• 9.373.153 stemmen

Geregisseerd door: Ron Howard

Met onder meer: Kevin James, Vince Vaughn en Winona Ryder

Releasedatum: 3 februari 2011

Plot The Dilemma

"Two best friends. Nothing could come between them... or could it?"

Ronny en Nick zijn goede vrienden die op het punt staan een zakelijke megadeal te sluiten, wat tot een hoop stress leidt bij de twee heren. Dan komt Ronny erachter dat de vrouw van Nick een affaire heeft. Moet hij dit nu vertellen met als resultaat dat de deal waarschijnlijk gaat mislukken?

avatar van gizmo_o

gizmo_o

Prima komedie, waarbij ik met mijn vrienden met regelmaat echt in scheur heb gelegen in de bioscoop gisteren. Het is trouwens een realistisch dilemma, waar na het zien van de film nog goed over gediscussieerd kan worden. Hier wordt dit dilemma ("je ziet je vrouw van je beste vriend vreemd gaan, wat doe je?") nog wat vermoeilijkt door allerlei bijkomende factoren, o.a. het sexverleden dat Ronny & Nick's vrouw hebben, het auto designbedrijf waar ze samen baas over zijn en waarbij een deadline gehaald moet worden voor General Motors.
Prima geacteerd door zowel Vaughn, James als Connelly. Erg leuke bijrollen voor Latifah & Tatum.

Gewoon goed voor een avondje ontspanning met het verstand op (bijna) 0.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

'The Dilemma' is een dramafilm die een comedy wil zijn. Daardoor slaat de film de plank geheel mis.

Ik ben geen Vaughn fan, maar James, Connelly, LaTifah en Tatum mag ik wel. Die weten de film dan ook nog enigszins vermakelijk te maken. Vooral Tatum heeft een erg leuk personage, maar de anderen moeten het doen met oppervlakkige personages die standaard grapjes maken. 'The Dilemma' draait om een bekend dilemma die elke tiener wel eens is tegen gekomen, in de volwassensetting is hij een stuk dramatischer en daarom niet erg geschikt voor een komedie. De situatie wordt genuanceerd met zowel "grappige" als dramatische kanten. Maar geen van alle zijn charmant genoeg om je echt te doen ontroeren.

Weinig goede grappen en te overdreven situaties om echt een dilemma te vormen.

2,0

avatar van Elineloves

Elineloves

Zonde, zonde, zonde. Dit is een gemiste kans. Een fantastische cast die duidelijk goed op elkaar ingespeeld zijn, maar een te zwakke uitwerking waardoor je aandacht op sommige momenten helemaal verzwakt. Ik had erg naar deze film uitgekeken en dat zal ook de reden zijn geweest dat ik met een onbevredigd gevoel achterbleef tijdens de aftiteling.

Kevin James is geweldig. Ik hou van dit man. Het is een schattige, bolle, nekloze vent met puppy ogen die bij mij altijd een gevoelige snaar weet te raken. Vince Vaugh leer ik te waarderen, ik vond hem in het verleden niet altijd even leuk maar in 'The Dilemma' doet hij het helemaal niet onverdienstelijk. Hij brabbelt wat teveel, hij is nét wat teveel aan het woord en sommige scènes zijn een tikkeltje ongeloofwaardig waardoor je het maar met een korrel zout moet nemen, maar van hem kon ik het wel hebben.

Het grootste probleem is dat de balans tussen drama en komedie niet gevonden lijkt te worden. Ze weten niet welke kant ze op willen met het verhaal en gooien dan om beurten de 'balletjes' komedie en drama omhoog.Gaat de film nou over twee vrienden die samen aan een groot, belangrijk project werken en alles op alles moeten zetten om succes te behalen? Of gaat het om twee beste vrienden die samen allerlei moeilijkheden doormaken en elkaar hier in moeten vinden en vertrouwen? Voor mijn gevoel werd teveel aandacht gevestigd op het eerste, waardoor het eigenlijke verhaal af en toe naar de achtergrond werd gedrukt.

Met een cast als deze verwacht je een fijne, luchtige komedie die vlot wegkijkt. Al snel kom je in een loodzwaar, vermoeiend en vervelend drama-sfeertje terecht waardoor de komische noot niet goed overkomt. Aan de acteurs ligt het niet, maar het script is zo vreselijk mager dat je er weinig mee kunt. De enige die écht plaatsvervangende schaamte op riep, was de zeer gênante bijrol van Queen Latifah, die grappig zou moeten zijn maar eerder tenenkrommend slecht was. Channing Tatum, de 'aparte' minnaar, had een leuk rolletje en wist wel voor enkele geslaagde grappen te zorgen. Samen met het duo Vaugh en James was hij toch wel een lichtpuntje.

Halverwege de film hoorde ik mijn vriendin al zuchten, en wel meer dan eens. Ze stond op het punt de zaal uit te lopen en was zich duidelijk aan het ergeren. Zelf had ik hier iets minder moeite mee, ik kijk een film sowieso af hoe erg hij ook tegenvalt, en ik was ook wel benieuwd welk einde ze er aan zouden breien.

Dat einde was niet helemaal geslaagd en ik bleef met opgetrokken wenkbrauwen achter. Heel snel werd er even gezegd dat Nick het huis had verlaten, maar verder werd hier geen woord meer over gezegd. Waarom? Hoe ging het? Wat heeft hij nog besproken met Geneva? Dit werd allemaal niet duidelijk, het was echt een gevalletje pats,boem, klaar, over en uit. Dit zogenaamde 'open einde' gaf mij het gevoel dat er waarschijnlijk nog wel een tweede deel aan zit te komen. Wat voor mij echt niet hoeft, ik zou niet weten op welke manier ze dit nog meer willen uitmelken.

Het is zonde dat je 111 minuten kijkt naar een film over bedrog, ruzies, vertrouwen, eerlijkheid en loyaliteit, maar dat er op het einde, waar het puzzeltje in elkaar zou moeten vallen, nog niks weet.

Oh ja, wat was nou het precieze verhaal van Boon-Me? (wie verzint het?) Het werd als belangrijk detail aangekaart, maar uiteindelijk werd er wéér niks mee gedaan. Juist ja......

Weird.

Met Vaughn en James in de hoofdrollen en met comedy als hoofdgenre verwacht je ... een comedy. Eigenlijk is deze film dat niet. Een relatiedrama, met hier en daar wat komische accenten. Die scenes zijn dan wel weer erg duidelijk comedy, waardoor ze niet zo goed in de film vallen.

Eigenlijk is er maar één grappige scene en da's de 40 years speech, waar je bijna flashbacks krijgt naar Festen, maar dan met meer humor gebracht. Verder lopen Vaughn en James een beetje verloren in de film (die laatste als geniaal autotechnicus/uitvinder ... serieus?).

Het drama gedeelte werkt ook niet echt, wellicht omdat er te gewichtig gedaan wordt en het probleem zich maar blijft aandikken door onnozele situaties en onnodig extra drama. Zeker wanneer ook de relatie tussen Vaughn en Connelly onder vuur komt te liggen ontspoort de film compleet.

Achteraf had ik het kunnen weten ... Ron Howard is niet bepaald een begenadigd regisseur en ook hier slaat hij zelfs niet eens in de buurt van een te missen spreekwoordelijke plank. Flauwe dramady die enkel in een paar afzonderlijke scenes leuk weet te zijn en puur rekent op het main duo. Die kunnen echter niet genoeg meer maken van dit wrak.

avatar van james_cameron

Tegenvaller van regisseur Ron Howard, met afstand zijn minste film sinds The Grinch. Visueel en inhoudelijk heeft het geheel niet meer te bieden dan de gemiddelde sitcom, met flauwe grappen en matig gecaste hoofdrolspelers. Vaughn is nog wel oké in de hoofdrol, maar zijn spel kan de film niet drijvende houden. Het duurt ook allemaal veel te lang. De dramatische scenes werken overigens beter dan de komische. Beste scene is de hilarisch pijnlijke toast van Vaughn op het 40-jarige huwelijksfeest van zijn schoonouders.

avatar van 606

Kevin is gewoon geweldig en samen met Vince toch een goed koppel voor in een komedie.

Verhaal simpel maar leuk.

Aantal goede scènes.

avatar van stinissen

Uitstekende film van Ron Howard en gelukkig was het meer speelfilm dan humor ook de cast was erg goed ook de bijrollen waren goed ingevuld, ik heb me kostelijk vermaakt met deze prent.

avatar van rep_robert

Ik vond de film eigenlijk nog prima te pruimen. Vaughn is geknipt voor deze rol, net zoals James. De bijrollen worden zeer goed vertolkt door Connelly en de doorgedraaide Rider. Ook Queen Latifah heeft een bijrol die mij een lach bezorgde.

Verder heeft the Dilemma een aardig gebalanceerde mix van drama en komedie. Nergens overheersen beiden te erg, vooral de gedoseerde humor en scheve opmerkingen waren prima te pruimen.

Gewoon leuk.

avatar van Spetie

Veel zwaardere film dan ik had verwacht.

Daarmee wil ik niet gelijk zeggen dat het een loodzwaar drama is, nee dat zeker niet. De film is echter wel voor 90% drama, iets wat ik bij namen als James en Vaughn van tevoren niet direct verwacht had.

Helaas viel de film ook tegen. Van Howard mag je als regisseur wel iets verwachten, maar dit is nogal een inspiratieloos geheel, die vlees nog vis lijkt. In een film als deze is Kevin James gewoon serieus gemiscast. In de dramatische scènes scoort hij namelijk zwaar onvoldoende. Vaughn doet het redelijk. Daarnaast werkt het clichématige verhaal ook niet echt mee om alles overtuigend te maken.

Naast het drama zijn er nog wel grappen, maar die zijn vaak te flauw en niet leuk genoeg. Daarnaast heb ik het idee, dat de film daardoor uit zijn balans gaat. Of om het anders te zeggen, voor mij werkte de film daardoor totaal niet.

Nee een film om snel te vergeten eigenlijk. Met weinig plezier en feeling gemaakt, een misser wederom van Howard.

avatar van blurp194

blurp194

Geen comedy, ook geen drama - meer een soort half mislukt filosofisch onderzoek naar vriendschap lijkt het te zijn. Toch is het geen onprettige film - wel aardig om een keer gezien te hebben, maar aan de andere kant ook best geschikt om over te slaan.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Hm, ongeloofwaardig dramafilmpje.

Wat deze film mist is balans. Balans tussen komedie en drama. Helaas is er in de hele film geen grap te bekennen waardoor het erg overslaat naar het dramatische.

Waar ik absoluut niet met m'n pet bij kon was de rol die Vaughn speelde. Het lijkt me duidelijk dat je meteen verteld wat je gezien hebt en er niet omheen gaat draaien.

Nu overkomt hem het ene gezeik na het andere omdat hij een week(!) wacht met het vertellen.

Nee, dat gaat er bij mij niet in.

Ook lijkt de film meer te gaan over de lucratieve zakendeal die de 2 vrienden gaan sluiten dan over het vreemdgaan en de gevolgen. Over dat laatste wordt met geen woord gerept en blijven we dus in het ongewisse.

Het acteerwerk is wel ok. James en Vaughn doen het prima, al had ik bij de rol van eerstgenoemde nog wel wat twijfels. Geniale autotechnicus?

Nipt een onvoldoende.

avatar van scorsese

Goeie film waarin een man erachter komt dat de vrouw van zijn beste vriend ontrouw is, en zich afvraagt hoe te handelen. De mix tussen comedie en drama werkt vrij goed hier (alhoewel drama toch de boventoon voert). De grappen zijn goed getimed en het dilemma zorgt voor genoeg wrijving en spanning. Verder nog een leuke cast die het er ook nog eens meer dan goed vanaf brengen.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Op zich kijkt deze film wel lekker weg maar echt bijzonder vind ik hem niet. Je blijft wel geboeid gedurende de film maar toch blijft alles behoorlijk op de vlakte. Het acteerwerk vond ik ook heel gematigd en af en toe behoorlijk saai. Vooral Jennifer Connelly vond ik helemaal een nietszeggend figuur in het geheel. Winona Ryder was de enige die nog een beetje diepgang in het geheel bracht.

Leuk is dat je je wel afvraagd wat je zelf zou doen in een dergelijke situatie maar het verhaal zelf is heel statisch uitgewerkt.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Wat zich voordoet als een vrolijke komedie blijkt stiekem een sirieus drama met vermoeiende relatieproblemen te zijn. Ik dacht even dat er iets mis was met de programma-omschrijving van Film1 toen ik het genre waarnam. De nonchalante muziek, casual settings en de belachelijke personages zoals de hysterische zus van Ronny en de donkere vrouw met haar vreemde opmerkingen kunnen echt niet verbloemen dat dit een regelrechte flop is. De vrouw van Nick gaat vreemd waardoor Ronny er alles aan doet om de situatie onder controle te houden. Dat is eigenlijk alles wat er gebeurt en om de irritaties aan te vullen worden er idiote dingen bedacht zoals een camera terugkopen voor € 1000,- zonder te kijken of de foto's er nog opstaan. En yeah, laten we afsluiten met de ijshockey-arena waar Nick uiteraard zijn doelpunt weet te maken. Triest.

avatar van CrazyMovie

CrazyMovie

Ik vond het zelf een grappig en een vaak voorkomend onderwerp. Vince Vaughn en Kevin James, outstanding samen!. Af en toe ietwat te, maar verder topfilm!.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

The Dilemma leek me een leuke film. Wel zo eentje waar je vaker hardop bij kunt lachen.

Ik kwam wat dat laatste betreft van een koude kermis thuis. Grappig is de film namelijk slechts bij vlagen. Slechts twee keren een serieus lachmoment gehad. Verder bleef het een beetje bij glimlachjes, maar vooral gewoon stug serieus naar het scherm kijken. Ik moet dan wel zeggen dat de film gedeeltelijk drama was, maar ik kan nou niet zeggen dat dit van een interessant kaliber was. Eerder het 'zever drama' dan het soort dat bij je binnenkomt of je raakt.

Op de cast heb ik op zich niks aan te merken, behalve dat ik er van sta te kijken dat een film met zulke namen tegenviel. Kevin James vind ik een erg sympathieke gast, en hij zette dan ook met gemak het leukste personage uit de film op zijn naam. Vince Vaughn is een van de meest wisselvallige acteurs die ik ken (dan weer eens leuk, dan weer eens vervelend), maar ook hij deed het nog vrij redelijk. Winona Ryder en Jennifer Connelly deden wat ze moesten doen, maar kregen wat mij betreft niet de mogelijkheid om volledig op hun kunnen te spelen. Channing Tatum is geen verkeerd acteur, maar hier vond ik hem gewoon ronduit irritant. Queen Latifah daarentegen zorgde bij vlagen nog voor een leuk momentje. Leuke cast dus, maar het script werkt hen flink tegen. Soms viel het gewoon op dat ik de dialogen en monologen niet werkten. Dat is iets wat ik maar zelden las van heb tijdens het kijken van een film. Zelfs al gaat het om een film uit dit genre.

Op zich geen vreselijke film, maar gewoon een teleurstelling. De film heeft zo nu en dan zijn momentjes en de cast doet zijn best maar het werkte gewoon op de een of andere manier niet helemaal. Een matig script en de vele clichés en voorspelbaarheden halen de vaart er flink uit, waardoor The Dilemma toch niet helemaal kan uitbloeien. En dat terwijl de potentie zeker aanwezig was.

avatar van lars-pixar

lars-pixar

Waar The Dilemma het vooral van moest hebben was de sterke casting van twee zeer bekende komedie acteur Kevin James en Vince Vaughn. De rest was aan regisseur Ron Howard hoe hij deze film zou gaan aanpakken en tevens het genre goed probeert neer te zetten.

Vermakelijk is het al snel en hoogte punten zijn er genoeg, maar het belangrijkste dat ontbreekt in de film en dat zijn de grappen.

Het gaat dan waarschijnlijk om de hoogte punten die grappig moeten overkomen. Net als het genre drama wat hier betiteld staat komt net als bij de meeste Amerikaanse komedies voor als een (naar mijn idee) zwakte punt wat de film op een mindere manier ondersteunt. Ook hier valt dat genre tegen en wordt het meer wat op de achtergrond geplaatst om de grappen naar voren te laten komen.

Irritaties kunnen er als snel ontstaan bij sommige kijkers, wat acteur Vince Vaughn speelt hierin een nogal opvallende rol, al zou hij er in een scene niet in zitten, dan hoor je hem wel. Ik hoop niet dat hij zo in elke film is, anders laat ik die links liggen. Natuurlijk kan ik wel begrijpen dat dit zijn rol is om zo'n druk persoon neer te zetten. Kevin James was daarin tegen weer wat behouder dan ik gewent was in zijn andere films.

Al met al kijkt de film lekker weg en gaat het natuurlijk ook om het vermakelijk wat je bij zo'n film hebt!

avatar van jippie2010

jippie2010

Ik weet niet waarom ik er aan begonnen ben, want Vaughn staat in mijn persoonlijke top-3 van meest irritante acteurs. En James bewees opnieuw slechts 1 karakter in zijn repertoire te hebben.

Maar halverwege de film ontwikkelde het plot zich meer en meer wat het niveau zeker ten goede kwam. Niet genoeg om het een voldoende te geven, maar het heeft de film grotendeels gered. *2,5

avatar van mrklm

mrklm

Naargeestige, buitengewoon onevenwichtige romantische komedie (?) waarin Ronny [Vince Vaughn] het ene dilemma (wordt het geen tijd dat hij Beth [Jennifer Connolly] ten huwelijk vraag) verruilt voor het andere wanneer hij de botanische tuinen bezoekt om een huwelijksaanzoek voor te bereiden. Tijdens zijn rondleiding ziet hij Geneva [Winona Ryder], de echtgenote van zijn beste vriend Nick [Kevin James] zoenen met Zip [Channing Tatum]. Moet hij Nick direct de waarheid vertellen of moet hij Geneva de kans geven om haar affaire op te biechten? Het uitgangspunt is niet onaardig, maar het loopt uit op een onvriendelijke dialogen en een dosis geweld dat niet past bij de romantische screwball comedy die het lijkt te willen zijn. De acteurs doen wat ze kunnen, maar Howard weet duidelijk niet goed wat hij met dit materiaal aan moet.