The Passion of the Christ (2004)
Speelduur: 127 minuten / 120 minuten (cut version)
Alternatieve titel: The Passion Recut
Geregisseerd door: Mel Gibson
Met onder meer: Jim Caviezel, Maia Morgenstern en Monica Bellucci
Gesproken taal: Hebreeuws en Latijn
Releasedatum: 1 april 2004
Plot The Passion of the Christ
"By his wounds, we were healed."
The Passion of The Christ is een film over de laatste twaalf uren van het leven van Jezus van Nazareth. De film opent in de Olijventuin (Getsemane) waar Jezus naartoe gaat om te bidden na het Laatste Avondmaal. Jezus verzet zich tegen de verlokkingen van Satan. Verraden door Judas Iscariot, wordt Jezus gearresteerd en meegenomen binnen de stadsmuren van Jeruzalem waar de leiders van de Farizeeërs hem confronteren met beschuldigingen van heiligschennis en hem ter dood veroordelen.
- Hê Kainê Diathêkê (BoekMeter)
- The Passion of the Christ (MusicMeter)
Jesus
Judas Iscariot
Pontius Pilate
Claudia Procles
sabsabsab
een aaneensluiting van geweld.
dat was toen nog normal:)
Resh
Ik heb de film inderdaad gezien ja. Het was verschrikkelijk zo erg inderdaad, maar het kan makkelijk erger.
ja vind ik ook want vroeger was iemand aan een kruis hangen heeel gewoon en werd altijd uitgevoerd dus helemaal niks overdreven
ik ben zelf geen cristen maar ik vind de verhaal heel mooi in beeld gebracht het raakt je heel diep.
Deze film was zeker doorgebroken als de mensen heel lief deden tege jezus en dat jezus gewoon rustig zn leven leid op het eind met 7 kinderen en zn gelukkige vrouw in een grote huis blablabla zo Hollywood :S
een dikke 4.5* voor een film met veel diepgang !
aerts007
Ow.............,wat een beelden!!
Meer gore dan Saw......
Valconi
Dit is hoe Mel Gibson het in zijn hoofd heeft. Niet meer en niet minder. I.p.v. de wijsheid naar voren te brengen die deze man (als hij al werkelijk betaan heeft) in zijn leven verkondigde maakt hij er een tenenkrommende interpretatie van die niets minder doet dan de zgn. schuldigen aan te wijzen.
Shinigami
Eerlijk gezegd vond ik deze film slecht.
De film was mooi gemaakt,maar..Ik bedoel...Er werd daar een kerel zo'n 2 uur gemarteld!
Oké,het is Jezus,en hij deed dat voor onze zonden (zoals de christenen dat zeggen),maar toch vind ik dat geen reden om er een HELE film aan te geven.
1,0 sterren.
Goed bedoeld,maar slecht.
decsss
Eerlijk gezegd vond ik deze film slecht.
1,0 sterren.
Goed bedoeld,maar slecht.
Wat had je dan verwacht? De film gaat over de laatste uren van Jezus. Dat wist je toch ook al voordat je de film ging kijken ?
speranza
Monica Bellucci is het enige mooie aan deze film.
sabsabsab
deze film is wel goed. ik snap neit warom sommige personen deze historyse film aan zien als horror film. allen omdat hij gemarteld word en omdat de duivel erin komt maar horror is zeker niet
psycholamp
- 1960 berichten
omdat de duivel erin komt
Jackson07
Dat is mij ontgaan. Wanneer dan?
Je ziet de duivel steeds in de vorm van een mens, gesluierd, kan alleen niet zien of het nou een man of een vrouw is.
Pastichio Rocker
Horror heeft vele betekenissen hoor.
JacoBaco
Jim Caviezel is tijdens de opnames getroffen door de bliksem. Voor de meeste natuurlijk puur toeval, maar ik vind van niet.
Satan wordt trouwens gespeeld door de italiaanse actrice Rosalinda Celentano.
Dat is mij ontgaan. Wanneer dan?
gelijk in het begin als jezus aan het bidden is ofzo
Berniertje
Een zeer mooie film, die het verhaal over Jezus goed in beeld brengt. Dit is 1 van de weinigen films waar ik naar van werd maar toch heb doorgekeken. Wat vreselijk bloederig was deze film. Verder heb ik toch wel een traantje weg moeten pinken toen Jezus het kruis weg moest dragen naar de berg en telkens viel. Waarschijnlijk zal dat ook zijn omdat ik zelf christen ben. Ik vindt het een mooie film, maar omdat je er niet van kan genieten en sommige dingen onduidelijk zijn. Geef ik een 3.5.
de grafhond
Ik heb in tijden geen saaiere film meegemaakt als deze. Ik heb zón schijthekel aan dat jezus gejank. Iedere geloofs film trouwens hoor. Ook boedha en Hindoe of Islam troep vindt ik bij voorbaat al geen flikker aan. Ik heb daar totaal gewoon geen respect voor en zal ik nooit krijgen ook. Ik ben katholiek gedoopt en daar ben ik nog steeds kwaad om!
Lad
Jaag je niet zo op, en kwaad hoor je al helemaal niet te zijn...
Doopsel is mooi!
JacoBaco
Jaag je niet zo op, en kwaad hoor je al helemaal niet te zijn...
Doopsel is mooi!
Vind ik ook en gewoon weer lekker The Tranformers opzetten.
LordOfTheRings2
Vond deze film een van de grootste tegenvallers van de laatste jaren.
Daarmee is alles gezegd wat mij betreft.
sabsabsab
dat had je in het real life niet durfen te zeggen
de grafhond
waarom niet sabsabsab? Als ik het uitgebreider zou onderbouwen en beter be- argumenteren, waarom niet? Ik mag nog steeds verkondigen wat ik wil, alleen niet op M.M. want dat gaat over films!
Aapje81
Los van het thema, heeft deze film heel weinig te bieden. Het is troep die precies in deze tijd past. Het grote probleem aan deze film is dat die alles behalve oprecht is. Het is goedkoop en alleen bedoelt voor de schok.
Ik ben een ongelovige en wellicht dat een verdwaalde Christen, Katholiek of andere perverseling dit mooi vind. Maar ik kan hier niets mee. Als dan toch zo nodig een film over het geloof gezien moet worden doe dan die van Passolini
de grafhond
Waarom nu voor een groep moslims sab? Waarom niet voor een groep joden of Boedhisten? ik maak geen onderscheid, ik ken geen onderscheid. Hun geloof kan ikniet afkraken want ik ken de Koran niet, dus valt er weinig af te kraken. Wel zou ik ze durven te zeggen, als ze het vragen wat ik ervan vind, dat ik hun geloof, het onze en welke religie dan ook enkel en alleen aan kan zetten door haat. De meeste oorlogen, rassenrellen etc etc zijn ontstaan door religie. De laatste tijd meer economisch ok, maar voorheen bijna alleen maar religieus. Dat zou ik durven te zeggen ja.
Terug naar de film graag. Geen discussie over religie in het algemeen.
Shinigami
Horror heeft vele betekenissen hoor.
Wijs gesproken
Shinigami
IK hef mijn stem op naar 3,0 omdat deze film toch ergens niet alleen martelen is.Er waren nog die flashbacks en rakende stukjes.
Ik gaf deze film ook een lage score omdat ik hem overdreven vond,maar volgens experten bleek het zelfs BRUTALER te zijn in het echt 0_0.
Shinigami
Daar geef ik je gelijk in,maar al die rep en roer over deze film hebben mij hem toch aangezet om hem te proberen.

Opnames van 'The Passion of the Christ'-vervolg moeten volgend jaar beginnen: 'Het wordt een hele LSD-trip'

Dit is wat we weten over 'The Resurrection of the Christ' van Mel Gibson: 'De grootste film in de wereldgeschiedenis'

'The Passion of the Christ' van Mel Gibson morgenavond op televisie

Alec Baldwin en het schietincident op de set: Dit zijn vijf andere ernstige ongelukken

The Song of Bernadette

Samsara
Drama / Romantiek, 2001

The Greatest Game Ever Played
Drama, 2005
christendomjewryromeinse rijksufferingapostlelast supper romanbijbelcrucifixionsatanmissionmartelenwreedheidjesus christgraphic violencechristelijke filmaramaicjesus christ graphic violenceancient language film