Genre: Drama / Komedie
Geregisseerd door: Ron Howard
Met onder meer: Kevin James, Vince Vaughn en Winona Ryder
Releasedatum: 3 februari 2011
Plot The Dilemma
"Two best friends. Nothing could come between them... or could it?"
Ronny en Nick zijn goede vrienden die op het punt staan een zakelijke megadeal te sluiten, wat tot een hoop stress leidt bij de twee heren. Dan komt Ronny erachter dat de vrouw van Nick een affaire heeft. Moet hij dit nu vertellen met als resultaat dat de deal waarschijnlijk gaat mislukken?
Ronny Valentine
Burt
Sue
Diane Popovich
BonJovi
geen aanrader. verhaal word afgeraffeld aan het eind, Komedie is ook ver te zoeken. 2*
queenie
Leuk om een keer te kijken. Leuk verhaal, maar de komedie is ver te zoeken. 2,5*
bobbydigital01
Toch meer een drama dan een comedy.....jammer ik had gedacht dat ik bij deze van de bank zou rollen....uh niet dus!!!
De auto's zijn het leukst uit de film.
TheThirdMark
Matig filmpje die niet weet wat het wil zijn. Gefaald als Drama, gefaald als Komedie, gefaald als Komedie met een zweem Drama en gefaald als Drama met een zweem Komedie.
Paar leuke momenten, maar voor de rest totaal geen herkijkwaarde.
mug13
Ook al liepen de tranen van het lachen niet over mijn wangen,ik heb een leuke film avond gehad.Vince Vaughn en Kevin James laten zien dat chemie tussen twee mannelijke acteurs wel degelijk bestaat in ‘The Dilemma’,en de rol van Channing Tatum is ook zeker het noemen waard.
Weird.
Met Vaughn en James in de hoofdrollen en met comedy als hoofdgenre verwacht je ... een comedy. Eigenlijk is deze film dat niet. Een relatiedrama, met hier en daar wat komische accenten. Die scenes zijn dan wel weer erg duidelijk comedy, waardoor ze niet zo goed in de film vallen.
Eigenlijk is er maar één grappige scene en da's de 40 years speech, waar je bijna flashbacks krijgt naar Festen, maar dan met meer humor gebracht. Verder lopen Vaughn en James een beetje verloren in de film (die laatste als geniaal autotechnicus/uitvinder ... serieus?).
Het drama gedeelte werkt ook niet echt, wellicht omdat er te gewichtig gedaan wordt en het probleem zich maar blijft aandikken door onnozele situaties en onnodig extra drama. Zeker wanneer ook de relatie tussen Vaughn en Connelly onder vuur komt te liggen ontspoort de film compleet.
Achteraf had ik het kunnen weten ... Ron Howard is niet bepaald een begenadigd regisseur en ook hier slaat hij zelfs niet eens in de buurt van een te missen spreekwoordelijke plank. Flauwe dramady die enkel in een paar afzonderlijke scenes leuk weet te zijn en puur rekent op het main duo. Die kunnen echter niet genoeg meer maken van dit wrak.
bigwillem
het is idd geen komedie. Ook al heeft het wel het genre en ook doet de trailer en acteurs zo denken , het is een saaie film en wordt laatste half uur een beetje leuk. jammer van deze 2 fantastische acteurs. maar Kevin James blijft mijn favoriete komedie acteur.
FullMoon
Ik vond de film erg komisch en heb vaak moeten lachen. Voor mij was het een vermakelijke film met goede acteerwerk. 3 sterren.
Thampon
Waarom Ron Howard zich met zoiets bezig heeft gehouden is mij een raadsel.
Dit sloeg nergens op...
Tegenvaller van regisseur Ron Howard, met afstand zijn minste film sinds The Grinch. Visueel en inhoudelijk heeft het geheel niet meer te bieden dan de gemiddelde sitcom, met flauwe grappen en matig gecaste hoofdrolspelers. Vaughn is nog wel oké in de hoofdrol, maar zijn spel kan de film niet drijvende houden. Het duurt ook allemaal veel te lang. De dramatische scenes werken overigens beter dan de komische. Beste scene is de hilarisch pijnlijke toast van Vaughn op het 40-jarige huwelijksfeest van zijn schoonouders.
erpunited
Ik vond de film vermakelijk om te kijken. Voorspelbaar en wat flauwe grappen maar wel leuk om te kijken.
Kevin is gewoon geweldig en samen met Vince toch een goed koppel voor in een komedie.
Verhaal simpel maar leuk.
Aantal goede scènes.
Keane1983
Achja, als je een comedy verwacht en een drama krijgt is dat wel eventjes wennen.
Want laten we eerlijk zijn, drama heeft toch echt wel de overhand van deze film en totaal geen comedy.
Acteerwerk is oke en er is een goed samenspel tussen alle acteurs.
Het verhaal is leuk om eens gezien te hebben, geen uitschieter maar vermakelijk.
De film is overigens wel aan de lange kant, ik ben er van overtuigd dat alles veel sneller verteld had kunnen worden, dan hadden bepaalde "in mijn ogen overbodige scenes" bespaard gebeleven.
De soundtrack is beter dan de score, toen ik zag dat deze van Hans Zimmer was...had ik eigenlijk wel wat meer van hem verwacht.
Queen Latifa heeft in mijn ogen wel een hele jammerlijke rol......
Het einde is ook aan de makkelijke kant...daar waar ze bijna 100 min. over doen om op te bouwen..wordt afgeraffeld in 11min. Typisch geval van jammer.
De leukste scene is nog altijd de toast.....
Van mij een 3.0*
Waku
Tragi -komedie, dus geen grappen en grollen. Soms wat komische momenten door onhandige situaties. Verder wel goed te behappen.
Fim die lekker wegkijkt niet en niet minder.
Uitstekende film van Ron Howard en gelukkig was het meer speelfilm dan humor ook de cast was erg goed ook de bijrollen waren goed ingevuld, ik heb me kostelijk vermaakt met deze prent.
Ik vond de film eigenlijk nog prima te pruimen. Vaughn is geknipt voor deze rol, net zoals James. De bijrollen worden zeer goed vertolkt door Connelly en de doorgedraaide Rider. Ook Queen Latifah heeft een bijrol die mij een lach bezorgde.
Verder heeft the Dilemma een aardig gebalanceerde mix van drama en komedie. Nergens overheersen beiden te erg, vooral de gedoseerde humor en scheve opmerkingen waren prima te pruimen.
Gewoon leuk.
Melvin Udall
Doorsnee comedy die ondanks een behoorlijke cast en gevierde regisseur niet kan waarmaken wat je juist met deze acteurs en stuurman verwacht. De mix tussen drama en comedy loopt niet zo lekker. Het drama had wat mij betreft meer uitgediept moeten worden en de humor, wat er voor door moet gaan, had beter beperkt kunnen blijven tot de briljante speech van Vaugh want die is geniaal.
Pacino1987
Het enige wat mij opvalt in deze film ( en dat zegt dus genoeg ) is dat de hoofdrolspelers er ongelooflijk moe uitzien!
Imperial Figure
Zwakke hybrid/mengelmoes van drama en humor, het is traag, humor moeilijk te herkennen en een oververmoeide Kevin James.
Ik heb het niet zo met Vince Vaughn, maar hij draagt deze film uiteindelijk, de toast/speech was geweldig.
Ron Howard kan zich beter met projecten bezighouden dat niet te maken heeft met het komedie genre, is niet echt voor hem weggelegd, ook al komt hij uit Happy Days weg.
Morspoort
Bij vlagen grappig, vaak ook niet. Nogal gekunsteld in elkaar gezet, en een typisch Amerikaans einde. Valt me toch wat tegen.
JackVincennes
Hoezo Ron Howard is niet bepaald een begenadigd regisseur ? Met 2 regie-oscars voor A beautiful mind en voor Frost/ Nixon, kun je dat toch niet echt bepaald stellen zou ik zeggen. Dat hij hier de plank mis slaat, kan ik echter alleen maar beamen...
barcam
Had een draak van een film verwacht maar viel allemaal best mee. Vond het een goed verhaal en Vince Vaughn en Kevin James zijn uitstekend in de hoofdrollen. Vond het ook goed dat men niet echt kiest voor een "feel good movie" waarin de affaire dat de vrouw van Nick in feite berust op een misverstand. Ook leuke rol van Queen Latifah. Aanrader.
SnakeDoc
Grappig verhaaltje, al vond ik de bekentenis van Ronny bij de groepssessie een beetje uitlopen op een anticlimax. Ik had daar misschien wat meer spektakel verwacht.
WB
De regisseur van Cinderella Man en A Beautiful Mind, waardoor je dus veel verwacht, en dan deze niet-comedy. Zo jammer. De humor was ver te zoeken en de film was één groot cliché. De enige glimlach kwam van de woordkeuzes van Queen Latifah.
Veel zwaardere film dan ik had verwacht.
Daarmee wil ik niet gelijk zeggen dat het een loodzwaar drama is, nee dat zeker niet. De film is echter wel voor 90% drama, iets wat ik bij namen als James en Vaughn van tevoren niet direct verwacht had.
Helaas viel de film ook tegen. Van Howard mag je als regisseur wel iets verwachten, maar dit is nogal een inspiratieloos geheel, die vlees nog vis lijkt. In een film als deze is Kevin James gewoon serieus gemiscast. In de dramatische scènes scoort hij namelijk zwaar onvoldoende. Vaughn doet het redelijk. Daarnaast werkt het clichématige verhaal ook niet echt mee om alles overtuigend te maken.
Naast het drama zijn er nog wel grappen, maar die zijn vaak te flauw en niet leuk genoeg. Daarnaast heb ik het idee, dat de film daardoor uit zijn balans gaat. Of om het anders te zeggen, voor mij werkte de film daardoor totaal niet.
Nee een film om snel te vergeten eigenlijk. Met weinig plezier en feeling gemaakt, een misser wederom van Howard.
Number23
Okay ben zeker geen fan van Vaughn, zijn humor ligt mij totaal niet. Daarom vind ik t een grote plus dat er nogal wat drama ingegooid wordt. En hij heeft zijn grappige momenten zoals de toast op 40-jarig jubileum en soms, heel soms is zelfs Vince Vaughn oprecht mensen
Neemt niet weg dat de hoofdpersoon domme keuzes maakt, zoals het geheim niet delen met zijn vrouw of natuurlijk, gelijk vertellen tegen zn maat en constant irriteerd, want t blijft Vince Vaughn.
Ook James zet zijn rol geloofwaardig neer, maar natuurlijk wordt deze film een afgang bespaart door klasse werk van Connely, Ryder en een leuke rol van Tatum
happie
Ik heb geen één keer hoeven lachten. Zeer jammer en een gemiste kans.
blurp194
Geen comedy, ook geen drama - meer een soort half mislukt filosofisch onderzoek naar vriendschap lijkt het te zijn. Toch is het geen onprettige film - wel aardig om een keer gezien te hebben, maar aan de andere kant ook best geschikt om over te slaan.
Spartaan1986
Als comedy eigenlijk volledig mislukt. Heb nauwelijks moeten lachen. Als drama vond ik hem een stuk beter te pruimen. Heerlijke on-Amerikaanse climax.

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

The Disappearance of Alice Creed
Misdaad / Thriller, 2009

Der Tiger von Eschnapur
Avontuur / Romantiek, 1959
overspelontrouwgeheimbachelorvrouwonderzoekhuwelijkvriendschaptruthpartnerliefdevriendendilemmacheating on partner beste vriendininvestigatorcomedyslapstick comedylong time