film dient puur voor vermaak. Realisme is ver te zoeken in deze film, dat weet je als je de film gaat bekijken.. Je rekent Pirates toch ook niet keihard af op onrealisme?

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Dit is de ultieme kijkvolgorde voor alle Marvel-films tot 2026

The Railway Man
Drama / Biografie, 2013

The Three Musketeers
Actie / Avontuur, 1948
frankrijkswordplayzwaardgevechthistorical fictionmusketeerswashbucklersailing shipdamsel in distressking of france 17e eeuw3d