Sherlock Holmes (2009)

geregisseerd door
Guy Ritchiemet
Robert Downey Jr.,
Jude Law en
Rachel McAdamsPrivédetective Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) en zijn vriend, huisgenoot en loyale assistent Dr. John Watson (Jude Law) grijpen in bij een geheim ritueel waarbij ze de invloedrijke Lord Blackwood (Mark Strong) te pakken weten te krijgen. Blackwood verdwijnt achter de tralies en wordt veroordeeld tot de strop. Hij schijnt over duistere krachten te beschikken, kan dingen doen waar geen verklaring voor bestaat en beweert zelfs dat hij kan herrijzen uit de dood. Dit zorgt ervoor dat Holmes en Watson, bijgestaan door Irene Adler (Rachel McAdams), zich onvrijwillig met hun 'laatste' zaak bezig moeten gaan houden. Ze zullen hun krachten moeten bundelen om te overleven in dit mysterieuze plot wat bedreigend is voor heel Engeland.
2,0
[permalink] geplaatst op 4 januari 2012, 19:28 uurSaaie boel. Rommelig, pompeus, niet spannend. Het verhaal zat slecht in elkaar. Sherlock Holmes is wel erg ver van het oorspronkelijke karakter afgedwaald. Het enige dat ik wel leuk vond, was de Engelse Buldog.
4,0
[permalink] geplaatst op 6 januari 2012, 0:39 uurVerassend sterke combinatie
Prima vermaakt met deze film. Had deze al even liggen en steeds maar uitgesteld omdat het hele thema me niet aansprak. Het kan door sommige mensen als een nadeel worden gezien hoe Holmes wordt neergezet; soort van vlotte 19 eeuwse actieheld. Maar toch maakt dit de film zo wel leuker voor de mainstream en weet hij uiteindelijk een breder publiek te bereiken.
En ook al zit er meer actie in dan bij Holmes past; het blijft Holmes en Downey zet hem toch wel kenmerkend neer. Ik ken de verhalen verder niet, maar Holmes verslaat zijn vijanden toch op basis van wetenschapelijke feiten en planningen tot in de kleinste details. Dat is wel kenmerkend voor het personage dacht ik. Voor mij werkte het zo wel in ieder geval want de oorspronkelijke verhalen leken me een beetje suf .
De vooruitdenk gevechten hadden van mij vaker voor mogen komen, en enkele achtergronden in bepaalde scene's waren overduidelijk blue screen. Wat ik jammer vond omdat je dan toch een beetje uit de film getrokken word omdat de sfeer voor de rest echt authentiek aanvoelt. Verder hulde voor Downey, net zoals in de iron man films maakt hij hier echt het personage en mag er van mij zeker een vervolg komen.
1,0
[permalink] geplaatst op 7 januari 2012, 19:13 uurWat een beroerde film! Niet om aan te zien of te horen. Nee, niet mijn ding. 1 *
4,0
[permalink] geplaatst op 21 januari 2012, 10:13 uurEigenlijk vond 'k hem beter dan gedacht. Toen 'k de trailer vroeger had gezien, dacht 'k dat het nogal een belachelijke film ging zijn, maar eigenlijk zat er toch nog een serieus verhaal in.
Nee, 'k vond het een toffe film die vlot wegkijkt. Er zitten niet direct saaie stukken in, ondanks dat de film toch iets meer dan twee uur duurt. De filmstijl is vlot en zag er goed uit. Ook de cast kon me wel bekoren en de muziek kon 'k ook wel pruimen.
Eigenlijk ben 'k wel aangenaam verrast door deze film. Het is duidelijk dat nr 2 er moest aankomen en die wil 'k gerust ook wel zien, al vrees 'k dat die wel wat minder zal zijn.
Aangenaam verrast
5,0
[permalink] geplaatst op 25 januari 2012, 17:48 uurWat een mooie film is het!
En vrij goede acteurs, en ik weet zeker dat ik het vaker opnieuw ga kijken.
[permalink] geplaatst op 1 februari 2012, 2:03 uurIk kan wel janken.....