Genre: Actie / Avontuur
Geregisseerd door: Paul W.S. Anderson
Met onder meer: Milla Jovovich, Logan Lerman en Matthew Macfadyen
Releasedatum: 13 oktober 2011
Plot The Three Musketeers
"Every legend has a new beginning."
The Three Musketeers speelt zich af in de 17e eeuw en gaat over D'Artagnan die in zijn strijd met Kardinaal Richelieu de samenwerking aangaat met de drie musketiers Athos, Porthos en Aramis. D'Artagnan kan de hulp goed gebruiken en samen met de drie musketiers probeert hij de snode plannen van Kardinaal Richelieu, om de koning tot aftreden te dwingen, te dwarsbomen.
D’Artagnan
Richelieu
Constance
Planchet
gi30171
Fout, de enige echt is die uit 1948 met G.Kelly en E.Flynn ! En ik vond deze zeker zo leuk om naar te kijken, zeker in 3D
Thorongil
Juist nog eens herzien. Fijne film, leuke kostuums, decors. Best grappig en ook genoeg actie.
Quasi perfecte swashbuckler. Ook leuke humor, een van de betere films die ik in 2011 zag.
Cleanshot
Totaal ongeloofwaardige film, maar schermscenes zijn prima en zit ook wel wat aardige humor in.
JohnWilliams
0,5* is wel overdreven laag. Heb me toch wel vermaakt. Alleen de muziek al is 1* waard.
The One Ring
Deze veel bekritiseerde film was een van de favorieten van 2011 van Quentin Tarantino, waardoor ik eens een kijkje wilde wagen om te zien of hij gelijk had en de rest van de wereld er flink naast zat. Deze nieuwe musketiers leveren ongeveer wat ik ervan verwacht had al was het iets vermakelijk dan gedacht. Er is een flink gebrek aan originaliteit en geen enkele scène springt er op wat voor 'n manier ook maar uit, maar het kijkt lekker weg, mede door een zeer hoog tempo en een niet al te lange speelduur. Ook wordt er ook nauwelijks een poging gedaan om iets serieus in de film te stoppen of om ergens gewichtig over te doen, wat hier ook wel fijn is. Je kunt Paul W.S. Anderson veel verwijten, maar niet dat hij pretenties heeft. Jammer dat hij daarnaast ook geen ambities heeft.
Ik heb eigenlijk nog nooit een film gezien over de drie (of eigenlijk altijd gewoon vier) musketiers die echt gedenkwaardig en deze kan zich prima in dit rijtje aansluiten. Het enige wat hem onderscheidt is de CGI (vaak erg lelijk helaas, vooral tijdens het gevecht tussen de twee luchtschepen op het einde, die daardoor verpest wordt), zo'n scène waarin Milady in de stijl van Mission Impossible de juwelen van de koningin steelt (valt teveel uit de toon) en de camera die kennelijk niet kan stoppen met door omgevingen te vliegen, waaraan je kunt zien dat dit voor 3D gefilmd is zelfs als je hem in 2D kijkt zoals ik. De film heeft een aantal relatief bekende namen in de schurkenrollen gestopt: Milla Jovovich, Christoph Waltz, Orlando Bloom, Mads Mikkelsen, maar de musketiers zelf hebben minder grote namen aan zich verbonden gekregen. Sterker nog, de vierde musketier, D'Artagnan, wordt nog door een bekendere acteur gespeeld. Niet verrassend dat daardoor de drie grote musketiers hier als bijrollen aanvoelen en zo worden ze behandelt. Als laatste erger ik me al jaren kapot aan de cliffhangereindes zoals hier. Ik vond het al een onafgerond geheel. Aangezien deze film waarschijnlijk geen vervolg gaat krijgen zit je nu een beetje met een onaf verhaal. Niet de eerste keer dat zoiets gebeurt.
ussp019
Tja deze film geeft me een dubbel gevoel. Als op een zichzelf staande film is hij best aardig en ook best onderhoudend. Aan de andere kant vind ik hem wat goedkoop gemaakt. Het verhaal van de drie musketiers verdient gewoon geen parodie als deze. Ook doet het me wel wat pijn om Christopher Waltz in deze rol te zien, temeer omdat hij veel meer in zijn mars heeft. De makers van deze film hadden er veel meer mee kunnen doen, zodat de musketiers er beter uit komen. De vechtscenes van Milady waren inderdaad erg ongeloofwaardig. Uiteindelijk heb ik me redelijk vermaakt, met daarnaast het gevoel dat er veel meer in had gezeten.
cor1946
Wat een rare verfilming van dit verhaal. Sommige acties waren leuk maar de rest waardeloos. Slechte decors kleding enz. Snel vergeten en naar een oude versie kijken.
frolunda
Overbodige remake die beduidend minder is dan de versies uit 1948 en 1973.Vooral Jovovich kan niet in de schaduw staan van Turner en Dunaway destijds.Voor de rest nog wel aangenaam vertier maar toch nergens echt bijzonder,al was dat gedoe met die luchtschepen nog wel spectaculair.Lichtpuntje;Christoph Waltz die wel een goede Richelieu neerzet.
oemoemenoe
Hij is schitterend , funny en veel mooie karakters die het tot een symphatiek spektakel maken....
Decec
Een leuke Actie/Avontuur film...
Leuk verhaal...
Prima acteerwerk...
Bekende actrice Milla Jovovich ...
Prima zwaardscene...
Uitstekend camerawerk...
Uitstekend mooi HD kwaliteit...
Perfect achtergrond geluid/muziek (Dolby Digital)...
Geen 3d gezien...
De_Hollander
Een leuke Actie/Avontuur film...
Leuk verhaal...
Prima acteerwerk...
Bekende actrice Milla Jovovich ...
Prima zwaardscene...
Uitstekend camerawerk...
Uitstekend mooi HD kwaliteit...
Perfect achtergrond geluid/muziek (Dolby Digital)...
Geen 3d gezien...
blurp194
Onzin en jatwerk.
Meer kan ik er niet van maken. Het drie-musketiersverhaal mag natuurlijk gebruikt worden in een film die die titel draagt. Maar dit neigt toch echt heel veel naar 'overbodige remake'. Behalve op de punten waar het verhaal echt afwijkt - en dat lijkt dan vooral een slap excuus te zijn om een scene uit een heel andere film te jatten. En nog slecht ook.
Flauwe hap.
RipCurl
Ik was er al bang voor toen ik er aan begon en daarom stond hij erg ver onderaan het lijstje met films die ik wilde zien. Gister was het dan zo ver...alle knallers waren op. Gekeken en het was precies wat ik ervan had verwacht: geen reet aan. Gelukkig maakte het 3D het nog een beetje verdraagzaam, maar wat een slecht verhaal. Aktie was verder wel okay, maar ook niet echt spectaculair. Als je hem niet hebt gezien, dan mis je ook niets.
BBarbie
Literaire klassieker verfilmd als een soort videogame. Film moet het vooral hebben van de mooie beelden en de humor. Met de nodige fantasie en wat goede wil kun je ook nog enige verwantschap met het meesterwerk van Alexandre Dumas ontdekken.
Het heeft er de schijn van dat regisseur Anderson voor het maken van de plaatjes bij het paleis goed gekeken heeft naar Curse Of The Golden Flower (2006) van Yimou Zhang.
Film neemt zichzelf niet erg serieus, dan moet je dat als kijker ook niet doen.
Marc PB
geweldige film mooie effects en je kunt echt zien dat de gevechten met echten zwaarden zijn gedaan natuurlijk niet wanneer er een word afgemaakt zoals de director heeft gezegt. ook de humor was lachen mooie decors en outfits.de altijd mooie milla jovovich speelt weer geweldig en orlando bloom heeft ook een pracht rol ik geef het een 4,5
mystica
Het is meer een komedie dan een historische film. Dat vond ik wel jammer. Het past niet zo bij elkaar. Het had van mij allemaal wat serieuzer gemogen en meer diepgang mogen hebben. Dit was meer een lacherige versie met een zeer hoog onwaarschijnlijkheidsgehalte. Jammer.. had me er iets anders bij voorgesteld ook al was het wel aardig om naar te kijken. Verder ook redelijk voorspelbaar allemaal.
Thorongil
Vind het juist leuk dat het altijd actie is maar met de nodige knipoog. Het hoeft niet altijd superserieus te zijn alsof de hele wereld op de rand van ondergang/chaos staat.
Roger Thornhill
De regisseur vertelt bij de extra's ergens dat Mads Mikkelsen vroeger een danser was, en de trivia-pagina van IMDb bevestigt dat "He was a professional dancer for 8 years," hetgeen verklaart wat me bij het kijken was opgevallen : hoe prachtig Mikkelsen beweegt bij de scherm/vechtscène op de nok van het dak. En verder zijn de rol van de jonge koning en het spel van Freddie Fox (schijnbaar de zoon van Edward Fox) me in de loop van de film ook steeds beter gaan bevallen.
Schumann
Kwaliteit versus plezier, het komt herhaaldelijk terug op moviemeter. Ik geloof niet dat the three musketeers pretendeert enige vorm van kwaliteit te willen bieden. Het gaat hier niet om psychologisch geloofwaardige personages, historisch realisme of een getrouwe boekverfilming.
Dit is gewoon anderhalf uur hersenloos vermaak in een kleurrijke setting, met knotsgekke personages, simpele humor en als hoogtepunt: Vliegende schepen! Orlando Bloom steelt de show met het soort van overacting dat zo fout is dat het hilarisch wordt. Ik vraag me af of hij het bewust deed.
Geno
Ik begrijp het dedain niet helemaal...
Ja het is bombastisch, ja het is over de top, ja het is een spectacel, ja het gaat je fantasie te boven, en nee, het heeft weinig met het originele verhaal uit het boek te maken hebben (voor hen die dat inderdaad ooit gelezen hebben; ik niet)... nou ja... noem 't dan niet 'gebaseerd' maar 'geinspireerd'... so what?! Maar... f*ck diepgang!
Want... wat een ontspanning, wat een humor, en wat een pracht kostuums,... wat wordt er ontzettend goed geacteerd! (Alleen Ray Stevenson als Porthos bleef een beetje achter, maar Freddie Fox (had ik nog nooit van gehoord) als King Louis XIII of France daarentegen overtrof iedereen! Wauw). Wat een geweldig kleurrijk spectacel waar je van de ene in de andere verbasing rolt. Kortom, een perfecte film, bewaren, en zeker nogmaalt een keer zien.
soom
Ik liep weleens langs de Foto Klein in Nieuwerkerk aan den IJssel, en dan zag ik hier vaak stukken uit. Het zag er spectaculair genoeg uit om mijn aandacht te trekken, dus trakteerde ik mezelf op de aankoop ervan, voor mijn vader, zodat ik 'm kon zien (samen met m'n vader, dan wel), dus gister ging ik er eens goed voor zitten.
Hm. Iets te serieus, iets te droog, hoewel er wel een paar mooie momenten in zitten, met name Logan Lerman zorgt hier toch wel voor. Lichtelijk dromerige D'Artagnan, die de juiste toon weet te houden naar mijn mening. Verder iets te statisch, te stijf vond ik, dat maakt het moeilijk om je in te leven. Ik heb goeie herinneringen aan Tooske 'Antonia' Ragas-Breugem als Constance, op de een of andere manier vind ik deze Constance dan ook niet bepaald goed overkomen...
Jan met de pet
Leuke avonturenfilm, kijkt lekker weg en vaak ook komisch , ziet er gelikt uit allemaal, geen topper maar toch ruim voldoende:3,5
Sergio Leone
Archislecht.
Rommeligheid is wat deze versie over de musketiers kenmerkt. De personages zijn niet op twee handen te tellen. Helaas hebben er ook een paar hun eigen agenda en wordt de kijker geacht dat nog leuk te vinden ook.
Athos, Aramis en Porthos worden zodanig naar de achtergrond verdrongen dat de film beter een andere titel had gekregen, Will Turner's Coming Out & A Lot More ofzo. Men had beter wat gefocust op kwaliteit ipv kwantiteit.
Zelfs een overvloed aan bekende namen kan deze film niet redden. Acteurs als Mads Mikkelsen en Luke Evans kunnen goed genoeg acteren maar kunnen geen hol aanvangen met wat hen gegeven is. Zij behoren tot een eerste categorie.
Dan is er nog de tweede en dat zijn de acteurs die gewoon te matig zijn. Logan Lerman heeft zijn jeugdigheid mee maar is te plat voor deze rol - al ligt de schuld meer bij het script. Milla Jovovich is beschamend, Christoph Waltz haalt ook zijn niveau niet en Orlando Bloom doet een losse Jack Sparrow-imitatie, zorgt voor één of twee leuke momentjes maar is verder gewoon een slecht acteur, hoe nichterig over-the-top ook.
Daarnaast is de look gewoon lelijk. Schermscènes zitten vol met irritante slomo's, maar erger: de CGI trekt op geen kluten - zeker niet in het prachtige 2D. Vooral dat eindgevecht met de vliegende schepen is te erg voor woorden. Dat het avontuurlijke luik zijn inspiratie uit andere films haalde, doet er dan nog geeneens toe.
Wel leuk zijn de extreem kleurrijke kostuums en decors. Het zorgt voor een behoorlijk over-the-topgehalte en is wellicht het enige positieve dat ik zal onthouden. Wat ik hopelijk niet zal onthouden is de kinderlijke humor vol beschamende oneliners.
1,5
roeman
Uitstekend vermaak voor een verloren woensdagmiddag. Niet meer en niet minder. Je wordt vermaakt met actie en prachtige beelden en geweldige muziek. De dialogen, humor en het verhaal tja. erg dun, maar who cares. Je bent vermaakt en daar gaat het volgens mij toch om bij de film.

kuiponok
Prima vermaakt met deze film. Verhaal is voorspelbaar en aan de magere kant, maar prima acteerwerk, leuke humor, goede muziek en heerlijk Dolby Digital 5.1 geluid; effecten waren zeer goed, vooral met het luchtvaartgevecht.
Fryce
Een beste cast, maar een middelmatige film. Best jammer, Was mij net iets te spectaculair allemaal. Maar werd er niet ongelukkig van.
thunderball
Deze gisteren voor weinig op blu ray aangeschaft, nadat ik hem destijds niet goed genoeg vond om er voor naar de bioscoop te gaan.
Aardige, moderne nieuwe variant op het eeuwen oude boek van Alexandre Dumas.
Sommige dingen als de Venetie intro en het spektakel met de luchtschepen waren duidelijk er bij verzonnen, maar waren leuk genoeg om de aandacht vast te houden.
De cast was ok, de drie acteurs die de musketiers speelden kende ik niet, maar waren behoorlijk opdreef, Lerman als D'Artagnan vond ik wat minder, iets te jeugdig voor de rol.
Jovovich is altijd een prachtige verschijning, hoewel haar rol hier als Milady iets wat te kort en daardoor wat afgeraffeld overkomt. Waltz doet weer wat hij inmiddels altijd doet en maakte totaal geen indruk. Bloom is aardig goed gecast, want deze non-acteur is eindelijk eens expres bedoeld irritant aanwezig in zijn rol.
Verder heeft de film een duidelijk goede production value en zien de actie scenes er verzorgd uit. Alleen jammer dan weer van de slomotion en daarna versnelde beelden, die bij een film als deze totaal niet passen.
Vermakelijk, maar nergens heel bijzonder .
Een zeven, ofwel 3,5 ster.
tbouwh
Deze film blinkt zeker niet uit in realisme. Zit vol met onwaarschijnlijkheden, en als verfilming van het boek van Dumas scoort deze film zeker onvoldoende. Veel ( belangrijke ) gebeurtenissen uit het boek zijn niet verwerkt, of foutief verwerkt. Andere scenes ( de luchtschepen, Venetie ) zijn weer puur en alleen toegevoegd om de film aantrekkelijk te maken. Actie is zwaar en zwaar over de top.
Maar... Ik heb me wel vermaakt. Leuke actie, schitterende plaatjes en locaties in HD. Er zit vaart in, en ook humor ( Planchet speelt z'n rol voortreffelijk ).
Voor D'Artagnan en Milady hadden ze wel andere personen mogen casten, met name aan Loger Lerman irriteerde ik me mateloos. Waltz en Bloom brachten als grote namen niet wat je van ze zou verwachten.
Richelieu is in andere verfilmingen veel overtuigender neergezet.
Al met al een leuke film voor tussendoor, die je met een korrel zout moet kijken. Wanneer je het onrealistische gedeelte voor lief neemt en niet te veel met het oorspronkelijke verhaal vergelijkt is ie wel te doen. Een voldoende, 3*
nadrin
De zoveelste verfilming van " de drie musketiers" maar zeker niet de beste.

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

The Railway Man
Drama / Biografie, 2013

The Three Musketeers
Actie / Avontuur, 1948
frankrijkswordplayzwaardgevechthistorical fictionmusketeerswashbucklersailing shipdamsel in distressking of france 17e eeuw3d