• 9.374.591 stemmen

The Three Musketeers (2011)

Actie / Avontuur | 110 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Frankrijk / Duitsland

Geregisseerd door: Paul W.S. Anderson

Met onder meer: Milla Jovovich, Logan Lerman en Matthew Macfadyen

Releasedatum: 13 oktober 2011

Plot The Three Musketeers

"Every legend has a new beginning."

The Three Musketeers speelt zich af in de 17e eeuw en gaat over D'Artagnan die in zijn strijd met Kardinaal Richelieu de samenwerking aangaat met de drie musketiers Athos, Porthos en Aramis. D'Artagnan kan de hulp goed gebruiken en samen met de drie musketiers probeert hij de snode plannen van Kardinaal Richelieu, om de koning tot aftreden te dwingen, te dwarsbomen.

avatar van akira124

akira124

Vermakelijk met mooie locaties en kostuums. Niet meer niet minder. 3***

avatar van amanda3785

amanda3785

Vermakelijke film met goede humor. Had wel een beetje verwacht dat het verhaal net zo goed in elkaar zo zitten als Sherlock Holmes (zo is het wel opgenomen qua stijl en muziek), maar dat was niet het geval. Leuk om toe te voegen aan mijn verzameling, leuk verhaal ook.

avatar van Pim1993

Pim1993

Heerlijke film! Heb me echt uitermate goed vermaakt en ik snap de kritiek niet. Dit verhaal is alleen gebaseerd op 'Les trois musquetieres'. Dat hoeft toch niet te betekenen dat het niet gewoon lekker zijn eigen gang mag gaan. Ik vind het juist wel lekker, genoten van de prachtige actie-scenes en de special effects die ronduit fenomenaal zijn!

Maarja naast al het positieve ben ik ook een geschiedenisliefhebber dus dat botste behoorlijk hier en daar!

Echt een te heerlijke cast trouwens!!!!!!

avatar van Marlyvk

Marlyvk

Mijn twee sterren zijn hoofdzakelijk gebaseerd op de kostuums, muziek en special effects. Daar was in feite alles prima mee.

De film voldoet echter helemaal niet in mijn verwachtingen. Het klassieke verhaal van de drie musketiers is mij eigenlijk niet echt goed gekend en dus had ik verwacht met deze film daar iets aan te kunnen veranderen. Helaas. Het begon allemaal veelbelovend toen in de eerste 30 seconden een korte achtergrond van de periode waarin de drie musketiers leefden werd geschetst. Daarna zette het verhaal op zich ook nog goed aan, maar vanaf het moment dat de "vierde" musketier zich aankondigde - de benjamin van het stel - zakte het verhaal als een pudding in elkaar. Slechte vechtscènes wisselden zich af met magere dialogen. Acteerprestaties vond ik ook maar zo zo. De personages hebben weinig diepgang. Orlando Bloom is ongetwijfeld als bioscooptrekker in de film gevoegd. Met zijn rol in de Pirates-filmreeks en de soortgelijke setting van deze film moest ik tijdens het kijken dus vrij geregeld aan deze films terug denken.

Je moet (ongeloofwaardige) zwaardduels ontzettend leuk vinden, anders is deze film ontzettend saai. Verder absoluut geen culturele waarde. Niet dat de film dit persé moet hebben om leuk te zijn, maar de film is niet mijn persoonlijke smaak in ieder geval.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Eigenlijk hetzelfde wat Marlyvk zegt. De film is qua verhaal en muziek een laf aftreksel van 'Pirates..' en gebruikt de geweldige cast minimaal. Het mist de bijt en avontuurlijkheid van de voorgenoemde film om echt te kunnen vermaken. Veel potentie, weinig resultaat.

avatar van valleyman

valleyman

Een 1 voor de Actie en Avontuur een 4 voor de humor dus gemiddeld een 2.5

avatar van Stijn B.

Stijn B.

Onderhoudende en plezante avonturenfilm Af en toe Indiana Jones bij de musketiers, regisseur Anderson steekt er zelfs een fijne verwijzing in naar Resident Evil

Lekker ontspannend avonturenfilm meer moet dan niet zijn bij momenten

avatar van Fast Eddy

Fast Eddy

Leuke film die zichzelf niet al te ernstig neemt.

Met wat actie, een vleugje humor en een beetje avontuur.

Wijkt (een beetje) af van de klassieke 'Three musketeers".

De acteerprestaties zijn best ok, misschien dat D'Artagnan hier en daar een steek(je) laat vallen,

maar dat valt nog mee.

Al bij al geen uitschieter maar toch wel leuke entertainment.

avatar van Filmfan74

Filmfan74

Wat een draak van een film!

Ik zag in de eerdere berichten dat iemand deze zepert leuk vond omdat degene van geschiedemis houdt, maar de film heeft niets met geschiedenis te maken.

Het is geen ramp dat het nauwelijks met het boek van Alexander Dumas te vergelijken is, maar de overdreven kostuums kloppen niet, de 'oorlogsmachines' raken kant noch wal en als toppunt speelt een groot deel van de film zich af in Versailles, wat in die tijd nog een klein jachtslot was. Het was de zoon van Lodewijk de 13e die er het huidige paleis van maakte, erg slordig.

Het 'Mission Impossible' sausje is op zijn zachts gezegd irritant, nog maar niet te spreken over het open einde dat de weg vrij maakt voor een vervolg.

De versie uit 1993 is echt duizend keer leuker en beter.

avatar van gorelover

gorelover

aardig amusante film, prima mee vermaakt.

leuke sfx.

deed me qua sfeer denken aan Pirates of the carabieen.

vermakelijke onzin

avatar van schram101

schram101

Helaas was The Three Musketeers niet wat ik er van hoopte. Het gemiddelde hier op de site deed dat al vermoedden, maar toch had ik nog wel wat hoop. Maar met deze cast moest het wel mis gaan. Drie (of vier?) musketiers maar niet één echt stoer personage ertussen. Sterker nog, alle drie (of vier?) zijn een stel saaie uitgebluste figuren zonder ook maar iets wat op charisma lijkt. Nu had ik helemaal geen sterk uitgewerkte karakters verwacht, maar W.S. Anderson brengt ons zelfs geen leuk typetje. Ook de rest van de cast niet. Ja, Planchet zorgt af en toe voor een glimlach maar het volgende moment is hij weer genant niet-grappig.

Toch is het allemaal niet zo slecht als het bovenstaande relaas doet vermoeden, het geheel blijft namelijk best luchtig en is visueel zelfs indrukwekkend te noemen. Toch zou ik de film niemand aanraden.

avatar van zjandannybob

zjandannybob

Wat een waardeloze film dit. Geen aanrader!

avatar van Gabe Walker

Gabe Walker

Wie kan het volgende uitleggen: Waarom vaart Buckingham op het einde met al die boten naar Frankrijk? Even samenvatten: de kardinaal zorgt ervoor dat, zonder dat Buckingham het weet, een diamanten ketting in zijn kluis komt. Deze wordt vervolgens terug gehaald, maar blijkt helemaal niet in de kluis te zitten maar Milady draagt deze gewoon. Vervolgens vertrekt Buckingham naar Frankrijk om terug te halen wat van hem is... Hij gaat iets terug halen wat hij dus nooit gehad heeft, wat nooit van hem geweest is, waar hij geen weet van heeft en wat oorspronkelijk ook bedoeld was als valstrik tegen hem om een oorlog te ontketenen (iets wat Buckingham duidelijk niet wilde, anders was hij niet naar Frankrijk gekomen om vrede te bespreken)

Meteen even de volgende: De Koning is duidelijk fan van de musketiers maar toch staat er opeens een prijs op hun hoofd, hoe kan die Kardinaal dit verantwoorden. Wat het nog tenenkrommender maakt is dat de evil genius op het einde een hand boven het hoofd wordt gehouden en eigenlijk gewoon wegkomt zonder enige concequenties

Een vermakelijke film die makkelijk wegkijkt, maar tekort schiet qua verhaal, diepgang en dialogen met daarnaast erg vlakke cliché personages. Zet je verstand echt op nul als je hiervan wilt genieten, maar ik heb het gevoel dat deze film ook niet bedoeld is om serieus te zijn. Gewoon lekker veel aktie met makkelijke dialogen en mooie beelden!

1 keer kijken is voor mij genoeg, denk dat de film ook niet gemaakt is om in een collectie te eindigen. Gewoon weer een snelle film om te cashen in deze 3D hype.

avatar van wu-tang

wu-tang

dat ik hier destijds na uit heb gekeken zou bijna geld terug vragen voor het huren !!

net zo,n gedrocht als resident evil 4 , wist dat je de film met een flinke korrel zout moest nemen maar na 20 min wist ik al dat dit niet mijn film zou worden veel te oppervlakkige personages en de gevechten lijken nergens serieus of spannend te worden pas tegen het einde wordt het wat beter maar net als je zit te wachten op de grandefinale eindigt het met een enorme clifhanger waarin alle badguys dus gewoon weer kunnen aanschuiven mochten ze ooit nog zin hebben

Anderson toch vroeger wel 1 van mijn favouriete regiseurs maakt de laatste jaren alleen maar miskleunen voor puisterige gamende tieners die dit en de resident evil reeks waarschijnlijk nog wel leuk vinden

avatar van Lof78

Lof78

Vond de andere invalshoek van het verhaal helemaal niet slecht bedacht..maar wel slecht uitgewerkt...aktie was goed (een beetje dat Matrix-achtige)... vond Bloom een leuke rol neerzetten van Buckingham!

toch *** sterren!

avatar van K. V.

K. V.

Deze eens geprobeerd en 'k vond het niet mis. Hij doet me wel erg aan Pirates denken. Niet zozeer door Orlando Bloom, maar eerder door de muziek en de zwaard- & bootgevechten.

Het was wel geen zo'n klassieke verfilming, ze hebben het zeker geüpdatet. Bij mij werkte het wel.

Het verhaal wist me wel te boeien. Geen groots verhaal, maar wel entertainend en ondanks dat de film redelijk lang duurt, wist hij me de volledige speelduur te boeien.

De cast deed het niet slecht, al waren er niet echt personages die erg uitsprongen. Eigenlijk vooral de bekendere cast (Milla Jovovich, Orlando Bloom & Christoph Waltz) wist me het meeste te bekoren. De drie eigenlijke musketiers deden me eigenlijk niet zoveel.

Een leuke avonturenfilm die wel vlot wegkijkt. Zeker geen waw-film, maar leuk om eens mee te pikken als ze hem eens op tv tonen.

avatar van Masterchief

Masterchief

Een vreselijke film die tussendoor grappig probeert te grappig maar hierin zwaar faalt.

avatar van woeler82

woeler82

Vond deze best wel een aardige film, een zoveelste remake van de 3 musketeers , aktie en humor soms was volop aanwezig.

Hoewel ik deze niet kan vergelijken met de andere films van de 3 musketeers , omdat de andere ik meer een kostuum film vindt en bij deze meer aktie was en weing blablabala van begin tot het einde

Het hele verhaal moet je niet diepzinnig gaan bekritiseren wat goed en fout is aan de film

Het is gewoon een lekkere wegkijk film die in mijn ogen best leuk was

avatar van Rodger

Rodger

was wel goed, mooi gefilmt.. en aardige shots van frankrijk.

geen topper, maar ook zeker geen slechte film...

2.5****

avatar van Lennert

Lennert

Af en toe is het toch fijn om een blockbuster te bekijken met de verwachting dat het te afgrijselijk voor woorden wordt, om uiteindelijk na afloop toch te concluderen dat er behoorlijk wat te genieten viel. Er moet wel meteen gezegd worden dat The Three Musketeers absoluut geen goede film is, maar het feit dat de film zichzelf vooral niet te serieus neemt en de acteurs stuk voor stuk een plezierige rol met knipoog neerzetten, maakt het allemaal toch bijzonder genietbaar.

Vanaf het moment dat Athos in Iron Man outfit uit het water rijst en enkele soldaten afmaakt maakte ik al de opmerking 'wat houd ik toch van historische accuraatheid!' om vervolgens te besluiten dat het toch wel goed zou komen met de film. Wat een over the top nonsense, maar oh zo heerlijk weergegeven. In dat opzicht sowieso een dikke pluim voor Anderson die op perfecte wijze de actiescenes zo in beeld brengt dat alles te zien is en we geen moment geteisterd worden door schokkende camerabeelden die moeten verhullen dat de acteurs eigenlijk niet kunnen vechten. Nee, de slow motion en wijde shots werkten prima en toonden verbazingwekkend weinig stuntmensen voor de hoofdrolspelers.

Petje af voor Orlando Bloom, dit is de eerste keer dat ik hem niet meteen wilde zien sneuvelen. Het was overduidelijk te zien dat hij het heel erg naar zijn zin had. Logan Sherman had ik van te voren niet veel van verwacht, maar voor een jonge acteur deed hij het verbazingwekkend goed. Mila Jovovich mag van mij persoonlijk wel eens wat minder in Anderson's films opdraven, geen vervelende actrice, maar echt sterk vond ik haar hier ook weer niet, net iets teveel een geval van 'getrouwd met de regisseur'.

Maar goed, het script was complete onzin en historisch dermate inaccuraat dat ik me kan voorstellen dat er een hoop mensen niets met deze film zouden kunnen. Ik heb me echter alsnog gigantisch vermaakt met de overdreven actie, humor en absurde situaties. Erg leuke pulp.

avatar van Apster

Apster

Belachelijke verfilming van het beroemde boek van Dumas. Om een andere draai aan het verhaal te geven is op zich niks mis mee. Het is tenslotte al 587.000 keer verfilmd, dus een frisse wind door het verhaal kan geen kwaad. Tenminste, zo dacht onze vriend Anderson die in het verleden de wereld meesterwerken schonk zoals Resident Evil en Mortal Kombat.

Ik moet zeggen dat ik in tijden niet zo'n achterlijke en vlakke film heb gezien met een wegwerpscript. De setting met luchtschepen en andere fantasieachtige toestanden is te idioot voor woorden, net als de kostuums waarin sommige acteurs zich hijsen. De helden hebben geen greintje charisma waarbij de rol van D'Artagnan echt om te is. Het is ook zo ontzettend jammer dat twee fijne acteurs, Mikkelsen en Waltz, in zo'n film zitten.

Anderson kan het natuurlijk niet laten om ook hier weer zijn visitekaartje af te geven van halfbakken Matrix-achtige actie in slow-motion. Ik heb vooral moeten grinniken om de actiescenes van Jovovich die in slow-motion booby traps ontwijkt. Superslecht.

1* dan maar, Laagste score is gevoelsmatig dan net iets te laag, omdat het er nog wel verzorgd uit ziet.

P.S. een open einde, wtf

avatar van Bossjosh

Bossjosh

Best wel over de top maar en het ziet er allemaal mooi uit. De film is redelijk maar verwacht er niet veel van. Al met al leuk om een keer te zien!

avatar van xenotox

xenotox

Alleen de decors waren leuk. Naast dan enkele dingen die bij het origineel ook leuk zijn.

Waardeloos dat schip van de tegenstander.

Dingen die totaal uit proportie zijn. Slechte animatie.

Goede acteurs slecht gebruikt.

Nog voor de eerste musketier's naam in beeld kwam wilde ik de film afzetten. Helaas zit je dan met vrienden. Dus dan maar heel de film door met z'n alle de film uitlachen

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Wat een bagger film is dit zeg. Nog een sterretje omdat het er wel aardig uit ziet en omdat Milla Jovovich het leuk doet, verder was er niks aan.

Super saai.

avatar van BB_Shields

BB_Shields

Leuk in elkaar gezet. Aanrader

avatar van Mikemans

Mikemans

Totaal niet boeiend. Na 10 min was ik alle acteurs al beu. Wel afgekeken (helaas).

Geef mij maar de oude versie van de jaren '90.

avatar van Puthenaer

Puthenaer

Niet boeiend nee....de 'echte' blijft toch die uit '93....

The Three Musketeers

avatar van Hedgehog84

Hedgehog84

Hoe hebben ze mensen zo gek gekregen hierin te investeren of in mee te spelen? Wat een gedrocht... Die Paul W.S. Anderson mag wij mij betreft weleens ander werk gaan zoeken.

avatar van valtalor

valtalor

Ik snap de mindere commentaar op de film niet ik vond die film zalig het enigste minpunt was dat vliegend schip omdat je echt kon zien dat het computer was, maar voor de rest was alles in orde voor mij.

avatar van El ralpho

El ralpho

Frustration alert

Een totale verspilling van je tijd. Dit valt er te zeggen over de laatste film van Paul W.S. Anderson wiens films nooit bekend waren vanwege hun hoogstaande verhaallijnen maar des te meer van ''simpele'' doch vermakelijke films zoals Death race en de films uit de Resident evil reeks. Ook hier is de verhaallijn absoluut niet van hoogstaand niveau, maar hier komen er nog een behoorlijk aantal scheppen boven op. Een belabberd decor en slechte gevechtsscene's zijn hier voorbeelden van. Er vloeit geen druppeltje bloed waardoor het er allemaal wel erg braaf uitziet en de film zich overduidelijk richt op een jonger publiek.

Kostuums zien er uit alsof ze uit de plaatselijke carnavals winkel zijn gehaald en personages passen vaak totaal niet bij hun rol, acteren slecht, en wekken irritatie op.

Dit valt te zeggen over het hulpje van de musketiers en een vierde personage die zich al gauw bijvoegt en die al gauw centraal in de film komt te staan. De overige musketiers verdwijnen op dat moment al vlug naar de achtergrond. Als je vervolgens gaat hopen dat het hoofdpersonage omkomt omdat hij het bloed onder je nagels vandaan haalt als omhooggevallen acteur die het personage totaal geen geloofwaardigheid meegeeft, is er iets niet goed aan je casting. Ook Orlando Bloom en Milla Jovovich hebben hier een rolletje en hoewel deze acteurs allebei prima kunnen spelen irriteerde ik me ook dood aan hun personages.

Nee, Anderson kan zich beter richten op andere projecten dan dat hij dit misbaksel nog ooit een vervolg gunt. Want hoewel het op het begin nog wel aardig lijkt te worden door een spectaculaire over de top scené met Jovovich, kakt de film vervolgens in om vervolgens helemaal niet leuk meer te worden. De enige momenten waarbij ik me dan nog amuseerde was als de propere Gabriella Wilde even voorbij kwam.