menu

The Dilemma (2011)

mijn stem
2,56 (525)
525 stemmen

Verenigde Staten
Drama / Komedie
111 minuten

geregisseerd door Ron Howard
met Kevin James, Vince Vaughn en Winona Ryder

Ronny en Nick zijn goede vrienden die op het punt staan een zakelijke megadeal te sluiten, wat tot een hoop stress leidt bij de twee heren. Dan komt Ronny erachter dat de vrouw van Nick een affaire heeft. Moet hij dit nu vertellen met als resultaat dat de deal waarschijnlijk gaat mislukken?

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=krpylBmPyz4

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
1,5
Poeh... Die Vince blijft maar lullen...

avatar van dartviper
4,0
Het is geen comedy. Maar als iemand die precies hetzelfde heeft mee gemaakt als Vince. Moet ik zeggen dat het redelijk goed is gemaakt. Het wel/niet verhaal is zo duidelijk in deze film. Dus om persoonlijke reden geef ik hem een 4 maar snap de 2en wel omdat je een comedy verwacht die je niet krijgt.

avatar van Ceeda7
0,5
Dit is officieel een van de slechtste film die ik ooit heb gezien. Onafgebroken gelul, een film die er geen moest zijn had de beste vriend vanaf minuut 1 gezegd wat er gaande was.

Miskleun van Howard, de maker van parels zoals A beautiful mind, Frost/Nixon.

2,0
Noch drama, noch komedie, noch een boeiend verhaal. 2*

2,0
Ceeda7 schreef:
Dit is officieel een van de slechtste film die ik ooit heb gezien. Onafgebroken gelul, een film die er geen moest zijn had de beste vriend vanaf minuut 1 gezegd wat er gaande was.

Miskleun van Howard, de maker van parels zoals A beautiful mind, Frost/Nixon.


Sjiiit, hoe kan zo'n regisseur nou zulke troep maken....?

avatar van The_Game
1,5
Zeer saaie en vooral voorspellende film.
1.5*

avatar van tcdaizz
2,0
Zeer saai, en zeker geen humor!

avatar van mnrk
3,0
That's why mine Lady wood is still strong...

Het is op voorhand niet de film die je zou verwachten met Vince en Kevin, maar uiteindelijk vond ik deze film nog niet zo slecht.

Het verhaal is natuurlijk erg "tenenkrommend" en voorspelbaar, maar Vince Vaughn maakt deze film toch nog aangenaam om naar te kijken met zijn uitspraken en voorkomen. Kevin James is ook in orde ( had er alleen meer van verwacht )....

avatar van martijn011
2,5
Hm, ongeloofwaardig dramafilmpje.

Wat deze film mist is balans. Balans tussen komedie en drama. Helaas is er in de hele film geen grap te bekennen waardoor het erg overslaat naar het dramatische.
Waar ik absoluut niet met m'n pet bij kon was de rol die Vaughn speelde. Het lijkt me duidelijk dat je meteen verteld wat je gezien hebt en er niet omheen gaat draaien.
Nu overkomt hem het ene gezeik na het andere omdat hij een week(!) wacht met het vertellen.
Nee, dat gaat er bij mij niet in.

Ook lijkt de film meer te gaan over de lucratieve zakendeal die de 2 vrienden gaan sluiten dan over het vreemdgaan en de gevolgen. Over dat laatste wordt met geen woord gerept en blijven we dus in het ongewisse.

Het acteerwerk is wel ok. James en Vaughn doen het prima, al had ik bij de rol van eerstgenoemde nog wel wat twijfels. Geniale autotechnicus?
Nipt een onvoldoende.
2,5*

avatar van scorsese
3,5
Goeie film waarin een man erachter komt dat de vrouw van zijn beste vriend ontrouw is, en zich afvraagt hoe te handelen. De mix tussen comedie en drama werkt vrij goed hier (alhoewel drama toch de boventoon voert). De grappen zijn goed getimed en het dilemma zorgt voor genoeg wrijving en spanning. Verder nog een leuke cast die het er ook nog eens meer dan goed vanaf brengen.

Dominootje
Puft.. De helft van de tijd heb ik door zitten spoelen, nou dan weet je het wel.. Had er zeker meer van verwacht.. Jammer..
De ster is nog voor Jennifer!

avatar van nightbreed
1,5
Matig tot slecht werkje die voorspelbaar en zeer onlogisch/ongeloofwaardig is. Ik zat me bij meerdere scenes verschrikkelijk te ergeren.

avatar van Mr.Tony
Dominootje schreef:
Puft.. De helft van de tijd heb ik door zitten spoelen, nou dan weet je het wel.. Had er zeker meer van verwacht.. Jammer..
De ster is nog voor Jennifer!


Doorspoelen is wel het onzinnigst wat je kan doen bij een film. Zet hem dan gewoon uit

Dominootje
Mr.Tony schreef:
(quote)


Doorspoelen is wel het onzinnigst wat je kan doen bij een film. Zet hem dan gewoon uit


Hmm, nee, daar hebben we een meningsverschil: Ik zet films nooit uit, hoe saai ze ook zijn.. Afkijken it is!

En laat met het even anders verwoorden: doorspoelen als in: snelheid verhogen (Niet dat het wat uitmaakt.)

avatar van Mr.Tony
Een film doorspoelen vind ik nou niet echt een film afkijken

Dominootje
*zucht*

avatar van Fran
2,5
Op zich kijkt deze film wel lekker weg maar echt bijzonder vind ik hem niet. Je blijft wel geboeid gedurende de film maar toch blijft alles behoorlijk op de vlakte. Het acteerwerk vond ik ook heel gematigd en af en toe behoorlijk saai. Vooral Jennifer Connelly vond ik helemaal een nietszeggend figuur in het geheel. Winona Ryder was de enige die nog een beetje diepgang in het geheel bracht.

Leuk is dat je je wel afvraagd wat je zelf zou doen in een dergelijke situatie maar het verhaal zelf is heel statisch uitgewerkt.

avatar van Betamax
1,5
Dat twee zulke leuke acteurs zo'n afschuwelijk saaie en humorloze film kunnen maken.
Vond het echt zonde van mijn tijd.

avatar van John Lee Hooker
1,5
Wat zich voordoet als een vrolijke komedie blijkt stiekem een sirieus drama met vermoeiende relatieproblemen te zijn. Ik dacht even dat er iets mis was met de programma-omschrijving van Film1 toen ik het genre waarnam. De nonchalante muziek, casual settings en de belachelijke personages zoals de hysterische zus van Ronny en de donkere vrouw met haar vreemde opmerkingen kunnen echt niet verbloemen dat dit een regelrechte flop is. De vrouw van Nick gaat vreemd waardoor Ronny er alles aan doet om de situatie onder controle te houden. Dat is eigenlijk alles wat er gebeurt en om de irritaties aan te vullen worden er idiote dingen bedacht zoals een camera terugkopen voor € 1000,- zonder te kijken of de foto's er nog opstaan. En yeah, laten we afsluiten met de ijshockey-arena waar Nick uiteraard zijn doelpunt weet te maken. Triest.

avatar van helleke
2,5
Niet mis om één keer te bekijken, maar daarmee is dan ook het meeste gezegd.
Lang zal hij me niet bijblijven.
Ik had het een pak komischer verwacht..

Vandaar 2,5 sterren.

avatar van oemoemenoe
3,0
Best komisch en soms hard tegen hard .

1,0
Dit is er een uit het 'unfunny comedy'-genre.

avatar van Koen87
1,5
Totaal verwachtingsloos ben ik deze film gaan kijken en gezien de acteurs die erin meespellen verwachtte ik een typische komedie. Ietswat het dus totaal niet is. Samen met 'why stop now' een van de slechtere films die ik de afgelopen tijd gezien heb.

Edit: zie ook nu pas dat die van Ron Howard is, dan mag het zeker wat meer inhoud te bieden hebben.

avatar van tattoobob
3,0
Leuke wegkijkert meer niet.

avatar van CrazyMovie
4,0
Ik vond het zelf een grappig en een vaak voorkomend onderwerp. Vince Vaughn en Kevin James, outstanding samen!. Af en toe ietwat te, maar verder topfilm!.

avatar van Lennon
3,5
Met een cast als deze snap ik wel dat veel mensen deze film vinden tegenvallen, want je verwacht toch een comedy voorgechoteld te krijgen. Dit is pas het geval na de ontmoeting met Zid . Vanaf dat moment zitten er echt erg grappige stukken tussen. Maar ik vrees dat menig kijker al voor de tijd de film niet leuk vindt, en dus niet uitkijkt.

Het verhaal is erg realistisch, kan iedereen overkomen, en wat doe je dan?

Ik vond het echt geen slechte film, misschien een tikkeltje te lang.

avatar van tommykonijn
2,5
The Dilemma leek me een leuke film. Wel zo eentje waar je vaker hardop bij kunt lachen.

Ik kwam wat dat laatste betreft van een koude kermis thuis. Grappig is de film namelijk slechts bij vlagen. Slechts twee keren een serieus lachmoment gehad. Verder bleef het een beetje bij glimlachjes, maar vooral gewoon stug serieus naar het scherm kijken. Ik moet dan wel zeggen dat de film gedeeltelijk drama was, maar ik kan nou niet zeggen dat dit van een interessant kaliber was. Eerder het 'zever drama' dan het soort dat bij je binnenkomt of je raakt.

Op de cast heb ik op zich niks aan te merken, behalve dat ik er van sta te kijken dat een film met zulke namen tegenviel. Kevin James vind ik een erg sympathieke gast, en hij zette dan ook met gemak het leukste personage uit de film op zijn naam. Vince Vaughn is een van de meest wisselvallige acteurs die ik ken (dan weer eens leuk, dan weer eens vervelend), maar ook hij deed het nog vrij redelijk. Winona Ryder en Jennifer Connelly deden wat ze moesten doen, maar kregen wat mij betreft niet de mogelijkheid om volledig op hun kunnen te spelen. Channing Tatum is geen verkeerd acteur, maar hier vond ik hem gewoon ronduit irritant. Queen Latifah daarentegen zorgde bij vlagen nog voor een leuk momentje. Leuke cast dus, maar het script werkt hen flink tegen. Soms viel het gewoon op dat ik de dialogen en monologen niet werkten. Dat is iets wat ik maar zelden las van heb tijdens het kijken van een film. Zelfs al gaat het om een film uit dit genre.

Op zich geen vreselijke film, maar gewoon een teleurstelling. De film heeft zo nu en dan zijn momentjes en de cast doet zijn best maar het werkte gewoon op de een of andere manier niet helemaal. Een matig script en de vele clichés en voorspelbaarheden halen de vaart er flink uit, waardoor The Dilemma toch niet helemaal kan uitbloeien. En dat terwijl de potentie zeker aanwezig was.

2,5*

avatar van missl
2,0
Vince Vaughn blijft maar doorpraten en alles gaat verkeerd, op een gegeven moment is het niet eens meer grappig (als het dat ooit al geweest was) maar tamelijk irritant.

avatar van lars-pixar
2,0
Waar The Dilemma het vooral van moest hebben was de sterke casting van twee zeer bekende komedie acteur Kevin James en Vince Vaughn. De rest was aan regisseur Ron Howard hoe hij deze film zou gaan aanpakken en tevens het genre goed probeert neer te zetten.
Vermakelijk is het al snel en hoogte punten zijn er genoeg, maar het belangrijkste dat ontbreekt in de film en dat zijn de grappen.

Het gaat dan waarschijnlijk om de hoogte punten die grappig moeten overkomen. Net als het genre drama wat hier betiteld staat komt net als bij de meeste Amerikaanse komedies voor als een (naar mijn idee) zwakte punt wat de film op een mindere manier ondersteunt. Ook hier valt dat genre tegen en wordt het meer wat op de achtergrond geplaatst om de grappen naar voren te laten komen.

Irritaties kunnen er als snel ontstaan bij sommige kijkers, wat acteur Vince Vaughn speelt hierin een nogal opvallende rol, al zou hij er in een scene niet in zitten, dan hoor je hem wel. Ik hoop niet dat hij zo in elke film is, anders laat ik die links liggen. Natuurlijk kan ik wel begrijpen dat dit zijn rol is om zo'n druk persoon neer te zetten. Kevin James was daarin tegen weer wat behouder dan ik gewent was in zijn andere films.

Al met al kijkt de film lekker weg en gaat het natuurlijk ook om het vermakelijk wat je bij zo'n film hebt!

2,0*

4,5
Je verwacht een grappige film, maar krijgt een nogal serieuze relatie film te zien die veelal alleen maar drama mee brengt in het begin.

De film is gewoon niet goed gecast en betitelt waardoor veel mensen teleur gesteld zullen zijn. Vooral kevin verwacht je in een komedische luchtige rol zoals die zijn films altijd speelt.

De film echter is opzichzelf staand wel een goede film te noemen. Het kijkt goed weg en de twist is ook interessant. De vele hints naar zijn serie de kings of queens is ook een leuke bijkomstigheid mocht je de serie gezien hebben en gevolgd.

Ik geef de film voor wat het is een 4.5. Omdat het precies de juiste hoeveelheid van alles beslaat.

Voor mensen die niet geheel bekend zijn met de acteurs of dit soort concepten zal de film beneden pijl uitvallen zoals bij lars pixar het geval is.

Echter vondt ik het een combinatie van toch wel komedie + luchtige drama wat ik de film unique vondt maken

Hierbij het is duidelijk dat de film goed geslaagd is voor wat het uiteindelijk is. Echter doordat de film verkeerd bestempeld is zal het een teleurstelling voor de meeste zijn die vooral comedy verwachten.

Ik geef het hierdoor een 4.5 en net geen 5.

avatar van jippie2010
2,5
Ik weet niet waarom ik er aan begonnen ben, want Vaughn staat in mijn persoonlijke top-3 van meest irritante acteurs. En James bewees opnieuw slechts 1 karakter in zijn repertoire te hebben.
Maar halverwege de film ontwikkelde het plot zich meer en meer wat het niveau zeker ten goede kwam. Niet genoeg om het een voldoende te geven, maar het heeft de film grotendeels gered. *2,5

Gast
geplaatst: vandaag om 14:13 uur

geplaatst: vandaag om 14:13 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.