• 9.376.790 stemmen

The Passion of the Christ (2004)

Drama | 127 minuten / 120 minuten (cut version)

Speelduur: 127 minuten / 120 minuten (cut version)

Alternatieve titel: The Passion Recut

Geregisseerd door: Mel Gibson

Met onder meer: Jim Caviezel, Maia Morgenstern en Monica Bellucci

Gesproken taal: Hebreeuws en Latijn

Releasedatum: 1 april 2004

Plot The Passion of the Christ

"By his wounds, we were healed."

The Passion of The Christ is een film over de laatste twaalf uren van het leven van Jezus van Nazareth. De film opent in de Olijventuin (Getsemane) waar Jezus naartoe gaat om te bidden na het Laatste Avondmaal. Jezus verzet zich tegen de verlokkingen van Satan. Verraden door Judas Iscariot, wordt Jezus gearresteerd en meegenomen binnen de stadsmuren van Jeruzalem waar de leiders van de Farizeeërs hem confronteren met beschuldigingen van heiligschennis en hem ter dood veroordelen.

missl schreef:

een aaneensluiting van geweld.

dat was toen nog normal:)

avatar van Resh

Resh

HarmJanStegenga schreef:

Ik heb de film inderdaad gezien ja. Het was verschrikkelijk zo erg inderdaad, maar het kan makkelijk erger.

ja vind ik ook want vroeger was iemand aan een kruis hangen heeel gewoon en werd altijd uitgevoerd dus helemaal niks overdreven

ik ben zelf geen cristen maar ik vind de verhaal heel mooi in beeld gebracht het raakt je heel diep.

Deze film was zeker doorgebroken als de mensen heel lief deden tege jezus en dat jezus gewoon rustig zn leven leid op het eind met 7 kinderen en zn gelukkige vrouw in een grote huis blablabla zo Hollywood :S

een dikke 4.5* voor een film met veel diepgang !

avatar van aerts007

aerts007

Ow.............,wat een beelden!!

Meer gore dan Saw......

avatar van Valconi

Valconi

Dit is hoe Mel Gibson het in zijn hoofd heeft. Niet meer en niet minder. I.p.v. de wijsheid naar voren te brengen die deze man (als hij al werkelijk betaan heeft) in zijn leven verkondigde maakt hij er een tenenkrommende interpretatie van die niets minder doet dan de zgn. schuldigen aan te wijzen.

aerts007 schreef:

Ow.............,wat een beelden!!

Meer gore dan Saw......

ker

gore film zeker maar zeker geen horror zoals saw

Shinigami

Eerlijk gezegd vond ik deze film slecht.

De film was mooi gemaakt,maar..Ik bedoel...Er werd daar een kerel zo'n 2 uur gemarteld!

Oké,het is Jezus,en hij deed dat voor onze zonden (zoals de christenen dat zeggen),maar toch vind ik dat geen reden om er een HELE film aan te geven.

1,0 sterren.

Goed bedoeld,maar slecht.

avatar van decsss

decsss

Shinigami schreef:

Eerlijk gezegd vond ik deze film slecht.

1,0 sterren.

Goed bedoeld,maar slecht.

Wat had je dan verwacht? De film gaat over de laatste uren van Jezus. Dat wist je toch ook al voordat je de film ging kijken ?

avatar van speranza

speranza

Monica Bellucci is het enige mooie aan deze film.

sabsabsab

deze film is wel goed. ik snap neit warom sommige personen deze historyse film aan zien als horror film. allen omdat hij gemarteld word en omdat de duivel erin komt maar horror is zeker niet

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

sabsabsab schreef:

omdat de duivel erin komt

avatar van Jackson07

Jackson07

psycholamp schreef:

Dat is mij ontgaan. Wanneer dan?

Je ziet de duivel steeds in de vorm van een mens, gesluierd, kan alleen niet zien of het nou een man of een vrouw is.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

sabsabsab schreef:

Horror heeft vele betekenissen hoor.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Jim Caviezel is tijdens de opnames getroffen door de bliksem. Voor de meeste natuurlijk puur toeval, maar ik vind van niet.

Satan wordt trouwens gespeeld door de italiaanse actrice Rosalinda Celentano.

psycholamp schreef:

Dat is mij ontgaan. Wanneer dan?

gelijk in het begin als jezus aan het bidden is ofzo

avatar van Berniertje

Berniertje

Een zeer mooie film, die het verhaal over Jezus goed in beeld brengt. Dit is 1 van de weinigen films waar ik naar van werd maar toch heb doorgekeken. Wat vreselijk bloederig was deze film. Verder heb ik toch wel een traantje weg moeten pinken toen Jezus het kruis weg moest dragen naar de berg en telkens viel. Waarschijnlijk zal dat ook zijn omdat ik zelf christen ben. Ik vindt het een mooie film, maar omdat je er niet van kan genieten en sommige dingen onduidelijk zijn. Geef ik een 3.5.

avatar van Dreamboy

Dreamboy

walgelijke film!! niks is er goed aan!

de grafhond

Ik heb in tijden geen saaiere film meegemaakt als deze. Ik heb zón schijthekel aan dat jezus gejank. Iedere geloofs film trouwens hoor. Ook boedha en Hindoe of Islam troep vindt ik bij voorbaat al geen flikker aan. Ik heb daar totaal gewoon geen respect voor en zal ik nooit krijgen ook. Ik ben katholiek gedoopt en daar ben ik nog steeds kwaad om!

avatar van Lad

Lad

Jaag je niet zo op, en kwaad hoor je al helemaal niet te zijn...

Doopsel is mooi!

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Lad schreef:

Jaag je niet zo op, en kwaad hoor je al helemaal niet te zijn...

Doopsel is mooi!

Vind ik ook en gewoon weer lekker The Tranformers opzetten.

Vond deze film een van de grootste tegenvallers van de laatste jaren.

Daarmee is alles gezegd wat mij betreft.

de grafhond schreef:

dat had je in het real life niet durfen te zeggen

de grafhond

waarom niet sabsabsab? Als ik het uitgebreider zou onderbouwen en beter be- argumenteren, waarom niet? Ik mag nog steeds verkondigen wat ik wil, alleen niet op M.M. want dat gaat over films!

sabsabsab

dus jij durft wel voor een groepje moslims hun geloof aftekraken

avatar van Aapje81

Aapje81

Los van het thema, heeft deze film heel weinig te bieden. Het is troep die precies in deze tijd past. Het grote probleem aan deze film is dat die alles behalve oprecht is. Het is goedkoop en alleen bedoelt voor de schok.

Ik ben een ongelovige en wellicht dat een verdwaalde Christen, Katholiek of andere perverseling dit mooi vind. Maar ik kan hier niets mee. Als dan toch zo nodig een film over het geloof gezien moet worden doe dan die van Passolini

de grafhond

Waarom nu voor een groep moslims sab? Waarom niet voor een groep joden of Boedhisten? ik maak geen onderscheid, ik ken geen onderscheid. Hun geloof kan ikniet afkraken want ik ken de Koran niet, dus valt er weinig af te kraken. Wel zou ik ze durven te zeggen, als ze het vragen wat ik ervan vind, dat ik hun geloof, het onze en welke religie dan ook enkel en alleen aan kan zetten door haat. De meeste oorlogen, rassenrellen etc etc zijn ontstaan door religie. De laatste tijd meer economisch ok, maar voorheen bijna alleen maar religieus. Dat zou ik durven te zeggen ja.

avatar van starbright boy

Terug naar de film graag. Geen discussie over religie in het algemeen.

sabsabsab

goed dan stuur ik hem wel en bericht

Pastichio Rocker schreef:

Horror heeft vele betekenissen hoor.

Wijs gesproken .

Shinigami

IK hef mijn stem op naar 3,0 omdat deze film toch ergens niet alleen martelen is.Er waren nog die flashbacks en rakende stukjes.

Ik gaf deze film ook een lage score omdat ik hem overdreven vond,maar volgens experten bleek het zelfs BRUTALER te zijn in het echt 0_0.

decsss schreef:

Daar geef ik je gelijk in,maar al die rep en roer over deze film hebben mij hem toch aangezet om hem te proberen.