• 9.377.411 stemmen

The Passion of the Christ (2004)

Drama | 127 minuten / 120 minuten (cut version)

Speelduur: 127 minuten / 120 minuten (cut version)

Alternatieve titel: The Passion Recut

Geregisseerd door: Mel Gibson

Met onder meer: Jim Caviezel, Maia Morgenstern en Monica Bellucci

Gesproken taal: Hebreeuws en Latijn

Releasedatum: 1 april 2004

Plot The Passion of the Christ

"By his wounds, we were healed."

The Passion of The Christ is een film over de laatste twaalf uren van het leven van Jezus van Nazareth. De film opent in de Olijventuin (Getsemane) waar Jezus naartoe gaat om te bidden na het Laatste Avondmaal. Jezus verzet zich tegen de verlokkingen van Satan. Verraden door Judas Iscariot, wordt Jezus gearresteerd en meegenomen binnen de stadsmuren van Jeruzalem waar de leiders van de Farizeeërs hem confronteren met beschuldigingen van heiligschennis en hem ter dood veroordelen.

passion1888 schreef:

the passion of the christ gaat iedereen verbaasd doen staan dit is geen religieuze film het is mooi film die historiche feiten verfilmd maar nu eindelijk op een realistische manier the violence is more than saving private ryan we will see guts i bet your like it

Jij gaat dus voor optie 2.

Lijkt net of je de film al hebt gezien. Van Kazaa gedownload misschien?

Doet me denken aan het zevende gebod...

avatar van Dionysos

Dionysos

Gij zult correct Nederlands leren?

passion1888

broeder of zuster anatolia teneerste ik ben de gast die zegt dat mensen naar deze film moeten gaan en door deze film te downloaden help ik de film niet mee en zet ik de mensen voor bedrog( sorry voor deze slechte zin) en tentweede downloaden heeft geen zin want de qualiteit is dan barre slecht

en over de zevende gebod we zijn hier over deze film aan praten en jij begint of ik wel aan de geboden houd oordeel niet wat dan zul jezelf geoordeelt worden , kom dit mischien bekend voor broeder/zuster

passion1888

oke ik zal voortaan wat langzamer typen ik ken wel degelijk goed nederlands wees daar maar niet bang over.

the passion of the christ zal niet teleurstellen geloof me

en voor de making of en andere media exclusief things voeg me toe op msn [email protected]

want ik wil niet weer het word spam tegenkomen in mijn replytjes

oke ciao

Anatolia

Reageer nie zo geprikkeld joh. Was maar een grap. Ik vind het gewoon onzin dat je bij voorbaat al zelf een (positieve) conclusie kan trekken.

Dat je zegt dat men de film eerst moet zien, is dan tegenstrijdig met je andere woorden.

the passion of the christ zal niet teleurstellen geloof me

Hier, weer zoiets...

passion1888

oke maar ik ben zat dat mensen alvoordat ze de movie hebben gezien al zeggen: ja dit is een slechte film, kijk hem dan eerst en dan je mening

en ik zeg: deze film zal niet teleurstellen

dat is mijn mening want ik heb al veel media gezien

maar zegt niet dat deze film slecht is terwijl je hem nog niet gezien hebben, zeg dan gewoon : deze film lijkt me niet leuk, oke dan was het weer ik moet weer gaan ik ben savonds weer treug

ameen!!!!

en ik zeg: deze film zal niet teleurstellen

dat is mijn mening want ik heb al veel media gezien

ameen!!!!

Gij blijft maar bezig...

"kijk hem dan eerst en dan je mening" Hier zeg ik amen op.

avatar van Redlop

Redlop

Eerst dring je iedereen op om de film te gaan kijken want die moet goed zijn...zal je niet teleurstellen...vervolgens roep je:

passion1888 schreef:

oke maar ik ben zat dat mensen alvoordat ze de movie hebben gezien al zeggen: ja dit is een slechte film, kijk hem dan eerst..

Terwijl je hem ook niet gezien hebt. Tsja...

Goed gesproken, broeder Redlop.

Anatolia

Ok, houd nu allemaal uw ketterse of katholieke gevoelens voor u, voordat we weer een tachtigjarige oorlog krijgen.

avatar van Justice4All

Justice4All

Anatolia schreef:

Ik dacht dat je "kruistochten" bedoelde

Anatolia

Nee, de moslims zijn er (nog) niet bij betrokken.

Kan natuurlijk veranderen als wij ons ook in de discussie mengen . Dan komt er misschien ook weer eenheid bij de christenen (vijand van mijn vijand is mijn vriend-principe). Ze zouden ons dankbaar moeten zijn...

avatar van Justice4All

Justice4All

Anatolia schreef:

Wie zei dat ook al weer?

Chris Rock.

Nee serieus. Is gewoon een veelgebruikte quote. Iedereen zegt het wel es. Hoort niet echt bij iemand.

Hoe vind je deze: de vijand van de vijand van mijn vijand is mijn vijand.

Anatolia schreef:

Alle volkeren ter wereld zijn nu onderhand wel zwart afgeschilderd in minstens 1 Hollywood- of een andere spraakmakende film. Alle landen ter wereld hebben minstens 1 keer de slechterik gespeeld.

Alle volkeren, behalve 1: het joodse.

Je vergist je. De joden speelden overduidelijk de 'bad guy' in films als Jud Süss en Der Ewige Jude, die tijdens de oorlogsjaren door miljoenen bioscoopbezoekers in heel Europa werden bekeken. Joseph Goebbels hechtte veel waarde aan deze vorm van nazi-propaganda, die zijn effect inderdaad niet leek te missen. Na de Tweede Wereldoorlog, toen de verschrikkingen van de shoah aan het licht kwamen, was er in het Westen geen animo meer voor antisemitische en racistische films. Begrijpelijk, zou ik denken.

RolfWolf schreef:

De films die jij aanhaalt zijn een product van de grootste anti-joodse regering ooit. Dus dat is een beetje logisch .

Bovendien had ik het over Hollywood- of andere spraakmakende films. Dus films die bij een groot publiek bekend en eventueel geprezen zijn. Dat zijn de bovenstaande films niet.

RolfWolf schreef:

Na de Tweede Wereldoorlog, toen de verschrikkingen van de shoah aan het licht kwamen, was er in het Westen geen animo meer voor antisemitsche en racistische films. Begrijpelijk, zou ik denken.

Sorry maar dit vind ik nou zo'n gel*l. Deze woorden impliceren dat de joden voortaan altijd vrijuit mogen gaan, wat ze ook doen.

Ja, akkoord: ze hebben inderdaad verschrikkelijke tijden gekend! Maar hou asjeblieft op om die tijden er telkens weer bij te halen, steeds wanneer er sprake is van een kwestie waarin zij fout bezig blijken te zijn.

Wie zegt dat ik antisemitische en racistische films wil zien? Het gaat erom dat die twee woorden wel erg simpel en vaak gebruikt worden! Dát is het punt waar ik moeite mee heb.

Anatolia schreef:

Nee, de moslims zijn er (nog) niet bij betrokken.

Jezus zei volgens de bijbel niet: de vijand van mijn vijand is mijn vriend. Hij zei wél: heb uw vijand lief.

Overigens zou ik eerder willen pleiten voor een eenheid tussen de drie abrahamitische godsdiensten: jodendom, christendom en islam. Lijkt me een stuk gezelliger.

RolfWolf schreef:

Ja, net zoals Sharon gaat sjoelen met Arafat .

RolfWolf

Precies, "óf andere spraakmakende films". En dat waren Jud Süss en Der Ewige Jude wel degelijk. Ze kenden zoals gezegd een groot publiek, werden in hun tijd geprezen én verguisd en zijn nog altijd berucht.

Nee hoor, hoe kom je daar nou bij? Alsof je antisemitisch moet zijn om - zoals ik - forse kritiek te hebben op de politiek van Israël (en de VS).

Ja, akkoord: ze hebben inderdaad verschrikkelijke tijden gekend! Maar hou asjeblieft op om die tijden er telkens weer bij te halen, steeds wanneer er sprake is van een kwestie waarin [i]zij fout bezig blijken te zijn.[/i]

Doe ik dat? Nee.

Wie zegt dat ik antisemitische en racistische films wil zien?

Ik niet.

Mee eens, ik ook. Maar in het geval van de genoemde nazi-films vind ik deze begrippen wel op hun plaats.

Maar we dwalen volgens mij af, terug naar de film van Gibson: lijkt me interessant en ga ik zeker zien.

Anatolia schreef:

Ja, net zoals Sharon gaat sjoelen met Arafat .

Een schattig duo inderdaad.

avatar van Dionysos

Dionysos

Me dunkt dat ze gezien de nieuwste ontwikkelingen beter samen een dagje wandklimmen kunnen plannen....:P

Dionysos schreef:

Pardon, hék-klimmen.

passion1888

oke dan mensen ik hou me mond vrede op aarde

avatar van gotti

Net een verslag op 2 vandaag. Zag d'r nog heel super uit, moet ik zeggen. Blijf nog wel erg benieuwd...

komt er nog een herhaling ik hoop het wel

avatar van starbright boy

komt er nog een herhaling ik hoop het wel

Ja, om 0:42 vanavond.

Het viel me trouwens op dat de fragmenten ondertiteld waren. Ik meende dat Gibson dat eerste niet wilde doen.

Ik was overigens niet echt onder de indruk van de fragmenten. Desalnietemin toch een nieuwsgierigmakende film, al is het alleen maar vanwege de controverse.

hahaahaha oke

avatar van Jordy

Jordy

Er is inderdaad voor gekozen om de film wél te ondertitelen. Ben ook wel benieuwd, maar heb niet zulke hoge verwachtingen. Wat ik er van lees focust de film zich erg op de laatste uren, zonder een duidelijke context te laten zien. Wat je allemaal in de film zult zien / denkt te zien zal dus wel te maken hebben met wat je (qua denkbeelden) meebrengt de bioscoopzaal in

hmzzzz